כתוביות מבית iSubs - אזהרה
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
שלום אנשים.
לפני כמה ימים יצא לי לראות את הסרט THE LOSERS עם כתוביות מבית היוצר של iSubs. נאלצתי להפסיק באמצע הסרט ולבטל את הכתוביות עקב רמה מאוד מאוד נמוכה של התרגום. היום צפיתי בפרק הראשון של העונה השנייה של הסידרה warehouse 13 וגם הפעם הכתוביות שהורדתי היו מבית iSubs. הפעם היו מעט פחות שגיאות אבל עדיין - התרגום של החברה אלו פשוט ברמה נמוכה. אני אישית ממליץ למי שמסתמך על כתוביות עיבריות לא להשתמש בכתוביות שלהם, מי שלא מבין מספיק את האנגלית ולא יוכל לעלות על הטעויות בעצמו פשוט יוטעה ע"י התרגום שלהם ולא מעט פעמים.
חבל שאתרי התרגום הגדולים מאחסנים כתוביות ברמה כזו נמוכה ואם למישהו פה יש קשר לאתרים הללו אשמח את תציפו את הבעייה לאנשים הנכונים.
לפני כמה ימים יצא לי לראות את הסרט THE LOSERS עם כתוביות מבית היוצר של iSubs. נאלצתי להפסיק באמצע הסרט ולבטל את הכתוביות עקב רמה מאוד מאוד נמוכה של התרגום. היום צפיתי בפרק הראשון של העונה השנייה של הסידרה warehouse 13 וגם הפעם הכתוביות שהורדתי היו מבית iSubs. הפעם היו מעט פחות שגיאות אבל עדיין - התרגום של החברה אלו פשוט ברמה נמוכה. אני אישית ממליץ למי שמסתמך על כתוביות עיבריות לא להשתמש בכתוביות שלהם, מי שלא מבין מספיק את האנגלית ולא יוכל לעלות על הטעויות בעצמו פשוט יוטעה ע"י התרגום שלהם ולא מעט פעמים.
חבל שאתרי התרגום הגדולים מאחסנים כתוביות ברמה כזו נמוכה ואם למישהו פה יש קשר לאתרים הללו אשמח את תציפו את הבעייה לאנשים הנכונים.
-
Huber
- חבר במועדון HT

אני נתקלתי בהרבה מאד כתוביות ברמה נמוכה, בלי לציין קבוצה מסויימת. אבל עם זאת, בואו לא נשכח שמדובר במתרגמים שעושים את זה בהתנדבות מלאה ולכן אין לנו שום זכות לבוא אליהם בטענות. מי שלא טוב לו - שיתרגם לבד או שלא יוריד.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
amir073,
אני לא רואה שבאו פה בטענות למתרגמים, אלא למי שמאחסן את התרגום שלהם שלפי דברי אחרים - לא שווה הרבה.
השרשור הזה הוא גם אזהרה לגולשים שמסתמכים על כתוביות לא לבנות על אלו, כי הן מטעות וחסרות (ובהרבה סדרות - להבין את הנאמר זה קריטי להבנת העלילה...)
אני לא רואה שבאו פה בטענות למתרגמים, אלא למי שמאחסן את התרגום שלהם שלפי דברי אחרים - לא שווה הרבה.
השרשור הזה הוא גם אזהרה לגולשים שמסתמכים על כתוביות לא לבנות על אלו, כי הן מטעות וחסרות (ובהרבה סדרות - להבין את הנאמר זה קריטי להבנת העלילה...)
-
Huber
- חבר במועדון HT

אז פה אתה טועה. בשנים האחרונות הכתוביות שיוצאות משתי הקבוצות המרכזיות (QSUBS ו TOREC) היו ברובם המכריע ברמה שלא תבייש מתרגם מקצועי.amir073 כתב:אני נתקלתי בהרבה מאד כתוביות ברמה נמוכה, בלי לציין קבוצה מסויימת. אבל עם זאת, בואו לא נשכח שמדובר במתרגמים שעושים את זה בהתנדבות מלאה ולכן אין לנו שום זכות לבוא אליהם בטענות. מי שלא טוב לו - שיתרגם לבד או שלא יוריד....
