לחרוץ ריצפה עבור תשתית כבלי רשת
שלום לכולם
אני עומד לפני שיפוץ דירה ואני מעוניין לעשות נקודת רשת בכל חדר כארש "מרכז המחשוב" יהיה בארון תקשורת באיזה פינה בבית.
מכיוון שעומד להיות פרקט על הריצפה אז אין בעיה "להשחית" אותה.
רציתי לדעת איך חורצים את הריצפה כדי להעביר בה את הצינורות עבור התשתית?
האם זה משהו שאפשר לעשות לבד או חייבים איש מקצוע?
תודה לעונים
אני עומד לפני שיפוץ דירה ואני מעוניין לעשות נקודת רשת בכל חדר כארש "מרכז המחשוב" יהיה בארון תקשורת באיזה פינה בבית.
מכיוון שעומד להיות פרקט על הריצפה אז אין בעיה "להשחית" אותה.
רציתי לדעת איך חורצים את הריצפה כדי להעביר בה את הצינורות עבור התשתית?
האם זה משהו שאפשר לעשות לבד או חייבים איש מקצוע?
תודה לעונים
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
איש מקצוע יעזור לך מאוד כי זה המון עבודה.
הנה כמה טיפים:
אם כל הבית הולך להיות בפרקט, אין בעיה לחתוך את הנתיבים עם דיסק, לחצוב עם פטישון ולסגור עם מלט.
אם רק חלק מהחדרים יהיו עם פרקט, אתה צריך להרים בלטות, לחצוב מתחת, ולסגור בלטות שזה לוקח כמעט פי 3 זמן עבודה.
לגבי הקף העבודה, מחירי עלות של המוצרים והעבודה עצמה ניתן לדעת רק אחרי סיור שטח בבית.
הנה כמה טיפים:
אם כל הבית הולך להיות בפרקט, אין בעיה לחתוך את הנתיבים עם דיסק, לחצוב עם פטישון ולסגור עם מלט.
אם רק חלק מהחדרים יהיו עם פרקט, אתה צריך להרים בלטות, לחצוב מתחת, ולסגור בלטות שזה לוקח כמעט פי 3 זמן עבודה.
לגבי הקף העבודה, מחירי עלות של המוצרים והעבודה עצמה ניתן לדעת רק אחרי סיור שטח בבית.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
זו חשיבה מאוד לא נכונה, כי אסור לעשות פיצולים בצינור במקומות שלא תהיה לך גישה אליהם בעתיד.
כמובן שאם אין לך בעייה שתהיה מעין "דלת" ברצפת הפרקט (בחדרי כושר עושים את זה, יש דלת קטנה כזו עם שקע חשמל ושקע כבלים בשביל לחבר הליכון או קרוס טריינר ומסכים אישיים. תעבור פעם בחדר כושר שיש לו חיבורים כאלה, למשל, גו אקטיב בקניון ויצמן בת"א או גו אקטיב בקניון קרית אונו).
הכי נכון זוהי הדרך המסורתית בה יוצא מארון התקשורת שתקים לך צינור נפרד לכל מקום בבית בו אתה רוצה לשים נקודת רשת.
כמובן שאם אין לך בעייה שתהיה מעין "דלת" ברצפת הפרקט (בחדרי כושר עושים את זה, יש דלת קטנה כזו עם שקע חשמל ושקע כבלים בשביל לחבר הליכון או קרוס טריינר ומסכים אישיים. תעבור פעם בחדר כושר שיש לו חיבורים כאלה, למשל, גו אקטיב בקניון ויצמן בת"א או גו אקטיב בקניון קרית אונו).
הכי נכון זוהי הדרך המסורתית בה יוצא מארון התקשורת שתקים לך צינור נפרד לכל מקום בבית בו אתה רוצה לשים נקודת רשת.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46420
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 701
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 21 פעמים
אתם סתם מסתבכים...איזה חציבות?..למה איזה גודל הצינור?!..
כמעט מתחת לכל בלטה או ריצוף בעולם יש חול..הרבה חול לבידוד רעשים..משהו כמו 10-20 ס"מ..
מה שאתה עושה זה סך הכל לשבור או להרים את הבלטות שנמצאות במסלול הכבל (אתה שם אותו בתוך צינור מן הסתם כן?..) שובר את המלט/דבק שתפסה את הריצוף וחופר טיפה בחול כדי לטמון את הצינור..אחר כך סוגר עם מה שבא לך או מחזיר את הבלטות..הכי פשוט שבעולם..
בהצלחה..
כמעט מתחת לכל בלטה או ריצוף בעולם יש חול..הרבה חול לבידוד רעשים..משהו כמו 10-20 ס"מ..
