yes ו-HOT יקרות ב-177% מהממוצע בעולם
ופה יש מיליון פרומואים ופרסומות של החברות על עצמן, לא יותר טוב.sagyle כתב:יש נק' אחת שכן חשובה. בחו"ל בלווין וכבלים יש פרסומות ולכן יש מקור הכנסה נוסף שלא קיים בארץ. גם נק' שצריך להכניס למשוואה...
וחוץ מזה, אתה באמת חושב שברגע שיהיו פרסומות אתה תשלם פחות? ממש לא. כי פתאום ההוצאות שלהם יעלו פלאים ופתאום יתברר שאין בזה הרבה כסף ובכלל, הם הרי כל הזמן מפסידים.
בקיצור - פה אין סיכוי לקבל מחירים טובים יותר כי ישראל היא מדינה קטנה ללא תחרות כאשר אלה שקובעים מה יהיו המחירים (או שיכולים לקבוע) ילכו בעוד חמש שנים להיות סמנכלי"ם באותן חברות כבלים/לווין.
מבלבלים את המוח על הפרסומות. בסקאי גרמניה בקושי יש פרסומות ובטח לא במהלך תכניות.
ומה לגבי איכות השידור באירופה שעולה עשרות מונים על איכות השידור בארץ.
הסיבה לדעתי היא שיש מעט מאוד טלוויזיה חינמית בארץ, לכן אין להם תחרות גדולה.
ומה לגבי איכות השידור באירופה שעולה עשרות מונים על איכות השידור בארץ.
הסיבה לדעתי היא שיש מעט מאוד טלוויזיה חינמית בארץ, לכן אין להם תחרות גדולה.
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
שוב יש השוואה בין חברות הטלוויזיה הרב-ערוציות של ישראל בין החברות של שאר העולם, אתם שוכחים שחברות הרב-ערוציות היו אצלם מלפני 30 שנה כשעוד לא היה צבע, אתם חושבים שאז זה לא היה יקר? כיום בגלל התחרות בין החברות כל החברות בעולם מבקשות פחות תשלום כי יש יותר חברות להתחרות בהן, אם תשוו בין המחירים של אז למחירים של yes ו-HOT כיום אתם תגלו פער מחריד, טלוויזיה רב-ערוצית באמריקה למשל היה מוצר פרמיום לעשירים בלבד.
כל זמן שהרגולציה בישראל כופה על הוט ויס להשקיע עשרות מליונים בהפקות מקור בעברית בשנה, אין מה לבוא אליהן בטענות בנושא המחיר. הדוחות הכספיים שלהן גלויים לציבור והן מפסידות כסף. בחו"ל אין דרישות רגולציה להפקות. הכל נקבע לפי ביקוש והיצע.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
UserName,
פערי המחירים מול העבר לא נובעים מניסיום בשוק
הם נובעיפ משינויים טכנלוגויים שמוזילים את העלויולת. תפעול זול ויעיל יותר היום ותחרות.
תחרות היא המרכיב החסר כאן.
זה כמו שפעם הם בכו על ענין התרגומים
אבל בגרמניה גם מתרגמים וגם מדבבים ועדיין יותר זולים
הם נובעיפ משינויים טכנלוגויים שמוזילים את העלויולת. תפעול זול ויעיל יותר היום ותחרות.
אבל בגרמניה גם מתרגמים וגם מדבבים ועדיין יותר זולים
העם דורש..... כל מיני דברים
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
תחרות אין בארץ מה שגורם למחיר גבוה, בחו"ל תחרות זה ממש תחרות, כל חברה מנסה להביא כמה שיותר ללקוח, יש חברות בחו"ל שאפילו מציאות תכני 1080P בVOD, אני לא רואה את זה קורה בשנים הקרובות אצלנו.sam22 כתב:UserName,
אבל בגרמניה גם מתרגמים וגם מדבבים ועדיין יותר זולים...
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
הבעיה היא ש-HOT ו-YES מתחרים בעיקר על תוכן בלעדי ובקושי על המחיר, ולכן אפשר להגיד בצער רב שהמרוויחים העיקריים מהתחרות בשור הטלויזיה הרב-ערוצית בארץ הם האולפנים בארה"ב (אם כי אפשר לציין לחיוב את ההשקעה, בעיקר של HOT, גם בהפקות בארץ). הלקוחות רק נפגעו עוד יותר, מכיוון שאם הם רוצים לראות את כל הסדרות האהובות עליהם, הם צריכים להתחבר עכשיו גם ל-HOT וגם ל-YES ולשלם כפול (או פשוט להוריד מהאינטרנט אבל זה כבר סיפור שונה לגמרי...)
