תגובות לכתבה: כל מה שרצית לדעת על תלת מימד... והעזת לשאול - חלק ג´

איך משהו עובד? למה זה ככה?
Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73367
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #21 

motico כתב:
נושא התלת מימד מאד מעניין אותי ואפילו הצלחתי לפני כמה שנים לבנות מערכת שמקרינה סרטי 3D על גבי מסך פלזמה. יש לי בבית את כל סוגי המשקפיים שנכתבו במאמר ועוד כל מיני אחרים. יש לי אפילו עפרונות לציור בתלת מימד.

h 8)
...
8O

יש מצב ללינק למוצר?

ד"א - אותי הכי מעניין החלק הבא שיצא המיועד למשקפיים המשולבות במסכי טלוויזיה הנמכרים כיום (Y)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #22 

כרגיל, תענוג !
כל הכבוד מוטי !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32983
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #23 

מוטי, תודה על ההסבר.
אז בהנחה שמסכי LCD ופלזמה לא ייתנו RealD אמיתי, מעניין אם יהיו בעתיד מקרנים ביתיים (במחיר של פחות מ-20K) שיעשו שימוש בטכנולוגייה של RealD.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #24 

Huber

העפרונות ושאר החלקים נמצאים אצלי לפחות 10 שנים כך שלצערי אין לי לינק מסויים. הכי פשוט זה לרכוש משקפי ChromaDepth ב EBAY או אתרי 3D אחרים כדוגמת:
http://www.3dstereo.com/Merchant2/merch ... gory_Code=
ולצייר עם טושים צבעוניים (בעיקר אדום וכחול) על כל משטח. אפשר כמובן לצייר גם על מסך המחשב.
אני משוכנע שתחושת התלת מימד שתראה תפתיע אותך בגדול.
מוטי

Prevost
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #25 

כל הכבוד, כתבה מדהימה!
בתור אחד שעובד עם ציוד של REALD מאז פרוץ מהפכת התלת מימד הנוכחית בארץ (שנה וקצת) לא מצאתי פרט אחד אפילו שאינו מדוייק, מנין לך כל הידע?

guy135
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
קיבל תודות: 0

שליחה #26 

כתבה מעולה כרגיל, מעניינת וגם מובנת. אני חושב שאחרי שקראתי את הכתבה הראשונה בנושא הציפיה לכתבה השניה גרמה לי להיכנס לאתר באופן קבוע ומאז אני נכנס די הרבה.

motico,
ניסיתי לראות משחק כדורגל עם חצי משקף ולא ממש הצלחתי להרגיש בהבדל למרות שבאנימציה זה כן הורגש קצת. רעיון מגניב בכל מקרה...

בכל המאמרים אתה כותב על ה"פטנט" של Dolby אבל עד כמה שאני יודע כרגע RealD נמצאת ביותר בתי קולנע (http://en.wikipedia.org/wiki/Real-D) והיא גם יותר זולה (או שלא?).
עוד לפני שהתלת מימד נכנס חזק בכל בית קולנוע קראתי שלמרות יתרונות כלשהם של Dolby מעדיפים במקומות מסוימים את Real-D כי היא מאפשר מכירת משקפיים בזול וככה מכניסה יותר כסף לאולמות.
נראה לי שעשיתי מהכל סלט, אשמח להסבר יותר מפורט במאמר הבא.

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #27 

motico,
תודה על המאמר!

במאמר השני תיארת באופן מפורט כיצד מתבצע הקיטוב בפועל בתוך מסנני הקיטוב. מעניין אותי לדעת, אם תוכל להרחיב בהקשר לשיטת ה-RealD, כיצד מעכבים הגבישים שבמסנן השני את הפאזה של החלק האופקי של הגל ברבע מאורכו יחסית לחלקו האנכי שנשאר ללא שינוי.

לגבי התהליך שקורה במשקפיים, נראה לי שאינו צריך להיות ממש הפוך לתהליך שקורה בהקרנה (שימוש במסנן השני, ואז בראשון), אלא שיש להשתמש במסנן שמעכב את החלק האנכי (לעומת זה שמעכב את האופקי בהקרנה), אחרת מה שיקרה הוא שהאור שייווצר יהיה מורכב מחלקי אור מקוטבים השונים בזמן זה מזה בחצי אורך גל (מה שאולי יכול לבוא לידי ביטוי בטשטוש התמונה?). או אולי הפרשי הזמן כל כך זניחים (חצי אורך גל של של גל אור...) שלא לוקחים את זה בחשבון כלל?

לגבי הפרשי הזמן בין המאמרים - ממה שידוע לי, המאמר השני היה מוכן והמתין לתורו לא מעט עד שהופיע, לכן הסקתי את מה שהסקתי לגבי הזמן שלקח למאמר השלישי להופיע.
הדברים נאמרו לא מתוך ביקורת אלא מתןך ציפייה רבה שהלכה והתעצמה ככל שהזמן עבר...
בכל אופן אם הבחירה היא בין מקצועיות והשקעה לבין קיצור זמן ההמתנה, כמובן שאעדיף את ההשקעה.

שוב תודה לכם ולמוטי בפרט על המאמר, ונראה שאחכה שוב בציפייה מורטת עצבים למאמר הבא :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #28 

לגבי הפטנט של דולבי - הוא עובד בכלל לא רע וללא אפקט ההבהוב שעלול להגרם משיטות אחרות. כך אני למשל ראיתי את AVATAR.

