זקוק להמלצה למיקום רמקולים שקועים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1052
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום,

יש לי 4 רמקולים שקועים ורציתי לדעת היכן הכח טוב למקם אותם?

מה המרחק מהמסך כאשר המסך ממורכז מול הספה שאורכה 2.20 מטר ?

בנוסף היכן לשים את האחוריים? רציתי לשקע אותם בתוך הקיר עם קופסת ביטון אך החשמלאי שלי אמר לי שהוא היה בפרוייקט עם יועץ אקוסטי שטען כי אם הרמקול שקוע בקיר בצידי הספה אז הסאונד לא יורגש אצל מי שצופה בסרט כי הם מופנים ישר ולא לאוזני הצופים ולכן צריך לשים את הרמקולים בתקרה.

האם זה נכון? האם באמת המיקום הכי טוב במצב כזה הוא רמקולים שקועים בתקרה

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

לפני הכל שאלה? באיזה צד תהיה הספה? בצד החלונות או בצד הגבס?

אם המסך יהיה בצד הגבס אתה לא תוכל לשים רמקולים שקועים כי אין לך מספיק עומק.
בתקרה יש לך מספיק מקום ובכך גם התיבת התהודה (החלל בין התקרה לגבס) יתן לך את הקונטרה לצליל. במערכות של רמקולים שקועים חובה לשים סאב וופר, אידיאלי שהוא יהיה צמוד לקיר הבטון.

עוד משהו שאני רואה זה התעלת המזגן שעוברת בצמוד לקיר הבטון ולכן אני מניח שהתעלה ממשיכה גם עד לקצה השני, שזה אומר שהתעלה מעל הספה ולכן לא תוכל לשים את הרמקולים אם אין לך לפחות 10 ס"מ רווח.

בשביל להסגר על המקום האידיאלי ולהתחיל לשים צינורות אתה חייב יעוץ מבעל מקצוע שיעזור לך לכוון את המערכת כפי שנדרש וכמובן על פי הרצונות שלך.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

JEXY כתב:לפני הכל שאלה? באיזה צד תהיה הספה? בצד החלונות או בצד הגבס?

אם המסך יהיה בצד הגבס אתה לא תוכל לשים רמקולים שקועים כי אין לך מספיק עומק.
בתקרה יש לך מספיק מקום ובכך גם התיבת התהודה (החלל בין התקרה לגבס) יתן לך את הקונטרה לצליל. במערכות של רמקולים שקועים חובה לשים סאב וופר, אידיאלי שהוא יהיה צמוד לקיר הבטון.

עוד משהו שאני רואה זה התעלת המזגן שעוברת בצמוד לקיר הבטון ולכן אני מניח שהתעלה ממשיכה גם עד לקצה השני, שזה אומר שהתעלה מעל הספה ולכן לא תוכל לשים את הרמקולים אם אין לך לפחות 10 ס"מ רווח.

בשביל להסגר על המקום האידיאלי ולהתחיל לשים צינורות אתה חייב יעוץ מבעל מקצוע שיעזור לך לכוון את המערכת כפי שנדרש וכמובן על פי הרצונות שלך.
...
ראשית, תודה.

1. המסך יהיה על קיר הגבס והספה בצד החלונות.

2. מה עומק הנישה הנדרשת לרמקולים שקועים?

3. לגבי המזגן- אין כרגע תעלות ואני לא שם מזגן מיני מרכזי אלא מזגן אחד בסלון כאשר התשתית שלו תעבור בחלל של בין תקרת הגבס לגג הרעפים.

4. כל הקיר האחורי בצד הספה פנוי לחלוטין ותכננתי לחצוב תעלות לחיווט הרמקולים בצידי הספה.

האם זה אפשרי/אידאלי להציב שני רמקולים FRONT בתיקרה באיזור המסך ושני רמקולים SURROUND בתקרה מעל הספה? תמיד חשבתי שהסאונד צריך לבוא מול ומצידי הצופה אבל אם תאמר לי שהסאונד יכול לבוא מכיוון התקרה ושהוא אף ישופר באמצעות החלל שבין התקרה לגג הרעפים אז אני זורם איתך

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

?????

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

:?:מישהו....

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

מישהו יודע איך אני מעביר את ההודעה הזאת לפורום DIY?

אני חושב שזה הפורום המתאים

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

מה עומק הנישה הנדרשת לרמקולים שקועים? תלוי איזה רמקול יהיה לך, בדרך כלל העומקים הם מ8 ס"מ עד 18 ס"מ

האם זה אפשרי/אידאלי להציב שני רמקולים FRONT בתיקרה באיזור המסך ושני רמקולים SURROUND בתקרה מעל הספה? אפשרי כן, אידיאלי, ממש לא.
במקרה שלך צריך לבדוק את העומק של הרמקול בכדי לדעת האם הוא יכנס ואם לא לחשוב על פתרון יצירתי (תושבות הגבהה או עוד פלטה מאחור).
הרמקולים אחוריים יכולים להיות מעל הספה, את העוצמה שלהם תכוון בהתאם במגבר.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

JEXY, תודה רבה

לגבי הרמקולים הקדמיים קיבלתי את מה שאתה אומר ואני אני אציב אותם בתוך הקיר גבס כשהם מופנים ישירות לצופים.

לגבי האחוריים - זה בסדר שהם יהיו בתוך הקיר משני צידי הספה כאשר הם מופנים ישירות למסך ולא עומדים בזוית לאוזני הצופים כמו רמקולים שתולים על וו תליה שניתן לשחק עם הזווית או שאותם אני חייב לשים בתקרה?

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #9 

אין בעיה להתקין את הסראונד בקיר האחורי ללא זווית כלפי הספה, רמקולים שקועים מקרינים את הסאונד בזווית רחבה, במיוחד מסיבה זו, והם מוגדרים כINFINITE BAFFLE.

מצטרף לעצתו של JEXY, ואף מחזק אותה - בעל מקצוע בתחום האקוסטיקה, אפילו רק ייעוץ (Y)

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #10 

לגבי הדרישות של ההתקנה...
בכל חוברת התקנה של רמקול שקוע איכותי, מצויין בפירוש כמה נפח הוא צריך כדיי לעבוד באופן אופטימלי, לרוב, לוופר בגודל 6וחצי אינץ צריך בסביבות ה20 ליטר.
רצויי מאוד שהקופסא הפנימית תהיה מבטון.
בהצלחה :)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”