YES אנלוגי

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
liorteler פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,

אני גר בדירת קיבוץ וחלק ממה שהקיבוץ מספק זה שידורי YES אנלוגיים בחינם. החבילה שהם מספקים יחסית עשירה ומספיקה בשבילי למרות שחבל לי על השידור האנלוגי.

ראיתי פה בעבר מדריך שמסביר כיצד להגדיר EPG לHOT אנלוגי, אבל לא מצאתי כזה ל-YES.

האם יש דרך לעשות דבר כזה גם ב-YES ?

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1236
שם מלא: JonathanK
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

yes אנלוגיים? יש יצור כזה?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

Username,
זה אומר שיש קליטה מרכזית בקיבוץ המופצת על גבי תשתית קואקס לבתי הקיבוץ.
אני לא בטוח טכנית כיצד יש את ההפרדה לנקודות השונות מבחינת הקליטה - אבל זה לא לגמרי "אנלוגי".

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אה אז זה שידור דיגיטלי שעובר בצורה אנלוגית לחברי הקיבוץ?
לפני שנה כשהיינו בחופשה ליד הכינרת היה אצלנו בחדר yes המופץ בצורה אחידה לכולם (כלומר שזה לא שירות yes מלא), המשדר רק ערוצים ספורים, האם הכוונה לזה?
אצלנו בקיבוץ חולק yes כמעט ובחינם (למעשה לא יודע כמה) לכל חברי הקיבוץ (חוץ מאלו שלא רצו) בגלל שלא עוברים מתחתינו כבלים ואז בעצם הופסקו כל השידורים האנלוגיים של הקיבוץ (שבתכ'לס זה היה 1,2 (10 לא היה אז), חינוכית וערוץ הודעות של הקיבוץ (שקופיות מתחלפות)).

liorteler פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

השידור שאני מקבל בלי ממיר הוא אנלוגי לחלוטין. כמו להתחבר לכבלים אנלוגי. אני מחבר מהשקע כבל ישר לכניסת RF בטלוויזיה.

אני מניח, כמו שאמרו שיש מקלט ראשי של YES בקיבוץ והלאה ממנו מועברים השידורים לכולם בצורה אנלוגית. בדיוק כמו עם הכבלים. כולם מקבלים את אותם ערוצים קבועים בדיוק (לא בודדים, אלא חבילה סבירה בהחלט, יותר מהבסיסית, אבל קבועה לכולם אותו דבר) וכל אחד סורק אותם בטלוויזיה שלו, שוב, בדיוק כמו שהיה עם הכבלים האנלוגי. בלי ממיר ובלי כלום. מי שרוצה יכול להוסיף כסף ולקבל ממירים בתוספת של כמה עשרות שקלים אבל זה מיותר לי.

לא ממש הבנתי למה צריך לעשות הפרדה לנקודות השונות ?... זה אנלוגי לגמרי...

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #6 

בזמנו מכרתי כאלו.
עושים חדר ממירים בקיבוץ. כל ממיר משדר ערוץ מסוים ועם ממיר מדיגיטלי לאנלוגי משדרים את אותו ערות ברשת של הקיבוץ. עלות מזערית כאמור. אכן התשתית שייכת לקיבוץ ולכן גם מחירים נמוכים יותר. אין EPG לערוצים אנלוגיים, אין בכלל מידע כלשהו על הערוץ הפועל. רק אם בממיר בחדר הממירים ילחצו על מידע INFO אז *כל* מי שצופה אותו רגע באותו ערוץ יראה אותו דבר.

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אז זו פריסה אנלוגית של שידור דיגיטלי, מאחר שבשביל לקלוט דיגיטלי חובה ממיר כל הדיגיטלי הומר לאנלוגי, כי כאמור yes היא החברה הראשונה בישראל שפצחה בשידורים הדיגיטליים כך שלא ייתכן שיש לך שידור אנלוגי, כך מה שאתה מקבל הוא דיגיטלי אך מועבר בצורה אנלוגית.
מוזר שדווקא אצלכם בחרו בyes כאנלוגי רגיל ולא עשו מבצע קיבוצי של הצטרפות לyes (כמו שעשו אצלנו).

liorteler פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

זה דווקא הדרך העיקרית שבה אני מכיר שקיבוצים מחברים את התושבים, בצורה אנלוגית. כל אחד יכול לשדרג לדיגיטאלי ולקבל ממירים תמורת סכום סמלי באופן יחסי לפי תנאי ההסכם עם החברה בכל קיבוץ, אבל אני מכיר היטב לא מעט קיבוצים ובכולם זה עובד כך, גם עם HOT וגם עם YES. ובקיבוצים שיש HOT גם שם זה עובד בשיטה של שידור דיגיטאלי שמופץ אנלוגית ולא הכבלים האנלוגי הארצי. האמת היא שזה גם נוח לקיבוצים כי בגלל שיש שם בד"כ הרבה מבוגרים שזה אומר הרבה יותר טכנופובים מה שאומר שיותר קל להם להסתדר עם שידור אנלוגי.

לגבי ההפעלה של העניין, זה לא משהו שהקיבוץ מארגן בעצמו משהו כזה, זה מכרז שעשו בין HOT ל-YES והזוכה מפעיל ציוד ייעודי משלו ודואג לכל ההתקנות והתחזוקה של הרשת וכו', לא איזה קומבינה עם חדר ממירים והמרה לאנלוגי וכו'.

liorteler פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

ושכנו את העיקר, אז יש דרך לעשות EPG גם לשידור אנלוגי כמו השיטה לעשות ל-HOT כזה ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #10 

liorteler, אין צורך לפתוח את אותו שרשור בשני פורומים שונים. השרשור בפורום HTPC נמחק.

