usb switch טוב או רע לאנושות?
יש לי את USB הבאים:
logitech webcam 5000
logitech formula force feedback vibration
ir blaster
ups
מקלדת
midi-usb
fujitsu air command
usb token
card reader (usb פנימי (חלק מכונן דיסקטים)
מובן מאליו שאין לי כל כך הרבה usb בלוח אם., אבל האם אפשר לשים על אחד מהם switch usb 2.0?
כמו כן אם logitch לא נותנת תוכנות שיתמכו ב64 bit בwebcam אבל windows כן נותן לו דרייברים אני עדיין יכול להשתמש בו בmessenger? (כנ"ל לגבי ההגה במשחקים)
logitech webcam 5000
logitech formula force feedback vibration
ir blaster
ups
מקלדת
midi-usb
fujitsu air command
usb token
card reader (usb פנימי (חלק מכונן דיסקטים)
מובן מאליו שאין לי כל כך הרבה usb בלוח אם., אבל האם אפשר לשים על אחד מהם switch usb 2.0?
כמו כן אם logitch לא נותנת תוכנות שיתמכו ב64 bit בwebcam אבל windows כן נותן לו דרייברים אני עדיין יכול להשתמש בו בmessenger? (כנ"ל לגבי ההגה במשחקים)
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אתה יכול לחבר hub (ולא Switch) חיצוני, אבל חשוב מאוד שהוא יהיה בעל ספק כוח משלו.
אם על לוח האם שלך יש חיבורי USB נוספים שאינם מנוצלים, אולי תוכל להרחיב על בסיסם (רק תצטרך לאלתר את החיבור החיצוני במארז).
אופציה טובה יותר תהיה לחבר כרטיס הרחבה, אם יש לך חיבור PIC-Ex1 פנוי, כמו זה - http://www.cobrapc.co.il/Product.asp?productid=5333 .
אם על לוח האם שלך יש חיבורי USB נוספים שאינם מנוצלים, אולי תוכל להרחיב על בסיסם (רק תצטרך לאלתר את החיבור החיצוני במארז).
אופציה טובה יותר תהיה לחבר כרטיס הרחבה, אם יש לך חיבור PIC-Ex1 פנוי, כמו זה - http://www.cobrapc.co.il/Product.asp?productid=5333 .
אין... לי ... שום ... חיבור... Pcie.... פנוי.. בכלל... בכלל....
אבל כן יש לי 2 חיבורי usb 3 פנויים.
מה ההבדל בין hub לSwitch (זכור לי שיש כאלה ברשת), מה שיש לי אין לו חיבור כוח חיצוני (אם כי נראה שיש לו שקע לזה).
אבל כן יש לי 2 חיבורי usb 3 פנויים.
מה ההבדל בין hub לSwitch (זכור לי שיש כאלה ברשת), מה שיש לי אין לו חיבור כוח חיצוני (אם כי נראה שיש לו שקע לזה).
נערך לאחרונה על ידי emaayan ב 15/07/2010 10:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
שאלה מעניינת לגבי switch לעומת hub...
כשמדברים על רשתות, hub מעביר הכל להכל (כל נתון שנכנס מועבר לכל היעדים) ואילו switch לומד לנתב את המידע (לזהות איזה התקן ממוקם באיזה פורט ולהפנות בהתאם מידע נכנס).
מניסיוני, כאשר מדברים על מפצל ל USB, מדברים על HUB
לגביך - מכיוון שההתקנים שלך תובעניים יחסית, אני ממליץ מאוד על חיבור חיצוני לחשמל. אם בשלך יש כניסה, רק בדוק את המתח והקוטביות לכניסה והתאם שנאי.
כשמדברים על רשתות, hub מעביר הכל להכל (כל נתון שנכנס מועבר לכל היעדים) ואילו switch לומד לנתב את המידע (לזהות איזה התקן ממוקם באיזה פורט ולהפנות בהתאם מידע נכנס).
מניסיוני, כאשר מדברים על מפצל ל USB, מדברים על HUB
לגביך - מכיוון שההתקנים שלך תובעניים יחסית, אני ממליץ מאוד על חיבור חיצוני לחשמל. אם בשלך יש כניסה, רק בדוק את המתח והקוטביות לכניסה והתאם שנאי.
אז זו השאלה האמיתית, עד כמה ניתן להגדיר התקן כתובעני?
מבחינתי מדובר בbandwith.
webcam למשל יכול להיות תובעני כי הוא צריך להעביר המון נתונים ...
אבל מה יכול להיות תובעני בשלט רחוק? כולה, שליחת כמה סיגנלים, כנ"ל לגבי usb-midi, (לא בטוח כמה באמת עובר שם, אבל במידה שאתה לא מכיר מדובר בהתקן שמחבר אורגנית ומעביר נתונים דיגיטליים על המוזיקה שאתה מנגן, ואני לא מתכוון להקלטת קול אנאלוגי אלא ממש תווים) והאם עכבר ומקלדת גם תובעניים?
