האזנה שהייתה לי היום לGALLO Reference 3

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #1 

כחלק מהיותי אודיופיל לעתיד, אני נוהג להמשיך ולהרחיב את תחום המוצרים שהאזנתי להם. גם היום, לא היה שונה מדיי. יצא לי לא פעם בעבר לשמוע את ה-Nucleus המקוריים של Galoo, ותמיד התרשמתי מאוד לטובה (מדובר על הדגם הגדול, ולא הסטאליטים החדשים יותר). למען האמת, זהו אחד הרמקולים הטובים ביותר ששמעתי איי פעם. ובכן, לאחר ניסיון שכזה עם רמקולים מהמותג הזה, כמובן שהייתי חייב לרוץ ולשמוע את הדגם הבכיר החדש שלו, ה-Reference 3. בניגוד לנוקלאוס שהיה רמקול ספרי 1WAY, הרמקול החדש משלב 2 ספרות קטנות עם דרייבר גדול הרבה יותר לבאס.

ובכן, היום, אני, הבעלים של הנוקלאוס ועוד חבר עם אוזן שקשה למצוא נסענו לשמוע אותם בחנות כלשהי בתל-אביב (לא משנה המקום, אני מעדיף שלא להיכנס בכדי לא להתחיל לפרט על המקום השירות וכו'). כמובן שהבאנו עימנו ציוד מהבית, הגברה, קומפקט, וכבלים. הכל חובר, המגבר שפורפרות פעל קצת בשביל להתחמם, והתיישבנו לסשן האזנה בכדי לבחון את הרמקול הזה.

ההאזנה החלה מאוסף של Joe Cocker. ההתחלה הייתה רגועה יחסית, לא התרשמנו במיוחד, אבל גם לא התאכזבנו. הבאס של הרמקול לא נמוך ממש, לא נפוח ממש, דיי עגול. דיי ממוצע מבחינת עוצמה, נפח, תדר והכל. המידל היה דיי יבש, אבל גם לא ממש משעמם. והגבוהים, היו, אבל לא בלטו ולא היו מרשימים. בקיצור, חוויה דיי ממוצעת, לא משהו מרשים כל כך לרמקול עם תג מחיר שכזה. אחרי עוד כמה דיסקים כמו Dire Straits אשר גם בהם החוויה הייתה דיי דומה. עברנו למוזיקה קלאסית קצת יותר קשה לביצוע. אם זה הקלטות של יצירות מתקופות הרנסנס והכנסייה, ואם זה משהו קצת יותר מתקדם על פני סרגל הזמן. לצערנו הרב, החוויה הייתה פשוט מאכזבת. הרמקול נשמע רע! הצליל שלו לא מאוזן, לא מעניין, לא מפורט, לא כלום. הרמקול הזה יפה, אבל לא נשמע טוב בכלל. ברגע שרק כלי בודד ניגן נוצר רושם שהרמקול יפתיע, אבל ברגע שנכנסו לתמונה כמה כלים/קולות החוויה התהפכה לאכזבה מוחלטת. קולות נשיים לא עלו גבוה מספיק, ולא נשמעו מספיק דינאמיים, הבמה לא הסתדרה כמו שצריך, כל קשר בין רצועות התדרים השונות היה מקרי בהחלט. אחרי הנוקלאוס החלומיים, המותג המדובר מאכזב, ובגדול. הרמקול פשוט לא מתקרב לרמה שהדגם הקודם הציב.

כמובן שישנם גורמים מקלים, המגבר והרמקול לא עבדו ביחד מספיק זמן בכדי להתאים אחד לשני, החדר לא מוכר וכו'. עם זאת, האכזבה שלי היא טוטלית וקשה לי לראות מצב שהרמקול שהצליל ישתפר כל כך שאני אוכל להיות מופתע ולהגיד שהדגם החדש מתעלה על הנוקלאוס.

כמובן שאחרי היום המתיש, כמו כל חבורת אודיופילים, קפצנו לדיסק סנטר לקנות כמה דיסקים, ויצאנו משם עם לא קצת. אני אומנם יצאתי רק עם ארבעה, אבל כל אחד נבחר בכובד ראש (הקלטה מדהימה של ארבע העונות של ויואלד עם ניגל קנדי. נשמע כמו משהו מודרני הרבה יותר מהיצירה המקורית, אבל לא פחות מדהים! מומלץ!).

ד"א, אשמח לשמוע התרשמות של אחרים מהרמקול. ייתכן ומשהו בסשן הזה באמת לא היה מתאים לרמקול.

eladdo
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 342
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

תודה על הסקירה.
היא מעניינת גם בסגנון וגם בתוכן (ובעיקר במסקנות) (Y)

לי לא יצא לשמוע את הרמקולים, כך שאין לי מה לתרום לדיון מעבר לכך שהביקורות ממש מהללות את הרמקולים האלה.

מעניין. מה המחיר שלהם בחנות שהיית בה?
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

האמת היא שלא שאלתי. אבל אני מאמין שלא פחות מאשר אצל אורי יפה, ואצלו המחיר עומד על 15900 שקלים.

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941

שליחה #4 

סקירה מעניינת ויפה.

כל הכבוד.

