השוואה בעיצוב בין XBOX 360 ו PS3

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
dudi7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 351
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי,
מישהו יודע להסביר למה ה PS3 כל כך דק פיזית לעומת האקס בוקס.
האם זה סתם בעיית עיצוב של מייקרוסופט או מגבלה פיזית בקירור של המכשיר
שהיה צריך לעשותו כל כך גדול יחסית ל PS3 .

תודה,

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4318
שם מלא: אורי
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 130 פעמים

שליחה #2 

בין מה למה אתה משווה?
הרי יש כבר XBOX 360 Slim.
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק

ViruzZ
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 790
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #3 

dudi7 כתב:היי,
מישהו יודע להסביר למה ה PS3 כל כך דק פיזית לעומת האקס בוקס.
האם זה סתם בעיית עיצוב של מייקרוסופט או מגבלה פיזית בקירור של המכשיר
שהיה צריך לעשותו כל כך גדול יחסית ל PS3 .

תודה,
...
תפרק ותראה זה לא כזה מסובך

dudi7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

לצערי אין לי שני קונסולות שאני יכול לפרק. :)
מה שכן האקסבוקס החדש די דומה בממדיו לפלייסטיישן.

מה שמעניין זה איך הם הצליחו להקטין את הממדים הפיזיים של הקונסולה
בלי לבצע שינוי בחומרה.

samcom
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #5 

dudi7, מאיפה הבאת את זה שלא בוצעו שינויים בחומרה?

''The Xbox 360 S features redesigned internal architecture with the Valhalla motherboard, which allows for around 30% more space than previous motherboards[32] and the XCGPU, an integrated CPU/GPU/eDRAM chip using a 45 nm fabrication process[33]. This allows it to be both smaller and quieter than the previous versions of the Xbox 360. It includes a custom removable internal HDD (currently 250 GB), 5 USB 2.0 ports (2 more than previous models) and an additional custom USB port for use with peripherals such as the Kinect sensor.[33] Unlike its predecessors, it also features integrated 2.4 GHz 802.11 b/g/n Wi-Fi[34] and a TOSLINK S/PDIF optical audio connector, allowing for digital audio and wireless networking without the need for external adapters.[33] The Memory Unit slots found on previous consoles have been removed in favor of the USB flash drive solution added in a previous system software update (released on April 6, 2010).[35] The power and DVD drive eject 'buttons' are touch sensitive rather than the physical buttons found on previous models. The proprietary internal hard drive is swappable/removable though not compatible with older models of Xbox 360. Other notable hardware changes include the use of one larger fan compared to the previous Xbox 360 models (which used two smaller ones) and the design of the vents, which are similar to those used on the original Xbox. The finish of the casing (as well as parts of the controller shipped with the console) has also been changed from matte to a glossy finish."

מכל האמור בציטוט הנ"ל אני מתרשם שבוצעו גם בוצעו שינויים בחומרה. אז אין פלא שמידות הXBOX 360 SLIM קטנות מהמידות של המכשיר שאותו הוא החליף, ע"ע PS3 SLIM.
לא צריך בשביל זה לפרק שום דבר אלא רק לעיין בויקיפדיה, למשל.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #6 

המימדים של הקונסולות אולי דומים, אבל ב PS3 הגודל הזה כולל גם ספק כח ובאקסבוקס עדיין יש לבנה מחוץ לקנוסולה גם בסלים.
סוני הם חברה שמתעסקת בחומרה כבר הרבה שנים, כנראה שיש להם מהנדסי חומרה יותר מוכשרים מלמיקרוסופט, אז הם הצליחו לכווץ את הקונסולה שלהם יותר.

ViruzZ
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

Malcontent כתב:המימדים של הקונסולות אולי דומים, אבל ב PS3 הגודל הזה כולל גם ספק כח ובאקסבוקס עדיין יש לבנה מחוץ לקנוסולה גם בסלים.
סוני הם חברה שמתעסקת בחומרה כבר הרבה שנים, כנראה שיש להם מהנדסי חומרה יותר מוכשרים מלמיקרוסופט, אז הם הצליחו לכווץ את הקונסולה שלהם יותר.
...
עדיף לבנה בחוץ מאשר ספק כוח בפנים, יותר כל לתקן

סוני לא מתקרבת ל מיקרוסופט בתקציבים וכח אדם.

