לאחרונה קיבלתי בירושה אוסף מרשים של כ-60 תקליטים קלאסיים, האוסף שמור מאוד לפחות בכל הנוגע למצב הוינילים עצמם ומכיל הוצאות מיוחדות משנות ה-70 וה-80 . רוב התקליטים הם מתוצרת גרמנית , וכאספן תקליטים הם נראים ונשמעים לי באיכות יוצאת דופן.
אני לא חובב מוסיקה קלאסית כך שלצערי אין לי את היכולת להעריך את האוצר, אבל אני זוכר שישנם כאן בפורום לא מעט
אנשים שאוהבים מוסיקה קלאסית. לא שמתי את האוסף בלוחות (למרות שאם מישהו יתעקש אני אעביר את ההודעה לשם..) כי אני מעדיף לא למכור אלא להחליף את התקליטים תמורת וינילים מעניינים בהדפסות חוץ. אני מניח שתרצו לראות רשימה של הפריטים ואני אדאג לפרסם כאן בהקדם. בכ"א ניתן גם לתאם איתי ולהגיע לראות את האוסף ברמת גן.
שבוע טוב!
oneoff
אתה אוהב קויל? ב-88 הייתי בהופעה של סייקיק טי.וי בלונדון, את קויל אני שומע מ-84, קארנט, DIJ, TG, TD, את ניו אורדר אני מכיר אישית (יש הוכחות) אני עדיין נהנה מהמוסיקה הזו, הוינילים אצלי שמורים וזה מתחבר לי יופי עפ הקלאסי. מכיר את SOMA FM?
מעניין, אתה שייך לדור שהולך ונעלם, מעטים שאני מכיר שאהבו את הז'אנר כבר ממש לא מחוברים..
היתי שומע את DIJ בעיקר כי הזכירו לי בתקליטים הראשונים את ג'וי דוויז'ן , וניו אורדר היא אחת הלהקות
שאני הכי אוהב עד היום (אגב אני אשמח להכיר אישית.. ) אבל קארנט 93 וקויל כמו DIJ המאוחרים כבדים לי קצת
היום.
גם לי יש אוסף וינילים ודיסקים מתקופה. כשאני חושב על כל מה שמכרתי בסוף שנות ה-90 אני מקבל צרבת...
לא שמעתי על SOMA FM
אתה יודע שהמפיק של SOL INVICTUS ישראלי? טוני ווייקפורד היה בביקור בארץ לא מזמן אצל חבר טוב שלי. למרות התדמית האפלה שלו הוא איש נחמד ולבבי. עם דאגלס פירס מ-DIJ דיברתי ארוכות כשהיה בארץ. איש נהדר ואמן אהוב עליי מאוד. את טוני ווילסון מ-FACTORY RECORDS הכרתי אישית, אם ראית את הסרט "אנשי המסיבות", אז חייתי במנצ'סטר בתקופה ההיא וכתבתי על הסצינה לעיתונות הישראלית של אז (להיטון, חדשות) ובעיתונות הבריטית.
את סייקיק טי .וי אהבתי/אוהב הכי הרבה ב"כופף את יד הגורל" ובהופעה ברייקייוויק.
NON אתה שומע?
יכול להיות שאפילו יש לנו חברים משותפים... מיקי קטן מבית התקליט, אביטל סבג וכו'....
מדהים! נראה שהית במקום הנכון ובזמן הנכון.. בטח אתה עמוס בהוצאות נדירות של פאקטורי ,איזה כיף!
נראה לי שקברט וולטייר גם ממנצ'סטר אם אני לא טועה.. אותם אני ממש אוהב.
מעניין לראות את הקשר הישראלי בדברים. לא היתי מצפה למצוא כזה בעיקר בהרכבים עם זיקה כ"כ חזקה
לדימויים ממלחמת העולם השנייה. אני יודע שדובר בזה כל כך הרבה ושהכל בשם האומנות אבל עדיין יש לי תחושה
מוזרה שאני מקשיב למילים של DIJ מסתכל על העטיפות של NON או קורא על האופי של הקהל בהופעות של השניים.
בטח יש לך דעה ברורה בעניין..
אני חושב שאני קצת יותר צעיר ממך -אני באמצע שנות השלושים שלי, כך שהגעתי למוסיקה בסוף השמונים ותחילת
התשעים- בגלגול השני שלה בישראל.
