לכל הנהגים : זהירות החל מחודש יולי 2010

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73257
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #1 

חשיפה: מצלמות מהירות חדשות ומדוייקות בעוד חודש !!

מצלמות מהירות חדשות עומדות להיכנס לשימוש מבצעי החל מחודש יולי הקרוב.

המצלמות, מתוצרת חברת גאטסו ההולנדית, כנראה מדגם GS11. החברה שזכתה במכרז - מל"מ-תים. הפריסה הארצית המתוכננת - כ- 400 מצלמות (בעלות של כ- 70,000 יורו לכל מצלמה). הפריסה מתוכננת להתחיל בשלב הראשון (כ- 40 מצלמות) כבר בחודש יולי הקרוב, כשיתרת המצלמות יפרסו עד סוף 2011. חלק ניכר מהמצלמות יתפקדו כמצלמות מהירות, וחלק קטן - כמצלמות אור אדום. בעוד שמצלמות אור אדום הן חיוניות להצלת חיים, מצלמות מהירות בכיול המתוכנן ישמשו אך ורק כמקור הכנסה גדול מאוד למדינה, וימררו לכולנו את החיים. להזכירכם, לא צריך להיות רוצח סדרתי כדי להיתפס על 115 קמ"שבכביש מספר 4, ולא צריך להתאבד על הכביש כדי לחטוף דו"ח על 98 קמ"ש בנתיבי בגין ב ירושלים.

הטריגר להפעלת המצלמה מבוסס על 2 לולאות בקוטר של כ- 2.5 מטר המוטמעות בתוך הכביש במרחק של כמטר אחת מהשניה - לכל נתיב! ע"י מדידת ההשראות שהרכבים יוצרים על פני הלולאות הללו, המערכת יודעת לחשב את המהירות של הרכב שעבר מעליהן. ושוב, זה לכל נתיב בנפרד, כך ש(כנראה) הטריק של לעבור בנתיב השני במהירות בזמן שבנתיב הראשון יש רכב איטי - לא יעבוד פה. המצלמה מסוגלת לזהות וגם לתת חיווי על איזה רכב נמדד (כלומר באיזה נתיב היה הרכב הממהר). עקב כך, גלאי מכמונות כמו וולנטיין 1 או אחרים לא יכולים לגלות את המצלמות ואינם יעילים (אם כי, כמובן, יש גם אמצעי אכיפה אחרים ברשות המשטרה, ונגדם גלאים כמו V1 כן יעילים, לרוב).

לרוכבי אופנוע, האופציה היחידה שיכולה להציל מהחיישן הזה, היא אולי, מעבר על הפס שבין הנתיבים. במקרה זה, כנראה, לפי כיול החיישנים הנוכחי, האופנוע לא יהיה מסיבי מספיק כדי לגרום לטריגר של המצלמה. כמובן שהכל בערבון מוגבל, והתיזה הזו טרם נבדקה בפועל.

במצלמות עצמן יש את מספר פילטרים כנגד כמעט כל סוג שיבוש אפשרי, החל ממדבקות מחזירות אור על המספר וכלה בפלש נגדי, כך שאין טעם לדבר על שיבוש.

למצלמה יש בנק זיכרון המספיק לכ- 5000 תמונות ברזולוציה של 12 מגה-פיקסל. המצלמה מחוברת בחיבור סלולרי GSM של חברת אורנג' למערכת מידע מרכזית, כך שעקרונית, למעט מקרים של תקלות, התמונות מגיעות למאגר המידע של המשטרה תוך מספר דקות/שעות קטן. המטרה היא שהדו"ח יגיע למבצע העבירה בתוך 72 שעות.

בפיילוט שהתבצע בכביש 4 בקטע שבין צומת גהה לצומת מורשה, מול קרית אריה לכיוון צפון, הותקנה מצלמה אחת שכויילה בשלב הסופר למהירות של 120 קמ"ש. לפי הגדרות אלה, התקבלו במצלמה כ- 180 דו"חות מהירות ביום! כשהכיול עמד על 110 קמ"ש, כמות הדו"חות שהופקה היתה (ציטוט) "בלתי נשלטת". בנוסף, הותקנה מצלמת אור אדום בצומת מורשה, ושם בין השעות 06:00 ל- 12:00 התקבלו כ- 6-7 דו"חות על מעבר אור אדום, ביום.

