תגובות לכתבה: מסך 3D LED LCD של סוני: Sony Bravia KDL-40HX800
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46397
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5080 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לכתבה.
מסך 3D LED LCD של סוני: Sony Bravia KDL-40HX800
מסך 3D LED LCD של סוני: Sony Bravia KDL-40HX800
מאמר חביב, אולם נראה לי שנפלה שם טעות קטנה...
בכל המאמר היחס לתאורת המסך הוא EDGE LED (כפי שרשום בהתחלה "כמובן שהוא FULL HD עם תאורת מסגרת LED").
אולם בסיכום רשום שמדובר בתאורה אחורית (כפי שרשום "תאורה אחורית : Local Dimming(לא ידוע מספר האיזורים)").
בכל המאמר היחס לתאורת המסך הוא EDGE LED (כפי שרשום בהתחלה "כמובן שהוא FULL HD עם תאורת מסגרת LED").
אולם בסיכום רשום שמדובר בתאורה אחורית (כפי שרשום "תאורה אחורית : Local Dimming(לא ידוע מספר האיזורים)").
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78914
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
menif,
זו תאורה היברידית. אני אתקן את המאמר.
Balance,
עדיין לא ראיתי מסך LED LCD אחד שהתגבר על הבעיה לחלוטין.
זו תאורה היברידית. אני אתקן את המאמר.
Balance,
עדיין לא ראיתי מסך LED LCD אחד שהתגבר על הבעיה לחלוטין.
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
R E S P E C T.
איזו סקירה, תודה רבה.
אני מניח שהמחיר עדיין לא ידוע, ובגלל זה הוא נשאר ריק...
שאלה קטנה שמטרידה אותי:
האפקטיביות של התכנים בתלת מימד משתנה מן הסתם בהתאם לגודל המסך ולמרחק הישיבה ממנו (כמו כל תוכן).
מהו המרחק שממנו כבר לא מרגישים (או יותר נכון מרגישים, אבל כבר בקושי) באפקט התלת מימד במסך 40"?
האם יש איזו טבלה למרחקים/גדלים של טלוויזיות תלת מימד?
- oferlaor
- מנהל

Balance,
אני חושב שציינתי את הנושא מספר פעמים - יש לא מעט בעיות בנושא הזה:
1. אחידות התאורה - קשה מאוד ליצור נורות LED עם עוצמת תאורה זהה, זה דבר שמשתפר עם הזמן, אבל עדיין לא נפתר
2. אחידות הפילטר בין המסך לתאורה. במקרה של תאורה אחורית זה פשוט יותר, אבל דווקא שם רואים יותר בעיות בגלל מגבלות העובי שמטילים על המסכים הללו בשם העיצוב. במקרה של תאורה צידית זה מסובך יותר.
במקרה של תאורה צידית עם LOCAL DIMMING יש שם פילטר אחורי מתוחכם מאוד (כל חברה והפטנטים שלה) ושם בכלל הקושי בשמירה על UNIFORMITY הוא עצום.
אני חושב שזו בעיה טכנית ברת פיתרון אבל לא ברמה של חודשים.
אני חושב שציינתי את הנושא מספר פעמים - יש לא מעט בעיות בנושא הזה:
1. אחידות התאורה - קשה מאוד ליצור נורות LED עם עוצמת תאורה זהה, זה דבר שמשתפר עם הזמן, אבל עדיין לא נפתר
2. אחידות הפילטר בין המסך לתאורה. במקרה של תאורה אחורית זה פשוט יותר, אבל דווקא שם רואים יותר בעיות בגלל מגבלות העובי שמטילים על המסכים הללו בשם העיצוב. במקרה של תאורה צידית זה מסובך יותר.
במקרה של תאורה צידית עם LOCAL DIMMING יש שם פילטר אחורי מתוחכם מאוד (כל חברה והפטנטים שלה) ושם בכלל הקושי בשמירה על UNIFORMITY הוא עצום.
אני חושב שזו בעיה טכנית ברת פיתרון אבל לא ברמה של חודשים.
- oferlaor
- מנהל

theAman,
דווקא מקרוב היתה לי יותר בעיה לזהות תלת מימד - הוא עבד יותר טוב מרחוק יותר.
דווקא מקרוב היתה לי יותר בעיה לזהות תלת מימד - הוא עבד יותר טוב מרחוק יותר.
- oferlaor
- מנהל