מה שאתה עושה זה סך הכל לשבור או להרים את הבלטות שנמצאות במסלול הכבל (אתה שם אותו בתוך צינור מן הסתם כן?..) שובר את המלט/דבק שתפסה את הריצוף וחופר טיפה בחול כדי לטמון את הצינור..אחר כך סוגר עם מה שבא לך או מחזיר את הבלטות..הכי פשוט שבעולם..
בהצלחה..
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
כן.קמח ,סוכר אורז ודבק מהיר הם המצרכים "מה שבא לך".242ariel242 כתב:אתם סתם מסתבכים...איזה חציבות?..למה איזה גודל הצינור?!..
בהצלחה.....
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ונוסיף שאם כבר, אז תשים צינורות בעובי של 23 מ"מ ולא הסטנדרטיים של 16 מ"מ. ההבדל בעלויות זניח, אבל בהשחלות עתידיות ההבדל גדול מאוד.
חבל על הבלאגן והכסף !
למה באמת להתחיל להתעסק בחציבה והשקעות מיותרות ?
אני בדעה אחת עם זיו
שווה את המאמץ וחוסך הרבה כסף.
אם לאחר שמיצית את האפשרויות הנ"ל ולא תאם לציפיות שלך, אז תוכל להמשיך הלאה !
אני בדעה אחת עם זיו
אני הצלחתי להעביר בשרשור הירוק ( נדמה לי שזה הסטנדרט 16) שלושה כבלים, רשת,טלפון,וכבלים. ניתן לחבר את שלושתם יחד ( עם קצת מזל ואמונה ) לסטלבנד שעולה 25 ש"ח, ולמשוך אותם לנקודה קיימת של טלפון רשת או כל נקודה שמתאימה לך למיקום הנדרש.למה לא להעביר את הכבלים מעל התשתית של כבלים\לווין\בזק?...
שווה את המאמץ וחוסך הרבה כסף.
אם לאחר שמיצית את האפשרויות הנ"ל ולא תאם לציפיות שלך, אז תוכל להמשיך הלאה !
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

השאלה היא איזו דירה זו. יש דירות ישנות בהן אין תשתיות כבלים ובזק בכלל.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15948
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
לפרק ריצוף ולהחזיר זה לא משהו שהוא קל - לרוב המרצפה לא תצא שלמה.
יש מילה כזו מרצפה?
בכלליות - למה ללכת על פרקט ? זה דורש תיחזוק ולא מחזיק לאורך שנים - וכל שריטה בפרקט לוקחת לך מהתוחלת החיים.
יש מילה כזו מרצפה?
בכלליות - למה ללכת על פרקט ? זה דורש תיחזוק ולא מחזיק לאורך שנים - וכל שריטה בפרקט לוקחת לך מהתוחלת החיים.
לעלות על תשתית קיימת לא בא בחשבון מכיוון שאין ממש, זה בית ישן בלי תשתיות מסודרות.
עניין הפרקט זה כבר טעם וריח, אני מכיר בתים שיש בהם פרקט כבר איזה 8 שנים והוא עדיין נראה כמו חדש. (למעשה זה לא ממש פרקט אלא לימינציה, הרבה יותר עמיד מעץ אמיתי)
(מקסימום מחליפים כל כמה שנים, העלויות יחסית זניחות)
גם ככה נראה לי שבמהלך החריצות חלק מהבלטות (מרצפות) ישברו, אולי באמת יקל על העברת הצינורות.
לשים קופסה מפוצלת איפשהו בדרך גם לא פרקטי מכיוון שפשוט אין איפה.
עניין הפרקט זה כבר טעם וריח, אני מכיר בתים שיש בהם פרקט כבר איזה 8 שנים והוא עדיין נראה כמו חדש. (למעשה זה לא ממש פרקט אלא לימינציה, הרבה יותר עמיד מעץ אמיתי)
(מקסימום מחליפים כל כמה שנים, העלויות יחסית זניחות)
גם ככה נראה לי שבמהלך החריצות חלק מהבלטות (מרצפות) ישברו, אולי באמת יקל על העברת הצינורות.
לשים קופסה מפוצלת איפשהו בדרך גם לא פרקטי מכיוון שפשוט אין איפה.
חייבים לסלול מכל נקודה בבית עד לארון המרכזי צינור נפרד (למקרה שתרצה להחליף את התשתית),
עדיף לחרוץ עם דיסק בריצוף להוציא את הפס עם פטישון להכניס את הצנרת ולסתום עם מלט,
אבל יהיו מקומות שהצינורות מהחדרים יתנקזו ביחד לאותו מסלול לכיוון הארון ולא תהיה לך ברירה
ותצטרך לשבור פס מרצפות עד שתגיע לארון ואח"כ לסתום הכל עם מלט,
עבודה לא קלה (עשיתי זאת ) אבל שווה.