הסיבה שאקס בוקס גדול רק בלל ה דוד, ב פס3 זה סלוט לואדינג סלים וב360 זה דוד של מחשב רגיל

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #8 

ViruzZ כתב: עדיף לבנה בחוץ מאשר ספק כוח בפנים, יותר כל לתקן

הסיבה שאקס בוקס גדול רק בלל ה דוד, ב פס3 זה סלוט לואדינג סלים וב360 זה דוד של מחשב רגיל
...
טכנית זה נכון שעדיפה לבנה בחוץ מבחינת נוחות התיקון, אבל מדובר בהשוואה בעיצוב, ומבחינה עיצובית (והרבה אנשים שהתחתנו גילו שהבחינה העיצובית משפיעה מאוד על איזה ציוד הם קונים) עדיף שהיא לא תהיה. בנוסף, אי אפשר לקנות ממיקרוסופט ספק כח בנפרד כך שלהשוואה בין אקסבוקס ופלייסטיישן הנקודה הזאת לא רלוונטית.

מבחינת העדיפות של מיקרוסופט בתקציבים וכח אדם - אני מניח שזאת הסיבה שהתכנון המקורי של האקסבוקס היה כל כך לקוי מבחינה טכנית. אני גם מניח שזאת הסיבה שפרוייקטים של מיקרוסופט נסגרים על ימין ועל שמאל (טלפוני קין שבוטלו תוך חודשיים אחרי שהייתה להם מסיבת השקה שעובדי מיקרוסופט מתארים כ"יותר יקרה מכל ההכנסות מהטלפונים האלה", או מחשב הלוח Courier). אני מניח שזאת גם הסיבה שבכירים עזבו את החברה לאחרונה (למשל רובי באך מנהל חטיבת מכשירים ובידור לשעבר או ג'יימס אלארד, המנהל הטכנולוגי של אותה חטיבה - שהיא במקרה גם החטיבה שאחראית על אקסבוקס ומשחקים)).

ודבר אחרון - האקסבוקס גדול רק בגלל הDVD? אתה באמת חושב שבהפרש הגודל בין כונן דק ועבה אפשר להכניס ספק כח?

למיקרוסופט יש קונסולה מעולה מבחינת תכנים ושירותי רשת (על התכנים אפשר להתווכח, אבל שירותי הרשת, שהם חלק מאוד חשוב בגיימינג היום, הם הכי טובים על האקסבוקס מכל הקונסולות), וזה לא מפתיעה כי מיקרוסופט היא חברת תוכנה. אבל מבחינת חומרה הם לא מתחרים בסוני.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73306
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3163 פעמים

שליחה #9 

פה יש השוואה שלהם האחד ליד השני בווידאו - למען האמת המימדים די זהים. בהתחשב בזה שה PS3 מכיל את הספק כח בתוך המכשיר אפשר להגיד בוודאות שסוני עשו עבודה טובה יותר במיזעור:

התיכנון של מיקרוסופט בקונסולת ה SLIM לדעתי שגויה. לשים גם את ה GPU וגם את ה CPU תחת אותה מעטפת (צמודים אחד לשני) הוא לא רעיון חכם כשמנסים למזער פליטת חום. אבל היי, נשאר רק לחכות ולראות מה קורה מבחינת אחוז הכשל בדור הנוכחי בשביל לדעת אם השיקול הנ"ל היה נכון או לא.

פה דרך אגב יש השוואה בין ה SLIM לקודם ומאמר ממש מקיף על ה SLIM:

http://www.anandtech.com/show/3774/welc ... x-360-slim

ViruzZ
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

Malcontent כתב:
ViruzZ כתב: עדיף לבנה בחוץ מאשר ספק כוח בפנים, יותר כל לתקן

...
טכנית זה נכון שעדיפה לבנה בחוץ מבחינת נוחות התיקון, אבל מדובר בהשוואה בעיצוב, ומבחינה עיצובית (והרבה אנשים שהתחתנו גילו שהבחינה העיצובית משפיעה מאוד על איזה ציוד הם קונים) עדיף שהיא לא תהיה. בנוסף, אי אפשר לקנות ממיקרוסופט ספק כח בנפרד כך שלהשוואה בין אקסבוקס ופלייסטיישן הנקודה הזאת לא רלוונטית.