לגבי ההכנסות מהדו"חות - בניגוד לסברה, מסתבר שהספק - מל"מ-תים - איננו מקבל אחוזים מהדו"חות. הספק מקבל תשלום פר-מצלמה, ולא לפי ההספק שלה. בכל מקרה, המשטרה, שהיא הגוף שאחראי על הגבייה בפועל, מעריך שכל הוצאות ההשקעה על הפרוייקט - כ- 480 מיליון ש"ח, יוחזרו למדינה בפרק זמן של בין שנה לשנתיים! לפי הערכה זו, מדברים על כמות הכנסות אסטרונומית מהדו"חות האלה, כלומר למעלה מ- 300 מיליון ש"ח בשנה! לפחות אני יכול לקוות שלא נחטוף על הראש כמו שהאנגלים חוטפים, שם יש מצלמות תקועות בתור גשרי השלטים מעל הכבישים, וממה שאני קורא, המהירות שנאכפת במצלמות משתנה בהתאם למהירות שמוצגת על השלטים האלקטרוניים.

מקור + פרטים נוספים:

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewM ... 823473&r=1

סעו כחוק...!!!!!!!

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

משקיעים כמעט חצי מיליארד ש"ח במצלמות מהירות במקום בעוד שוטרים, עוד ניידות, שדרוג מערכת בדיקת
האלכוהול, רכישה של עוד מצלמות רמזור ועוד אלף דברים יותר חשובים...

מעניין איך הם יגיבו כאשר יתגלה שמספר תאונות הדרכים לא השתנה גם אחרי התקנת כל המצלמות האלו (n)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78801
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #3 

Hazoom,

כפי שנכתב אני מתקשה להאמין שכל היוזמה הזו מיועדת להפחית תאונות - אני לא מכיר מחקרים שאומרים שתאונות נוצרות בגלל מהירות גבוהה - יש המון סיבות מעל הסיבה הזו שלא מטופלות (ע"ע תשתית רעועה).

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #4 

המדינה משקיעה במקור הכנסה.
חד וחלק!
את ה-480 מיליון ש"ח הללו יכלו בקלות להשקיע בשדרוג תשתיות, אבל מה, זה לא יכניס כסף לקופת המדינה (כך לפחות הם חושבים).
הם שוכחים שפחות תאונות = פחות פצועים = פחות טיפולים רפואיים = פחות נזקקים ונתמכים = רווח לקופת המדינה.

כל כך מקומם.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #5 

עופר,למה צריך מחקרים?זה לא ברוריצא לי לראות כבר כמה וכמה תאונות-במהירות נמוכה יחסית אנשים יכולים

ךצאת עוד איכשהו-בתאומנ במהירות גבוהה,,,,מוות כמעט וודאי!מה לא ברור כאן?
אמן מייסר

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #6 

שישקיעו בשופט תעבורה אחד נורמאלי,
כזה שישלח לחודש מאסר על כל שימוש חריג ברכב (רמזור אדום, שכרות וכו'),
ולא יצטרכו להשקיע בשום מצלמה..
...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #7 

טוב, בואו נהיה פרקטיים... או כמו שפותח השרשור נוהג לכתוב - "בואו נעזור האחד לשני"... ;)
באילו קטעי כביש כבר יש מצלמות כאלו? יש כבר בעוד קטעים חוץ מגהה-מורשה? יש תמונה של איך המצלמה הזו נראית? מהו ה-Threshold לצילום? מה לגבי כבישים בהם יש מהירויות זמניות של 70 קמ"ש (למשל, העבודות בכביש 1 מנתב"ג ועד קיבוץ גלויות)? האם יש כבר מצלמות שם ומהו ה-Threshold שם?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

שישימו כבר מצלמות משולבות רנטגן לראות מי מהנהגים עומד לקבל התקפת לב
אמן מייסר

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #9 

האם זה חלק מרה-ארגון של מערכות הביטחון שיטמיע בתוכו גם את השימוש במאגר הביומטרי? האם ברזולוציה של 12 מגה ממרחקים כאלה תוכל מערכת ממוחשבת לזהות בתמונות נתונים מזהים ביולוגיים?