אני ברוב המקומות שברתי פס מרצפות ולכל נקודה סללתי 2 או 3 צינורות עבים,
עבור כבלים, טלפון, רשת, וכבלי רמקולים ( איזה כיף זה רמקולים באמבטיה
),
טיפ קטן,
אחרי ששוברים פס מרצפות ומוציאים אותם חייבים להרטיב את החול שמתחת ובצדדים
אחרת החול שמתחת למרצפות שבצידי הפס נשפך לכיוון הפס ואז החוזק והיציבות
שלהם נחלשת והם מתחילים להתנדנד.
עדיף לחרוץ עם דיסק בריצוף להוציא את הפס עם פטישון להכניס את הצנרת ולסתום עם מלט,
אבל יהיו מקומות שהצינורות מהחדרים יתנקזו ביחד לאותו מסלול לכיוון הארון ולא תהיה לך ברירה
עבור כבלים, טלפון, רשת, וכבלי רמקולים ( איזה כיף זה רמקולים באמבטיה
טיפ קטן,
שלהם נחלשת והם מתחילים להתנדנד.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
מחזק את הדעה.itsik123 כתב:חייבים לסלול מכל נקודה בבית עד לארון המרכזי צינור נפרד (למקרה שתרצה להחליף את התשתית),
עבור כבלים, טלפון, רשת, וכבלי רמקולים ( איזה כיף זה רמקולים באמבטיה),
טיפ קטן,
שלהם נחלשת והם מתחילים להתנדנד....
אני גם בטוח שהפותח השרשור יסכים (או יותר נכון יקח לתשומת לבו) עם בעלי מקצוע ו\או עם מי שעשה עבודה כזו בעבר ויקבל מהם את העצות להמשך הדרך, ולא סתם מכל אחד שגם בטח אין לו נסיון בדבר.
נושא של תשתיות זה נושא חשוב מאוד וגם העובדה שמדובר בעבודה לא פשוטה שבחלק מהמקרים גם יהיה מפגש תת רצפתי עם צינורות נוספים של מים \ חשמל \ גז וכו'...
כפי שנאמר לא כדאי לרכז צינור גדול במרכז וממנו לשלוח לחדרים כי זו לו מערכת השקיית צמחים והלחץ PSI הוא אותו דבר... זו מערכת תקשורת.
נראה לי שזה הכיוון.itsik123 כתב:חייבים לסלול מכל נקודה בבית עד לארון המרכזי צינור נפרד (למקרה שתרצה להחליף את התשתית),
עבור כבלים, טלפון, רשת, וכבלי רמקולים ( איזה כיף זה רמקולים באמבטיה),
טיפ קטן,
אחרי ששוברים פס מרצפות ומוציאים אותם חייבים להרטיחב את החול שמתחת ובצדדים
שלהם נחלשת והם מתחילים להתנדנד....
מה סדר הגודל של העלויות שהיו לך?
אם אני זוכר טוב, צריך שק מלט ושתי שלוש סקי חול (פחות מ 100 ש"ח) תלוי כמה פסי ריצוף אתה מוריד,
קונגו, דיסק, גיגית לערבוב, מעדר, שפכטל גדול, עשרות מטרים של צינור שירשורי (לא יקר)
כבל טלפון, כבל רשת, כבל כבלים כל אחד נראה לי 100 מטר, שעלו משהו כמו 300 או 400 ש"ח לכולם יחד.
אבל אם כבר אתה מוציא מרצפות עם כל הליכלוך והבלגן,
תסלול כבר את כל התשתיות טלפון,רמקולים, כבלים וכו
השקעים נעים בין 20 ל 35 ש"ח כל אחד.
ארון תקשורת- 100 ומשהו ש"ח
לוחץ RJ45 וקונקטורים,
קסטת קרונה לגישור קוי הטלפון,
ל
קונגו, דיסק, גיגית לערבוב, מעדר, שפכטל גדול, עשרות מטרים של צינור שירשורי (לא יקר)
כבל טלפון, כבל רשת, כבל כבלים כל אחד נראה לי 100 מטר, שעלו משהו כמו 300 או 400 ש"ח לכולם יחד.
אבל אם כבר אתה מוציא מרצפות עם כל הליכלוך והבלגן,
תסלול כבר את כל התשתיות טלפון,רמקולים, כבלים וכו
השקעים נעים בין 20 ל 35 ש"ח כל אחד.
ארון תקשורת- 100 ומשהו ש"ח
לוחץ RJ45 וקונקטורים,
קסטת קרונה לגישור קוי הטלפון,
ל