הגברה וינטאג' VS מודרני
-
yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
האם התנסיתם פעם בהשוואה של הגברה ישנה לעומת הגברה מודרנית יותר? אם כן, בין אילו מגברים השוואתם?
יצא לי להתקל לא פעם בביטוי "נשמע נהדר" ומעניין אותי לדעת מהו הרפרנס? או במילים אחרות איזה מגבר מהעבר הייתם לוקחים איתכם לדו קרב מול מגבר היי-אנד של היום (בעלות נניחשל אלפי דולרים)?
יצא לי להתקל לא פעם בביטוי "נשמע נהדר" ומעניין אותי לדעת מהו הרפרנס? או במילים אחרות איזה מגבר מהעבר הייתם לוקחים איתכם לדו קרב מול מגבר היי-אנד של היום (בעלות נניחשל אלפי דולרים)?
נערך לאחרונה על ידי yuvalb ב 13/07/2010 16:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
אני חושב שהרבה היו שמחים להתחמש בפיוניר SX1980.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
הרבה וינטאג'ים,לאוו דווקא מרובי הוואטים עשויים להישמע טוב יותר מול ציוד מודרני,עם זאת,אם משווים כוח ועצמה+איכות
הסאונד הייתי לוקח "לקרב" מול ציוד מודרני מפלצות כמו קנווד KA-9100,סאנסוי 9090,סאנסוי G-8000/9000,רוטלים ישנים מדגמים גבוהים..אין לזה סוף.לכל חברה היו אז את הדגמים הגדולים והטובים שלה.
הסאונד הייתי לוקח "לקרב" מול ציוד מודרני מפלצות כמו קנווד KA-9100,סאנסוי 9090,סאנסוי G-8000/9000,רוטלים ישנים מדגמים גבוהים..אין לזה סוף.לכל חברה היו אז את הדגמים הגדולים והטובים שלה.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- ey_cat
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 891
- קיבל תודות: 7 פעמים
אני מניח שהם (וינטאג'ים) זולים בהרבה מציוד חדש לפחות באותה הרמה ויכולים להיות אופצייה מצויינת לאנשים עם בעיות תיקצוב(כמוני). אז השאלה הנישאלת איך שמים יד על ציוד שכזה?!Kosh כתב:הרבה וינטאג'ים,לאוו דווקא מרובי הוואטים עשויים להישמע טוב יותר מול ציוד מודרני,עם זאת,אם משווים כוח ועצמה+איכות
הסאונד הייתי לוקח "לקרב" מול ציוד מודרני מפלצות כמו קנווד KA-9100,סאנסוי 9090,סאנסוי G-8000/9000,רוטלים ישנים מדגמים גבוהים..אין לזה סוף.לכל חברה היו אז את הדגמים הגדולים והטובים שלה....
ד"א יהיה נחמד לקרוא פוסט על דו קרב שכזה רק אני מניח שזו בעייה להחליט מי מול מי.
The future ain`t what it used to be
-
yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

הכוונה היא לדו קרב מול מגברים ברמות הגבוהות והיקרות של היום, כן?
מה עם וינטאג'ים כמו Dynaco, Leak, מקינטוש, רדפורד, Threshold? הם לא אמורים להיות בכמה רמות מעל מה שהזכרתם?
שוב, חסרה לי נקודת הרפרנס שלכם, האם מגבר Naim טרנזיסטורי של היום לא יאכל את הרסיברים שהזכרתם לארוחת בוקר?
מה עם וינטאג'ים כמו Dynaco, Leak, מקינטוש, רדפורד, Threshold? הם לא אמורים להיות בכמה רמות מעל מה שהזכרתם?
שוב, חסרה לי נקודת הרפרנס שלכם, האם מגבר Naim טרנזיסטורי של היום לא יאכל את הרסיברים שהזכרתם לארוחת בוקר?
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
אפשר גם לעשות שוט אאוט בין וינטאג'ים יפנים לבין וינטאג'ים בריטים/אמריקאים..פשוט יש את הרושם שליותר אנשים היה את הציוד של היפנים בזמנו מאשר של האנגלים למשל.yuvalb כתב:הכוונה היא לדו קרב מול מגברים ברמות הגבוהות והיקרות של היום, כן?
שוב, חסרה לי נקודת הרפרנס שלכם, האם מגבר Naim טרנזיסטורי של היום לא יאכל את הרסיברים שהזכרתם לארוחת בוקר?...
Vintage audio is a way of life
אני יכול להעיד על ההבדלים בין מגבר מעולה של פיוניר לזה שהחליפו, סיירוס 2.
הבעיה עם העדות הזו שלי ש...היא נכונה לינואר 1986.............
כבעלים של שתי חנויות אשר התמחו בנושא הסטראו, עד אמצע שנות השמונים, הרבה מאד מגברים עברו אצלי תחת היד (המעולים שבהם נוסו תמיד בבית...עם התקליטיה הפרטית).
