האם כמות / עובי קפה לא מדוייקים יכולים לגרום לחליטה בלחץ נמוך כל כך או שמדובר בתקלה?
לחץ חליטה נמוך
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
כמות קפה נמוכה או טחינה גסה מאוד.
טחן דק יותר, תעמיס יותר קפה, דחס חזק יותר - כל אחד בנפרד או כולם ביחד יגרמו ליותר התנגדות ולעלייה בלחץ.
יש כמובן גם כיוון של המכונה - את זה קל לבדוק עם פילטר עיוור שמביא את ה OPV למכסימום.
טחן דק יותר, תעמיס יותר קפה, דחס חזק יותר - כל אחד בנפרד או כולם ביחד יגרמו ליותר התנגדות ולעלייה בלחץ.
יש כמובן גם כיוון של המכונה - את זה קל לבדוק עם פילטר עיוור שמביא את ה OPV למכסימום.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
השאלה הראשונה שצריכה להשאל היא באיזו מכונה מדובר. אם לא יודעים איזו מכונה, לא ניתן לענות, כי במכונות שונות הסיבה יכולה להיות שונה מאד.
כמו שכבר צויין - אם יש או אין OPV, אם זו משאבה וויברציונית או רציפה, וכו'.
שאלה חשובה נוספת - איך אתה מודד את לחץ החליטה?
כמו שכבר צויין - אם יש או אין OPV, אם זו משאבה וויברציונית או רציפה, וכו'.
שאלה חשובה נוספת - איך אתה מודד את לחץ החליטה?
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
בעית הלחץ היא בקפה...
למרות שאצלך נראה לי שיש סיכוי מסוים שיש בעיה במטחנה, אבל עדיין לא ירדתי לעומק הנקודה הזו.
בכל אופן - שמע, תתחיל מנקודה שבה אתה מצליח לסתום את המכונה לגמרי (הלחץ עומד על 10.5 ולא זז, ולא יוצא בכלל קפה) ואז תוריד קצת את גובה הטחינה. עד שתגיע ל-25 שניות.
לאורך כל הדרך, הקפד לדחוס בדיוק באותו הלחץ (דבוטאנט תמיד מציע לדחוס הכי חזק שאפשר, כי זה חזרתי).
למרות שאצלך נראה לי שיש סיכוי מסוים שיש בעיה במטחנה, אבל עדיין לא ירדתי לעומק הנקודה הזו.
בכל אופן - שמע, תתחיל מנקודה שבה אתה מצליח לסתום את המכונה לגמרי (הלחץ עומד על 10.5 ולא זז, ולא יוצא בכלל קפה) ואז תוריד קצת את גובה הטחינה. עד שתגיע ל-25 שניות.
לאורך כל הדרך, הקפד לדחוס בדיוק באותו הלחץ (דבוטאנט תמיד מציע לדחוס הכי חזק שאפשר, כי זה חזרתי).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
לחץ נמוך גם בעיוור
יש לי את האנדריאה פרימיום גם כן.
הלחץ מים נמוך (7) גם בפילטר העיוור. האם הבעיה בOPV או במכונה?
אלעד
הלחץ מים נמוך (7) גם בפילטר העיוור. האם הבעיה בOPV או במכונה?
אלעד
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש משאבה אחריה OPV ןאז הראש - רב הסיכויים שפשוט צריך לכוון את ה OPV.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)