לגבי REAL D בבית - יש לזה משמעות המשקפיים שלהם בפירוש עובדות שונה לחלוטין ממשקפיים מסוגים אחרים. עיקר השיפור הוא בזוית הצפיה - כשצופים לא ישר יש פחות תופעות לוואי (אם כי כיום אני יודע יותר טוב מה לחפש אחרי כמה וכמה בדיקות של מסכי תלת מימד).

motico
כתב
כתב

שליחה #29 

oreach
כיצד מעכבים הגבישים שבמסנן השני את הפאזה של החלק האופקי של הגל ברבע מאורכו יחסית לחלקו האנכי שנשאר ללא שינוי
...
כידוע, הגל המקוטב ב 45 מעלות מורכב משני גלים (וקטורים) אחד בציר X והשני בציר Y. הגלים נכנסים לסוג מסויים של גביש (WavePlate) שלמעשה התכונה הפיזיקאלית שלו שהוא מעכב את מהירות התפשטות הגל בציר האופקי יותר מאשר בציר האנכי. יוצא שהוקטור האנכי יוצא בצידו השני של הגביש יותר מהר מהוקטור האופקי.
ככל שהגביש יותר עבה כך הפרש הפאזה בין הוקטורים גדול יותר. קובעים את עובי הגביש כך שההשהייה ביציאת הגלים מהגביש תהיה בדיוק רבע אורך גל.

אני מקווה שזה מסביר קצת יותר את הנושא.

או אולי הפרשי הזמן כל כך זניחים (חצי אורך גל של של גל אור...) שלא לוקחים את זה בחשבון כלל?
...
אתה צודק. הפרשי הזמן מאד זניחים. כדי להמחיש את הזניחות בא נחשוב שעין ימין תהיה מרוחקת ממקור האור רק ב 250 ננו מטר יחסית לעין שמאל, כבר יש לנו הפרש פאזה של חצי אורך גל.
אני מניח שהסיבה שזה לא מפריע לראייה כי למוח יש השהייה די ארוכה יחסית לאורכי הגל.
מוטי

motico
כתב
כתב

שליחה #30 

guy135

חבל שלא הצלחת עם המשקפי שמש.
יש לי סרט וידאו (דינוזאורים וכאלה) שמבוסס על רעיון משקפיי Pulfrich ואני זוכר שלפני שנים דודו טופז בנה את אחת מתוכניות הארוח שלו סביב אותה שיטה של תלת מימד.

בנושא RealD ו Dolby, לא עשית שום בלגן. שיטת RealD (שמבוססת על שיטת הקיטוב) היתה עד לפני כמה שנים השיטה היחידה להקרנה איכותית של תלת מימד. לדעתי זה נכון עד היום, אבל שיטת Dolby מאפשרת להקרין תלת מימד ללא החלפת המסך ולכן רואים אותה יותר ויותר בבתי קולנוע.
מוטי

ViruzZ
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 790
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #31 

כל הכבוד, כתבה מדהימה!

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #32 

motico,
תודה על התשובה.

התכוונתי בשאלתי בעיקר כיצד מבצע הגביש את עבודתו, ובעזרת תשובתך הגעתי להסבר בויקיפדיה עם איור שממחיש יפה את התופעה, ואפילו בעברית, על wave plate (לוחית גל) או ספציפית לדוגמה שלך - quarter-wave plate (לוחית רבע-גל).

guy135
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
קיבל תודות: 0

שליחה #33 

motico כתב: בנושא RealD ו Dolby, לא עשית שום בלגן. שיטת RealD (שמבוססת על שיטת הקיטוב) היתה עד לפני כמה שנים השיטה היחידה להקרנה איכותית של תלת מימד. לדעתי זה נכון עד היום, אבל שיטת Dolby מאפשרת להקרין תלת מימד ללא החלפת המסך ולכן רואים אותה יותר ויותר בבתי קולנוע.
...
אם שתי השיטות מציגות בערך את אותה איכות השאלה היא מה משתלם יותר כלכלית לקולנוע. גם אם דולבי לא דורשת מסך מיוחד יכול להיות שהיא פחות משתלמת לקולנוע בגלל מחיר המשקפיים או משהו בסיגנון... אשמח אם המאמר הבא ירחיב גם בנושא הזה קצת.

דרך אגב מה אם השיטה שבה משתמשים במשקפיים אקטיביות חוסמות כך שרק עין אחת חסומה לגמרי בכל פעם והמקרן מציג תמונה שונה לכל עין בקצב מסונכרן. זה אפשרי בתדרים שמסכים ומקרנים עובדים היום?

motico
כתב
כתב

שליחה #34 

guy135

אני לא יודע איזו שיטת תלת מימד לקולנוע זולה יותר אבל תנופה בסרטי התלת מימד נוצרה אחרי פיתוח המערכת של דולבי לכן אני מניח שהמרת בית קולנוע להקרנה בתלת מימד יותר זולה בשיטה זו.

משקפיים שחוסמות את העין בהחלט עובדים בתדרים שהמקרנים עובדים, אבל אלו משקפיים אקטביות ובבתי קולנוע לא אוהבים להשתמש בציוד שמצריך טיפול תקופתי כמו בדיקת תקינות, החלפת בטריות וכו'.
מוטי

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #35 

תענוג! היה שווה להמתין לחלק השלישי. לא ידעתי שיש כל כך הרבה שיטות.
תודה. (Y)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #36 

מתי בחינת הבגרות על החומר הנלמד.
הרמה פשוט מדהימה! והאנימציה בהחלט מוסיפה ומקלה.
כל הכבוד - מחכים להמשך!

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”