זה שעושים משהו בהתנדבות לא אומר שאסור לתת עליו ביקורת, בהחלט יש לנו כמשתמשים זכות (ולעיתים חובה) לתת ביקuות.מי שלא יודע לקבל ביקרות, שלא יעבוד עם קהל. בנוסף - לעשות משהו ולעשות אותו לא טוב לדעתי גרוע יותר מלא לעשות בכלל. אדם שצופה בסידרה ללא ידע באנגלית ומקבל תרגום קלוקל הוא אדם שהוטעה - איך זה בדיוק טוב יותר מלא לעשות בכלל כתוביות? הטעייה יותר טובה מאי עשייה? לא בעיניי.
בניגוד למה שאמרו לנו בילדות - הכוונה היא לא העיקר, התוצאה הסופית היא העיקר.
אם יש פה מישהו שעדיין רוצה להשתמש בכתוביות שלהם, שיבושם לו, כל אחד ושיקול דעתו האישית, אבל את המינימום של להציף את הבעייה ולהביא את המידע לאחרים אני בהחלט אעשה. לא בשביל לפגוע בקבוצת תרגום הזו אלא על מנת למנוע פגיעה אפשרית בקהל המשתמשים.
-
Huber
- חבר במועדון HT

מתנצל, אני לא בקי ברזי הסצנה, מכיר כמשתמש ותו לא. מה שכן אני בהחלט יכול להעיד שכבר שנים לא ראיתי כתוביות ברמה כ"כ נמוכה כמו אלו של החברה עליהם אנחנו מדברים.
אכן הקבוצה הכי איכותיתtoxin כתב:שכחת את הקבוצה השלישית המרכזית צוות Extremeאז פה אתה טועה. בשנים האחרונות הכתוביות שיוצאות משתי הקבוצות המרכזיות (QSUBS ו TOREC) היו ברובם המכריע ברמה שלא תבייש מתרגם מקצועי.......
שלום רב,
חברי צוות iSubs מצטערים על אי הנוחות.
אם תשימו לב, תוכלו לראות ששני התירגומים שציינו,
תורגמו על-ידיי אותו המתרגם. RoadRunner ו-AvihaiK, הכינויים אומנם שונים,
אך מדובר באותו המתרגם.
בכל אופן, על המתרגם היה אסור לשחרר ללא ההגהה של חברי ההנהלה הגבוהה,
לאחר שנודע לנו בנוגע למקרה "לוזרים".
המתרגם לא הקשיב לנו ושיחרר את התרגום ל"מחסן 13" ללא הגהה של אף אחד.
ועל כך, הוא כבר לא חלק מקבוצת iSubs. מצטערים על אי הנוחות שנגרם לכם,
ומקווים שתביאו לצוות הזדמנות נוספת. בנוסף, עשינו מבחנים חוזרים לכל אחד מהמתרגמים,
הגרועים, נפרדו מאיתנו, והטובים נשארו עימנו. כל תרגום יעבור הגהה מעתה והילך על ידי ההנהלה הגבוהה,
והצוות הבכיר והידוע בסצינת התרגום. סליחה על האי הנוחות שנית.
בתודה, הנהלת צוות התירגומים iSubs.
נשמח אם תעדכנו על כל טעות שתהיה בתרגומים הבאים שלנו.
חברי צוות iSubs מצטערים על אי הנוחות.
אם תשימו לב, תוכלו לראות ששני התירגומים שציינו,
תורגמו על-ידיי אותו המתרגם. RoadRunner ו-AvihaiK, הכינויים אומנם שונים,
אך מדובר באותו המתרגם.
