פרמטר Speaker distance לעומת Speaker delay

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
EB1000 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 390
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום

התרגלתי לרסיבר הישן בו תזמון המקולים נעשה עי כיול זמן ההשהיה לכל רמקול. ברסיברים חדשים במקום זמן השהיה יש עכשיו מרחק ממקום האזנה. פעם הייתי מכייל לפי כלל אצבע פשוט. לפי מהירות הקול באוויר, כל הרחקה פיזית של הרמקול ב 38 ס"מ גוררת השהיה של מילי שנייה אחת. מכאן הייתי קובע את הרמקולים הקידמיים ללא השהיה כיחוס, ומוסיף השהיה לכל שאר הרמקולים בהתאם להפרש המרחק שלהם ממקום ההזנה יחסית למחרק הקדמיים. אם האחוריים נמצאים קרובים אלי, הייתי מוסיף להם יותר השהיה. עם התחלפות הפרמטר למרחק, אם אני מבין נכון, ככל שאני קובע את המרחק לערך גדול יותר בהגדרה, אני מקצר את זמן ההשהיה. לפחות זה מה שנראה על פי בדיקה שעשיתי ברסיבר פיוניר 819. שם שמתי לב כי הקול מגיע באיחור ואינו תואם לתמונה. ניתן להוסיף השהיה אך היא רק מחמירה את הבעיה. הפתרון היחיד הוא הגדלת פרמטר המרחק של הרמקולים הקידמיים עד לכ 9 מטר!! נראה כי מראש אם קובעים מרחק של 0 מטר, הרסיבר מוסיף השהיה מקסימאלית לכל הרמקולים, ורק הגדלת פרמטר המרחק מקטינה את ההשהיה. זה דיי מבלבל, בעיקר שלא ניתן לסמוך על הכיול האוטומטי ברסיבר הנ"ל. למישהו ישנסיון או המלצה לכיול? מישהו יכול לאשר שהגדלת המרחק מקטינה את ההשהיה ולא מגדילה(זה נשמע הגיוני שאם הרמקול רחוק ממך, אז אתה צריך להשהות אותו פחות באופן אלקטרוני כי גם כך הוא מושהה. הבעיה היא שמראש כל הרמקולים מושהים, וזה יותר בעית סינכרון בין קול לתמונה, לפחות ברסיבר הנוראי הנ"ל הפיוניר 819)

מה אתם אומרים?

אגב להתקשר לתמיכה מ טר זה בזבוז זמן מוחלט, ענה לי מישהו מהמעבדה שאפילו לא טרח לקרוא א\פעם את אוראות ההפעלה של אף אחד מהרסיברים.. הוא אפילו לא ידע כי לרסיבר יש כיול אקוסטי...
The more I see People the more like Pigs

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”