yes ו-HOT יקרות ב-177% מהממוצע בעולם

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
go_go פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #2 

go_go פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #3 

...
בקטנה,מה זה בשבילנו 177% 8O

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #4 

יש נק' אחת שכן חשובה. בחו"ל בלווין וכבלים יש פרסומות ולכן יש מקור הכנסה נוסף שלא קיים בארץ. גם נק' שצריך להכניס למשוואה

eliman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 102
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

sagyle כתב:יש נק' אחת שכן חשובה. בחו"ל בלווין וכבלים יש פרסומות ולכן יש מקור הכנסה נוסף שלא קיים בארץ. גם נק' שצריך להכניס למשוואה
...
ופה יש מיליון פרומואים ופרסומות של החברות על עצמן, לא יותר טוב.
וחוץ מזה, אתה באמת חושב שברגע שיהיו פרסומות אתה תשלם פחות? ממש לא. כי פתאום ההוצאות שלהם יעלו פלאים ופתאום יתברר שאין בזה הרבה כסף ובכלל, הם הרי כל הזמן מפסידים.

בקיצור - פה אין סיכוי לקבל מחירים טובים יותר כי ישראל היא מדינה קטנה ללא תחרות כאשר אלה שקובעים מה יהיו המחירים (או שיכולים לקבוע) ילכו בעוד חמש שנים להיות סמנכלי"ם באותן חברות כבלים/לווין.

geblig
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1727
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #6 

פשוט לא יאומן החברות האלו ואיזה שרות..פשוט גועל נפש!

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #7 

מבלבלים את המוח על הפרסומות. בסקאי גרמניה בקושי יש פרסומות ובטח לא במהלך תכניות.
ומה לגבי איכות השידור באירופה שעולה עשרות מונים על איכות השידור בארץ.
הסיבה לדעתי היא שיש מעט מאוד טלוויזיה חינמית בארץ, לכן אין להם תחרות גדולה.

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1236
שם מלא: JonathanK
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #8 

שוב יש השוואה בין חברות הטלוויזיה הרב-ערוציות של ישראל בין החברות של שאר העולם, אתם שוכחים שחברות הרב-ערוציות היו אצלם מלפני 30 שנה כשעוד לא היה צבע, אתם חושבים שאז זה לא היה יקר? כיום בגלל התחרות בין החברות כל החברות בעולם מבקשות פחות תשלום כי יש יותר חברות להתחרות בהן, אם תשוו בין המחירים של אז למחירים של yes ו-HOT כיום אתם תגלו פער מחריד, טלוויזיה רב-ערוצית באמריקה למשל היה מוצר פרמיום לעשירים בלבד.

amir073
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #9 

כל זמן שהרגולציה בישראל כופה על הוט ויס להשקיע עשרות מליונים בהפקות מקור בעברית בשנה, אין מה לבוא אליהן בטענות בנושא המחיר. הדוחות הכספיים שלהן גלויים לציבור והן מפסידות כסף. בחו"ל אין דרישות רגולציה להפקות. הכל נקבע לפי ביקוש והיצע.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #10 

UserName,
פערי המחירים מול העבר לא נובעים מניסיום בשוק
הם נובעיפ משינויים טכנלוגויים שמוזילים את העלויולת. תפעול זול ויעיל יותר היום ותחרות.
תחרות היא המרכיב החסר כאן.

זה כמו שפעם הם בכו על ענין התרגומים
אבל בגרמניה גם מתרגמים וגם מדבבים ועדיין יותר זולים
העם דורש..... כל מיני דברים

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

sam22 כתב:UserName,
פערי המחירים מול העבר לא נובעים מניסיום בשוק
הם נובעיפ משינויים טכנלוגויים שמוזילים את העלויולת. תפעול זול ויעיל יותר היום ותחרות.
תחרות היא המרכיב החסר כאן.

זה כמו שפעם הם בכו על ענין התרגומים
אבל בגרמניה גם מתרגמים וגם מדבבים ועדיין יותר זולים
...
תחרות אין בארץ מה שגורם למחיר גבוה, בחו"ל תחרות זה ממש תחרות, כל חברה מנסה להביא כמה שיותר ללקוח, יש חברות בחו"ל שאפילו מציאות תכני 1080P בVOD, אני לא רואה את זה קורה בשנים הקרובות אצלנו.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #12 

למה לא? דווקא אני יכול לראות את זה בקרוב
בייחוד שענין ה HD צובר תאוצה
העם דורש..... כל מיני דברים

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

קודם שיספקו לנו יותר ערוצים, אחר כך 1080P, חשבת על זה כך?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #14 

