חיבור רמקולים למגבר - כבל חשוף או פין בננה
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
איך עדיף לחבר את הרמקולים למגבר? יש לי אופציה במגבר לחבר לו כבלים עם סיבי המתכת חשופים, או לחלופין להלחים להם בקצוות כבלי בננה.
מה עדיף? האם לפין בננה יש מגע טוב יותר עם הטרמינל של המגבר? או שההפך, לכבל חשוף יש מגע טוב יותר.
הטרמינל במגבר הוא מסוג BINDING POST.
מה עדיף? האם לפין בננה יש מגע טוב יותר עם הטרמינל של המגבר? או שההפך, לכבל חשוף יש מגע טוב יותר.
הטרמינל במגבר הוא מסוג BINDING POST.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
לא מאוד קריטי.
בננות הרבה יותר נוחות במידה שצריך לנתק / לחבר בתדירות גבוהה יחסית (למשל לצורך הזזת המערכת בעת ניקוי וכו').
בכל מקרה, מומלץ לצפות את הכבל החשוף (גם אם הוא יורכב לבננה DIY) בבדיל, למניעת התחמצנות.
בננות הרבה יותר נוחות במידה שצריך לנתק / לחבר בתדירות גבוהה יחסית (למשל לצורך הזזת המערכת בעת ניקוי וכו').
בכל מקרה, מומלץ לצפות את הכבל החשוף (גם אם הוא יורכב לבננה DIY) בבדיל, למניעת התחמצנות.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

זה הצעד הבא שלי, כל הציוד בבית שלי מחובר בכבלים חשופים, אך הקצוות של כולם חסרי ציפוי בדיל. אני אתחיל לטפל בזה בהקדם.
- Audio-Concept
- עוסק בתחום

- תגובות: 22
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
היי
לא חייבים להלחים את הכבל לפלאג
יש לא רעים בכלל עם הברגה
ובכלל מומלץ להשתמש בבננות לקצוות הכבלים גם במגבר וגם ברמקולים
נוחות,מגע יותר טוב,מניעת קורוזיה ( הסיבים פחות חשופים לאוויר ) ובצד של המגבר עלול למנוע מגע של הסיבים עם גוף המגבר
יש לא רעים בכלל עם הברגה
נוחות,מגע יותר טוב,מניעת קורוזיה ( הסיבים פחות חשופים לאוויר ) ובצד של המגבר עלול למנוע מגע של הסיבים עם גוף המגבר
אם תשמע, תבין.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
מסכים וממליץ על בננות מאיביי - http://cgi.ebay.com/14-Nakamichi-Speake ... 439ffd00afAudio-Concept כתב:היי
יש לא רעים בכלל עם הברגה
נוחות,מגע יותר טוב,מניעת קורוזיה ( הסיבים פחות חשופים לאוויר ) ובצד של המגבר עלול למנוע מגע של הסיבים עם גוף המגבר...
הרכבתי אותן כבר אצלי ואצל שני חברים ואני יודע על עוד כמה בפורום שרכשו ומרוצים.
- Audio-Concept
- עוסק בתחום

- תגובות: 22
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
[interest]נערך על ידי ziv_r: הודעה מסחרית מעוסק בתחום.[/interest]
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

עשיתי מבצע קטן וציפיתי את הקצוות של החוטים בבדיל, כמובן שחתכתי את הקצה וחשפתי חלק חדש שלא התחמצן וציפיתי אותו. מכיוון שהייתי בקטע אז שמתי שרוולים מתכווצים בצבעים אדום ושחור על הקצוות, גם בשביל היופי וגם כאינדיקציה כי אחד מהסטים הוא בעל ציפוי לבן עם כיתוב קטן מודפס, אז השרוולים המתכווצים מקלים על הזיהוי והחיבור.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

פלאג בננה זה משהו שאני אעשה בעתיד, כרגע אני מעדיף להישאר במצב הקיים, עקב בעיה שאחד המגברים יושב בתוך ארונית ויש לו בעיה רצינית של עומק ואם אני אחבר לו חוטים עם פלאג בננה אני אגדיל את העומק וזה יצור לי בעיה קשה.