קניית מערכת קולנוע ביתית

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ralph1406 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב,
אני חדש בפורום, לאחרונה התעניינתי קצת במערכות קולנוע ביתיות.
רציתי לקבל עצה לגבי איזו מערכת כדאי לקנות,
התקציב שלי הוא עד 2500-3000, אני צריך גם נגן די וי די (שקורא HD) רסיבר ורמקולים.
המטרה העיקרית שלי היא לקולנוע, פחות חשוב לגבי מוזיקה.
הרמקולים הם לסלון, הסלון גדול יחסית, בערך 3 מטר על 5-6 מטר.
תודה מראש, ראלף.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

כמה הערות:
1. נגן DVD מעצם הגדרתו אינו קורא HD, גם בחיבור USB - נגני DVD מוציאים רזולוציה מקסימלית של 576p.
2. התקציב נמוך למדי למערכת שלמה מלבד מערכות המוגדרות כ All in one, מערכות מורכבות בעלות חסרונות לא מעטים (בתמיכה, בחיבורים הזמינים וכו').
3. כאשר זה התקציב, מומלץ לבנות את המערכת בצורה מדורגת - להתחיל ממקור (למשל - מזרימדיה / DVD), רסיבר וזוג רמקולים קדמיים ולאט לאט לבנות את המערכת השלמה.
4. האם אתה מוכן לשקול רכיבים יד שניה - זה יכול לעזור מאוד בהוזלת העלויות הכוללות.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #3 

בעיקרון אפשר להרכיב מערכת בעלות כזו - אבל זה יהיה מורכב מרסיבר בסיסי יחסי בתוספת של רמקולים סטליטים. ההמלצה הכי טובה זה לפנות לחנויות המתמחות ולשאול מה הם יכולים להציע לך במחיר הזה (דגש חשוב - חנויות מתמחות - כי ברשתות יציעו לך כל מיני צרות שמסתובבים בשטח - ואולי אפילו "תחסוך" כמה שקלים).
חשוב מאוד לשמוע את המוצרים שאתה רוכש.
מה אתה עומד לחבר למערכת? מאיפה תשיג חומרים בHD?

ralph1406 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה רבה על התגובה המהירה, את החומרים בHD אני אשיג מהאינרנט, אעדיף מכשיר די וי די שמסוגל לקרוא מיו אס בי או שיש לו הארד דיסק משל עצמו שאפשר להעביר אליו.
אם אני מעלה את התקציב ל4-5 אלפים, זה ישנה את האופציות ברמה משמעותית? או שכדי לקבל איכות טובה צריך להשקיע הרבה יותר?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

אם תעלה את התקציב זה בהחלט משנה את האופציות.
לגבי ה DVD - חשוב שתבין שגם אם הוא קורא מ USB, הוא לא מסוגל להוציא איכות HD (משמע, 720p ומעלה) אל המסך.
בשביל זה יש מזרימדיות, כאשר חלקם מכילים גם נגן DVD / בלוריי מובנה כדי לנגן דיסקים.

קרא את השרשור הדביק בפורום מזרימדיה וזה יוכל לעזור לך להבין יותר בנושא המקור.
לגבי המערכת - ציין תקציב ואולי יהיו המלצות קונקרטיות, בנוסף להמלצה הנכונה של איתי להתייעץ בחנויות מתמחות (וגם פה, אפשר להמליץ אם תגיד איזור גיאוגרפי מועדף).

ralph1406 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

היי, שוב תודה.
לגבי התקציב, אני אעדיף להישאר באזור ה2000-3000 ללא הנגן, ז"א לרמקולים (5.1 ) ולרסיבר אם אכן צריך, ואברר לגבי המזרימדיה, אותו ארכוש בנפרד

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”