טלויזיה להורים שלי ,יעוץ בבקשה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
ruler פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 105

שליחה

אהלן
אני עומד לרכוש טלויזיה שתוצב בחדר שינה של ההורים שלי בתקציב של עד 4.5 אלף שח

מתלבט מה לקנות להם LCD או פלסמה
מרחק צפיה 2.5-3 מטר
מחוברים עם ממיר יס מקס HD
כאשר הרגלי צפיה שלהם יותר תכני SD ותחנות טלויזיה מקומיות וחדשות וגם תחנות HD של יס

הייתי רוצה למצוא מסך LCD במסגרת התקציב שיספק גם תמונה איכותית בשידורים רגילים
37-40 אינץ עדיף 40 .. אשמח להמלצות

ועוד שאלה חשובה , אם אקנה פלסמה 42 אינץ של סמסונג B450 או 42C450B שזה דגם חדש של סמסונג או פנסוניק P42X20 או LG 42PJ350R
שהרי לא מדובר בפלסמות עם FHD ,השאלה היא אם עדיין יהיה ניתן לראות שידורי HD באיכות טובה בפלסמות האלה ?! ואיזה דגם פלסמה 42 אינץ הכי מומלץ אם כבר פלסמה ?!

תודה מראש
נערך לאחרונה על ידי ruler ב 07/07/2010 23:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803

שליחה

לחדר שינה קצת קשה לי להמליץ על פלאזמה מכיוון שניתן להירדם מול המסך וזה עלול להסתיים בצבירה / צריבה על המסך.

לכן לחדר שינה אני אישית מעדיף להמליץ על LCD

וההמלצה במקרה הזה היא:
Sony KDL40BX400

בהצלחה בבחירה (f)

ruler פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לסוני אני לא חוזר !
תודה על ההמלצה ותסלח לי על הבורות
מה הכוונה בצבירה / צריבה ?!

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

טוב...
אם ככה ההמלצה השנייה היא סמסונג C550 בגודל "40.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

המלצתי היא מסך סמסונג גודל 40 אינצ' דגם B-550 . במידה ואין במלאי אז c-550 .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

ruler פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

9000es כתב:המלצתי היא מסך סמסונג גודל 40 אינצ' דגם B-550 . במידה ואין במלאי אז c-550 .
...
אבל חבר'ה אין דגם 40C550 בדגמים של סמסונג , יש 40C530 שזה LCD
C550 מה זה פלסמה או LCD ?!

http://www.samsung.com/il/consumer/tv-a ... subtype_p2

חוצמזה אשמח לשמוע חוות דעת על הפלסמה 42C450 בהשוואה לדגם B450 ולאחרות מאותה קטגוריה של פנסוניק
במיוחד בנושא השתקפויות ... ותסלחו לי על הבורות , אפעם לא הבנתי מה זה השתקפויות בפלסמה ובמה ואיך זה מתבטא לצופה הממוצע ?!!

http://www.samsung.com/il/consumer/tv-a ... returnurl=

danvis
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32

שליחה

בפלזמות:
צבירה זה שתמונה מסויימת נשארת "צרובה" על המסך למספר שניות, מה שבד"כ אפשר למחוק עם "שטיפה לבנה"
צריבה - תופעה תמידית שבמסגרתה סמל או תמונה מסויימת נשארים צרובים על המסך ולא ניתן להיפטר מהם (הסמל של ערוץ 2 למשל אם הטלויזיה נשארה פתוחה יותר מדי זמן על ערוץ 2)

ruler פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

חבר'ה ה LCD TH-L42S10 של פנסוניק , זה נכון מה שקראתי בביקורת באתר טיגו לגבי הדגם הזה שהוא כמעט מעוות את התמונה במתיחת תמונה בפורמט 4:3 למסך רחב ביחס 16:9?! מה שרשום בביוקרת שם שהמתיחה היא בצידי המסך וזה גורם לראות דמויות ושחקנים רחבים ושמנים שלא כרגיל במסך הזה ?!
http://www.tigo.co.il/product/95

למה אני שואל .. כי מדובר בטלויזיה שרוב הביקורות עליה חיוביות ובטווח המחיר שהייתי מעוניין לתת .. אבל מה שהרתיע אותי זה מה שנאמר בטיגו לגבי מתחית התמונה וגם אני שוקל אותה מולPhilips 5604

ושאלה אחרת .. אמרו כאן שיש דגם סמסונג 40C550 , מה שמופיע באתר של סמסונג זה C530
האם באמת קיים דגם C550 שמחליף את הדגם המוצלח B550 ?! פשוט אני לא רואה שזה נמצא באתר
מה שכן מופיע זה 40C530

http://www.samsung.com/il/consumer/tv-a ... subtype_p2

נ.ב ... ואני בעיקר מדבר לבחורים הותיקים והמומחים כאן .. שמתי לב כאשר מישהו שואל מספר שאלות באותה הודעה רגילים להתייחס רק לשאלה האחרונה שקראו ולא יודע אם מתעלמים או שוכחים לענות על שאלות שלפניה ! אז אנא מכם .. אני והרבה דומים לי אנשים פשוט שלא ככ מתמצאים ולפי היעוץ שלכם אנחנו מקבלים החלטות שעולות לנו כסף , תהיו עניינים ונסו לענות ככל שאתם יכולים כולל על תהיות או שאלות בגוף ההודעה למרות שהיא ארוכה לפעמים ובאמת רב תודות לכם מכל הלב !

