קולומביה סופרימו מהכפרים
-
joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
לפני כמה זמן קיבלתי דרך יוסי סופר קולומביה סופרימו מאחד הכפרים.
הקפה אמנם טוב ומתקבל קפה טעים, אבל תהליך ה"ברירה" מתיש.
שמתי כאן תמונה להראות כמה פולים "עקומים" הוצאתי מכ-100 גר' קפה ירוק, וזה כי באמת נמאס לי והוצאתי רק מה שבאמת בלט לרעה.
לצערי הקולומביה הזה לא דומה ברמתו לבורונדי (שהגיע מאותה חנות אם אינני טועה).
הקפה אמנם טוב ומתקבל קפה טעים, אבל תהליך ה"ברירה" מתיש.
שמתי כאן תמונה להראות כמה פולים "עקומים" הוצאתי מכ-100 גר' קפה ירוק, וזה כי באמת נמאס לי והוצאתי רק מה שבאמת בלט לרעה.
לצערי הקולומביה הזה לא דומה ברמתו לבורונדי (שהגיע מאותה חנות אם אינני טועה).
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
אכן לא נעים ומענין.
יש ברשותי פולים מאותו השק,בהזדמנות אני אעשה את אותה בדיקה,בדרך כלל אני מריץ את הפולים בזרימה איטית,וכך אני בורר אותם.
אחוז הדפוקים אצלי בדרך כלל כ-5% מרוב הזנים שנמצאים ברשותי.וזאת בבדיקה מהירה.
יש ברשותי פולים מאותו השק,בהזדמנות אני אעשה את אותה בדיקה,בדרך כלל אני מריץ את הפולים בזרימה איטית,וכך אני בורר אותם.
אחוז הדפוקים אצלי בדרך כלל כ-5% מרוב הזנים שנמצאים ברשותי.וזאת בבדיקה מהירה.
יש סוגי רובוסטה שאתה בורר מהם אותה כמות של פולים ממאה גרם, רק ההיפך - אלו שנראים טוב...
בכלל, כמעט תמיד, קל לראות שהקפה שמגיע ארצה נראה רע וכמעט ולא משנה המקור. יש רק גרוע וגרוע יותר.
דוקא הפולים שהביא לי יוסי, לא יודע אם מאותו השק, יחסית נראים מצויין וטעמם בהתאם.
בכלל, כמעט תמיד, קל לראות שהקפה שמגיע ארצה נראה רע וכמעט ולא משנה המקור. יש רק גרוע וגרוע יותר.
דוקא הפולים שהביא לי יוסי, לא יודע אם מאותו השק, יחסית נראים מצויין וטעמם בהתאם.
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
קולומביה זה באמת הקפה הכי נפוץ. בכל חנות תבלינים שהייתי בה בשוק בפ"ת הציעו לי (כמעט רק) קולומביה.
נראה לי ש-"קולומביה" זה בכלל "קפה ירוק" בשפת השוק... זה בערך כמו שפריג'ידר זה שם נרדף למקרר ופלאפון זה שם נרדף למכשיר סלולרי.
"תביא לי 2 קילו קולומביה מתימן ועוד 3 קילו קולומביה מבורונדי"
ובאותו הקשר - אני מחפש שק יוטה של קפה, משהו לדקורציה. איזה שקים אפשר למצוא שם בחנויות? חשבתי על שק בגודל בינוני, משהו כמו 60X40 ס"מ.
יש דבר כזה?
נראה לי ש-"קולומביה" זה בכלל "קפה ירוק" בשפת השוק... זה בערך כמו שפריג'ידר זה שם נרדף למקרר ופלאפון זה שם נרדף למכשיר סלולרי.
"תביא לי 2 קילו קולומביה מתימן ועוד 3 קילו קולומביה מבורונדי"
ובאותו הקשר - אני מחפש שק יוטה של קפה, משהו לדקורציה. איזה שקים אפשר למצוא שם בחנויות? חשבתי על שק בגודל בינוני, משהו כמו 60X40 ס"מ.
יש דבר כזה?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
רואים שלא קנית קפה ירוק מרוני אף פעם...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
דבוטאנט, אתה מתייחס אלי?
כי קניתי אצלו כמה פעמים, אבל יש לו שקים ענקיים, ואני מחפש משהו הרבה יותר קטן.
(למרות שיונתן די הוריד לי את החשק כשהבהיר לי כמה זה מלכלך...)
כי קניתי אצלו כמה פעמים, אבל יש לו שקים ענקיים, ואני מחפש משהו הרבה יותר קטן.
(למרות שיונתן די הוריד לי את החשק כשהבהיר לי כמה זה מלכלך...)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לא, ליונתן - כמות הפצועים בקולומביה של רוני היא די גדולה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לי יש את אלה מהמסדר חולים במרפאה - נראה לי שעל השק היה טופס 102...
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
צריך מפגש? או תבוא צפונה... יש לי כמה שקים של 25 קילו ריקים, וגם כמה של 60 (גדולים). הכי חמוד זה מ-coffeebean corral הם מוכרים 5 ו-10 פאונד בשקי יוטה עם סגירה, עם מקום להדביק פתק ועם חותמת שלהם. תענוג לעיניים ולא מלכלך.moti_r כתב:
יש דבר כזה?...
אדי
הקפה שלך היה אקסלסו,והוא נרכש ממקור אחר לחלוטין.hosq כתב:יש סוגי רובוסטה שאתה בורר מהם אותה כמות של פולים ממאה גרם, רק ההיפך - אלו שנראים טוב...
דוקא הפולים שהביא לי יוסי, לא יודע אם מאותו השק, יחסית נראים מצויין וטעמם בהתאם....
אגב,מעולם לא נתקלתי בשום זן של קפה ירוק שלא היה זקוק למיון לפני הקליה,אפילו מהזנים היותר איכותיים של אווה.
אני מניח שיש משלוחים ברמת מיון מאוד גבוה-והם נבדקים בשיטה שיונתן הציג,ולכן הם מקבלים את הדרוג הכי גבוה מבחינת איכות,ואני מניח שהמחירים גם בהתאם.
הנה שיטת מיון שמקובלת,ולפיה גם נקבעת איכות הפולים,אגב,זה מועתק מהיכן שהוא לא זוכר מהיכן.
http://www.coffeeresearch.org/coffee/scaaclass.htm