הבעיה היא ש-HOT ו-YES מתחרים בעיקר על תוכן בלעדי ובקושי על המחיר, ולכן אפשר להגיד בצער רב שהמרוויחים העיקריים מהתחרות בשור הטלויזיה הרב-ערוצית בארץ הם האולפנים בארה"ב (אם כי אפשר לציין לחיוב את ההשקעה, בעיקר של HOT, גם בהפקות בארץ). הלקוחות רק נפגעו עוד יותר, מכיוון שאם הם רוצים לראות את כל הסדרות האהובות עליהם, הם צריכים להתחבר עכשיו גם ל-HOT וגם ל-YES ולשלם כפול (או פשוט להוריד מהאינטרנט אבל זה כבר סיפור שונה לגמרי...)
אני מקווה מאוד שאם וכאשר באמת יעבירו את הטלויזיה המסחרית בארץ לשיטת הרשיונות, נוכל לראות כאן הרבה יותר ערוצים מסחריים, עליהם לא תהיה בלעדיות לא ל-HOT ולא ל-YES, מה שיגרום בתקווה לצמצום של התחרות על התוכן ובתקווה יגרום ליותר תחרות על המחיר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78902
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #15 

כמה דמגוגיה...

המחירים שהם מדברים זה על מחיר מינימום (חבילת בסיס) ולא חבילה ממוצעת.

בהשוואת חבילות ממוצאות המחיר דווקא כמעט זהה.

בחו"ל אפשר להכניס פרסומות. גם כאן הם חייבים לסתום את הכל בפרומואים, בגלל שהוידאו במקור מניח שיהיו פרסומות במהלך התוכנית ולכן צריך לסתום את חורים עם פרומואים...

אני חושב שצריך להכריח אותם לפתוח את חבילת הבסיס (כמעט אין הבדל במחיר בין חבילת בסיס לחבילה עם רוב התכנים), ואני חושב שצריך שהמחיר יהיה משמעותית נמוך יותר. השאלה הגדולה היא למה זה טוב, הרי זה בדיוק אותו מהלך שה-DTT אמור לתקן, לא?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

oferlaor כתב:כמה דמגוגיה...

המחירים שהם מדברים זה על מחיר מינימום (חבילת בסיס) ולא חבילה ממוצעת.

בהשוואת חבילות ממוצאות המחיר דווקא כמעט זהה.

בחו"ל אפשר להכניס פרסומות. גם כאן הם חייבים לסתום את הכל בפרומואים, בגלל שהוידאו במקור מניח שיהיו פרסומות במהלך התוכנית ולכן צריך לסתום את חורים עם פרומואים...

אני חושב שצריך להכריח אותם לפתוח את חבילת הבסיס (כמעט אין הבדל במחיר בין חבילת בסיס לחבילה עם רוב התכנים), ואני חושב שצריך שהמחיר יהיה משמעותית נמוך יותר. השאלה הגדולה היא למה זה טוב, הרי זה בדיוק אותו מהלך שה-DTT אמור לתקן, לא?
...
מעבר לזה, אני שואל - למה בכלל צריך חבילת בסיס? אולי ערוץ 3 מעניין אותי כקליפת השום? למה אני חייב לקבל אותו בכוח ועוד לשלם עליו?
אני חושב שחבילת הבסיס צריכה להיות מורכבת אך-ורק מהערוצים הציבוריים 1,2,10,33,99 - וככזו צריכה להינתן בחינם (למעט תשלום על הממיר במקרה הצורך). כל דבר אחר צריך להיות בהתאמת הלקוח.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78902
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #17 

NegativeIQ,

ברור לחלוטין למה חבילת הבסיס חשובה לחברות, זה מבטיח להן הכנסה מינימלית מכל לקוח...

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

oferlaor כתב:NegativeIQ,

ברור לחלוטין למה חבילת הבסיס חשובה לחברות, זה מבטיח להן הכנסה מינימלית מכל לקוח...
...
אז שיגידו שאתה חייב לרכוש חבילה בסכום מינימום מסויים, אבל שלא ייכפו ערוצים מסוימים.

ELCO_86
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 34
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #19 

NegativeIQ כתב: אני חושב שחבילת הבסיס צריכה להיות מורכבת אך-ורק מהערוצים הציבוריים 1,2,10,33,99 - וככזו צריכה להינתן בחינם (למעט תשלום על הממיר במקרה הצורך). כל דבר אחר צריך להיות בהתאמת הלקוח.
...
לדעתי, חברות הטלוויזיה הרב ערוציות בישראל ממש לא צריכות לספק לך חמישה ערוצים (יהיו ציבוריים ככל שיהיו) בחינם. בדיוק בשביל המטרה הזאת הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו מפעילה מערך שידורי טלוויזיה קרקעיים, ה- DTT. במידה ואתה לא צופה הרבה בטלוויזיה, הינך יכול לרכוש לעצמך ממיר דיגיטלי עם אנטנה מגנטית קטנה ולחבר לטלוויזיה, או לחלופין מסך טלוויזיה עם טיונר דיגיטלי מובנה. במקרה הכי "גרוע" אתה יכול לרכוש לעצמך מחשב סלוני עם כרטיס רשת אלחוטי ולחבר אותו לטלוויזיה (יציאת HDMI או RCA ושות') ובכך לצמצם פערים (נקרא לזה כך).

