עזרה בהבנת אופן חיבור רמקולים אחוריים
בעל הדירה שבה אני גר בה היום חצב בקיר האחורי של הסלון והכניס צינור שרשורי שמחובר בשני קצוותיו בחוט משיכה, למטרת חיבור רמקולים אחוריים לטענתו.
שאלתי היא לשם מה הרמקולים האחוריים צריכים להתחבר אחד לשני, הלא כל אחד מהרמקולים צריך להתחבר ישירות למגבר הממוקם בקיר המקביל?
ושאלה נוספת על הדרך איך אני מחבר את האחוריים למגבר בצורה האסטטית ביותר האפשרית (בלי קדיחות, חציבות ושאר ירקות - דירה בשכירות)
שאלתי היא לשם מה הרמקולים האחוריים צריכים להתחבר אחד לשני, הלא כל אחד מהרמקולים צריך להתחבר ישירות למגבר הממוקם בקיר המקביל?
ושאלה נוספת על הדרך איך אני מחבר את האחוריים למגבר בצורה האסטטית ביותר האפשרית (בלי קדיחות, חציבות ושאר ירקות - דירה בשכירות)
נערך לאחרונה על ידי richrach ב 11/07/2010 11:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
נכון, הרמקולים צריכים להתחבר למגבר. לפעמים הדרך למגבר עוברת דרך חור מסויים, ואז נוח יותר להוציא ממנו צינור בודד מאשר שניים לאורך כל הסלון. לא כתבת בדיוק מה מחובר למי ודרך איפה, כך שלא ניתן לענות על השאלה מעבר לזה.
..
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אם יש לך רק את הצינור הזה, הייתי הולך עם שני כבלי הרמקולים האחוריים לאורך הפנלים (צמוד לרצפה) מהמגבר לאורך הקיר שנמצא בצד ימין של האיור שלך, עולה לכיוון התקרה ואז חוזר לכיוון הרמקול הימני (בשרטוט, שהוא למעשה האחורי השמאלי).
כבל אחד הייתי מחבר לרמקול ועם השני הייתי ממשיך דרך הצינור השרשורי אל הרמקול השני.
לגבי הסתרה, אם אתה לא רוצה לקדוח ולשים תעלה, אתה יכול לחפש כבל שטוח או לתפוס אותו לקיר עם תופסנים רגילים (מסמר שצמוד ל"נעל" פלסטיק) ואפשר לצפות בסיליקון לבן כדי להסתיר טוב יותר.
כבל אחד הייתי מחבר לרמקול ועם השני הייתי ממשיך דרך הצינור השרשורי אל הרמקול השני.
לגבי הסתרה, אם אתה לא רוצה לקדוח ולשים תעלה, אתה יכול לחפש כבל שטוח או לתפוס אותו לקיר עם תופסנים רגילים (מסמר שצמוד ל"נעל" פלסטיק) ואפשר לצפות בסיליקון לבן כדי להסתיר טוב יותר.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
בדיוק, ומהרמקול הזה אל השני דרך השרשור.
עכשיו - יש שיגידו שאורך הכבלים בין שני הרמקולים האחוריים צריך להיות זהה. לדעתי זה זניח במרחק הזה, אבל זה גם תלוי ברמקולים ובכבל בו תשתמש.
עכשיו - יש שיגידו שאורך הכבלים בין שני הרמקולים האחוריים צריך להיות זהה. לדעתי זה זניח במרחק הזה, אבל זה גם תלוי ברמקולים ובכבל בו תשתמש.
אם כך יש דבר אחד שיכול להוות בעיה, אם זכרוני אינו מטעה אותי מעל לוטרינה ישנו המנוע החשמלי של התריס
שמגיע בגובהו עד לתקרה. אני מקווה שאפשר יהיה להעביר שם את הכבל.
דבר שני שמפריע לי זה הירידה של הכבל מהתקרה לרמקול השמאלי, יהיה קטע של 20-30 ס"מ שהכבל לא יהיה מוסתר, איך ניתן לטשטש זאת?
שמגיע בגובהו עד לתקרה. אני מקווה שאפשר יהיה להעביר שם את הכבל.
דבר שני שמפריע לי זה הירידה של הכבל מהתקרה לרמקול השמאלי, יהיה קטע של 20-30 ס"מ שהכבל לא יהיה מוסתר, איך ניתן לטשטש זאת?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
אידיאלית, מקרן קול דורש חדר סימטרי.
חלון הזכוכית בצד אחד והחלל הפתוח בצד שני יוצרים אצלך חלל שהוא די קטסטרופה אקוסטית (מניסיוני הדל).
אולי תוכל לקבל לניסיון לראות אם מתאים לך...
חלון הזכוכית בצד אחד והחלל הפתוח בצד שני יוצרים אצלך חלל שהוא די קטסטרופה אקוסטית (מניסיוני הדל).
אולי תוכל לקבל לניסיון לראות אם מתאים לך...