בתקציב מסויים DAC יתן סאונד יותר טוב מ-CDP ?
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אני חושב שהגיע הזמן לשדרג את המערכת גם בתחום האודיו, והשלב הראשון בשדרוג בתחום זה הוא המקור.
כרגע אני מנגן דרך DVD\HTPC שמחוברים דיגיטלית לרסיבר Yamaha RXV-740.
הפענוח של הרסיבר בתחום המוסיקה רחוק מלהיות טוב לדעתי וזו הסיבה לשדרוג המקור.
אני עדיין לא סגור על התקציב אבל זה יהיה כנראה 500$ עם אפשרות לחריגה בתנאי שהתמורה תצדיק את החריגה.
ד"א אני כנראה ארכוש בחו"ל, ואני חושב להתמקד דווקא ביד שניה.
השאלה היא האם בתקציב הנ"ל DAC יתן תמורה יותר טובה לכסף מ-CDP ?
כרגע אני מנגן דרך DVD\HTPC שמחוברים דיגיטלית לרסיבר Yamaha RXV-740.
הפענוח של הרסיבר בתחום המוסיקה רחוק מלהיות טוב לדעתי וזו הסיבה לשדרוג המקור.
אני עדיין לא סגור על התקציב אבל זה יהיה כנראה 500$ עם אפשרות לחריגה בתנאי שהתמורה תצדיק את החריגה.
ד"א אני כנראה ארכוש בחו"ל, ואני חושב להתמקד דווקא ביד שניה.
השאלה היא האם בתקציב הנ"ל DAC יתן תמורה יותר טובה לכסף מ-CDP ?
- tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אי אפשר לדעת. צריך לנסות.
אני גם לא בטוח שייכנס לך TRANSPORT+DAC בתקציב הזה.
לא הייתי קונה מחו"ל בתקציב הזה.
אם תקנה מיד שניה ב-EBAY ותשלם מס ייבוא אישי זה ייצא לך פחות או יותר אותו סד"ג כמו אם היית קונה בארץ יד שניה.
יש המון מכשירי CDP מעניינים בלוחות בארץ. לך תשמע.
אם אני זוכר נכון LOGANKONGFU רצה לעשות את זה עם CD72 של ARCAM והגיע לאותו מחיר כמו בארץ (בסביבות 2K ש"ח, כמו התקציב שלך).
לאילו רמקולים ישודך?
אני בכלל לא בטוח שעם הגברה כזו (רסיבר YAMAHA) אתה תבחין בהבדלים. אל תשכח לנסות מכשירים עם ההגברה והרמקולים שלך בלבד.
אם תקנה מיד שניה ב-EBAY ותשלם מס ייבוא אישי זה ייצא לך פחות או יותר אותו סד"ג כמו אם היית קונה בארץ יד שניה.
אם אני זוכר נכון LOGANKONGFU רצה לעשות את זה עם CD72 של ARCAM והגיע לאותו מחיר כמו בארץ (בסביבות 2K ש"ח, כמו התקציב שלך).
לאילו רמקולים ישודך?
אני בכלל לא בטוח שעם הגברה כזו (רסיבר YAMAHA) אתה תבחין בהבדלים. אל תשכח לנסות מכשירים עם ההגברה והרמקולים שלך בלבד.
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

בשביל מה אני צריך בעצם טרנספורט אם אני מנגן דרך ה-DVD או ה-HTPC ?tamiral כתב:אי אפשר לדעת. צריך לנסות.
לאילו רמקולים ישודך?
אני בכלל לא בטוח שעם הגברה כזו (רסיבר YAMAHA) אתה תבחין בהבדלים. אל תשכח לנסות מכשירים עם ההגברה והרמקולים שלך בלבד....
ד"א חשבתי יותר בכיוון של Audiogon ולא eBay.
לגבי הרמקולים - כרגע Wharfedale Modus-8, שכנראה ישודרגו בעוד מספר חודשים
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

נגיד אבדוק את הרמקולים וההגברה עם CDP\DAC כלשהוא ויהיה שיפור דיי משמעותי, אני חושב ששווה להשקיע, לא ?tamiral כתב:הייתי משדרג קודם את הרמקולים....
בנוסף, מה לדעתך צריך להיות סדר העדיפויות לשדרוג ?
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

Mentally כתב:המקור כרגע הוא ממש לא הבעיה הגדולה ביותר שלך. הרמקולים והרסיבר הינם בעיה גדולה הרבה יותר. הם ממש לא מוזיקליים....
אז את מי כדי לשדרג קודם לדעתך ? הרמקולים או הרסיבר ?
המלצתי היא להחליף את כל הסטאפ. שניהם לא טובים לסטריאו ולכן שדרוג האחד לא יספיק. המלצתי היא לחסוך כסף, לעשות טרייד אין על שניהם וכך לקבל מחיר טוב גם כתוצאה מהזיכוי וגם כתוצאה מההנחה על קניית 2 מוצרים יחד.
במידה ואינך יכול לעשות זאת אז החלפת הרמקולים צריכה להתרחש קודם.
במידה ואינך יכול לעשות זאת אז החלפת הרמקולים צריכה להתרחש קודם.
אני גם סבור שעליך לשדרג את המקור וכמו השאר בשלבים - להתחיל במקור שיש לו טרנספורט סביר עם DAC סביר ואח"כ בחלוף הזמן לשדרג אולי את ה DAC.
מעבר לזה, רוב המכשירים בAUDIOGON מתאימים למתח אמריקאי 115 ולא לאירופאי. זה אומר שבנוסף למה שתרכוש שם תצרטך להשקיע בשנאי איכותי מאוד.
מעבר לזה, רוב המכשירים בAUDIOGON מתאימים למתח אמריקאי 115 ולא לאירופאי. זה אומר שבנוסף למה שתרכוש שם תצרטך להשקיע בשנאי איכותי מאוד.
נועם
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

MartinHSabag כתב:רמקולים קודם ללא ספק.
אם ההגברה שלך היא בעיקרה רסיבר ק"ב, דווקא הייתי משדרג אותו בתור מקור (בחיבור דיגיטלי אליו) ורוכש אחד עם RC.......
RC נהיה פה טרנד בזמן האחרון
ד"א, הסלון שלי הוא בערך 5X6, האם קיימת אפשרות שרמקול מדפי יעשה את העבודה או שללכת מראש על רצפתי ?
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מדפיים בד"כ נותנים ערך טוב יותר לכסף בתקציב נתון, ובסלון שאינו בגודל של אולם כדורסל, וגם בגודל שציינת, מדפיים יכולים לעשות עבודה טובה מאוד. לכן, נהפוך הוא, הייתי מתחיל דווקא בלבדוק מדפיים.