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #10 

ילדיעפים כתב:שישימו כבר מצלמות משולבות רנטגן לראות מי מהנהגים עומד לקבל התקפת לב
...
:lol: :lol: :מת מצחוק:
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #11 

ילדיעפים כתב:שישימו כבר מצלמות משולבות רנטגן לראות מי מהנהגים עומד לקבל התקפת לב
...
ומה? שוטר יעצור אותך ויעשה לך צינתור?

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6050
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #12 

כדאי לחזור לפיאט 600, דה-שבו ושאר עגלות משנות ה 60, כאלה שלא יכולות לעשות עברת מהירות.
ה 90 קמ"ש הזה הומצא מתי?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73257
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #13 

theAman כתב:המדינה משקיעה במקור הכנסה.
חד וחלק!
את ה-480 מיליון ש"ח הללו יכלו בקלות להשקיע בשדרוג תשתיות, אבל מה, זה לא יכניס כסף לקופת המדינה (כך לפחות הם חושבים).
הם שוכחים שפחות תאונות = פחות פצועים = פחות טיפולים רפואיים = פחות נזקקים ונתמכים = רווח לקופת המדינה.

כל כך מקומם.
...
(Y)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78801
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #14 

הבעיה הקשה ביותר היא כמות הפקקים שזה יגרום. מה שראינו עד היום זה רק הסיפתח...

אני דווקא חושב שצריך להעלות את המהירות המותרת בכבישים שטכנית זה מתאים להם.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #15 

מחר יחקרו מדוע לרכוש מחברה מסויימת את המצלמות ומי מרוויח מזה :lol:

וברצינות : סעו בזהירות (f)

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #16 

oferlaor כתב:Hazoom,

כפי שנכתב אני מתקשה להאמין שכל היוזמה הזו מיועדת להפחית תאונות - אני לא מכיר מחקרים שאומרים שתאונות נוצרות בגלל מהירות גבוהה - יש המון סיבות מעל הסיבה הזו שלא מטופלות (ע"ע תשתית רעועה).
...
עפר,
נתחיל ונאמר שאחוז התאונות שנגרמות עקב "תשתית ראויה" נמוך הרבה יותר מאחוז התאונות שנגרמות עקב מהירות מופרזת (שלא לדבר על עבירות של אי מתן זכות קדימה וכדומה).

אם מסתכלים בסטטיסטיקה היבשה של הגורמים לתאונות דרכים, הרי שמהירות נמצאות איפה שהוא באיזור ה- 6אחוז (16% אי ציות לרמזור, 13% סטייה מנתיב, 11% אי שמירת מרחק,8% אי מתן זכות קדימה לרכב, 8% אי מתן זכות קדימה להולך רגל, 8% אי ציות לתמרור עצור ו-7% אי ציות לתמרור "תן זכות קדימה").

לכאורה, לפי הסטטיסטיקה הזו, היה נכון להשקיע את מירב האכיפה במקומות אחרים ולא במהירות. אבל, מסתבר שיש קורלציה גבוהה מאוד בין מי שנוסע תדיר במהירות מופרזת לבין מי ש"גונב רמזור אדום", מי שמזגזג בין נתיבים, לא שומר מרחק (גם כשהוא נוסע בכביש החוף), "גונב" תמרור עצור, או לא מציית לתמרור "תן זכות קדימה".
לכן, אני חושב שיש מקום להגברת אכיפה, גם בתחום המהירות. מבחינתי, שעל כל רמזור תהיה מצלמה (וכל מי שעובר באדום יחטוף שלילה לשנה), ושכל קילומטר תהיה מצלמת מהירות (ומי שעושה יותר מ-X עבירות ב-Y זמן - חוטף שלילה אוטומטית).
הרוב המוחלט של הנהגים בישראל נוסע פחות מ-100 ק"מ ביום (50 ק"מ לכל כיוון לעבודה). גם אם ניקח מצב היפוטתי שבו ניתן ליסוע את כל ה-50 ק"מ במהירות מכסימלית, הרי שההבדל בין נסיעה ב-90 קמ"ש לבין נסיעה ב-120 קמ"ש עומד על 8.3 דקות (33.3 לעומת 25), בפועל, ההבדל הזה נמוך בהרבה ועומד על דקה עד שתיים.
מבחינתי, שכל הנהגים יסעו על 90 ויבלו עוד חמש דקות על הכביש, אבל שלא יזגזגו, שלא יצמדו לפגוש של המכונית לפניהם ולא יחשבו על לגנוב רמוזר אדום או תמרור עצור. לא בגלל שהם "מעריכים" את חשיבות הציות לחוקים הנ"ל, אלא כי הם יפנימו שיש כל הזמן עין פקוחה עליהם, ואם הם חורגים מה-90 קמ"ש שלהם הם יחטפו.

