האם ערוץ 10 מופלה לרעה ב- Bitrate שלו ? דווקא בגלל שהאות שלו יותר איכותי ?
-
dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
כמו שזה נראה, שידורי ה- DVB-T בישראל הם VARIABLE BITRATE, ולא FIXED, וזה טוב מאוד שהוא משתנה.
התקנתי את תוכנת SPLASH LITE, והתאכזבתי מכך שהיא קולטת את השידורים ב- MONO ולא ב- STEREO , (להבדיל מ- VLC), אבל שמתי לב שאם לוחצים שם על INFORMATION , אז רואים את ה- BITRATE הספציפי לאותו ערוץ.
כמו שזה נראה, דווקא לערוצים שהם פחות איכותיים, יש BITRATE יותר גבוה,
לדוגמא : (הנתונים לכל ערוץ נכתבו לאחר צפייה של 3-4 דקות מכל ערוץ)
ערוץ 1 - מינימום 2.5 Mbps , מקסימום שראיתי היה 3.8 Mbps . ממוצע : 2.9
ערוץ 2 - מינימום 2.5 Mbps , מקסימום שראיתי היה 3.8 Mbps . ממוצע : 2.7
ערוץ 10 - מינימום 0.7 Mbps , מקסימום שראיתי היה 2.4 Mbps (כולל בפירסומות!). ממוצע : 1.2
ערוץ 33 - מינימום 2.3 Mbps, מקסימום שראיתי היה 3.8 Mbps. ממוצע : 2.9
ערוץ הכנסת (משודרת כרגע שקופית קבועה) - מינימום 0.8, מקסימום 2.4, ממוצע : 2 בדר"כ.
האם ערוץ 10 מופלה לרעה ב- Bitrate שהוא מקבל? דווקא בגלל שאות המקור שלו יותר איכותי מבין כל שאר הערוצים ?
אני משער שהערוצים שהמקורות שלהם אנלוגיים (כמו ערוץ 1 ו- 33) מצריכים יותר Bitrate כדי להתגבר על ההפרעות שיש בהם ?
לדוגמא : (הנתונים לכל ערוץ נכתבו לאחר צפייה של 3-4 דקות מכל ערוץ)
ערוץ 1 - מינימום 2.5 Mbps , מקסימום שראיתי היה 3.8 Mbps . ממוצע : 2.9
ערוץ 2 - מינימום 2.5 Mbps , מקסימום שראיתי היה 3.8 Mbps . ממוצע : 2.7
ערוץ 10 - מינימום 0.7 Mbps , מקסימום שראיתי היה 2.4 Mbps (כולל בפירסומות!). ממוצע : 1.2
ערוץ 33 - מינימום 2.3 Mbps, מקסימום שראיתי היה 3.8 Mbps. ממוצע : 2.9
ערוץ הכנסת (משודרת כרגע שקופית קבועה) - מינימום 0.8, מקסימום 2.4, ממוצע : 2 בדר"כ.
האם ערוץ 10 מופלה לרעה ב- Bitrate שהוא מקבל? דווקא בגלל שאות המקור שלו יותר איכותי מבין כל שאר הערוצים ?
אני משער שהערוצים שהמקורות שלהם אנלוגיים (כמו ערוץ 1 ו- 33) מצריכים יותר Bitrate כדי להתגבר על ההפרעות שיש בהם ?
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
הביטרייט לא נקבע מאיך שהוא נקלט אצלך אלא בתחנת השידור עצמו, אם זה היה ממיר של yes או HOT היה ביטרייט קבוע ולא קופץ בגלל שהממירים שלהם מפרמטים את השידורים לפי רזולוציה המותאמת לממיר (720X576) וביטרייט שלא יפלה את שאר הערוצים, ייתכן שבגלל השעות שבהן אתה צופה או בגלל הקליטה הביטרייט עשוי להשתנות.
dvb-acavish,
בבדיקות שעשיתי לפני כחודש עם TSReader (תוכנה שמאפשרת לך לראות את ה-bitrate של כולם בו-זמנית) לא זכור לי שערוץ 10 קופח לרעה, אבל אולי זה השתנה, צריך דבר כזה לבדוק לאורך זמן רב.
eyalgp,
ראה כאן: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 97#1159097
UserName,
הביטרייט שנמדד הוא אותו הביטרייט שמשודר ושנקבע במרבב של הרשות השניה האחראית על שידורי ה-DTT, שמחלק את רוחב הפס של ה-stream המשודר בין הערוצים, כך שערוצים שדורשים רוחב פס גדול יותר (על-פי התוכן המשודר), יקבלו אותו על חשבון האחרים.
