התייעצות לקראת קנייה - רסיבר אונקיו
שלום
אני מעוניין לקנות מערכת סאונד לסלון.
אני מחפש רמקולים לתלייה קטנים ולכן החלטתי ללכת על רמקולים של JAMO ה A102 - בסביבות 2100 שח.
אני רוצה לקנות רסיבר עד 2500 שח . אחרי שקראתי פה הרבה - הרבה ממליצים על האונקיו.
הסתכלתי באתר היצרן - ההבדל היחיד שראיתי בין 307 ל 308 הוא ש 308 תומך HDMI 1.4 - זה אומר שהוא תומך 3D? האם תומך במיתוג וידאו ואודיו ממספר מקורות HDMI לחוט אחד לטלויזיה?
זה במחיר 1900 שח . ה 307 ב 1700.
השאלה אם כדאי להוסיף עוד קצת ולקנות את ה 506/7/8 או את ה 607 שעולה היום 3000.
מה ההבדלים המשמעותיים בין הדגמים? חוץ מכניסות , Watt וכו?
אני מעוניין לקנות מערכת סאונד לסלון.
אני מחפש רמקולים לתלייה קטנים ולכן החלטתי ללכת על רמקולים של JAMO ה A102 - בסביבות 2100 שח.
אני רוצה לקנות רסיבר עד 2500 שח . אחרי שקראתי פה הרבה - הרבה ממליצים על האונקיו.
הסתכלתי באתר היצרן - ההבדל היחיד שראיתי בין 307 ל 308 הוא ש 308 תומך HDMI 1.4 - זה אומר שהוא תומך 3D? האם תומך במיתוג וידאו ואודיו ממספר מקורות HDMI לחוט אחד לטלויזיה?
זה במחיר 1900 שח . ה 307 ב 1700.
השאלה אם כדאי להוסיף עוד קצת ולקנות את ה 506/7/8 או את ה 607 שעולה היום 3000.
מה ההבדלים המשמעותיים בין הדגמים? חוץ מכניסות , Watt וכו?
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
יש את האונקיו 607 בזאפ מתצוגה ב2600
יש לי אותו יותר מחצי שנה, רסיבר פשוט אדיר. אוכל כל מה שמביאים לו והסאונד מדהים. 4 כניסות HDMI
מתחמם בחלקו העליון, אבל זה לא משהו שאמור להפריע לתפקוד.
זה רסיבר שמכרו אותו לפני חצי שנה ב4.5K
לא היתי מתפשר בנושא הזה. עדיף גם ללכת לאחת החנויות שיש להם את הרסיבר ולשמוע עם שילובים שונים של רמקולים ורק אז להחליט
לגבי רמקולים, לדעתי ריצפתיים יתנו יותר אפקט, במיוחד לק"ב ואקשן. אבל אם זה אילוץ של מקום אז...
יש לי אותו יותר מחצי שנה, רסיבר פשוט אדיר. אוכל כל מה שמביאים לו והסאונד מדהים. 4 כניסות HDMI
מתחמם בחלקו העליון, אבל זה לא משהו שאמור להפריע לתפקוד.
זה רסיבר שמכרו אותו לפני חצי שנה ב4.5K
לא היתי מתפשר בנושא הזה. עדיף גם ללכת לאחת החנויות שיש להם את הרסיבר ולשמוע עם שילובים שונים של רמקולים ורק אז להחליט
לגבי רמקולים, לדעתי ריצפתיים יתנו יותר אפקט, במיוחד לק"ב ואקשן. אבל אם זה אילוץ של מקום אז...
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תשמע - כשקונים הכל יחדיו המחירים משתנים. ולמחירי זאפ אל תתייחס בכלל. שווה לבדוק מה החנויות יציעו לך. פנה לחנויות מתמחות באיזור מגוריך ובדוק.
לגבי ה607- אין לו 1.4 HDMI וזה די פוסל אותו.Itay_Pollak כתב:תשמע - כשקונים הכל יחדיו המחירים משתנים. ולמחירי זאפ אל תתייחס בכלל. שווה לבדוק מה החנויות יציעו לך. פנה לחנויות מתמחות באיזור מגוריך ובדוק....
וה 608 יקר...
אז נשאר ה508..
מה אתם אומרים עליו?
כמה אתה חושב שאני יכול להשיג אותו עם רמקולים ה JAMO?
מה ההבדל המשמעותי בין רמקולים סטלייטים לגדולים ?
- sheva23
- חבר ותיק