המחירים המומלצים לצרכן (לא מחירי הרחוב בפועל) עודכנו במאמר לאחר קבלת עדכון מישפאר.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אחד הביקורות היותר מושלמות שקראתי אי פעם.
אני חושב שמלבד צפיפות הקרטון ומשקל הקלקר באריזה, לא היה פרט שלא נבדק.
המסך בדו מימד מאוד מרשים.
עיבוד תמונה מצויין ורמת קונטרסט שלא ראיתי בהרבה מסכים.
השילוב של EDGE ו-LOCAL DIMMING עובד מצויין (למעט בעית ה-CLOUDING שהוא, אני מניח, עיניין של מזל ביחידה הספציפית אם יש מעט או הרבה, אבל כמו שעפר ציין, זה משהו אינהרנטי במסך).
האכזבה היחידה שלי מהמסך היתה בתלת-מימד. ההמרה מדו-מימד לתלת-מימד בזמן אמת של תכנים רגילים דווקא הפתיעה אותי מאוד. אפקט העומק היה מרשים על תכנים של YES (לטעמי עבד יותר טוב ממה שראיתי בסמסונג) אולם בעית ההיבהוב של תכנים ב-50 הרץ (למעשה כל התכנים בישראל.....) היא משהו שגרם לי לכאבי ראש. זה היה הרבה יותר טוב בתכנים מבלוריי בקצב 60 הרץ.
בעיית ההטייה של הראש, קרי, כשמטים את הראש אפקט התלת מימד אובד והכל הופך למטושטש, הוא פשוט בעייתי. מקווה שיעברו לפולרייזרים רדיאליים ע"מ לפתור את זה בדגמים הבאים.
אני חושב שמלבד צפיפות הקרטון ומשקל הקלקר באריזה, לא היה פרט שלא נבדק.
המסך בדו מימד מאוד מרשים.
עיבוד תמונה מצויין ורמת קונטרסט שלא ראיתי בהרבה מסכים.
השילוב של EDGE ו-LOCAL DIMMING עובד מצויין (למעט בעית ה-CLOUDING שהוא, אני מניח, עיניין של מזל ביחידה הספציפית אם יש מעט או הרבה, אבל כמו שעפר ציין, זה משהו אינהרנטי במסך).
האכזבה היחידה שלי מהמסך היתה בתלת-מימד. ההמרה מדו-מימד לתלת-מימד בזמן אמת של תכנים רגילים דווקא הפתיעה אותי מאוד. אפקט העומק היה מרשים על תכנים של YES (לטעמי עבד יותר טוב ממה שראיתי בסמסונג) אולם בעית ההיבהוב של תכנים ב-50 הרץ (למעשה כל התכנים בישראל.....) היא משהו שגרם לי לכאבי ראש. זה היה הרבה יותר טוב בתכנים מבלוריי בקצב 60 הרץ.
בעיית ההטייה של הראש, קרי, כשמטים את הראש אפקט התלת מימד אובד והכל הופך למטושטש, הוא פשוט בעייתי. מקווה שיעברו לפולרייזרים רדיאליים ע"מ לפתור את זה בדגמים הבאים.
- t_gal
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 106
- שם מלא: t_gal
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 5 פעמים
איזו סקירה מרשימה!
עדיין המסקנה מהקריאה היא שלפחות לטעמי - התלת מימד עדיין לא הגיעה לבשלות שמצדיקה שדרוג (בטח לא בסכומים המדוברים).
נראה שהדורות הבאים - כמו בכל טכנולוגיה - יהיו מוצלחים יותר, ואילו הדורות הנוכחיים מהווים יותר סוג של מדגימי יכולות...
בכל אופן כמסך לצפייה ב-2D עושה רושם שמדובר במסך מרשים במיוחד - אולם עדיין התמחור שלו גבוה מאוד, למרות שאני מבין שלא מדובר בסדרת הדגל של סוני.

עדיין המסקנה מהקריאה היא שלפחות לטעמי - התלת מימד עדיין לא הגיעה לבשלות שמצדיקה שדרוג (בטח לא בסכומים המדוברים).
נראה שהדורות הבאים - כמו בכל טכנולוגיה - יהיו מוצלחים יותר, ואילו הדורות הנוכחיים מהווים יותר סוג של מדגימי יכולות...
בכל אופן כמסך לצפייה ב-2D עושה רושם שמדובר במסך מרשים במיוחד - אולם עדיין התמחור שלו גבוה מאוד, למרות שאני מבין שלא מדובר בסדרת הדגל של סוני.
רשימת ציוד: Philips pfl8404/42, Samsung ps42b430, Yamaha rxv-465, morel t.t.646, Yamaha NSP-270, Xtreamer, MK802 Android Stick
- oferlaor
- מנהל

למיטב הבנתי מעבר לעיצוב, ולמשדרי תלת מימד מובנים, מדובר על מסך זהה למסך הדגל של סוני (שצפוי להגיע בקרוב ארצה).
תודה על הסקירה המצויינת!
חבל שמיכולות מסך זה לא ניתן להבין על היכולות של הדגמים "הזולים יותר" כמו ה-EX700/NX800
חוץ ממעבד התמונה הזהה לדגמים האלה Bravia engine 3, מסך זה מכיל dynamic led ולא edge led פשוט ומנגנון 200HZ PRO לעומת ה-200HZ הרגיל.
חבל שמיכולות מסך זה לא ניתן להבין על היכולות של הדגמים "הזולים יותר" כמו ה-EX700/NX800
חוץ ממעבד התמונה הזהה לדגמים האלה Bravia engine 3, מסך זה מכיל dynamic led ולא edge led פשוט ומנגנון 200HZ PRO לעומת ה-200HZ הרגיל.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
וואו איזו סקירה. מישהו כאן העלה את הרף, כאילו שהוא לא היה מספיק גבוה.
תודה רבה.
עפר - לפחות לפי התמונות, וכמובן לפי מה שכתבת אני מבין שבכיול נכון המסך לא מוציא יותר מידיי אור? זה לא עלול להציק לרוב האנשים?
תודה רבה.
עפר - לפחות לפי התמונות, וכמובן לפי מה שכתבת אני מבין שבכיול נכון המסך לא מוציא יותר מידיי אור? זה לא עלול להציק לרוב האנשים?
- oferlaor
- מנהל

איתי,
350 ניטים שזה דווקא מכובד למדי.
לא כדאי לשים מחוץ לבית, אבל לסלון מואר זה יכול להתאים.
350 ניטים שזה דווקא מכובד למדי.
לא כדאי לשים מחוץ לבית, אבל לסלון מואר זה יכול להתאים.