זקוק לעזרה במיקום רמקולים
חברים, אני צריך עזרה במיקום וכוונון הרמקולים
מדובר בסלון, עם לא הרבה רהוט, הרמקולים כעת ממוקמים כמתואר בציור, והצליל בורח, אין איזון, אין במה.
המערכת: CA 540 + AE evo 3
גודל הסלון 4 על 6 מטר (בלי פינת אוכל)
תודה על כל עצה
מדובר בסלון, עם לא הרבה רהוט, הרמקולים כעת ממוקמים כמתואר בציור, והצליל בורח, אין איזון, אין במה.
המערכת: CA 540 + AE evo 3
גודל הסלון 4 על 6 מטר (בלי פינת אוכל)
תודה על כל עצה
נערך לאחרונה על ידי andnaz ב 08/04/2006 15:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
- zeppelin85
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 471
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לגבי ההטיה- לא בהכרח צריך הטיה כ"כ גדולה. תלוי במרחקי הרמקולים זה מזה, במרחק מנקודת ההאזנה, ובסוג הרמקולים.
נסה לשחק איתם, בהטיות קלות ביותר פנימה בכל ניסיון עד שזה נשמע טוב.
נסה לשחק איתם, בהטיות קלות ביותר פנימה בכל ניסיון עד שזה נשמע טוב.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הבעיה היא לא רק בהטיית הרמקולים והמיקום שלהם.
הבעיה היא שיש לך ספה (כנראה) גדולה שמספיק שתשב בכול אחד מהקצוות של הספה בשביל לאבד את האיזון (לא של הספא אלא של הצליל
)
אני הייתי מציע אפילו למשוך את הרמקולים ככול האפשר לכיוון הפינה ואז לתת הטיה גדולה יותר כלפי פנים בכדי להגדיל את רוחב השטח שאליו מגיעים הצלילים, ככה המיקום שלך על הספה פחות יושפע ממיקום הרמקולים.
הבעיה היא שיש לך ספה (כנראה) גדולה שמספיק שתשב בכול אחד מהקצוות של הספה בשביל לאבד את האיזון (לא של הספא אלא של הצליל
אני הייתי מציע אפילו למשוך את הרמקולים ככול האפשר לכיוון הפינה ואז לתת הטיה גדולה יותר כלפי פנים בכדי להגדיל את רוחב השטח שאליו מגיעים הצלילים, ככה המיקום שלך על הספה פחות יושפע ממיקום הרמקולים.
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
לדעתי הסידור לא נכון. הרמקול הימני כלוא בפינה והשמאלי פתוח. יש שני קירות ואם יש מיעוט ריהוט, יש חלל תהודה אידיאלי וגם אלכסון אידיאלי.goodoffer כתב:הבעיה היא לא רק בהטיית הרמקולים והמיקום שלהם.
הבעיה היא שיש לך ספה (כנראה) גדולה שמספיק שתשב בכול אחד מהקצוות של הספה בשביל לאבד את האיזון (לא של הספא אלא של הצליל)
אני הייתי מציע אפילו למשוך את הרמקולים ככול האפשר לכיוון הפינה ואז לתת הטיה גדולה יותר כלפי פנים בכדי להגדיל את רוחב השטח שאליו מגיעים הצלילים, ככה המיקום שלך על הספה פחות יושפע ממיקום הרמקולים....
אני הייתי שובר הכל ב90 מעלות.
הספה עם הגב למטבח
הרמקולים מולה בקיר הימני
הרחק ככל האפשר את הרמקולים מהקירות וקרב את הספה אליהם, לקבלת קרוב למשולש שווה צלעות עם פינת הישיבה .
רצוי מאוד שטיח.
בצורה זו הספה תשבור מעט את חלל התהודה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
תודה לכולם.
לא ציינתי כי היקר הימני בחלקו העליון מהווה חלון הזזה אחד גדול (בגובה מאמצע הקיר ועד התקרה), כך שאז אין כל אפשרות לתלות שם מסך. ומה שיותר חשוב - ההנהלה נגד ספה באמצע הסלון, כך שאם אני אעשה את זה - אז אוכל לשמוע מוסיקה ממרחק של 200 מטר עם צו הרחקה ביד
(כפי שמי שהוא כבר כתב לפני).
לכן צריך להיות עם מיקום הרמקולים ליד הקיר - אבל הותר לי לבחור את מיקומם כפי רצוני
הואיל ורמקול אחד קרוב מאוד לפינה והשני מצוי באמצע החדר במרחב פתוח, יש טעם להגדיל את הווליום שלו באופן קבוע?
עד כמה הטייה יכולה לשחק תפקיד חשוב ביצירת האימג'ינג?
והאם מכשיר RC יכול לעזור בבחירת מיקום הרמקולים?
לא ציינתי כי היקר הימני בחלקו העליון מהווה חלון הזזה אחד גדול (בגובה מאמצע הקיר ועד התקרה), כך שאז אין כל אפשרות לתלות שם מסך. ומה שיותר חשוב - ההנהלה נגד ספה באמצע הסלון, כך שאם אני אעשה את זה - אז אוכל לשמוע מוסיקה ממרחק של 200 מטר עם צו הרחקה ביד
לכן צריך להיות עם מיקום הרמקולים ליד הקיר - אבל הותר לי לבחור את מיקומם כפי רצוני
הואיל ורמקול אחד קרוב מאוד לפינה והשני מצוי באמצע החדר במרחב פתוח, יש טעם להגדיל את הווליום שלו באופן קבוע?
עד כמה הטייה יכולה לשחק תפקיד חשוב ביצירת האימג'ינג?
והאם מכשיר RC יכול לעזור בבחירת מיקום הרמקולים?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
סליחה על הטרמפ...
מרטין,
ראה בבקשה התמונות המצורפות, קיים פה משהו בסגנון?
וכפי שדיברנו נצרף קצת מלל והסבר על עיקר/טפל: חשוב לשמור על סימטריה, אך שכן אפשר לכווץ/להרחיב המשולש, מיקום ביחס לקירות וגלים עומדים וכו'
מרטין,
ראה בבקשה התמונות המצורפות, קיים פה משהו בסגנון?
וכפי שדיברנו נצרף קצת מלל והסבר על עיקר/טפל: חשוב לשמור על סימטריה, אך שכן אפשר לכווץ/להרחיב המשולש, מיקום ביחס לקירות וגלים עומדים וכו'
עדוא יאיר
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com