בשנת 86 הזדמנה לידיי הזדמנות חד פעמית (של אז...) - יבוא של מערכת איכותית ללא מסים, בשמו של עולה חדש מסקוטלנד.
בקיצור? הבריטים אכלו את היפנים בלי פילפל או מלח...
הבעיה עם העדות הזו שלי ש...היא נכונה לינואר 1986.............
כבעלים של שתי חנויות אשר התמחו בנושא הסטראו, עד אמצע שנות השמונים, הרבה מאד מגברים עברו אצלי תחת היד (המעולים שבהם נוסו תמיד בבית...עם התקליטיה הפרטית).
בשנת 86 הזדמנה לידיי הזדמנות חד פעמית (של אז...) - יבוא של מערכת איכותית ללא מסים, בשמו של עולה חדש מסקוטלנד.
בקיצור? הבריטים אכלו את היפנים בלי פילפל או מלח...
- superman274
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 528
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
מעניין לדעת מאנשים שהיו להם את הציוד להשוות בין מגברים כמו הsansui 7070,9090 קנווד ומגברי העל באותה תקופה האם הם כיום יכולים לתת פייט למגברים כמו מיוזיקל פידלטי 5.5 למשל ומגברים בקטגוריית מחירים שלו?
האם יהיה קרב הוגן ?
האם יהיה קרב הוגן ?
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
קצת קשה להכליל. יש מגברים מודרניים שנשמעים (במצבם המקורי...) ממש על הפנים, ויש מגברים ישנים שעושים לך חשק לשמוע עוד ועוד בלי להתעייף (ההגדרה הפרטית שלי למוזיקליות). אבל לא חסרים מגברים ישנים שבמצב ה-Stock שלהם נשמעים אפורים וסתומים, מה שגורם לך לרצות להביא שפכטל ולגרד שכבת בוץ מהרמקולים. בקיצור אין כללים, כל מקרה לגופו.
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
עד לפני חודשיים האזנתי למוזיקה בעיקר באמצעות מגברי ק"ב, אמנם לא פושטים אבל היתה הרגשה שחזר משהו, ברגי שהתחלתי להאזין באמצעות המרנטז 2238B אני נהנה יותר ממוזיקה, ההאזנה לרדיו נעימה וטובה יותר, הצליל יותר חם. חוץ ממוזיקה מהמחשב שהיא פחות טובה לדעתי דרך המרנטז לעומת הימאהה RX-V800 ומדובר פה על מגבר שעדיין לא עבר רענון קבלים אפילו - עדיין במצבו המקורי.
סה"כ אני בעד מגברי וינטאג'
סה"כ אני בעד מגברי וינטאג'
-
yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

יאיר,
זה שיש מגברים מודרנים שנשמעים לא משהו זה ברור.
אני מדבר על הגברה איכותית שנשמעת מצויין, נניח כמו ה naim שאתה ממליץ עליו לרוב, או לחילופין ה Exposure 2010s שלי שהוא אינטגרטד מעולה למחירו (כ 6.5K חדש) ואף הרבה יותר מכך.
לגבי מגברי ויטאג' כפי שכתבתי, אני מכוון לרמות הגבוהות ולא על איזה אינטגרטד ב 400 ש"ח שישמע סתום ולא משנה כמה קבלים תרענן אצלו.
לאחרונה שמעתי סט-אפ מבוסס הגברה של פישר וגם Dynaco ST-70 משודרג עם פרה של Croft והתוצאה היתה טובה (למרות שהסאונד של המגבר שלי היה יותר לטעמי עם אותם רמקולים), אך החוויה בהחלט גרמה לי לסקרנות לגבי ה VFM של מכשירים אלו לעומת מודרניים יותר או לגבי מכשירי וינטאג' אחרים ברמה הזו מאחר שמדובר בהחלט בהגברה משובחת.
יובל.
זה שיש מגברים מודרנים שנשמעים לא משהו זה ברור.
אני מדבר על הגברה איכותית שנשמעת מצויין, נניח כמו ה naim שאתה ממליץ עליו לרוב, או לחילופין ה Exposure 2010s שלי שהוא אינטגרטד מעולה למחירו (כ 6.5K חדש) ואף הרבה יותר מכך.
לגבי מגברי ויטאג' כפי שכתבתי, אני מכוון לרמות הגבוהות ולא על איזה אינטגרטד ב 400 ש"ח שישמע סתום ולא משנה כמה קבלים תרענן אצלו.
לאחרונה שמעתי סט-אפ מבוסס הגברה של פישר וגם Dynaco ST-70 משודרג עם פרה של Croft והתוצאה היתה טובה (למרות שהסאונד של המגבר שלי היה יותר לטעמי עם אותם רמקולים), אך החוויה בהחלט גרמה לי לסקרנות לגבי ה VFM של מכשירים אלו לעומת מודרניים יותר או לגבי מכשירי וינטאג' אחרים ברמה הזו מאחר שמדובר בהחלט בהגברה משובחת.
יובל.