אני מקווה מאוד שאם וכאשר באמת יעבירו את הטלויזיה המסחרית בארץ לשיטת הרשיונות, נוכל לראות כאן הרבה יותר ערוצים מסחריים, עליהם לא תהיה בלעדיות לא ל-HOT ולא ל-YES, מה שיגרום בתקווה לצמצום של התחרות על התוכן ובתקווה יגרום ליותר תחרות על המחיר.
אני מקווה מאוד שאם וכאשר באמת יעבירו את הטלויזיה המסחרית בארץ לשיטת הרשיונות, נוכל לראות כאן הרבה יותר ערוצים מסחריים, עליהם לא תהיה בלעדיות לא ל-HOT ולא ל-YES, מה שיגרום בתקווה לצמצום של התחרות על התוכן ובתקווה יגרום ליותר תחרות על המחיר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78902
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
כמה דמגוגיה...
המחירים שהם מדברים זה על מחיר מינימום (חבילת בסיס) ולא חבילה ממוצעת.
בהשוואת חבילות ממוצאות המחיר דווקא כמעט זהה.
בחו"ל אפשר להכניס פרסומות. גם כאן הם חייבים לסתום את הכל בפרומואים, בגלל שהוידאו במקור מניח שיהיו פרסומות במהלך התוכנית ולכן צריך לסתום את חורים עם פרומואים...
אני חושב שצריך להכריח אותם לפתוח את חבילת הבסיס (כמעט אין הבדל במחיר בין חבילת בסיס לחבילה עם רוב התכנים), ואני חושב שצריך שהמחיר יהיה משמעותית נמוך יותר. השאלה הגדולה היא למה זה טוב, הרי זה בדיוק אותו מהלך שה-DTT אמור לתקן, לא?
בחו"ל אפשר להכניס פרסומות. גם כאן הם חייבים לסתום את הכל בפרומואים, בגלל שהוידאו במקור מניח שיהיו פרסומות במהלך התוכנית ולכן צריך לסתום את חורים עם פרומואים...
אני חושב שצריך להכריח אותם לפתוח את חבילת הבסיס (כמעט אין הבדל במחיר בין חבילת בסיס לחבילה עם רוב התכנים), ואני חושב שצריך שהמחיר יהיה משמעותית נמוך יותר. השאלה הגדולה היא למה זה טוב, הרי זה בדיוק אותו מהלך שה-DTT אמור לתקן, לא?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

מעבר לזה, אני שואל - למה בכלל צריך חבילת בסיס? אולי ערוץ 3 מעניין אותי כקליפת השום? למה אני חייב לקבל אותו בכוח ועוד לשלם עליו?oferlaor כתב:כמה דמגוגיה...
אני חושב שצריך להכריח אותם לפתוח את חבילת הבסיס (כמעט אין הבדל במחיר בין חבילת בסיס לחבילה עם רוב התכנים), ואני חושב שצריך שהמחיר יהיה משמעותית נמוך יותר. השאלה הגדולה היא למה זה טוב, הרי זה בדיוק אותו מהלך שה-DTT אמור לתקן, לא?...
אני חושב שחבילת הבסיס צריכה להיות מורכבת אך-ורק מהערוצים הציבוריים 1,2,10,33,99 - וככזו צריכה להינתן בחינם (למעט תשלום על הממיר במקרה הצורך). כל דבר אחר צריך להיות בהתאמת הלקוח.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78902
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
NegativeIQ,
ברור לחלוטין למה חבילת הבסיס חשובה לחברות, זה מבטיח להן הכנסה מינימלית מכל לקוח...
ברור לחלוטין למה חבילת הבסיס חשובה לחברות, זה מבטיח להן הכנסה מינימלית מכל לקוח...
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אז שיגידו שאתה חייב לרכוש חבילה בסכום מינימום מסויים, אבל שלא ייכפו ערוצים מסוימים.oferlaor כתב:NegativeIQ,
ברור לחלוטין למה חבילת הבסיס חשובה לחברות, זה מבטיח להן הכנסה מינימלית מכל לקוח......
לדעתי, חברות הטלוויזיה הרב ערוציות בישראל ממש לא צריכות לספק לך חמישה ערוצים (יהיו ציבוריים ככל שיהיו) בחינם. בדיוק בשביל המטרה הזאת הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו מפעילה מערך שידורי טלוויזיה קרקעיים, ה- DTT. במידה ואתה לא צופה הרבה בטלוויזיה, הינך יכול לרכוש לעצמך ממיר דיגיטלי עם אנטנה מגנטית קטנה ולחבר לטלוויזיה, או לחלופין מסך טלוויזיה עם טיונר דיגיטלי מובנה. במקרה הכי "גרוע" אתה יכול לרכוש לעצמך מחשב סלוני עם כרטיס רשת אלחוטי ולחבר אותו לטלוויזיה (יציאת HDMI או RCA ושות') ובכך לצמצם פערים (נקרא לזה כך).NegativeIQ כתב: אני חושב שחבילת הבסיס צריכה להיות מורכבת אך-ורק מהערוצים הציבוריים 1,2,10,33,99 - וככזו צריכה להינתן בחינם (למעט תשלום על הממיר במקרה הצורך). כל דבר אחר צריך להיות בהתאמת הלקוח....
