תופעת האודיו הנעלם בפופקורן בשימוש עם כבל HDMI

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
menif פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

נתקלתי במקרה מוזר של חיבור פופקורן דרך כבל HDMI.
כל הבדיקות נעשו על אותו מכשיר כאשר המקור מידע לא השתנה והועבר אותו סרטון.
החיבור הינו חיבור ישיר בין פופקורן לטלויזיה.
הטלויזיה: טושיבה sv685
הפופקורן: A200

בחיבור הפופקורן עם הכבל המסופק שלו הכל עובד בסדר דרך כל החיבורים של ה HDMI במסך (מדובר בכבל המקורי שמגיע בקופסא באורך של 1.5 מטר אם זה משנה)
כאשר החלפתי לכבל HDMI אחר (3.65 מטר) נוצר מצב מוזר שעבור 2 חיבורי HDMI בטלויזיה יש וידאו בלבד אבל אין אודיו , בחיבור ל 2 החיבורים האחרים האודיו והוידאו עובדים ואין בעייה.
כאשר החלפתי לכבל HDMI נוסף (3 מטר) התקבלו אודיו ווידאו דרך כל החיבורים לטלויזיה (בזהה למצב עם הכבל של ה 1.5)

לקחתי את הכבל ה"בעייתי" חיברתי אותו ל PS3 ובדקתי , דרך כל חיבורי ה HDMI בטלויזיה התקבלו אודיו ווידאו כשהחלפתי לפופקורן הבעיה חזרה עם אותו כבל "בעייתי" (באורך של 3.6).
בדקתי את ההגדרות בפופקורן לראות שאין שינוי כאשר אני מחבר את הכבל הבעייתי לעומת כבלים אחרים , וההגדרות הן ללא שינוי בלי תלות בכבל ו/או בחיבור שעושים בו שימוש בטלויזיה.

יש למישהו מושג מה זה ? :מבולבל:

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

כנראה שיש איזו בעייה עם הכבל או אורך הכבל ועם המזרימדיה. הPS3 מצליח להתגבר עליה אבל המזרימדיה לא.

menif פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

Itay_Pollak כתב:כנראה שיש איזו בעייה עם הכבל או אורך הכבל ועם המזרימדיה. הPS3 מצליח להתגבר עליה אבל המזרימדיה לא.
...
גם חשבתי ככה..אבל מבחינת תיאוריה מאחר ומדובר במידע שעובר דיגיטלית אז יש עובד ויש לא עובד, אין באמצע (מה שיש אצלי) ולכן דיי פסלתי את העניין של בעייה כלשהי בכבל ו/או במזרים.

יש לך אולי הסבר כלשהו שיכול להאיר את העינים בנושא בעיות שיכול להיות ולגרום למצב ביניים (אם בכלל זה אפשרי) ?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #4 

גם דיגיטלי צריך לפענח.
אם משדר הHDMI של הPCH פחות טוב מזה של הPS3 אז עבור אותו מקלט בצד השני תוכל להשתמש בכבלים יותר ארוכים עם הPS3 מאשר עם הPCH.
איכות המשדר יכולה להיות סטית גביש גדולה יותר, מגבר שדוחף את הסימבולים רועש יותר וכדומה.
אני לא מכיר את הפרטים הטכניים של HDMI אבל יתכן מאוד שהמידע מורכב משכבות וכאשר איכות הקליטה לא מספיק טובה הוא מוותר על שכבה מסוימת כמו האודיו. אני נתקלתי כבר בקבל תקול שהעביר וידאו HDMI אך לא וידאו ואודיו ביחד.