בכל אופן, על המתרגם היה אסור לשחרר ללא ההגהה של חברי ההנהלה הגבוהה,
לאחר שנודע לנו בנוגע למקרה "לוזרים".
המתרגם לא הקשיב לנו ושיחרר את התרגום ל"מחסן 13" ללא הגהה של אף אחד.
ועל כך, הוא כבר לא חלק מקבוצת iSubs. מצטערים על אי הנוחות שנגרם לכם,
ומקווים שתביאו לצוות הזדמנות נוספת. בנוסף, עשינו מבחנים חוזרים לכל אחד מהמתרגמים,
הגרועים, נפרדו מאיתנו, והטובים נשארו עימנו. כל תרגום יעבור הגהה מעתה והילך על ידי ההנהלה הגבוהה,
והצוות הבכיר והידוע בסצינת התרגום. סליחה על האי הנוחות שנית.
בתודה, הנהלת צוות התירגומים iSubs.
נשמח אם תעדכנו על כל טעות שתהיה בתרגומים הבאים שלנו.
-
Huber
- חבר במועדון HT

אני מאוד שמח לשמוע שאתם קשובים לפידבקים של הקהל שלכם - ישר כח
בנוסף טוב לדעת שאתם מקפידים על הרמה ושזהו מקרה חד פעמי, בהחלט אשמח להתנסות בכתוביות אחרות מבית היוצר של קבוצתכם אם זה המקרה. אני רוצה להודות לכל מי שעוסק במלאכת התרגום ולהגיד שלמרות הביקורת שלי אני מאוד מעריך את העבודה שנעשית ע"י שלושת הצוותים הקיימים ומבין שנדבר דורש המון השקעה מצידכם.
נשמח לקבל עוד פרטים לגביכם (באילו אתרים אתם מפרסמים את התרגומים שלכם למשל, האם יש לכם אתר בית וכו).
בנוסף טוב לדעת שאתם מקפידים על הרמה ושזהו מקרה חד פעמי, בהחלט אשמח להתנסות בכתוביות אחרות מבית היוצר של קבוצתכם אם זה המקרה. אני רוצה להודות לכל מי שעוסק במלאכת התרגום ולהגיד שלמרות הביקורת שלי אני מאוד מעריך את העבודה שנעשית ע"י שלושת הצוותים הקיימים ומבין שנדבר דורש המון השקעה מצידכם.
נשמח לקבל עוד פרטים לגביכם (באילו אתרים אתם מפרסמים את התרגומים שלכם למשל, האם יש לכם אתר בית וכו).
אולי עדיף שלא יפרסמו אתר ביית , גם ככה נראה שיש מספיק מלחמות בסצינה הזו שגורמת גם לאליס להצליח לעשות בעיות
חז"ל אומרים "הברכה שורה בסמוי מהעיין" במקרה הספציפי של כתוביות נראה לי שזה די נכון .
מה שכן נשמח לדעת באיזה סדרות אתם מתעסקים ו/או הולכים לתרגם
חז"ל אומרים "הברכה שורה בסמוי מהעיין" במקרה הספציפי של כתוביות נראה לי שזה די נכון .
מה שכן נשמח לדעת באיזה סדרות אתם מתעסקים ו/או הולכים לתרגם
שלום, את כתובת הפורום שלנו, תוכלו למצוא ברוב התרגומים שלנו.
למי שאין את הכתובת, אז הנה:
WwW.iSubs.Coil.us.To
בפורום, ניתן יהיה לראות אילו סרטים וסדרות אנו מתרגמים, אילו סיימנו לתרגם וניתן למצוא את התרגום שלנו ברחבי האתר, ואילו אנו נרצה לתרגם.
את הכתוביות שלנו, אנחנו מפרסמים ברחבי אתרי הכתוביות השונים.