בבדיקות שעשיתי לפני כחודש עם TSReader (תוכנה שמאפשרת לך לראות את ה-bitrate של כולם בו-זמנית) לא זכור לי שערוץ 10 קופח לרעה, אבל אולי זה השתנה, צריך דבר כזה לבדוק לאורך זמן רב.
eyalgp,
ראה כאן: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 97#1159097
UserName,
הביטרייט שנמדד הוא אותו הביטרייט שמשודר ושנקבע במרבב של הרשות השניה האחראית על שידורי ה-DTT, שמחלק את רוחב הפס של ה-stream המשודר בין הערוצים, כך שערוצים שדורשים רוחב פס גדול יותר (על-פי התוכן המשודר), יקבלו אותו על חשבון האחרים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78845
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
זה כיווץ סטטיסטי, מה שאומר שיתכן וכשדגמת אחד מהערוצים האחרים היה זקוק לקצב הנתונים הזה יותר מאשר ערוץ 10. כשהוא זקוק לקצב נתונים גבוה יותר, זה סיפור אחר.
הדרך היחידה לבדוק זה לאורך זמן (שתיים שלוש תוכניות) ואז למדוד את הממוצע (לא את המינימום והמקסימום).
הדרך היחידה לבדוק זה לאורך זמן (שתיים שלוש תוכניות) ואז למדוד את הממוצע (לא את המינימום והמקסימום).
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
זה תלוי במספר משתנים גם כן, אם למשל זה 4:3 LETTERBOX, כלומר שודר מסך רחב עם שוליים שחורים אז ייתכן כי הביטרייט יהיה נמוך יותר כי הצבע השחור נמוך, או שבאותו זמן שודרו פרסומות והרי לכל פרסומת ביטרייט משתנה (יש פרסומות בערוץ 10 שאני נשבע שהן נראות יותר טוב מהשידורים עצמם!).
בכלליות ביטרייט ממוצע לשידורים סטנדרטיים זה בין מגה וחצי ל-2 מגה ורוב הפעמים הוא קובע רק את חלקות השידור, שאר איכות השידור נקבעת על פי הרזולוציה (אל תשכחו שתקן PAL הוא יותר איכותי מהתקן של האמריקאים והרוסים), איכות המצלמות ואיכות הציוד בעזרתן מועברים השידורים לציבור הרחב.
בכלליות ביטרייט ממוצע לשידורים סטנדרטיים זה בין מגה וחצי ל-2 מגה ורוב הפעמים הוא קובע רק את חלקות השידור, שאר איכות השידור נקבעת על פי הרזולוציה (אל תשכחו שתקן PAL הוא יותר איכותי מהתקן של האמריקאים והרוסים), איכות המצלמות ואיכות הציוד בעזרתן מועברים השידורים לציבור הרחב.
-
dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
תודה, אני אבדוק שוב עם התוכנה TSREADER.oreach כתב:dvb-acavish,
בבדיקות שעשיתי לפני כחודש עם TSReader (תוכנה שמאפשרת לך לראות את ה-bitrate של כולם בו-זמנית) לא זכור לי שערוץ 10 קופח לרעה, אבל אולי זה השתנה, צריך דבר כזה לבדוק לאורך זמן רב....
פשוט יש מצב שלכבוד המונדיאל החליטו לתת יותר רוחב פס לערוץ 1 ?
פשוט כשבדקתי בכל הערוצים היה בערך את אותו השידור, זה לא שבערוץ 1 היה בזמן הבדיקה המון גשם או משחקי כדורגל, לא היתה סיבה נראית לעין לכך שערוץ 1 קיבל כמעט פי 2 יותר רוחב פס מערוץ 10 במשך כל עשרת הדקות שנבדקו.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78845
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
פילפלון,
האירוניה היא כמובן שעם ציוד מתאים צילום דיגיטלי יראה הרבה יותר טוב. דוגמא פשוטה היא איך נראים שידורי אולפן בארה"ב מול סרט שמשודר שם. בשידורי האולפן אפשר לראות כל זקיק שערה של המגיש לעומת סרטים שנראים הרבה פחות חדים (בגלל שימוש בפילם).
האירוניה היא כמובן שעם ציוד מתאים צילום דיגיטלי יראה הרבה יותר טוב. דוגמא פשוטה היא איך נראים שידורי אולפן בארה"ב מול סרט שמשודר שם. בשידורי האולפן אפשר לראות כל זקיק שערה של המגיש לעומת סרטים שנראים הרבה פחות חדים (בגלל שימוש בפילם).