קברט וולטייר הם משפילד. קברט וולטייר היה שם בית הקפה בו הייתה יושבת חבורת הדאדא של טריסטאן צארה ומרסל ינקו בתחילת המאה שעברה. אני אוהב את ההתחלה של קברט וולטייר, הדברים הניסיוניים שלהם, לא את הדיסקו שעשו אחר כך. גם SPK התחילו נפלא וב-METAL DANCE הפכו לדאנס ורק חזרו לעצמם ב-Zamia Lehmanni, שזה אלבום נפלא.
קיים רושם מוטעה שחלק מההרכבים האלה הם בעלי אופי נאצי. מרבית הזרם התעשייתי בא מהשמאל האירופאי, בבריטניה הם היו חלק מהמחאה נגד ת'אצ'ר. לייבאך מושפעים מדמויות הפרטיזנים היוגוסלביים, ראמשטיין אולי טובים, אבל מאוד מחכים אותם. אבל אני אוהב אותם: הם מאוד מלודיים באוזניי. CURRENT זה פולק אפל, אגב, אניו של דיוויד טיבט הוא ממשחררי אושוויץ, דבר שהותיר על טיבט הצעיר רושם עמוק מאוד. NATURE UNVEILED הוא בעיניי המאסטרפיס שלהם.
אנחנו פעם צריכים לשתות קפה ביחד (למרות שבגילי כבר לא מומלץ קפה, רצוי תה חלש עם עוגיה רכה ודלת סוכר).
דווקא אתמול האזנתי לויניל של CLOSER דרך מגבר המנורות - מרטין האנט עשה להם הפקה נהדרת, אם כי לא היה הבחור הכי מאוזן בעולם. אבל אחרי הכל, WHY BE NORMAL?
אוסף מגניב של מוזיקה קלאסית , פישר דיסקאו במונו, גימס גאלווי כוככב שנות ה -80 בחליל, ועל מה אתם מדברים
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
boazj
בעיניי הרכבים כמו זובייט פראנס, TG, קארנט, NWW נופלים לתוך הקטגוריה של מוסיקה ניו קלאסית-קונקרטית-אלאטורית מהאסכולה של שטוקהאוזן-קייג'-פיליפ גלאס.
מה, שוסטקוביץ' זה בסדר ולייבך לא, כי האחרונים מופיעים בפני קהל צעיר? לייבך זה וואנגר+ג'רוג'יו מורודר, זובייט פראנס מתקרבים לקייג', זה לא פוסל את זה ואני אוהב אותם ואת דיטריך פישר דיסקאו, המפרשן האולטימטיבי ללידרים של שוברט.
זה גבולי. אני חושב שאתה די צודק אבל בהרכבים המודרניים יותר נוסף אלמנט מלנכולי\בריטי כמו שכבר נאמר
Desperation is the English way... הרבה מהחומר מאוד אווירתי ומה שבטוח רוב ההרכבים הושפעו בין הייתר ממוסיקה קלאסית.
לדעתי לייבך כבר מאוד אגרסיביים ואפלים מכדי להיכנס לקטגוריה הזו.
אגב גם אני ממש לא מתחבר לחומרים המאוחרים של קברט וולטייר, זו כמעט להקה אחרת. נראה שבסוף שנות השמונים
כשסאפלרים וסינטיסייזרים דיגיטליים החלו להציף את השוק המוסיקה של להקות בריטיות רבות הפכה לקצת מזופתת.
זה אפילו כולל את ניו אורדר למרות שהם עדיין ההליחו לעשות את זה בחן.
בהחלט צריך להיפגש לקפה..אהה חלב ועוגיות..
אני וחבר אוספים כרגע חומר מצולם בנושא הרכבים איזוטריים שפעלו בארץ בסוף שנות השמונים ותחילת התשעים
בטח יש לך מה לתרום ...
על טסטקארד 225 שמעת? בכיוון הזה אוכל לתרום לך חומרים... אתמול חבר קפץ אליי מאוחר בלילה ועשינו סשן של נוסטלגיה, עם קליפים של נינה הייגן, לנה לוביץ', הרזידנטס, מצאתי אפילו רעיון ישן ומעניין עם דיוויד טיבט שכולל קליפ ל THE SHELLS HAVE CRACKED, מתוך DOGS BLOOD RISING ורעיון עם דאגלס פירס מ-DIJ.