צודקDor007 כתב:תרשה לי לתקן אותך sheva23 אבל לאונקיו יש עוד כניסת HDMI אחת מקדימה, יכול מאוד לעזור למי שרוצה לחבר משהו לא באופן קבוע....
הטלויזיה שלי מחוברת קבוע ליציאה הראשית.
ויש עוד 4 אופציונליות, לסוני 3 , סטרימר , דרימבוקס HD לוויני ואולי אצרף עוד איזה צעצוע בהמשך.
למעשה המגבר יכול לשדר תמונה גם כשהוא מכובה, לחסכון בחשמל.
אבל במידה ורוצים פונקציית סאונד שתגיע מהמגבר (לא PURE AUDIO ) , צריך להדליק אותו.
במונדיאל הוא עבד שעות נוספות
- sheva23
- חבר ותיק

מה תעשה עם HDMI1.4 , מחר ייצא HDMI 1.5 או USB2000kyossi5 כתב:לגבי ה607- אין לו 1.4 HDMI וזה די פוסל אותו.Itay_Pollak כתב:תשמע - כשקונים הכל יחדיו המחירים משתנים. ולמחירי זאפ אל תתייחס בכלל. שווה לבדוק מה החנויות יציעו לך. פנה לחנויות מתמחות באיזור מגוריך ובדוק....
וה 608 יקר...
אז נשאר ה508..
מה אתם אומרים עליו?
מה ההבדל המשמעותי בין רמקולים סטלייטים לגדולים ?...
אנשים היום בקושי משתמשים ב7.1 ערוצים
כל עוד הוא מנגן LOSSLESS פורמטים חדשים זה מצויין
1.4 כבר קיים היום ויש כבר באופק שימוש בשבילו.sheva23 כתב:מה תעשה עם HDMI1.4 , מחר ייצא HDMI 1.5 או USB2000kyossi5 כתב:לגבי ה607- אין לו 1.4 HDMI וזה די פוסל אותו.Itay_Pollak כתב:תשמע - כשקונים הכל יחדיו המחירים משתנים. ולמחירי זאפ אל תתייחס בכלל. שווה לבדוק מה החנויות יציעו לך. פנה לחנויות מתמחות באיזור מגוריך ובדוק....
וה 608 יקר...
אז נשאר ה508..
מה אתם אומרים עליו?
מה ההבדל המשמעותי בין רמקולים סטלייטים לגדולים ?...
אנשים היום בקושי משתמשים ב7.1 ערוצים
כל עוד הוא מנגן LOSSLESS פורמטים חדשים זה מצויין...
1.5 אם ייצא מחר ואני ארצה לקנות עוד שבוע .. אז אני אקנה תומך 1.5 אם יהיה בתקציב שלי.
- sheva23
- חבר ותיק

הכוונה היתה שלא היתי יורד ברמת הרסיבר רק כדי לקבל 1.4HDMI
שאלה של תקציב/תמורה למחיר
לגבי השאלות על הרמקולים וכל השאר, עד שלא תשמע באוזן ספק אם מישהו פה באמת יוכל לתת תשובה ישירה.
כל רמקול נשמע אחרת בחדר מסויים ועם רסיבר מסויים.
לא קל לבחור ק"ב, גם אם אתה מבין בזה או פחות מבין.
אני בד"כ משתמש בביקורות מחו"ל ע"י חיפוש בגוגל -שם הדגם+REVIEW ובונה לי איזשהו כיוון ביחס לתקציב
שאלה של תקציב/תמורה למחיר
לגבי השאלות על הרמקולים וכל השאר, עד שלא תשמע באוזן ספק אם מישהו פה באמת יוכל לתת תשובה ישירה.
כל רמקול נשמע אחרת בחדר מסויים ועם רסיבר מסויים.
לא קל לבחור ק"ב, גם אם אתה מבין בזה או פחות מבין.
אני בד"כ משתמש בביקורות מחו"ל ע"י חיפוש בגוגל -שם הדגם+REVIEW ובונה לי איזשהו כיוון ביחס לתקציב
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אני הייתי הולך לחנות מתמחה או שתיים ושומע ורואה מה יש להם להציע בעלות שאתה מוכן להשקיע. HDMI 1.4 כרגע, בעלות שלך אם אתה שואל אותי קצת פחות רלבנטי. למרות שאם אתה מעוניין אולי שווה לחכות מעט עד שיהיו בשוק גם מכשירים 1.4 של חברות אחרות.
הייתי בחנות ושמעתי - ההבדל היחידי שמפםריע לי הוא הכיול האוטומטי שאין ב 308.Itay_Pollak כתב:אני הייתי הולך לחנות מתמחה או שתיים ושומע ורואה מה יש להם להציע בעלות שאתה מוכן להשקיע. HDMI 1.4 כרגע, בעלות שלך אם אתה שואל אותי קצת פחות רלבנטי. למרות שאם אתה מעוניין אולי שווה לחכות מעט עד שיהיו בשוק גם מכשירים 1.4 של חברות אחרות....
ב HARMON יש?
והאם הכיול הידני פחות טוב?
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
הרבה פעמים אנשים בוחרים לכייל את המערכת אחרי הכיול האוטומטי, משום שהיא לא נשמעת להם בדיוק כפי שהיו רוצים. כיול אוטומטי הוא בונוס, לא הכרח. כיול ידני תלוי בכמות הזמן שאתה מוכן להשקיע במה שה-RC עושה בשבילך, ועד כמה האוזן שלך רגישה להבדלים.
אין לי בעיית זמן ואני מוכן להשקיע..ran_carney כתב:הרבה פעמים אנשים בוחרים לכייל את המערכת אחרי הכיול האוטומטי, משום שהיא לא נשמעת להם בדיוק כפי שהיו רוצים. כיול אוטומטי הוא בונוס, לא הכרח. כיול ידני תלוי בכמות הזמן שאתה מוכן להשקיע במה שה-RC עושה בשבילך, ועד כמה האוזן שלך רגישה להבדלים....
אני ממש מתלבט ולא יכול להחליט..508 או 308 והאם האלף שח שווים את ההבדל...
- ran_carney
-
- חבר ותיק