מדוע שחברה כלכלית שהוקמה למטרת רווח תספק לך שירותים בחינם? תשלום על הממיר זה משהו אחר, לידיעה התשלום לחברות הרב ערוציות בחו"ל לא כולל את הממירים, פה אתה מקבל 2 ממירים דיגיטליים בחינם, כאשר אחד מהם אפילו הוא HD (נכון לחברת HOT, חברת YES כרגע מספקת את המקס טוטאל ללא תשלום).
מעבר לזה, המחירים של חבילות התוכן בשתי החברות הוא לא גבוה בכלל וליתר דיוק מחיר סביר ואפילו נוח. נכון שאין חבילה הכוללת את כל הערוצים, אבל תמיד תוכל להוסיף ערוצי פרימיום בתוספת תשלום, ומנגד במידה ואתה לא מעוניין לצפות בערוצים הנ"ל כמובן לא להזמין אותם.
ולמען הסר ספק אומנם אני עובד בהוט, אבל אין לי שום סמכות ולו הקטנה ביותר כדי לכתוב כאן בשם החברה או משהו בסגנון, אני כותב פה את דעתי בלבד!
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אני אגיד לך למה לדעתי לתת 5 ערוצים בחינם זה יכול להיות רעיון חכם - כי לקוח שמחובר לתשתית שלך, גם אם הוא לא משלם שקל, הוא לקוח יחסית "קרוב" אליך, כלומר מבחינה טכנית אם הוא רוצה לרכוש ערוצים נוספים מאוד קל לו להרים טלפון לשירות לקוחות ותוך שניות הוא מנוי. חוץ מזה, יש גם סרטי VOD ועוד שירותים בתשלום חד-פעמי שאולי הוא יהיה מעוניין בו.ELCO_86 כתב:לדעתי, חברות הטלוויזיה הרב ערוציות בישראל ממש לא צריכות לספק לך חמישה ערוצים (יהיו ציבוריים ככל שיהיו) בחינם. בדיוק בשביל המטרה הזאת הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו מפעילה מערך שידורי טלוויזיה קרקעיים, ה- DTT. במידה ואתה לא צופה הרבה בטלוויזיה, הינך יכול לרכוש לעצמך ממיר דיגיטלי עם אנטנה מגנטית קטנה ולחבר לטלוויזיה, או לחלופין מסך טלוויזיה עם טיונר דיגיטלי מובנה. במקרה הכי "גרוע" אתה יכול לרכוש לעצמך מחשב סלוני עם כרטיס רשת אלחוטי ולחבר אותו לטלוויזיה (יציאת HDMI או RCA ושות') ובכך לצמצם פערים (נקרא לזה כך).NegativeIQ כתב: אני חושב שחבילת הבסיס צריכה להיות מורכבת אך-ורק מהערוצים הציבוריים 1,2,10,33,99 - וככזו צריכה להינתן בחינם (למעט תשלום על הממיר במקרה הצורך). כל דבר אחר צריך להיות בהתאמת הלקוח....
מדוע שחברה כלכלית שהוקמה למטרת רווח תספק לך שירותים בחינם? תשלום על הממיר זה משהו אחר, לידיעה התשלום לחברות הרב ערוציות בחו"ל לא כולל את הממירים, פה אתה מקבל 2 ממירים דיגיטליים בחינם, כאשר אחד מהם אפילו הוא HD (נכון לחברת HOT, חברת YES כרגע מספקת את המקס טוטאל ללא תשלום).
מעבר לזה, המחירים של חבילות התוכן בשתי החברות הוא לא גבוה בכלל וליתר דיוק מחיר סביר ואפילו נוח. נכון שאין חבילה הכוללת את כל הערוצים, אבל תמיד תוכל להוסיף ערוצי פרימיום בתוספת תשלום, ומנגד במידה ואתה לא מעוניין לצפות בערוצים הנ"ל כמובן לא להזמין אותם.
ולמען הסר ספק אומנם אני עובד בהוט, אבל אין לי שום סמכות ולו הקטנה ביותר כדי לכתוב כאן בשם החברה או משהו בסגנון, אני כותב פה את דעתי בלבד!...
אני לא אומר שהחברה צריכה להשקיע כסף באנשים כאלה, כלומר, הם לא צריכים לקבל ממיר בחינם או משהו בסגנון אם הם לא משלמים דמי מנוי, אבל אני חושב שזאת אופציה שכדאי מאוד לחברות לשקול לתת למנויים שמבקשים להתנתק, כי ברגע שלקוח מתנתק אז כבר איבדת אותו לגמרי.