אנו, המתרגמים, מעלים את הכתוביות לאתרים "סרטים" ו-"סאבסנטר". מכוון שאין בידנו הסכם עם אתר טורק,
הכתוביות שלנו נוספות לאתר זה, בידי המנהלים שלו.
בנוסף, ניתן למצוא את הכתוביות שלנו בקידוד מובנה ברחבי אתרי הקידוד ברשת.
למי שאין את הכתובת, אז הנה:
WwW.iSubs.Coil.us.To
בפורום, ניתן יהיה לראות אילו סרטים וסדרות אנו מתרגמים, אילו סיימנו לתרגם וניתן למצוא את התרגום שלנו ברחבי האתר, ואילו אנו נרצה לתרגם.
את הכתוביות שלנו, אנחנו מפרסמים ברחבי אתרי הכתוביות השונים.
אנו, המתרגמים, מעלים את הכתוביות לאתרים "סרטים" ו-"סאבסנטר". מכוון שאין בידנו הסכם עם אתר טורק,
הכתוביות שלנו נוספות לאתר זה, בידי המנהלים שלו.
בנוסף, ניתן למצוא את הכתוביות שלנו בקידוד מובנה ברחבי אתרי הקידוד ברשת.
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
אישית אני מתנגד לכתוביות ברמה עקרונית.... תלמדו אנגלית אנשים
הניסיון המועט שהיה לי בעבר עם כתוביות בעברית הוביל לבדיחות קשות, אני צפיתי בסרטים עם חברים (שלא יודעים אנגלית ברמה שתספיק לסרט ללא כתוביות) וכמה פעמים פשוט ניסיתי להבין מה המתרגמים חשבו באותו רגע
הניסיון המועט שהיה לי בעבר עם כתוביות בעברית הוביל לבדיחות קשות, אני צפיתי בסרטים עם חברים (שלא יודעים אנגלית ברמה שתספיק לסרט ללא כתוביות) וכמה פעמים פשוט ניסיתי להבין מה המתרגמים חשבו באותו רגע
-
Huber
- חבר במועדון HT

iakovl - לא כולם יכולים ללמוד שפה זרה, יש אנשים שזה לא בא להם טיבעית. אני אישית יודע מספיק אנגלית בשביל להבין כ 90 אחוז מהסרטים ו 95 אחוז מהסדרות כיום (עד רמה כזו שאני מוצא את השגיאות של המתרגמים כאשר הן קורות) אבל גם אני מעדיף בתור ברירת מחדל כתוביות איכותיות בעיברית. תשאל למה? או - אני שמח ששאלת
לאדם ששפת האם שלו היא עיברית, המעבר מאנגלית לעיברית מצריך פעולת תרגום אקטיבית, ז"א להקשיב למשפט ולתרגם אותו סימולטנית "בראש". כשאני למשל צופה בסרט/סידרה המטרה המרכזית מבחינתי היא לנקות את הראש ולהירגע, דבר שדי מנוגד לתהליך שתיארתי. אני אישית מעדיף להימנע מלתרגם לבד את השיחה מהסיבה הפשוטה - כאשר השיחה כבר מתורגמת הראש שלי פחות "מתאמץ" ויותר פנוי ל"הנאה/הירגעות". תוסיף לזה את העובדה שישנם סרטים/סדרות בהן המבטא ממש כבד או שהסלנג ממש איזוטרי (ע"ע THE WIRE ועוד) או שישנם שחקנים שממש בולעים מילים שלמות או מדברים לא הכי ברור, או למשל שיש ביטויים מוטי תרבות שלא יובנו לאנשים דוברי אנגלית שלא חיים בתרבות עצמה, ותבין שאפילו מי שמדבר/מבין אנגלית ברמה סבירה וזו אינה שפת האם שלו יותר מסביר שיתקל גם הוא לעיתים במכשולים.