האמת היא שאני מחזיק את ה-308, ושוקל מאוד למכור אותו בקרוב לצורך שדרוג. זה למרות שהוא אצלי רק חודשיים לערך. מצד שני, אני בניגוד אלייך השקעתי כמה אלפי שקלים על ציוד מיד שניה, שכיד ראשונה חצה את רף ה-15000 ש"ח. בעיקר גם מתכנן להוסיף עוד DAC ופרה ופאוור. ככה ש..תשקול כמה קריטי לך הסאונד, מה אתה מחפש להוציא מהמערכת, ובהתאם תחליט כמה להשקיע.
יכול להגיד לך שאני אישית התחלתי מרסיבר סנסוי וינטאג' בסיסי לחלוטין, התקדמתי לסנסוי 6060, ולצערי אני יורד במדרון חלקלק מאוד של השקעות הרבה יותר גדולות ממה שתכננתי בתחילה לאחר שהבנתי שהצליל עדיין לא מספק אותי..הגיע עם הזמן.
יכול להגיד לך שאני אישית התחלתי מרסיבר סנסוי וינטאג' בסיסי לחלוטין, התקדמתי לסנסוי 6060, ולצערי אני יורד במדרון חלקלק מאוד של השקעות הרבה יותר גדולות ממה שתכננתי בתחילה לאחר שהבנתי שהצליל עדיין לא מספק אותי..הגיע עם הזמן.
מה חסר לך ב 308?ran_carney כתב:האמת היא שאני מחזיק את ה-308, ושוקל מאוד למכור אותו בקרוב לצורך שדרוג. זה למרות שהוא אצלי רק חודשיים לערך. מצד שני, אני בניגוד אלייך השקעתי כמה אלפי שקלים על ציוד מיד שניה, שכיד ראשונה חצה את רף ה-15000 ש"ח. בעיקר גם מתכנן להוסיף עוד DAC ופרה ופאוור. ככה ש..תשקול כמה קריטי לך הסאונד, מה אתה מחפש להוציא מהמערכת, ובהתאם תחליט כמה להשקיע.
יכול להגיד לך שאני אישית התחלתי מרסיבר סנסוי וינטאג' בסיסי לחלוטין, התקדמתי לסנסוי 6060, ולצערי אני יורד במדרון חלקלק מאוד של השקעות הרבה יותר גדולות ממה שתכננתי בתחילה לאחר שהבנתי שהצליל עדיין לא מספק אותי..הגיע עם הזמן....
אתה מרוצה ממנו?
- ran_carney
-
- חבר ותיק

הצליל לא מספיק עמוק מבחינתי. יודע שהרמקולים שלי מסוגלים לספק צליל הרבה יותר מפורט מאשר מה שהרסיבר מספק. מצד שני, הדרישות שלי טיפסו משמעותית בין הקנייה של הרסיבר לבין התוספת של הרמקולים, כשגיליתי איזה הבדל לרעה יש בין ה-308 לבין הרסיבר שחוברו אליו הרמקולים כשקניתי אותם.
אז אתה ממש לא מרוצה ממנו....ran_carney כתב:הצליל לא מספיק עמוק מבחינתי. יודע שהרמקולים שלי מסוגלים לספק צליל הרבה יותר מפורט מאשר מה שהרסיבר מספק. מצד שני, הדרישות שלי טיפסו משמעותית בין הקנייה של הרסיבר לבין התוספת של הרמקולים, כשגיליתי איזה הבדל לרעה יש בין ה-308 לבין הרסיבר שחוברו אליו הרמקולים כשקניתי אותם....
בכמה קנית ואיפה?