שלום
התחדשתי ברסיבר נוסף לחדר השינה. פיוניר VSX-819H-K. בחרתי בו בגלל התמורה יחסית למחיר (2400 שח). הרסיבר מצויד במערכת הכיול הנפוצה של פיוניר MCACC בגרסה מפשוטה יותר בה הכליול נעשה באופן אוטומטי. המערכת כוללת אקולייזר אקוסטי של 5 ערוצים (לא ברור אילו תדרים). החסרון העצום הוא שהרסיבר אינו מאפשר כיול ידני של האיקולייזר, אא רק הדלקה או כיבוי שלו. יש לי רמקולים קדמיים של וורפידייל PACIFIC 10 מדפיים בגודל 6", סנטר מסוג וורפידל XARUS, ושני רמקולי סראונד סטלייטים של JBL ישנים שהיו חלק מסט CS680. יש גם סאב של ימהה YST-320. חיברתי נאת מקרופן הכיול, למרבה הפתעתי הרסיבר לא הפסיק להתלונן על רעשי רקע גוהים מידי למרות שהחדר דיי שקט. נאלצתי לכבות את המסך של הטלויזיה, את המחשב בסלון, אפילו את המקרר במטבח! עד שסוף סוף הרסיבר הסכים להמשיך בתהליך הכיול.
בגמר הכיול האוטומתי, הכנסתי דיסק לנגן וישבתי לשמוע את התוצאה עם צפיות גדולות.. בתוך 3 שניות נפלתי מהכורסא מבהלה.. הסאונד מחריד עד מוות! זה נשמע כאילו איזה ילד בן 12 שיחק עם האקולייזר במטרה לקבל איזו צורה ויזואית מעניינת ללא קשר לאין זה נשמע. הרסיבר קטן את כל תחום המיד בין 400HZ ל 2KHZ נראה שהוא הנחית תדרים אלו ב 10 דצי בל לפחות. הצליל חנוק עד מוות. וזה לא הכל, הרמקולים הקדמיים זוהו כרמקולים גדולים. העוצמות כוונו בצורה נוראית. במקום לבצע FRONT ALIGN, הוא הנחית את הקדמיים ב 6 דצי בל ואת כל השאר הוא הנחית ב 4 דציבר, ואת הסאב הוא רצח ל מינוס 15 דצי בל. הגדרת הבאס הוא קבע ל SUB ולא למצב PLUS למרות שהוא קבע את הקדמיים כגדולים.. גם את המרחקים הוא קבע באופן אסימטרי ולא ברור. רמקול ימין הוא זיהה ממרחק של 3.7 מטר ואת שמאל מ 3.1.. לא יאומן.. התוצאה פשוט מחרידה!!!!!!!
בא לי פשוט לחנוק את אותו מלוכסן שתכנן את הדבר הזה. כיילתי את העוצמות והמרחקים באופן ידני, כעט זה נשמע טוב יותר, הבעיה היא שלרסיבר הזה אין אפשרות כיול ידני של האקולייזר, ולכן נאלצתי לקבוע אותו למצב OFF בוא הצליל חוזר לנשום כרגיל.
האם קיימת דרך ע"י תפריט תכנאי נסתר לדוגמא, לכייל את האקולייזר ידנית? האם קיים איזו WORKAROUND כדי לגרום לרסיבר לכייל את האקולייז אחרת ממה ש"הוא" חושב שזה אופטימאלי? האם שימוש במקרופון חלופי, תריקים שונים יכול לעזור? האם אני מספס משהו כאן? למישהו יש רסיבר כזה והצליח להפיק תועלת מהכיול? האם יתכן שמסיבה לא ברורה הכיול נעשה באופן מטעה (אולי רעשי רקע, אבל אין לי יותר מה לכבות בבית). מה יכולה להיות הבעיה (תקלה במכשיר??). אני ממש מאוכזב מהדבר אום הזה. מה לגבי מיקום המקרופון בזמן הכיול? אני מקמתי אותו על ערימת ספרים בגובה האוזן על הכורסא. אגב לצורך השוואה, חיברתי את הרסיבר השני אותו הבאתי מהסלול לאותם רמקולום בחדר השינה (אונקיו TX-SR608 המצוייד במערכת כיול אודיסי). התוצאה שהתקבלה פשוט מדהימה. את הרמקולים הקדמיים הוא קבע כקטנים עם קרוסאובר של 80HZ ואת שאר הרמקולים קטנים עם 120HZ. את הסאב הוא קבע על מינוס 8 דציבל, ואת הקדמיים פלוס 3 והשאר בלוס 5 עד פלוס 4 (כיול מעט אסימטרי אבל זה נשמע מאד מאוזן).
נראה שיש בעיה רצינית ב MCACC הזה..
אשמח לעזרה
תודה