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

תתחדש ותהנה.
רק שאלה אחת:
"אודיופיל לעתיד?" אתה בטוח שהטיות הזמנים שלך נכונות? זה לא אמור להיות בזמן הווה כבר?
:)
נועם

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

זה כבר בהווה, אך אני מנסה להתכחש למציאות, זה הרבה יותר זול :)

ד"א, על מה להתחדש? :)

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

טעות שלי כנראה...אז
תהנה!
נועם

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

תודה אנטולי על הסקירה המעניינת.
כמה תמונות היו מוסיפות יופי.

כמה שאלות:
1. יכול להיות שהמגבר היה "חלש" עליהם? לא היה שם איזה מגבר טרנזיסטורי בריא? ניסיתם?
2. אתה כותב: " המגבר והרמקול לא עבדו ביחד מספיק זמן בכדי להתאים אחד לשני" - לא הבנתי בכלל את המשפט הזה.
מה ז"א "לא היה להם מספיק זמן"? מה קורה אחרי מספיק זמן?
מה משתנה?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

ובכן, אני לא רוצה להיכנס לעניין של האם אני מאמין בזה או לא. אבל אנשים מסוימים מאמינים שאם נותנים למגבר לעבוד עם רמקול מסוים מספיק זמן הם "יתאימו" יותר אחד לשני מאשר בהתחלה. ולמען האמת, אני מכיר לא מעט אנשים שמאמינים בזה. במקרה הזה הכוונה הייתה שלא יתחילו להעלות את זה בתור גורם למדוע המערכת נשמעה לא מרשימה בכלל, שכן אני לא רוצה להפוך את הדיון לדיון וויכוחים בנושא.

מבחינת כח, לא בדקנו עם שום מגבר טרנזיזטורי מהסיבה הפשוטה שאף אחד מהנוכחים בחדר לא בעד צליל טרנזיזטורי, שלושתנו בעד טהרת המנורות. כמו כן, הגדולה של הרמקולים של אנטוני גאלו היא העובדה שהם מתאימים לכל מגבר לא משנה כמה "כח" יש לו. אם כבר מדברים על הכח, המגבר המדובר מסוגל להזיז רמקולים הרבה יותר קשים מהגאלו הזה. יצא לנו לשמוע אותו עם לא מעט רמקולים והוא הסתדר עם כולם בלי שום בעיה.

עריכה:
אם כבר תמונות עניינו, אומנם אישית, לא צילמתי. אבל יש באינטרנט לא מעט. אני אוסיף משהו ליופי :)
תמונה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

את הטענה הזו שרכיבים צריכים זמן להתאים אחד לשני שמעתי אפילו על רמקולים.
מיותר לציין שאין לזה אחיזה בשום צורה מדעית....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

אני גם שמעתי את הרמקולים הללו

שליחה #11 

(אני מתאר לעצמי שזה באותה חנות - אצל היבואן בתל אביב).
לי הם נשמעו מצויינים. יש לציין שהם התבלטו יותר במוזיקה קלאסית/נעימות של סרטים, מאשר בדיסקים של רוק. בכל מקרה אני שמעתי אותם עם ההגברה של היבואן והוא ניצל את ההזדמנות בכדי להראות לי כיצד הגברות שונות (כולן טרניזסטוריות אגב) מפיקות ביצועים שונים מהרמקול. המשפט "כל מגבר אמור לדחוף את הרמקולים הללו" לא נשמע לי כ"כ מדוייק (תרתי משמע) והיו הבדלים לא קטנים בין הגברות שונות ובין מקורות שונים על אותו קטע מוסיקלי בדיוק (לא זה לא היה מבחן עיוור, כך שאין כאן וודאות מדעית).

יכול להיות שהם פשוט פחות מתאימים להגברה שלך. אגב יש אצלו גם את הdevore fidelity שלדעתי היו אף יותר מוצלחים (למרות שאותם שמעתי עם הגברה ומקור של LEVINSON אז בהחלט יכול להיות שגם זה תרם למאזן הכללי).

איתמר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 254

שליחה #12 

anatoli15 כתב:ובכן, אני לא רוצה להיכנס לעניין של האם אני מאמין בזה או לא. אבל אנשים מסוימים מאמינים שאם נותנים למגבר לעבוד עם רמקול מסוים מספיק זמן הם "יתאימו" יותר אחד לשני מאשר בהתחלה. ולמען האמת, אני מכיר לא מעט אנשים שמאמינים בזה.
...
אולי זה נובע מההסבר הפסיכואקוסטי שהמוח שלנו פשוט מתרגל לצליל שיוצר השילוב ולכן זה נשמע לנו יותר נכון או יותר טוב.
איתמר.

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

כמובן שלרמקול יהיה צליל שונה עם כל מגבר. הכוונה הייתה לעניין הכח של המגבר, שכן גאלו תמיד טענו שהרמקולים שלהם לא צריכים הרבה כח. במפרט של הרמקול הם מדברים על 5 וואט בלי שום בעיות, והמגבר המדובר היה מעבר ל-5 וואט, ומסוגל לתת הרבה מאוד זרם בזכות השנאים שלו שלופפו במיוחד למטרה זו.

מבחינת ההסבר, כפי שאמרת איתמר, סביר להניח שזה ההסבר שכן אחיזה מדעית לדבר לא קיימת. עם זאת, לא משנה מה ההסבר, במידה והתופעה הזו קיימת במציאות זה משנה את החוויה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”