menif פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

opv כתב:גם דיגיטלי צריך לפענח.
אם משדר הHDMI של הPCH פחות טוב מזה של הPS3 אז עבור אותו מקלט בצד השני תוכל להשתמש בכבלים יותר ארוכים עם הPS3 מאשר עם הPCH.
איכות המשדר יכולה להיות סטית גביש גדולה יותר, מגבר שדוחף את הסימבולים רועש יותר וכדומה.
אני לא מכיר את הפרטים הטכניים של HDMI אבל יתכן מאוד שהמידע מורכב משכבות וכאשר איכות הקליטה לא מספיק טובה הוא מוותר על שכבה מסוימת כמו האודיו. אני נתקלתי כבר בקבל תקול שהעביר וידאו HDMI אך לא וידאו ואודיו ביחד.
...
המידע ב HDMI עובר בצורה דיגטלית 0/1 ...אין שכבות של מידע לפי מה שידוע לי בצורה דיגיטלית.
- מבחינת היגיון מה שנאמר קודם נשמע הגיוני..
- מבחינת תאוריה זה לא הגיוני בכלל..

לגבי כבל שמעביר וידאו HDMI בלי סאונד , יש כבלים של DVI שמעבירים מידע וידאו בלי אודיו, יתכן שהשתמש בכבל כזה?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

menif כתב:
...
המידע ב HDMI עובר בצורה דיגטלית 0/1 ...אין שכבות של מידע לפי מה שידוע לי בצורה דיגיטלית.

לגבי כבל שמעביר וידאו HDMI בלי סאונד , יש כבלים של DVI שמעבירים מידע וידאו בלי אודיו, יתכן שהשתמש בכבל כזה?
...
אתה מומחה לתקשורת ספרתית?! בנית פעם מקלט או משדר לתקשורת ספרתית?
המידע בתקשורת ספרתית לא עובר כאחדים ואפסים. התווך, הערוץ, הכבל הוא תווך אנלוגי שבו עוברים סיגנלים חשמליים ונוסף בהם רעש.
במקור המידע הוא בביטים זה נכון, אבל הביטים עוברים מיפוי לסימבולים שמשודרים כאותות חשמליים בצורה אנלוגית. המקלט בצד השני צריך לקבוע איזה סימבול שודר לפענח קוד ורק אח"כ להפיק ביטים.
זה על רגל אחת, זה לא רציני להתנצח בתחום שאין לך בו מושג.
נערך לאחרונה על ידי opv ב 13/07/2010 15:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

shemsha
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1170
נתן תודות: 93 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #7 

קרה לי עם כבל זול, סאונד לא עבר. זרקתי והשתמשתי בכבל אחר.

menif פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

opv כתב:
menif כתב:
...

...
אתה מומחה לתקשורת ספרתית?! בנית פעם מקלט או משדר לתקשורת ספרתית?
המידע בתקשורת ספרתית לא עובר כאחדים ואפסים. התווך, הערוץ, הכבל הוא תווך אנלוגי שבו עוברים סיגנלים חשמליים ונוסף בהם רעש.
במקור המידע הוא בביטים זה נכון, אבל הביטים עוברים מיפוי לסימבולים שמשודרים כאותות חשמליים בצורה אנלוגית. המקלט בצד השני צריך לקבוע איזה סימבול שודר לפענח קוד ורק אח"כ להפיק ביטים.
זה על רגל אחת, זה לא רציני להתנצח בתחום שאין לך בו מושג.
...
תודה על ההסבר אני לא מחפש להתנצח בדברים שיש לי הבנה חלקית בהם, אני רק מנסה לאתר ולהבין איפה הבעיה.
ההסבר שלך נשמע הגיוני , אבל מה שלא מסתדר לי שהכבל מעביר אודיו+וידאו בכניסה 3,4 ומעביר רק וידאו בכניסה 1,2 ...
אם הכבל דפוק ו/או יש בעייה בקליטה בצד של הטלויזיה (או הסטרימר) הבעיהי הייתה אמורה להיות בכל אחת מהכניסות ....
לא?

menif פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

shemsha כתב:קרה לי עם כבל זול, סאונד לא עבר. זרקתי והשתמשתי בכבל אחר.
...
קרה לך שזה עבד בכניסות מסויימות ובכניסות אחרות לא?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

גם בין הכניסות יכולים להיות הבדלים קטנים, כנראה שהמצב הוא על גבול הקליטה\אי קליטה ולא בטוח שאם תחזור על הניסוי תקבל תוצאות חד-משמעיות.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”