הגברה וינטאג' VS מודרני

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

האם התנסיתם פעם בהשוואה של הגברה ישנה לעומת הגברה מודרנית יותר? אם כן, בין אילו מגברים השוואתם?

יצא לי להתקל לא פעם בביטוי "נשמע נהדר" ומעניין אותי לדעת מהו הרפרנס? או במילים אחרות איזה מגבר מהעבר הייתם לוקחים איתכם לדו קרב מול מגבר היי-אנד של היום (בעלות נניחשל אלפי דולרים)?
נערך לאחרונה על ידי yuvalb ב 13/07/2010 16:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

jonkarni
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

לי פעם אחת היתה התנסות והמערכת הישנה נשמעה יותר חיה ואמיתית מאשר המערכת החדשה.
לגבי השאלה השניה, אני מניח שהרבה יגידו שהם יקחו איתם את הKA-9100 של Kenwood.

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #3 

אני חושב שהרבה היו שמחים להתחמש בפיוניר SX1980.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #4 

הרבה וינטאג'ים,לאוו דווקא מרובי הוואטים עשויים להישמע טוב יותר מול ציוד מודרני,עם זאת,אם משווים כוח ועצמה+איכות
הסאונד הייתי לוקח "לקרב" מול ציוד מודרני מפלצות כמו קנווד KA-9100,סאנסוי 9090,סאנסוי G-8000/9000,רוטלים ישנים מדגמים גבוהים..אין לזה סוף.לכל חברה היו אז את הדגמים הגדולים והטובים שלה.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

ey_cat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 891
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

Kosh כתב:הרבה וינטאג'ים,לאוו דווקא מרובי הוואטים עשויים להישמע טוב יותר מול ציוד מודרני,עם זאת,אם משווים כוח ועצמה+איכות
הסאונד הייתי לוקח "לקרב" מול ציוד מודרני מפלצות כמו קנווד KA-9100,סאנסוי 9090,סאנסוי G-8000/9000,רוטלים ישנים מדגמים גבוהים..אין לזה סוף.לכל חברה היו אז את הדגמים הגדולים והטובים שלה.
...
אני מניח שהם (וינטאג'ים) זולים בהרבה מציוד חדש לפחות באותה הרמה ויכולים להיות אופצייה מצויינת לאנשים עם בעיות תיקצוב(כמוני). אז השאלה הנישאלת איך שמים יד על ציוד שכזה?!

ד"א יהיה נחמד לקרוא פוסט על דו קרב שכזה רק אני מניח שזו בעייה להחליט מי מול מי.
The future ain`t what it used to be

yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

הכוונה היא לדו קרב מול מגברים ברמות הגבוהות והיקרות של היום, כן?

מה עם וינטאג'ים כמו Dynaco, Leak, מקינטוש, רדפורד, Threshold? הם לא אמורים להיות בכמה רמות מעל מה שהזכרתם?

שוב, חסרה לי נקודת הרפרנס שלכם, האם מגבר Naim טרנזיסטורי של היום לא יאכל את הרסיברים שהזכרתם לארוחת בוקר?

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #7 

yuvalb כתב:הכוונה היא לדו קרב מול מגברים ברמות הגבוהות והיקרות של היום, כן?

מה עם וינטאג'ים כמו Dynaco, Leak, מקינטוש, רדפורד, Threshold? הם לא אמורים להיות בכמה רמות מעל מה שהזכרתם?

שוב, חסרה לי נקודת הרפרנס שלכם, האם מגבר Naim טרנזיסטורי של היום לא יאכל את הרסיברים שהזכרתם לארוחת בוקר?
...
אפשר גם לעשות שוט אאוט בין וינטאג'ים יפנים לבין וינטאג'ים בריטים/אמריקאים..פשוט יש את הרושם שליותר אנשים היה את הציוד של היפנים בזמנו מאשר של האנגלים למשל.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #8 

אני יכול להעיד על ההבדלים בין מגבר מעולה של פיוניר לזה שהחליפו, סיירוס 2.
הבעיה עם העדות הזו שלי ש...היא נכונה לינואר 1986.............
כבעלים של שתי חנויות אשר התמחו בנושא הסטראו, עד אמצע שנות השמונים, הרבה מאד מגברים עברו אצלי תחת היד (המעולים שבהם נוסו תמיד בבית...עם התקליטיה הפרטית).
בשנת 86 הזדמנה לידיי הזדמנות חד פעמית (של אז...) - יבוא של מערכת איכותית ללא מסים, בשמו של עולה חדש מסקוטלנד.
בקיצור? הבריטים אכלו את היפנים בלי פילפל או מלח...

superman274
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 528
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #9 

מעניין לדעת מאנשים שהיו להם את הציוד להשוות בין מגברים כמו הsansui 7070,9090 קנווד ומגברי העל באותה תקופה האם הם כיום יכולים לתת פייט למגברים כמו מיוזיקל פידלטי 5.5 למשל ומגברים בקטגוריית מחירים שלו?

האם יהיה קרב הוגן ?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #10 

קצת קשה להכליל. יש מגברים מודרניים שנשמעים (במצבם המקורי...) ממש על הפנים, ויש מגברים ישנים שעושים לך חשק לשמוע עוד ועוד בלי להתעייף (ההגדרה הפרטית שלי למוזיקליות). אבל לא חסרים מגברים ישנים שבמצב ה-Stock שלהם נשמעים אפורים וסתומים, מה שגורם לך לרצות להביא שפכטל ולגרד שכבת בוץ מהרמקולים. בקיצור אין כללים, כל מקרה לגופו.

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #11 

עד לפני חודשיים האזנתי למוזיקה בעיקר באמצעות מגברי ק"ב, אמנם לא פושטים אבל היתה הרגשה שחזר משהו, ברגי שהתחלתי להאזין באמצעות המרנטז 2238B אני נהנה יותר ממוזיקה, ההאזנה לרדיו נעימה וטובה יותר, הצליל יותר חם. חוץ ממוזיקה מהמחשב שהיא פחות טובה לדעתי דרך המרנטז לעומת הימאהה RX-V800 ומדובר פה על מגבר שעדיין לא עבר רענון קבלים אפילו - עדיין במצבו המקורי.
סה"כ אני בעד מגברי וינטאג'

yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

יאיר,
זה שיש מגברים מודרנים שנשמעים לא משהו זה ברור.
אני מדבר על הגברה איכותית שנשמעת מצויין, נניח כמו ה naim שאתה ממליץ עליו לרוב, או לחילופין ה Exposure 2010s שלי שהוא אינטגרטד מעולה למחירו (כ 6.5K חדש) ואף הרבה יותר מכך.

לגבי מגברי ויטאג' כפי שכתבתי, אני מכוון לרמות הגבוהות ולא על איזה אינטגרטד ב 400 ש"ח שישמע סתום ולא משנה כמה קבלים תרענן אצלו.

לאחרונה שמעתי סט-אפ מבוסס הגברה של פישר וגם Dynaco ST-70 משודרג עם פרה של Croft והתוצאה היתה טובה (למרות שהסאונד של המגבר שלי היה יותר לטעמי עם אותם רמקולים), אך החוויה בהחלט גרמה לי לסקרנות לגבי ה VFM של מכשירים אלו לעומת מודרניים יותר או לגבי מכשירי וינטאג' אחרים ברמה הזו מאחר שמדובר בהחלט בהגברה משובחת.

יובל.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”