זוכר את 6COMM, הלהקה של פטריק ליגס שהיה בהתחלה של DIJ? לפני שנה ליגס הופיע בגרמניה, עם ביצועים חיים של THE TORTURE GARDEN ו"להיטים" אחרים, אני לא מכיר הרבה מוסיקאים שפעילים אחרי 30 שנה. אני ושב שזה מעיד על משהו.
כן מכיר את טסטקארד ויש לי גם הקלטות שלהם. יש לך וידאו? בכלל כל חומר ארכיוני בוידאו יתקבל בברכה . אם תרצה
אני אוכל לתרום לך להקלטה גם וידאו מקוריים של פאקטורי והופעות של קאברט וולטייר וגם אמור להיות לי סייקיק טיוי ..צריך לחפש
אם תהיה ילד טוב אני אגלה לך מי מחברי הפורום "אודיו אנלוגי" ייסד את טסטקארד...
איזה הלקטות של טסטקארד יש לך? גמבקו? בעיניי "גמבקו" ו"תמונות המתים באנטיאטם" היו הכי תעשייתיים. במקרה הייתי בכל ההופעות שלהם. יש לי באוסף את כל המאסטרים שלהם, כולל ה-4 טרקים...
יצא לי לראות את מייסד ההרכב מקליט באולפן.
אני חייב לציין שהבחור שייסד את ההרכב הוא קצת מוזר. בן אדם זהב, אבל מוזר לאללה. אנסה לחפש את הטלפון שלו ב-144. נדמה לי שהוא עדיין בחיים...
אמרתי בהלצה.
לבושתי אני פשוט לא יודע ולא מבין על מה אתם מדברים.... שימו לינק ל you-tube אולי אבין.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
זה לקט די נוסטלגי שיחזיר את ONEOFF לימי ילדותו ואותי לימי צעירותי לובש שחורים ולהופעות בלתי נשכחות כמו זו בגדה השמאלית יום לפני מלחמת המפרץ הראשונה, כשעל הבמה 500 נרות דולקים, 10 מסכי טלוויזיה, 3 טייפים עם לופים, סמפלר אנסוניק ושום מושג מה אני הולך לנגן באותו ערב. היות והמועדון גם משמש את המפלגה הקומוניסטית בתל אביב, נכח בו אחד האדומים המבוגרים, ששאל אותי לפשר היצירה ואם מה שאנגן הינו בורגני או לא. בורגני לא בהחלט, אבל בחיים לא ראיתי אנשים כל כך מזועזעים.
לנגתי אומר שאני צמחוני, בחיים לא ניסיתי סמים, לא אלכוהול ואני מטפל בבעלי חיים באהבה רבה, אם כי לאור הסרטונים אולי יווצר אצל חלק מכם רושם אחר.
אני אדם כמעט נורמלי.
את טסטקארד ייסדתי ב-1985, הקלטתי אז את האלבום הראשון, התעשייתי יותר ] PICTURES OF THE DEAD AT ANTIETAM
השם לקוח מתוך ספר הדרכה לטכנאי טלוויזיה של חברת פיליפס, בו שיקופית מס' 225 הראתה תקלת מסך בשל שידור משובש.
שנתיים אחרי זה הופעתי בכמה פסטיבלים של אלקטרוני ונויז בארץ. בשנת 1989 הצטרף להרכב הראל פרסקי. מאוחר יותר - רפי מזרחי. הופענו בליקוויד, בזמן אמיתי ובעוד כמה. ב-1992 התפרקנו בגלל אינטנסיביות החומר. מאוחר יותר עבדתי קצת עם הDJ יוסי אסתגסי, חבר יקר מבאר שבע, עם הבנה גדולה במוסיקה אלקטרונית.
בזמן האחרון יש לי הרהורים (ככל הנראה לעת זקנה...) לחזור ליצור. מה שמונע ממני בעיקר זו עבודה אינטנסיבית ותובענית כעיתונאי, אם כי אני לא עיתונאי מנייק. אני פשוט לא סובל פוליטיקאים מושחתים ועשירים נצלנים.
אשמח לשתות קפה (או תה עם חלב סויה), בעצם, זה יהיה נחמד פעם לעשות מפגש של חברי הפורום האנלוגי באיזה מסעדה או משהו, אני מבטיח לא לשיר באירוע שירי טסטקארד...