מבחינת העדיפות של מיקרוסופט בתקציבים וכח אדם - אני מניח שזאת הסיבה שהתכנון המקורי של האקסבוקס היה כל כך לקוי מבחינה טכנית. אני גם מניח שזאת הסיבה שפרוייקטים של מיקרוסופט נסגרים על ימין ועל שמאל (טלפוני קין שבוטלו תוך חודשיים אחרי שהייתה להם מסיבת השקה שעובדי מיקרוסופט מתארים כ"יותר יקרה מכל ההכנסות מהטלפונים האלה", או מחשב הלוח Courier). אני מניח שזאת גם הסיבה שבכירים עזבו את החברה לאחרונה (למשל רובי באך מנהל חטיבת מכשירים ובידור לשעבר או ג'יימס אלארד, המנהל הטכנולוגי של אותה חטיבה - שהיא במקרה גם החטיבה שאחראית על אקסבוקס ומשחקים)).

ודבר אחרון - האקסבוקס גדול רק בגלל הDVD? אתה באמת חושב שבהפרש הגודל בין כונן דק ועבה אפשר להכניס ספק כח?

למיקרוסופט יש קונסולה מעולה מבחינת תכנים ושירותי רשת (על התכנים אפשר להתווכח, אבל שירותי הרשת, שהם חלק מאוד חשוב בגיימינג היום, הם הכי טובים על האקסבוקס מכל הקונסולות), וזה לא מפתיעה כי מיקרוסופט היא חברת תוכנה. אבל מבחינת חומרה הם לא מתחרים בסוני.
...
אני חושב שזה אפשרי פשוט צריך לעצב אותו בצורה יותר שטוחה שיכנס.

MS מפוצצת בכסף, הם יכולים להרשות לעצמם טעיות בגודל כזה, עובדה שהם חילקו תיקונים חינם
אבל סוני לא מודע לבעית ה YLOD ודורשת תשלום , ובפורומים ב חול יש מלה מתלוננים במיוחד מי שקנה ת PS3 היקר 599$

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

"מלה" זה לא נתון שאפשר לבנות עליו טיעון (אני מניח שהתכוונת ל"מלא"). מצד שני פה יש לך סקר רציני שמראה חד משמעית שלמרות שה PS3 מתקלקל יותר מהרצוי (8 אחוז זה בהחלט לא אחוז טוב) הוא אפילו לא קרוב לאחוז התקלות אצל מיקרוסופט (42 אחוז):

http://www.hometheater.co.il/vt110839.X ... -PS3-8-Wii

זה שמיקרוסופט מפוצצים בכסף לא אומר שהם צריכים להרשות לעצמם להוציא מכשיר שמתקלקל ביחס של אחד לשניים. זה שיש אחריות לא אומר שהתיזוז של הלקוח שוב ושוב לתיקון (וראיתי לא מעט אנשים שאפילו רכשו את המכשיר יותר מפעם אחת) הוא משהו תקין. ההתנהלות של מיקרוסופט הייתה פשוט מבישה לטעמי - הוצאה של חומרה ללא מינימום בקרת איכות רק בשביל להיות הראשונים בשוק. הם לא "חילקו תיקונים חינם" - הם מיזערו נזקים לעצמם. אם הם לא היו עושים את זה גל התביעות נגדם היה מוריד אותם לבירכיים ואין שום שופט בעולם שלא היה מרשיע חברה שמוציא מכשיר לשוק עם כזה אחוז כשל.

liviur
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 697
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #12 

איזה השוואה , עכשיו "מתים" להם הPS3ים הראשונים בני ה4 שנים.
אצל מייקרוסופט הם מתו עוד בשנה הראשונה.
גם מייקרוסופט לא נותנת אחריות לכזה טווח ארוך על הRROD.

לדוגמא אתה מכיר משהו עם XBOX מההשקה שעדיין חיי? (ואלו שכן - כמה תיקוני RROD הם עברו?)
לעומת זאת - PS3ים אני מכיר די הרבה.