ונכון, אני יודע שעוד רגע יגיעו תגובות בסגנון "אני נוהג מהר ואף פעם לא עברתי באדום" - זה עדיין לא משנה כהוא זה את הסטטיסטיקה שמראה על אחוז מתאם גבוה מאוד בין מי שכן נוסע מהר לבין מי שמבצע עבירות תנועה חמורות נוספות. אגב, ככל שמהירות הנסיעה גבוהה יותר - כך הקורלציה גבוהה יותר. כלומר: עם דני נוסע על 160 קמ"ש ויוסי על 117, יש סיכוי טוב יותר שדני גם יגנוב את הרמזור הבא שהוא יפגוש.
You are never fully dressed without a smile

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

sam22 כתב:
...
ומה? שוטר יעצור אותך ויעשה לך צינתור?
...
תקבל הודעה בדואר-הינך מועמד להתקפת לב לכן שלם את הקנס במועד
אמן מייסר

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים

שליחה #18 

Shed כתב:
oferlaor כתב:Hazoom,

...
עפר,
נתחיל ונאמר שאחוז התאונות שנגרמות עקב "תשתית ראויה" נמוך הרבה יותר מאחוז התאונות שנגרמות עקב מהירות מופרזת (שלא לדבר על עבירות של אי מתן זכות קדימה וכדומה).

אם מסתכלים בסטטיסטיקה היבשה של הגורמים לתאונות דרכים, הרי שמהירות נמצאות איפה שהוא באיזור ה- 6אחוז (16% אי ציות לרמזור, 13% סטייה מנתיב, 11% אי שמירת מרחק,8% אי מתן זכות קדימה לרכב, 8% אי מתן זכות קדימה להולך רגל, 8% אי ציות לתמרור עצור ו-7% אי ציות לתמרור "תן זכות קדימה").

לכאורה, לפי הסטטיסטיקה הזו, היה נכון להשקיע את מירב האכיפה במקומות אחרים ולא במהירות. אבל, מסתבר שיש קורלציה גבוהה מאוד בין מי שנוסע תדיר במהירות מופרזת לבין מי ש"גונב רמזור אדום", מי שמזגזג בין נתיבים, לא שומר מרחק (גם כשהוא נוסע בכביש החוף), "גונב" תמרור עצור, או לא מציית לתמרור "תן זכות קדימה".
לכן, אני חושב שיש מקום להגברת אכיפה, גם בתחום המהירות. מבחינתי, שעל כל רמזור תהיה מצלמה (וכל מי שעובר באדום יחטוף שלילה לשנה), ושכל קילומטר תהיה מצלמת מהירות (ומי שעושה יותר מ-X עבירות ב-Y זמן - חוטף שלילה אוטומטית).
הרוב המוחלט של הנהגים בישראל נוסע פחות מ-100 ק"מ ביום (50 ק"מ לכל כיוון לעבודה). גם אם ניקח מצב היפוטתי שבו ניתן ליסוע את כל ה-50 ק"מ במהירות מכסימלית, הרי שההבדל בין נסיעה ב-90 קמ"ש לבין נסיעה ב-120 קמ"ש עומד על 8.3 דקות (33.3 לעומת 25), בפועל, ההבדל הזה נמוך בהרבה ועומד על דקה עד שתיים.
מבחינתי, שכל הנהגים יסעו על 90 ויבלו עוד חמש דקות על הכביש, אבל שלא יזגזגו, שלא יצמדו לפגוש של המכונית לפניהם ולא יחשבו על לגנוב רמוזר אדום או תמרור עצור. לא בגלל שהם "מעריכים" את חשיבות הציות לחוקים הנ"ל, אלא כי הם יפנימו שיש כל הזמן עין פקוחה עליהם, ואם הם חורגים מה-90 קמ"ש שלהם הם יחטפו.