לדידי מה שיכול להיות תובעני מלבד מצלמה הוא ממש דיסק או cd-rom..
webcam למשל יכול להיות תובעני כי הוא צריך להעביר המון נתונים ...
אבל מה יכול להיות תובעני בשלט רחוק? כולה, שליחת כמה סיגנלים, כנ"ל לגבי usb-midi, (לא בטוח כמה באמת עובר שם, אבל במידה שאתה לא מכיר מדובר בהתקן שמחבר אורגנית ומעביר נתונים דיגיטליים על המוזיקה שאתה מנגן, ואני לא מתכוון להקלטת קול אנאלוגי אלא ממש תווים) והאם עכבר ומקלדת גם תובעניים?
לדידי מה שיכול להיות תובעני מלבד מצלמה הוא ממש דיסק או cd-rom..
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
יש גם כרטיסים ל-PCI רגיל, המחיר בחנויות המחשבים הגדולות 35 ש"ח עבור כרטיס עם 5 יציאות USB 2.0.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
זה בכל מקרה יעבוד טוב יותר מ-HUB.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
היו לי כל מיני בעיות עם מגוון USB שהיו מחוברים ללוח , בעיקר בהתעוררות ממצב SLEEP קרה שלמשל עינית ה IR לא חזרה לפעולה, או למשל הדיסק החיצוני USB לא פעל...
אבל מאז ששמתי HUB USB חיצוני, שמקבל מתח מספק כוח חיצוני, הבעיות נפתרו.
אבל מאז ששמתי HUB USB חיצוני, שמקבל מתח מספק כוח חיצוני, הבעיות נפתרו.
שים לב בHUB שהוא 7 פורטים שלא שירשרו שני HUBים של 4 אחד לשני. שמתי לב לזה בHUBים פשוטים. במנהל ההתקנים אפשר לראות את זה.
לי יש HUBים של BELKIN.
בנוסף שים לב שהספק הינו 2A לHUB של 4 פורטים ו3-4A לHUB של 7 פורטים
לי יש HUBים של BELKIN.
בנוסף שים לב שהספק הינו 2A לHUB של 4 פורטים ו3-4A לHUB של 7 פורטים
בסוף קניתי pci של 4 Usb (וusb פנימי, אדחוף שם usb flash יש לי אחד מיותר , שיהיה), עם chipset via, גם לי היו בעיות עם דברים שהתעוררו מhibernate ,אבל זה גם בלי קשר לpci אלא ישירות לboard" אני רק מקווה שלא יהיה לי ירידה בביצועים (אם כולם פועלים ביחד).
ככה אולי אוכל לנסות גם את rog connect.
ככה אולי אוכל לנסות גם את rog connect.
מנסיון אישי מומלץ לשים לב לזרם שהספק מוציא (או לבעלי לקות ראייה לגודל הספק ולמשקלו)
קניתי USB HUB מבאג בעל 12 יציאות אמנם יחסית במחיר מאוד יקר 200 ש"ח אבל הוא כולל ספק כוח שמוציא 2 אמפר, לעומת מוצרים דומים המגיעים עם ספקים חלשלושים.
לHUB מחוברים מיני מסך USB, הארד דיסק חיצוני, כרטיס קול, מתאם לעכבר אלחוטי, מתאם למקלדת אלחוטית, וכרטיס DVB-T מאייבי שמאוד אוהב חשמל וחום.
קניתי עוד HUB ממקום אחר עם ספק של 0.5 אמפר נדמה לי שגרם למחשב הנייד שלי להשתגע ברגע שחיברתי את כרטיס הטלויזיה.
קניתי USB HUB מבאג בעל 12 יציאות אמנם יחסית במחיר מאוד יקר 200 ש"ח אבל הוא כולל ספק כוח שמוציא 2 אמפר, לעומת מוצרים דומים המגיעים עם ספקים חלשלושים.
לHUB מחוברים מיני מסך USB, הארד דיסק חיצוני, כרטיס קול, מתאם לעכבר אלחוטי, מתאם למקלדת אלחוטית, וכרטיס DVB-T מאייבי שמאוד אוהב חשמל וחום.
קניתי עוד HUB ממקום אחר עם ספק של 0.5 אמפר נדמה לי שגרם למחשב הנייד שלי להשתגע ברגע שחיברתי את כרטיס הטלויזיה.
2A ל12 פורטים זה מעט עם בלקין אתה מקבל 3.5A ל7 פורטים, בדוק שבתוך הHUB הזה לא עשו שירשורים של כמה HUBים של 4 פורט (בדוק את כמות הHUB במנהל התקנים, אם אין שירשור יופיע לך HUB אחד עם 12 יציאות ואם יש שרשור תראה כמה HUBים שמתכם אחד הוא ראשי וראים למחובר אליו עוד HUB.