ליביו

ViruzZ
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

Huber כתב:"מלה" זה לא נתון שאפשר לבנות עליו טיעון (אני מניח שהתכוונת ל"מלא"). מצד שני פה יש לך סקר רציני שמראה חד משמעית שלמרות שה PS3 מתקלקל יותר מהרצוי (8 אחוז זה בהחלט לא אחוז טוב) הוא אפילו לא קרוב לאחוז התקלות אצל מיקרוסופט (42 אחוז):

http://www.hometheater.co.il/vt110839.X ... -PS3-8-Wii

זה שמיקרוסופט מפוצצים בכסף לא אומר שהם צריכים להרשות לעצמם להוציא מכשיר שמתקלקל ביחס של אחד לשניים. זה שיש אחריות לא אומר שהתיזוז של הלקוח שוב ושוב לתיקון (וראיתי לא מעט אנשים שאפילו רכשו את המכשיר יותר מפעם אחת) הוא משהו תקין. ההתנהלות של מיקרוסופט הייתה פשוט מבישה לטעמי - הוצאה של חומרה ללא מינימום בקרת איכות רק בשביל להיות הראשונים בשוק. הם לא "חילקו תיקונים חינם" - הם מיזערו נזקים לעצמם. אם הם לא היו עושים את זה גל התביעות נגדם היה מוריד אותם לבירכיים ואין שום שופט בעולם שלא היה מרשיע חברה שמוציא מכשיר לשוק עם כזה אחוז כשל.
...
תראה אני לא אומר שבגלל שיש להם כסף זה היה מעשה נכון, אבל בגלל שיש להם כסף הם תיפלו בו בצורה טובה, חוץ מזה שהדגמים המשופרים התקלקלו ארבה פחות וכרגע רק אנשים אם בוקס ישן מקבלים RROD
אני אישית לא נתקלתי בזה ואני די מרוצה מהבקוס, בזמן אחרון אני משחק יותר PS3 אבל כשיצה Fable III ו GEARS אני חוזר

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

סליחה, אבל שוב אתה טועה. הג'ספר אולי (עם דגש על אולי - אין סטיסטיקה מדוייקת לצערנו) צימצם את ה RROD, אבל הוא בהחלט לא פתר אותו לחלוטין:

http://forums.xbox-scene.com/index.php?showtopic=680142

http://www.google.com/search?hl=en&safe ... OD&spell=1

ViruzZ
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

Huber כתב:סליחה, אבל שוב אתה טועה. הג'ספר אולי (עם דגש על אולי - אין סטיסטיקה מדוייקת לצערנו) צימצם את ה RROD, אבל הוא בהחלט לא פתר אותו לחלוטין:

http://forums.xbox-scene.com/index.php?showtopic=680142

http://www.google.com/search?hl=en&safe ... OD&spell=1
...
כמה תלונות זה לא אומר כלום, הז הכול היה מפוצץ בתלונות.
חוץ מזה אין דבר כזה 0 תקלות תמיד יש והיו במיוחד בקונסולות שילדים מפגרים לא שומרים אליהם שמים אותם אל שתיח, מעשנים ליד, לא מנקים עבק, מזזים אותם בזמן פעולה ועוד מלה שטויות.

אני שומר על כל הציוד שלי, והבוקס נראה חדש אחרי שנה אבל ממש חדש אנשים חושבים שרק קניתי אותו והוא עובד טוב בגלל זה שאני מנקה אותו ומאורר אותו טוב טוב, גם PS3 הלבן שיש לי נראה כמו חדש זוהר ללא סימני ידיים אפילו

dudi7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

האקס בוקס שלי כמעט שלוש שנים אצלי ועדיין לא התקלקל.
צריך להפריד בין התקלה הידועה שקיימת במכשיר לבין
קילקול של המכשיר עקב חוסר שמירה עליו מכל סיבה שהיא...

liviur
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 697
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #17 

מרשים - אבל 3 שנים זה לא הדור הראשון של המכשיר - זה שנתיים אחרי היציאה שלו (ו2 רוויזיות מאוחר יותר)

ליביו

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #18 

dudi7 - 47 אחוז מהמשתמשים לא שמרו על המכשיר נכון? באמת? זו הטענה שלך? נשמע לך סביר?

נמשיך באותו הקו מחשבה - אז רק 8 אחוז ממשתמשי ה PS3 לא השתמשו במכשיר נכון? אז משתמשי ה PS3 הרבה יותר אחראיים? אינטליגנטיים? :lol:

לא נשמע לך מגוחך הטענה שהעלית? :roll:

לי התקלקל PS3 ושמרתי עליו כמו על הילדה שלי. הוא תמיד ישב על מדף ללא שום חסימות ותמיד עבד בחדר ממוזג ל 22 מעלות.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #19 

50% מסטיטסטיקה תמיד יהיה לא נכון
Need more cowbell

Huber