ברור שאם אין כתוביות וזה סרט/סידרה שאני ממש רוצה לראות (או אם הכתוביות ברמה נמוכה כמו במקרה המדובר בת'רד הזה) אני אצפה בסרט/סידרה באנגלית ואבין את הרב המכריע, אני פשט אהנה פחות.
יש פה לא מעט אנשים שהאנגלית שלהם היא ברמת שפת אם או מספיק קרוב לזה בשביל שהנושא לא יהיה בעייה, מצד שני אני בטוח שיש לא מעט (ולא רק פה) שהנושא אצלהם יותר בעייתי (עד הרמה שהם מסתמכים לחלוטין על התרגום ולא מודעים אפילו לשגיאות גסות שנעשות לעיתים).
גם אותי משעשע לפעמים הטעויות של המתרגמים (למשל SALISBURY STEAK שזה בעצם סוג של קציצה שתורגם לסטייק - וזה רק משהו מיידי שקופץ לי כרגע לראש, היו דברים יותר הזויים), אבל לא כולם יכולים להסתדר ללא כתוביות - מקווה שהבהרתי את עצמי.
לאדם ששפת האם שלו היא עיברית, המעבר מאנגלית לעיברית מצריך פעולת תרגום אקטיבית, ז"א להקשיב למשפט ולתרגם אותו סימולטנית "בראש". כשאני למשל צופה בסרט/סידרה המטרה המרכזית מבחינתי היא לנקות את הראש ולהירגע, דבר שדי מנוגד לתהליך שתיארתי. אני אישית מעדיף להימנע מלתרגם לבד את השיחה מהסיבה הפשוטה - כאשר השיחה כבר מתורגמת הראש שלי פחות "מתאמץ" ויותר פנוי ל"הנאה/הירגעות". תוסיף לזה את העובדה שישנם סרטים/סדרות בהן המבטא ממש כבד או שהסלנג ממש איזוטרי (ע"ע THE WIRE ועוד) או שישנם שחקנים שממש בולעים מילים שלמות או מדברים לא הכי ברור, או למשל שיש ביטויים מוטי תרבות שלא יובנו לאנשים דוברי אנגלית שלא חיים בתרבות עצמה, ותבין שאפילו מי שמדבר/מבין אנגלית ברמה סבירה וזו אינה שפת האם שלו יותר מסביר שיתקל גם הוא לעיתים במכשולים.
ברור שאם אין כתוביות וזה סרט/סידרה שאני ממש רוצה לראות (או אם הכתוביות ברמה נמוכה כמו במקרה המדובר בת'רד הזה) אני אצפה בסרט/סידרה באנגלית ואבין את הרב המכריע, אני פשט אהנה פחות.
יש פה לא מעט אנשים שהאנגלית שלהם היא ברמת שפת אם או מספיק קרוב לזה בשביל שהנושא לא יהיה בעייה, מצד שני אני בטוח שיש לא מעט (ולא רק פה) שהנושא אצלהם יותר בעייתי (עד הרמה שהם מסתמכים לחלוטין על התרגום ולא מודעים אפילו לשגיאות גסות שנעשות לעיתים).
גם אותי משעשע לפעמים הטעויות של המתרגמים (למשל SALISBURY STEAK שזה בעצם סוג של קציצה שתורגם לסטייק - וזה רק משהו מיידי שקופץ לי כרגע לראש, היו דברים יותר הזויים), אבל לא כולם יכולים להסתדר ללא כתוביות - מקווה שהבהרתי את עצמי.
-
Huber
- חבר במועדון HT

א. תירגמו את זה סטייק סאלסברי.
ב. ברגע שזה עשוי מבשר טחון - זה קציצה ולא אומצה/סטייק - אפילו אם מקור הבשר הטחון הוא מסטייק:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7% ... 7%A6%D7%94
ב. ברגע שזה עשוי מבשר טחון - זה קציצה ולא אומצה/סטייק - אפילו אם מקור הבשר הטחון הוא מסטייק:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7% ... 7%A6%D7%94