קצב רענון וצריבת תמונה במסכי LCD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Kgen פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 104
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב,

יש משהו מאוד תמוה בעיני בסיפור הבא, אשמח לשמוע תגובות. דוד שלי טוען שעבר 10 חנויות בנתניה ובכולן המוכרים טענו דבר הבא: קצב רענון של 100 הרץ במסכים הינו גימיק להוצאת כסף מעשירים וטפשים. בפועל לא ניתן לצפות בתכנים ב 100 הרץ כיוון שנדרש שידור מיוחד בשביל זה. 8O

בנוסף המתקין של YES שבא להתקין יס מקס HD, בעת הגדרת הממיר טען שבשום פנים ואופן אסור להם להישתמש בפורמט של PILLAR BOX על תכנים של 4:3 (ריבוע עם פסים שחורים בצדדים) כיוון שהפסים השחורים יצרבו לתוך המסך וישארו שם לתמיד (בסגנון הצריבה שהייתה פעם נפוצה מאוד בפלזמה). יותרה מכך, הטכנאי של יס הגדיל ראש והתקשר לחבר שלו שהוא טכנאי טלויזיות או משהו וקיבל חיזוק לדבריו. 8O

מבחינתי הכל פה גיבוב של שטויות (צריבה אפשרית גם ב LCD אבל במידה כל כך מועטה שלא הייתי מתייחס), אבל לצערי הדוד שלי מאמין ל"אנשי מקצוע" יותר מכל דבר אחר. רציתי לשמוע מה דעתכם על הסיפור?

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #2 

לגבי 100 הרץ

לא נדרש שידור מיוחד אבל זה לא תמיד מוסיף הרבה ולעיתים גורע , תלוי בתכנים

Kgen פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אכן. מה שכן, אני מצפה לשמוע מה דעתכם על רמת המוכרים בחנויות בארץ אם ב 10 חנויות שונות נאמר לו אותו הדבר. אני ממש מתקשה לחשוב על תסריט שמסביר את זה. גם אם נניח שכולם ניסו במקרה להיפתר ממלאי של טלויזיות יותר ישנות אני בספק שהיו משקרים ככה.

dudi7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 351
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

לפי מה שאני חושב מצב 4:3 לא טוב לשום טלויזיה לאורך זמן.

dudi7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 351
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

לגבי ה 100Hz זה בכלל לא שטויות.
אם אני לא טועה זה נקרא גם Motionflow מבצע מעין פריים ביניים לתמונה רציפה חלקה יותר.
אני גם מניח שטלויזיות כאלו גם יותר יקרות.

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1236
שם מלא: JonathanK
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #6 

100HZ מוסיף לא רק חלקות לתמונה אלא גם נותן תמיכה לשידורים של 50FPS במידה ויש כאלו, שידורים כאלו נפוצים יותר בקרב ספורט אך אין כאלו בארץ אלא יותר בחו"ל וניתן להוריד תכני ספורט כאלו מהרשת.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78847
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #7 

אין בשום מקום בעולם שידורים של 100HZ.

100HZ זה שם תואר שמשתמשים בישראל לתיאור של FI - ייצור פריימים ביניים לצורך החלקת התנועה.

Kgen פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

בדיוק מה ש oferlaor אמר, אני מופתע שיש פה אנשים שלא יודעים את זה. זה סה"כ אינטרפולציה של פריימים עוקבים. מה שהפתיע פה זה שהמוכרים בחנות לא ידעו את זה, ולא מדובר בחנות אחת או שתיים.
לגבי 4:3, אני יודע שכל אחד יש לו ההדפות אישיות ומה לא, אבל מדובר כאן בטענה של צריבת תמונה לתוך המסך. במקרה המדובר, צריבה של שני הפסים האנכיים בצדדים לתוך המסך. אני מכיר כי גם בLCD תיתכן תופעת זכרון של גבישים, אבל לדעתי הסכנה מופרזת ומטעה את הלקוחות.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”