נגן HD - דילמת MPC או מקודדי shark 007 למדיה סנטר

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
nat5050 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 339
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

הי,

בשעה טובה קניתי מחשב חדש.

והמפרט:

I core 3, עם לוח אם h-55 של INTEL, ספק כוח 550, כרטיס מסך ATI5450 וכונן בלו ריי - קורא בלבד.

שאלות:
1. לא הצלחתי להבין מה עדיף ומה האיכות היותר טובה שתצא בחיבור HDMI לטלווזיה - MPC או מדיה סנטר?
מה נותן איכות יותר טובה, ומה משתמש גם במעבד של המחשב בנוסף למעבד על כרטיס המסך?

2. בכונן בלו ריי - הבנתי שהוא נועל את הכונן אחרי 5 ניסיונות. על מה לנעול אותו? על אירופה?

תודה רבה על העזרה :)

.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #2 

קודם כל תתחדש!
אבל אני חייב להעיר משהו: לדעתי זה היה מיותר לרכוש HD5450, כי Core i3 יחד עם לוח אם מבוסס H55 נותנים לך את כל מה ש-HD5450 נותן, כולל פענוח חומרה של תכני HD ופורמטי אודיו חדשים.
1. אתה תקבל איכות זהה. אם אתה מעוניין בפורמטי אודיו חדשים, תצטרך בכל מקרה שיהיה לך FFDShow Audio (שה-Shark007 מתקין), גם עם MPC HC. אם אתה לא מעוניין בפורמטי אודיו חדשים, אז הכי פשוט זה לעבוד עם MPC HC בלבד.
2. אין לי מושג. שווה לשאול בפורום נגני DVD ובלוריי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

nat5050 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

הי,

תודה על התשובה...:)

הכרטיס מסך 5450 היה אצלי מהמחשב הקודם, ככה שלא השקעתי יותר מדיי, ובכל מקרה העלות שלו היא 250 ש"ח, ככה שזה כסף קטן. על פניו נראה שזה ממש שיפר את האיכות החיבור בין המעבד לכרטיס המסך.

לגבי המדיה סנטר מול MPC, הבנתי שאי אפשר לראות כתוביות שנמצאות על קובץ MKV. מה שלא עשיתי לפי המדריכים כאן, לא עבד, ככה שנצטרך להשאר עם ה-MPC.

מה שמוזר, שהמדיה סנטר מכיר את כל הפורמטים באודיו, אבל ה-MPC לא מנגן לי DTS-HD, אלא מופיע רק DTS.

ואגב, התאכזבתי קשות מהבלו ריי, אל תרכשו אותו, חבל על הכסף. הוצאתי סרט בלו ריי מהאוזן השלישית, וחשבתי שזה יהיה שיפור משמעותי, אבל לא נראה לי שהוא עוקף את קבצי ה-MKV שאני מוריד - 10-15 גי'גה...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

לא ממש התעסקתי עם זה (אני התייאשתי מזמן מהמדיה סנטר מסיבות אחרות), אבל אני מאמין שאפשר לנגן כתוביות מובנות MKV במדיה סנטר.

לגבי MPC HC, האם פעלת על פי הנספח החדש של "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD" (לינק בשרשור המדריכים בראש הפורום), בו אתה מכריח את ה-MPC HC להשתמש ב-FFDShow Audio?
כמו כן, האם אתה משתמש בגירסה עדכנית של MPC HC (גירסה 2000 ומעלה ולא גירסה 1300 ומשהו מאוגוסט 2009)?

nat5050 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

כן, כמובן.

זה ממש מוזר. אני אנסה להתקין את זה מחדש. מה שמוזר זה שהוא מכיר את True hd אבל את DTS-HD הוא לא מצליח להוציא.

במדיה סנטר דרך ה-SHRAK 007 הכל עובד.

אגב, יש לך מושג למה PowerDVD 8 לא מצליח להוציא DTS-HD בניגון כותר בלו ריי שתומך בפורמט?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

מצטער, לא כל כך מכיר את תוכנת ה-PDVD, רק את המקודדים המעולים שלה שמגיעים עם ה-Shark007...

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”