ונכון, אני יודע שעוד רגע יגיעו תגובות בסגנון "אני נוהג מהר ואף פעם לא עברתי באדום" - זה עדיין לא משנה כהוא זה את הסטטיסטיקה שמראה על אחוז מתאם גבוה מאוד בין מי שכן נוסע מהר לבין מי שמבצע עבירות תנועה חמורות נוספות. אגב, ככל שמהירות הנסיעה גבוהה יותר - כך הקורלציה גבוהה יותר. כלומר: עם דני נוסע על 160 קמ"ש ויוסי על 117, יש סיכוי טוב יותר שדני גם יגנוב את הרמזור הבא שהוא יפגוש.
...
זו אם תסלח לי הדמגוגיה המשטרתית כדי לתת לשוטרים אפשרות להלבין את מצפונם . העובדה הפשוטה היא , שהיה כביש מסויים שבו שמו מצלמות דמה , וכול האנשים האיטו והיה פקק ענק , שגרם ליותר תאונות . רק ששם היה מפקד שלא לקח את השטויות האלו , וציווה להוריד את המצלמות , התוצאה :
המהירות עלתה בכ20-30 קמ"ש , התנועה הייתה יותר יעילה , והתוצאה פחות תאונות

וד"א מי עשה מחקר וגילה את הקורלציה ? כי עד היום לא התפרסם שום מחקר כזה של מישהו שאינו במשטרה עד כמה שאני יודע . גם העמותה אור ירוק לא פרסמה דבר כזה שנעשה על ידי חוקרים שאינם תלויים .
וכולנו יודעים מה ניתן "לשאוב" מסטטיסטיקה אם רק רוצים

כבר נערכו מחקרים שבודקים מה המהירות הדרושה לנקז כביש מכמות מסויימת של כלי רכב , והיות ובישראל כבר מזמן לא הוסיפו מסת כבישים , ואילו רמת כלי הרכב עלתה , התוצאה היא שצריך יותר מהירות

ולגבי השטות שיסעו 90 ולא יזגזגו , למה שהמשטרה לא תיתן לסוע 120 אבל כן תעשה אכיפה לאלו שמזגזגים? כי זה ידרוש מהשוטרים עבודה ולא יתן מספיק קנסות ?
בקיצור כמעט כול מה שכתבת כאן נראה לי כלא מגובה בעובדות מעשיות והוא גובל בדמגוגיה

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים

שליחה #19 

דבר נוסף שחשוב לומר את זה , אם באמת הוא יעשה רמזור אדום , מדוע לא לאכוף רמזור אדום ? מדוע מהירות ? הרי אפילו לפי הסטטיסטיקות של המשטרה רמזור אדום אחראי על יותר תאונות . תאכוף את זה בחזקה , תשתמש בתקציב להוציא יותר ניידות שיאכפו זיגזוג , יש מספיק דברים שאכיפה שלהם ונוכחות משטרתית יעזרו להורדת פושעים מהכבישים . העניין הוא שכמעט כול אחד נתקל לפחות פעם ביום באי אכיפה של משהו טיפה מורכב שאין איתו קנס , ומאידך בהוצאת ניידות לעיר להשגת קנסות . כך שכול העסק הוא בדיוק השגת כסף

וד"א משטרה שכול ייעודה הוא לא ממש לאכוף את החוק אלא את מה שנוח לה ומה שמכניס כסף , נראית בדיוק כמו משטרה חשאית במשטר חשוך , גם שםם המשטרה איננה לאכיפת חוק אלא להשבעת רצון השלטון (שכאן בארץ זה נערי האוצר :lol: )

ולכול אלו שמתקוממים , הגיע הזמן שתקלטו כבר שאנו ברפובליקת בננות , ולא בדמוקרטיה

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #20 

אני לא מבין את זה- למה מתמקדים במהירות ולא באיטיות?!!! מה עם אלו שחונים (בעיקר חונות כמובן) ממש לאט ומעכבים את כל התנועה? להם לא צריך לשלול רשיון?!!

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”