למה יוצאות לי תמונות צרות וארוכות כשאני מצלם לאורך?
-
PurpleTiger
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 106
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
היי, התחדשתי בקאנון 550D ויש לי משהו שמטריד אותי: כשאני מצלם לאורך התמונות יוצאות לי צרות וארוכות אבל כשאני "משכיב" אותן הן נראות נורמלי, מישהו אמר לי שזה אשליה אופטית אבל זה נראה לי מוזר שגם אני וגם חברה שלי רואים את התמונה צרה.
אולי אני צריך לשנות בהגדרות? למרות שלא מצאתי משהו חיוני שם, מישהו נתקל בזה?
אולי אני צריך לשנות בהגדרות? למרות שלא מצאתי משהו חיוני שם, מישהו נתקל בזה?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
איפה הן יוצאות צרות?
אתה מציג על מסך מחשב? מסך פלזמה?
הכל עניין של רזולוציה, במצלמות היחס הוא 3:2, אם אתה צופה במסך שהוא 4:3 או 16:9 אתה מקבל עיוות.
כאשר אתה "משכיב" (מסובב 90 מעלות) אתה למעשה משתמש ביותר שטח של הצג ולכן התמונה נראת יותר קרובה למציאות.
אתה יכול להעביר את המסך למצב 4:3 ובכך תקבל תמונה עם אחוז עיוות נמוך יותר או לחילופין לכוון את הרזולוציה של המסך כמה שיותר קרוב ליחס של התמונה ולצפות בתמונה כNORMAL SIZE.
תבדוק במחשב את היחס של התמונה (תסתכל על הרזולוציה של התמונה) ותכוון את המסך בהתאם.
אתה מציג על מסך מחשב? מסך פלזמה?
הכל עניין של רזולוציה, במצלמות היחס הוא 3:2, אם אתה צופה במסך שהוא 4:3 או 16:9 אתה מקבל עיוות.
כאשר אתה "משכיב" (מסובב 90 מעלות) אתה למעשה משתמש ביותר שטח של הצג ולכן התמונה נראת יותר קרובה למציאות.
אתה יכול להעביר את המסך למצב 4:3 ובכך תקבל תמונה עם אחוז עיוות נמוך יותר או לחילופין לכוון את הרזולוציה של המסך כמה שיותר קרוב ליחס של התמונה ולצפות בתמונה כNORMAL SIZE.
תבדוק במחשב את היחס של התמונה (תסתכל על הרזולוציה של התמונה) ותכוון את המסך בהתאם.
חבר'ה, כל עוד הבחור צופה בתמונות ברזולוציה טבעית או ברזולוציה שמתאימה ליחס גובה\רוחב במסך (קריא, כל פיקסל הוא ריבועי ולא מלבני) לא יהיה עיוות. בכל מקרה זה עדיין יכול להראות לו צר ומאורך. מציע לכם להתבונן במסך מחשב במצב PIVOT... נראה גבוה וצר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78853
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5390 פעמים
הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה זה אם המסך פשוט לא מכוון לרזולוציה נכונה, ולכן הוא מעוות את התמונה.