מדוע שחברה כלכלית שהוקמה למטרת רווח תספק לך שירותים בחינם? תשלום על הממיר זה משהו אחר, לידיעה התשלום לחברות הרב ערוציות בחו"ל לא כולל את הממירים, פה אתה מקבל 2 ממירים דיגיטליים בחינם, כאשר אחד מהם אפילו הוא HD (נכון לחברת HOT, חברת YES כרגע מספקת את המקס טוטאל ללא תשלום).

מעבר לזה, המחירים של חבילות התוכן בשתי החברות הוא לא גבוה בכלל וליתר דיוק מחיר סביר ואפילו נוח. נכון שאין חבילה הכוללת את כל הערוצים, אבל תמיד תוכל להוסיף ערוצי פרימיום בתוספת תשלום, ומנגד במידה ואתה לא מעוניין לצפות בערוצים הנ"ל כמובן לא להזמין אותם.

ולמען הסר ספק אומנם אני עובד בהוט, אבל אין לי שום סמכות ולו הקטנה ביותר כדי לכתוב כאן בשם החברה או משהו בסגנון, אני כותב פה את דעתי בלבד!

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

ELCO_86 כתב:
NegativeIQ כתב: אני חושב שחבילת הבסיס צריכה להיות מורכבת אך-ורק מהערוצים הציבוריים 1,2,10,33,99 - וככזו צריכה להינתן בחינם (למעט תשלום על הממיר במקרה הצורך). כל דבר אחר צריך להיות בהתאמת הלקוח.
...
לדעתי, חברות הטלוויזיה הרב ערוציות בישראל ממש לא צריכות לספק לך חמישה ערוצים (יהיו ציבוריים ככל שיהיו) בחינם. בדיוק בשביל המטרה הזאת הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו מפעילה מערך שידורי טלוויזיה קרקעיים, ה- DTT. במידה ואתה לא צופה הרבה בטלוויזיה, הינך יכול לרכוש לעצמך ממיר דיגיטלי עם אנטנה מגנטית קטנה ולחבר לטלוויזיה, או לחלופין מסך טלוויזיה עם טיונר דיגיטלי מובנה. במקרה הכי "גרוע" אתה יכול לרכוש לעצמך מחשב סלוני עם כרטיס רשת אלחוטי ולחבר אותו לטלוויזיה (יציאת HDMI או RCA ושות') ובכך לצמצם פערים (נקרא לזה כך).

מדוע שחברה כלכלית שהוקמה למטרת רווח תספק לך שירותים בחינם? תשלום על הממיר זה משהו אחר, לידיעה התשלום לחברות הרב ערוציות בחו"ל לא כולל את הממירים, פה אתה מקבל 2 ממירים דיגיטליים בחינם, כאשר אחד מהם אפילו הוא HD (נכון לחברת HOT, חברת YES כרגע מספקת את המקס טוטאל ללא תשלום).

מעבר לזה, המחירים של חבילות התוכן בשתי החברות הוא לא גבוה בכלל וליתר דיוק מחיר סביר ואפילו נוח. נכון שאין חבילה הכוללת את כל הערוצים, אבל תמיד תוכל להוסיף ערוצי פרימיום בתוספת תשלום, ומנגד במידה ואתה לא מעוניין לצפות בערוצים הנ"ל כמובן לא להזמין אותם.

ולמען הסר ספק אומנם אני עובד בהוט, אבל אין לי שום סמכות ולו הקטנה ביותר כדי לכתוב כאן בשם החברה או משהו בסגנון, אני כותב פה את דעתי בלבד!
...
אני אגיד לך למה לדעתי לתת 5 ערוצים בחינם זה יכול להיות רעיון חכם - כי לקוח שמחובר לתשתית שלך, גם אם הוא לא משלם שקל, הוא לקוח יחסית "קרוב" אליך, כלומר מבחינה טכנית אם הוא רוצה לרכוש ערוצים נוספים מאוד קל לו להרים טלפון לשירות לקוחות ותוך שניות הוא מנוי. חוץ מזה, יש גם סרטי VOD ועוד שירותים בתשלום חד-פעמי שאולי הוא יהיה מעוניין בו.
אני לא אומר שהחברה צריכה להשקיע כסף באנשים כאלה, כלומר, הם לא צריכים לקבל ממיר בחינם או משהו בסגנון אם הם לא משלמים דמי מנוי, אבל אני חושב שזאת אופציה שכדאי מאוד לחברות לשקול לתת למנויים שמבקשים להתנתק, כי ברגע שלקוח מתנתק אז כבר איבדת אותו לגמרי.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”