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

המתיחה של פנסוניק חכמה ומאוד מוצלחת.....לא הבנתי מה רע בביקורת.

ruler פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

dodi88 כתב:המתיחה של פנסוניק חכמה ומאוד מוצלחת.....לא הבנתי מה רע בביקורת.
...
אם אתה אומר ..

אני בכל זאת מביא ציטוט מהביקורת בטיגו :

התאמת שידורי 4:3 ל- 16:9

פנסוניק משתמשת בפונקצית ה- Just המוכרת ממסכים קודמים לטיפול במתיחת תמונה בפורמט 4:3 למסך רחב ביחס 16:9. לשם כך היא מותחת את צידי התמונה בלבד ומשאירה את המרכז ללא מתיחה. ניכר שיש שיפור קל במנגנון זה לעומת דגמים קודמים, אך עדיין גוף שחקן המופיע על המסך נראה לעיתים רחב מהרגיל בגלל המתיחה בצידי המסך.

אני שוקל את המסך הזה להורים שלי אבל לא מעוניין במצב כמתואר כאן שכולם רחבים ושמנים !
הייתי מעוניין לשמוע חוות דעת מכאלה שיש ברשותם את הפנסוניק LCD S10 הזאת

t_gal
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
שם מלא: t_gal

שליחה

לי יש את פלסמה ps42b430 בחדר שינה ואני מבסוט עד מאוד. הדגם היה זול יותר מה b450 ולכן נרכש - השוני בינהם מיסתכם בכניסת hdmi נוספת (3 מול 2) ובציפוי מסך מוצלח יותר במניעת השתקפויות ב450: מכיוון שרוב הצפייה נעשית בלילה גם כך (חדר שינה) לא היה לי צורך בתכונות של ה450 ולכן העדפתי לשלם פחות.

איכות התמונה מספקת ביותר לטעמי - בייחוד בתור טלוויזיה שנייה בבית, כאשר רוב הצפייה היא בסלון. איכות ב-SD לטעמי מעולה - דווקא מכיוון שמדובר במסך HDR, שידורי SD מוצגים באיכות טובה יותר מבFHD כי המעבד עובד פחות קשה על התאמת הרזולוצייה המשודרת לרזולוציית הNATIVE של המסך. בשידורי HD מוצגת תמונה מצויינת - אין מה לחשוש מהעובדה שזה HDR ולא FHD, גם כך השידורים בHOT וYES הם 720p/1080i כך שהמסך ממצה את יכולתיו.

בקשר לצבירה/צריבה, אם אני חושש שארדם מול הטלוויזיה אני פשוט קובע טיימר לכיבוי במסך... פשוט ויעיל ואני רגיל לזה עוד מהמסך CRT הקודם שלי...
רשימת ציוד: Philips pfl8404/42, Samsung ps42b430, Yamaha rxv-465, morel t.t.646, Yamaha NSP-270, Xtreamer, MK802 Android Stick

ruler פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

t_gal כתב:לי יש את פלסמה ps42b430 בחדר שינה ואני מבסוט עד מאוד. הדגם היה זול יותר מה b450 ולכן נרכש - השוני בינהם מיסתכם בכניסת hdmi נוספת (3 מול 2) ובציפוי מסך מוצלח יותר במניעת השתקפויות ב450: מכיוון שרוב הצפייה נעשית בלילה גם כך (חדר שינה) לא היה לי צורך בתכונות של ה450 ולכן העדפתי לשלם פחות.

איכות התמונה מספקת ביותר לטעמי - בייחוד בתור טלוויזיה שנייה בבית, כאשר רוב הצפייה היא בסלון. איכות ב-SD לטעמי מעולה - דווקא מכיוון שמדובר במסך HDR, שידורי SD מוצגים באיכות טובה יותר מבFHD כי המעבד עובד פחות קשה על התאמת הרזולוצייה המשודרת לרזולוציית הNATIVE של המסך. בשידורי HD מוצגת תמונה מצויינת - אין מה לחשוש מהעובדה שזה HDR ולא FHD, גם כך השידורים בHOT וYES הם 720p/1080i כך שהמסך ממצה את יכולתיו.

בקשר לצבירה/צריבה, אם אני חושש שארדם מול הטלוויזיה אני פשוט קובע טיימר לכיבוי במסך... פשוט ויעיל ואני רגיל לזה עוד מהמסך CRT הקודם שלי...
...
אחי אני מאד שמח לקרוא את התגובה שלך
בהחלט יש בה כמה תשובות והארות על כמה תהיות שיש לי וזה עוזר לי להתגבש !

אני מבין שיש לך פלסמה סמסונג וכעת אני מבין גם את ההבדל בין ה B450 ל 430
והכי חשוב שעדיין אפשר לנצל בפלסמה את ערוצי ה HD של יס כי בבית הוריי מחוברים ליס HD
אם ככה הם פני הדברים לגבי פלסמה סמסונג שברשותך סביר להניח שהדגם החדש C450 ששקלתי לרכוש אותו יהיה יותר מוצלח ובטח מצויד בציפוי נוגד השתקפויות ועוד .. תודה וסופ"ש טוב

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

מן הסתם בכל סוג של מתיחה אנשים ייראו מתוחים ולא כמו בשידור 16:9
אבל המתיחה של פנסוניק די טובה ואנשים נראים פחות שמנים

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

אגב המתיחות לא רלוונטיות במקרה של ההורים שלך, מפני שיש להם ממיר HD שמוציא 16:9 ויש לו 2 אופציות לשידורי 4:3 - מתוח או שוליים בצד

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”