כתבה מעניינת על תלת מימד בלי משקפיים

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #1 

http://www.impactlab.com/2010/06/12/mic ... e-glasses/

הרעיון הכללי - בשביל תלת מימד בלי משקפיים צריך להסתכל על המסך מזווית מסויימת. זה יכול לעבוד טוב במכשירים ניידים (כמו טלפונים סלולריים תלת מימדיים שכבר נמכרים במזרח הרחוק) אבל בטלויזיה שתלויה על הקיר זה בעייתי. הפתרון שמוצע כאן - מצלמה שמאתרת את הצופה ועדשה שמתאימה את זווית הצפייה באופן אקטיבי. בעזרת מסך 120 הרץ אפשר להגיע לתלת מימד ב60 הרץ לכל עין.
כמובן שזה בעייתי כי רק איש אחד יכול לצפות בטלויזיה בכל זמן, אבל מדבר גם על האפשרות להציג תלת מימד לשני אנשים במסכי 240 הרץ, ואז גם אפשר שכל אחד מהשניים יראה תוכן שונה לחלוטין (הם רק יצטרכו אזניות). זה גם יאפשר לארבעה אנשים שונים לראות ארבעה תכנים שונים בדו מימד.

כל זה מאוד מעניין. נשאלת השאלה אם גם אפשר לבטל את פעולת העדשה ואז לראות תלת מימד עם משקפיים או סתם דו מימד על ידי מספר לא מוגבל של אנשים, או שברגע שיש טלויזיה כזאת יכולים לצפות בה רק ארבעה אנשים בו זמנית.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #2 

הנושא ידוע ומוכר כבר כמה שנים.

אין שום צורך במשקפיים וזה לא יעבוד עם משקפיים. זה מיועד רק לצפיה ללא משקפיים כלל.

לגבי נושא כמה אנשים - לשם כך צריך להגדיל משמעותית את כמות הפיקסלים במסך ואז להגדיר איזורים. על ידי מצלמה ניתן למפות היכן כל אחד מהאנשים נמצא ואז להפעיל את העדשות בהתאם או את הפיקסלים המתאימים בצורה שתיתן לכל האנשים שצופים את התמונה האופטימלית.

אנחנו עדיין רחוקים מטכנולוגיה כזו גם מכיוון שנושא הסנסורים שיודעים לזהות מיקום של אנשים לא רק בדו מימד אלא בתלת מימד הוא עדיין יחסית חדש, גם נושא המיקרו-עדשות ומסכי 8K (או יותר) שנחוצים לכך הם עדיין בחיתולים והכי חשוב - התוכנה לחישוב התלת מימד דורשת מודלים מתמטיים מאוד מסובכים וזה לא ממש זמין כיום.

אני מניח שנראה את זה בעוד כשלוש שנים בערך, בעיקר ב-ULTRA HIGH END. חמש שנים להמונים.

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

נעזוב לרגע את המשקפיים בצד - מה עם צפיה בדו מימד? אם הטלויזיה הזאת מאפשרת רק לארבעה אנשים לצפות בדו מימד בו זמנית, זה לא שווה את הכסף. מה, אני לא יכול להביא אורחים? אסור לי להוליד יותר משני ילדים? נשמע בעייתי, למרות שלמספר מצומצם של אנשים זה יכול להיות מגניב. למשל, לשחק במשחק בפלייסטיישן ב2-4 אנשים ביחד, כשכל אחד רואה מסך מלא.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #4 

שוב - ככל שמספר הנקודות הצפיה גבוה יותר, כך יש עליה משמעותית בסיבוכיות המערכת.

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

אבל אי אפשר פשוט לכבות את המערכת? אני רוצה עכשיו להביא עשרה חברים לראות סרט ביחד - בשביל מה אני צריך טלויזיה שתתמוך בעשר נקודות צפיה? מדובר בסרט דו מימדי.
כמובן שבסרטים תלת מימדיים מספר הצופים יהיה מוגבל, אבל אני שואל עכשיו על דו מימד כשכל האנשים צופים באותו סטרים.

oshri8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 794
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #6 

Malcontent כתב:אבל אי אפשר פשוט לכבות את המערכת? אני רוצה עכשיו להביא עשרה חברים לראות סרט ביחד - בשביל מה אני צריך טלויזיה שתתמוך בעשר נקודות צפיה? מדובר בסרט דו מימדי.
כמובן שבסרטים תלת מימדיים מספר הצופים יהיה מוגבל, אבל אני שואל עכשיו על דו מימד כשכל האנשים צופים באותו סטרים.
...
בדו מימד רגיל כולם יוכלו ליצפות
הכוונה בכתבה היתה ש 4 אנשים יוכלו לצפות ביחד בתכנים שונים באותו זמן על אותו מסך

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

זה נשמע מובן מאליו שבדו מימד רגיל יוכלו לצפות ארבעה אנשים, אבל זה לא בטוח - אם כל דבר שמוקרן עובר דרך העדשות, זה מגביל את כמות הצופים. אני מניח שימצאו דרך להתגבר על זה, אחרת מעט מאוד אנשים יקנו את הטלויזיות האלה, אבל לך תדע...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”