חיבור סאב למערכת

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
omf פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום
יש לי סאב אקטיבי של AAD
לסאב יש 4 כניסות Low level (L/R) High level (L/R)I
למוצא הרסיבר (DENON 1604 AVR ) יש מוצא אחד שקשור לסאב PRE-OUT sub woofer

איך כדאי לחבר אותם ? ואיזה כבל מומלץ ?

שאלה שניה מה משמעות היציאות Low level and High level ?

תודה אור.

moryoav
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15

שליחה #2 

יש לי (כמעט) בדיוק את אותה שאלה. יש לי סאב אקטיבי של Canton Movie 60 ורסיבר Yamaha 467.
בסאב אצלי יש 6 חיבורים:
יש 2 חיבורי Low שאני מבין מהמנואל שזה משמש לחיבור למגבר נוסף בדרך (זה נכון?) ו-4 חיבורי High.
ב- High אצלי יש 4 חיבורים - שניים שכתוב עליהם L ושניים שכתוב עליהם (R, Mono). החיבורים האלה הם חיבורי Screw terminals כמו בשאר הרמקולים.
במגבר יש לי חיבור ל- Sub שהוא חיבור RCA (חיבור RCA בודד, לא זוג) ולא חיבורי הברגה כמו לשאר הרמקולים.

השאלות הם:
1. כבר יש לי כבל רמקולים טוב (שכבר עובר לי בתוך הקיר) אני יכול פשוט לחבר אליו קונקטור RCA איך שהוא בצד של המגבר?
2. לאיזה שקעים מחברים את הכבלים בצד של הסאב? אפשר רק זוג חוטים אחד ל- R Mono?

תודה...

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

moryoav כתב:יש לי (כמעט) בדיוק את אותה שאלה. יש לי סאב אקטיבי של Canton Movie 60 ורסיבר Yamaha 467.
בסאב אצלי יש 6 חיבורים:
יש 2 חיבורי Low שאני מבין מהמנואל שזה משמש לחיבור למגבר נוסף בדרך (זה נכון?) ו-4 חיבורי High.
ב- High אצלי יש 4 חיבורים - שניים שכתוב עליהם L ושניים שכתוב עליהם (R, Mono). החיבורים האלה הם חיבורי Screw terminals כמו בשאר הרמקולים.
במגבר יש לי חיבור ל- Sub שהוא חיבור RCA (חיבור RCA בודד, לא זוג) ולא חיבורי הברגה כמו לשאר הרמקולים.
השאלות הם:
1. כבר יש לי כבל רמקולים טוב (שכבר עובר לי בתוך הקיר) אני יכול פשוט לחבר אליו קונקטור RCA איך שהוא בצד של המגבר?
2. לאיזה שקעים מחברים את הכבלים בצד של הסאב? אפשר רק זוג חוטים אחד ל- R Mono?
תודה...
...
תשובה:
אם אני לא טועה בLOW LEVEL זה חיבור RCA אדום לבן וזו כניסה שמחברים אליה כבל שיוצא מהמגבר.
1: אם יש לך כבל רמקול שמושחל בתוך הקיר, אתה צריך לקשור אליו כבל RG59, למשוך ולהלחים שני מחברי RCA בקצוות.
2: אפשרי לחבר רק כבל אחד בתנאי שיציאת המגבר שלך היא LFE, במידה ולא רצוי לחבר באחד הצדדים מפצל Y.

omf כתב:שלום
יש לי סאב אקטיבי של AAD
לסאב יש 4 כניסות Low level (L/R) High level (L/R)I
למוצא הרסיבר (DENON 1604 AVR ) יש מוצא אחד שקשור לסאב PRE-OUT sub woofer
איך כדאי לחבר אותם ? ואיזה כבל מומלץ ?
שאלה שניה מה משמעות היציאות Low level and High level ?
תודה אור.
...
תשובות:
1: כמו שרמשתי למעלה, מחברים מיציאת הסאבוופר של המגבר PRE-OUT לכניסת הLOW LEVEL שך הסאב. בסאב הכניסה זו בעלת שני מחברי RCA ורצוי לחבר את שניהם על ידי מפצל Y.
2: המשמעות של HIGH LEVEL שזה בדרך כלל מחברים לכבלי רמקול, זהו שרשור שאליו אתה יכול לחבר את הרמקולים במידה ואין לך מגבר. את האות אתה יכול לחבר ישירות לLINE IN של הסאב וופר והקרוסאובר הפנימי שלו יודע לחלק את התדרים כך שהתדרים הנמוכים ילכו לסאב והתדרים הבינוניים והגבוהיים ימשיכו הלאה לרמקולים.
גם כאן הכבל המומלץ הוא כבל RG59 בעל שני מחברי RCA.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

moryoav
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15

שליחה #4 

JEXY כתב:
moryoav כתב:יש לי (כמעט) בדיוק את אותה שאלה....
...
תשובה:
אם אני לא טועה בLOW LEVEL זה חיבור RCA אדום לבן וזו כניסה שמחברים אליה כבל שיוצא מהמגבר.
1: אם יש לך כבל רמקול שמושחל בתוך הקיר, אתה צריך לקשור אליו כבל RG59, למשוך ולהלחים שני מחברי RCA בקצוות.
2: אפשרי לחבר רק כבל אחד בתנאי שיציאת המגבר שלך היא LFE, במידה ולא רצוי לחבר באחד הצדדים מפצל Y.
...
שאלת המשך: כתבת שאני צריך כבל RG59, זה פשוט מחבר BNC. למה אני צריך לחבר לחוט ה- AUDIO שלי כבל BNC ואליו לחבר RCA? למה פשוט אני לא יכול לחבר RCA ישירות לכבלי האודיו?

תודה עד כה!

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #5 

הכבל של הרמקולים שהעברת בקיר, כנראה לא מסוכך, להבדיל מכבל RG59, ולמרחק של כמה מטרים ומעלה, סיכוך טוב הוא הכרחי.
העצה שקיבלת מJEXY מצויינת, ועלות של כבל RG59 היא כמה שקלים בודדים למטר, והחיבור לקונקטור RCA פשוטה ויעילה (Y)

אצלי כל האינטרקונקטים, הם עבודת ידי, בשימוש בכבל RG59 ומחברי RCA איכותיים, בעיניי , לא נופלים מאף כבל "אודיופילי" 8)

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #6 

אגב, אין שום קשר לBNC, כבל RG59 יכול לשמש בכל מיני קונפיגורציות שונות, אחת מהן היא העברת וידיאו עם מחברי BNC.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”