לשאלתך, אין הבדל בקליטה אנלוגית בין הוט אנלוגי לפריסה אנלוגית של הקיבוץ של ערוצי יס. פעל לפי המדריך של הוט אנלוגי (לינק בשרשור המדריכים של פורום HTPC).
את התדרים של הערוצים תצטרך איכשהו למצוא לבד. אולי יש רשימה כזו במזכירות הקיבוץ? עוד אפשרויות - למצוא טלוויזיה המציגה את התדר של כל תחנה, וכמו כן בהתקנת התוכנה GBPVR מותקנת תוכנת עזר קטנה הסורקת את ספקטרום התדרים בכרטיס הטלוויזיה, ובכל תחנה היא תעצור ואז תוכל לרשום את התדר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #11 

liorteler כתב:ושכנו את העיקר, אז יש דרך לעשות EPG גם לשידור אנלוגי כמו השיטה לעשות ל-HOT כזה ?
...
אם אתה משתמש ב-HTPC אז אתה יכול להשתמש בתוכנה כמו MegaEPG כדי להוריד את נתוני ה-EPG מהאינטרנט ואז יהיה לך EPG.

nati086
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 432
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #12 

sagyle כתב:בזמנו מכרתי כאלו.
עושים חדר ממירים בקיבוץ. כל ממיר משדר ערוץ מסוים ועם ממיר מדיגיטלי לאנלוגי משדרים את אותו ערות ברשת של הקיבוץ. עלות מזערית כאמור. אכן התשתית שייכת לקיבוץ ולכן גם מחירים נמוכים יותר. אין EPG לערוצים אנלוגיים, אין בכלל מידע כלשהו על הערוץ הפועל. רק אם בממיר בחדר הממירים ילחצו על מידע INFO אז *כל* מי שצופה אותו רגע באותו ערוץ יראה אותו דבר.
...
מאיפה אפשר לקנות ממיר דיגיטלי לאנלוגי כמו שאמרת?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

nati086 כתב: מאיפה אפשר לקנות ממיר דיגיטלי לאנלוגי כמו שאמרת?
...
כל ממיר של יס הוא כזה - מצד אחד אתה מחבר אות דיגיטלי מהלוויין, מצד שני יוצא אות אנלוגי לטלויזיה. חדר הממירים ש-sagyle מדבר עליו מכיל פשוט כמה ממירים רגילים של YES שכל אחד מהם מכוון לערוץ אחר, ולכל אחד מוגדר תדר Modulation שונה.

nati086
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

NegativeIQ כתב:
nati086 כתב: מאיפה אפשר לקנות ממיר דיגיטלי לאנלוגי כמו שאמרת?
...
כל ממיר של יס הוא כזה - מצד אחד אתה מחבר אות דיגיטלי מהלוויין, מצד שני יוצא אות אנלוגי לטלויזיה. חדר הממירים ש-sagyle מדבר עליו מכיל פשוט כמה ממירים רגילים של YES שכל אחד מהם מכוון לערוץ אחר, ולכל אחד מוגדר תדר Modulation שונה.
...
אז אם אני רוצה לעשות שידור אנלוג בבית של 5 ערוצים (ע"י 5 ממירים) איך אני יכול לעשות את זה?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

תקנה מ-YES חמישה ממירים. תיכנס להגדרות של הממיר וחפש הגדרה בשם Modulator Channel או משהו בסגנון. תדאג שבכל אחד מהם ההגדרה הזאת תהיה שונה, וגם שיהיה רווח של לפחות 2 בין כל אחד לכל אחד אחר.
קנה מפצל טלויזיה 1 ל-5 וחבר אותו הפוך, כלומר 5 כניסות (כל אחת מממיר אחר) ויציאה אחת.
עכשיו כל מה שאתה צריך לעשות זה לכוון כל ממיר לערוץ שונה, וביציאה של ה"מאחד" יהיו לך חמישה ערוצים אנלוגיים שונים עם חמשת הערוצים שבחרת.

nati086
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

יכול להיות שה- Modulator Channel בעצם בממיר קוראים לזה ערוץ UHF?

והאם אתה יכול להביא תמונה של המפצל אני אשמח מאוד

תודה רבה!

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

nati086 כתב:יכול להיות שה- Modulator Channel בעצם בממיר קוראים לזה ערוץ UHF?

והאם אתה יכול להביא תמונה של המפצל אני אשמח מאוד

תודה רבה!
...
כן, זה אותו דבר.
הנה תמונה של מפצל פשוט 1 ל-3 (למעשה יש אפילו יותר פשוטים וזולים אבל האיכות בהתאם). אתה, כמובן, צריך כזה של 1 ל-5.
תמונה

נ.ב.
100 הודעות. :)

nati086
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

דבר ראשון מברוק על המאה הודעות

דבר שני אחרי שאני מחבר את את המפצל לממירים מה אני עושה כאילו איך אני מוציא כבל RF לטלוויזיה ואז מבצע סריקה?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

כן.

nati086
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

לא כאילו מאיפה אני מוציא כבל RF בשביל לחבר אותו לטלוויזיה?

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”