[בעיה נפתרה] למה רסיבר מראה לי PCM ולא את הקידוד המתאים בהזרמה מאקסטרימר?
כאשר אני מקרין סרט ב DTS או סידרה ב DD אני רואה ברסיבר Yamaha RXV-565
PCM בסאונד דקודר. אני נמצא במצב STRAIGHT והוא מראה לי רק שני רמקולים כאילו סטריאו.
הקטע המעניין שבאותה תצורה פעם בשבועיים אני כן ראה את הקידוד הנכון ברסיבר במצב STRAIGHT והוא גם מראה
את כמות הרמקולים הנכונה. אני סוגר את הרסיבר, פותח אותו ושוב PCM.
מה קורה פה?
לא נראה לי שזה קשור לאקסטרימר.
אולי לכבל HDMI?
יש איזה תצורה שאני צריך לקנפג ברסיבר?
PCM בסאונד דקודר. אני נמצא במצב STRAIGHT והוא מראה לי רק שני רמקולים כאילו סטריאו.
הקטע המעניין שבאותה תצורה פעם בשבועיים אני כן ראה את הקידוד הנכון ברסיבר במצב STRAIGHT והוא גם מראה
את כמות הרמקולים הנכונה. אני סוגר את הרסיבר, פותח אותו ושוב PCM.
מה קורה פה?
לא נראה לי שזה קשור לאקסטרימר.
אולי לכבל HDMI?
יש איזה תצורה שאני צריך לקנפג ברסיבר?
נערך לאחרונה על ידי orir ב 09/07/2010 22:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
כמו תמיד לא נגעתי בו.guyezra כתב:מה מקונפג לך באקסטרימר?...
HDMI AUDIO ON
5.1 DTS/AC3
אני כבר ראיתי ברסיבר שהוא מזהה לעיתים את הקידוד אבל רוב הזמן זה PCM.
אתמול ראיתי פרק של 24, הרסיבר רשם DOLBY DIGITAL כאשר היה מכוון ל STRAIGHT.
ניסיתי שוב בבוקר אותו פרק והרסיבר רשם PCM.
בעיה נפתרה.
הסטאפשלי הוא HDMI מהאקסטרימר לרסיבר ו HDMI מהרסיבר לטלוויזיה.
ה HDMI הוא חכם ועושה HANDSHAKE בין כל הרכיבים במערכת.
בגלל שהרסיבר שלי היה מקונפג להוציא סאונד גם לטלוויזה וגם לרמקולים וכמו כן היה ב HDMI PASS THRU
ה HDMI החליט לקחת את האות הנמוך ביותר המשותף לרכיבים וזה כמובן הסטריאו שהטלוויזיה יודעת לפענח.
ברגע שהגדרתי לרסיבר להוציא סאונד רק לרמקולים וביטלתי את ה PASS THRU, הבעיה נפתרה.
הרסיבר מקבל אות DD או DTS מהאקסטרימר בלי בעיה.
הסטאפשלי הוא HDMI מהאקסטרימר לרסיבר ו HDMI מהרסיבר לטלוויזיה.
ה HDMI הוא חכם ועושה HANDSHAKE בין כל הרכיבים במערכת.
בגלל שהרסיבר שלי היה מקונפג להוציא סאונד גם לטלוויזה וגם לרמקולים וכמו כן היה ב HDMI PASS THRU
ה HDMI החליט לקחת את האות הנמוך ביותר המשותף לרכיבים וזה כמובן הסטריאו שהטלוויזיה יודעת לפענח.
ברגע שהגדרתי לרסיבר להוציא סאונד רק לרמקולים וביטלתי את ה PASS THRU, הבעיה נפתרה.
הרסיבר מקבל אות DD או DTS מהאקסטרימר בלי בעיה.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
עופרפולק,
נראה לי שאתה מתבלבל בין שני מונחים -
straight הוא מצב ללא עיבוד - הרסיבר משתמש הסיגנל שהוא מקבל ומוציא אותו באותה הצורה (וזה נכון לגבי PCM, DTS, DD או פורמטים מתקדמים).
מצבים אחרים מבצעים עיבוד, למשל Dolby prologic ודומיו, אבל אין בהם צורך במידה והסיגנל הוא כבר רב ערוצי.
נראה לי שאתה מתבלבל בין שני מונחים -
straight הוא מצב ללא עיבוד - הרסיבר משתמש הסיגנל שהוא מקבל ומוציא אותו באותה הצורה (וזה נכון לגבי PCM, DTS, DD או פורמטים מתקדמים).
מצבים אחרים מבצעים עיבוד, למשל Dolby prologic ודומיו, אבל אין בהם צורך במידה והסיגנל הוא כבר רב ערוצי.
בלי קשר לנושא שרשור זה, יש מצב שאנשים לא שומעים כמו שצריך גם בגלל שבמדיה סנטר שלהם לא מוגדר שמע דרך SPDIF (אופטי) . אני צפיתי המון זמן בסרטים באיכות שמע של STEREO בעוד שיכולתי לשמוע בדולבי/DTS. ממליץ לכל מי שרלוונטי לבדוק.עופרפולק כתב:בכלל למה היית על סטרייט? שים על דולבי דיגיטל ותראה ותשמע כמו שצריך . בכלל נראה לי שהרבה אנשים באתר ובכול מיני מקומות שומעים את הסרטים שלהם לא נכון....