1. ברוב המקומות ההבדל במחיר גדול יותר ממה שציינת ונע בן 500 שקל ל 1000שקל (זאפ הרבה פעמיים מטעה- לא לקפוץ על החנות הראשונה שבה תמיד המחיר יהיה הכי זול - תמיד עושים ממוצע)
2. ההבדל של אינוורטר מורגש יותר במזגנים הגדולים יותר , ההפעלה המחודשת של המזגן היא למעשה מה שלוקחת הכי הרבה חשמל
3. המזגן תדיראן שקניתי הוא דירוג A וCOP3.7 מה שאומר שהוא הרבה יותר חזק וחסכוני מהאלקטרה שהוא דירוג C !!
בסלון יש לי מזגן אינוורטר , המזגן שנמצא בחדר השינה רוב הזמן עובד כשעתיים שאני הולך לישון ומופעל שוב שעה לפני שאני מתעורר , כדי לתת תחושה קרירה בחדר , הפעולה שלו שקטה והוא מקרר בצורה מהירה.
לא תמיד כדי להשקיע על אינוורטר , חבל להוציא עוד 500 שקל (ובחלק מהמקומות אפילו 1000 שקל) על המזגן שעובד מספר שעות בודדות בחלל קטן
לאחר "עבודת שטח" ובירור מעמיק עם מספר מתקינים/סוכני מכירות הגעתי למסקנה שאין צורך להשקיע על אינוורטר למזגנים הקטנים חשוב יותר לשים דגש על COP גבוה ודירוג אנרטגי שמתקרב ככל האפשר לA
והכי חשוב ...שלא יעבדו עליכם!
מבקש המלצה למזגן 1כ"ס לחדר ילדים קטן
במצב המחירים הקיים כיום לא קונים מזגני אינוורטר מסיבות כלכליות (של לנסות לחסוך בעלויות החשמל) אלא רק מסיבות של נוחות ואיכות חיים בלבד. הסיבה היא שהמזגנים האלה כל כך יקרים, שהחיסכון הנעשה בפועל לא מספיק להחזיר את ההפרש הכספי לפני שהמזגן מגיע לגמר חייו. לדוגמה האלקטרה 12i גם לאחר ההוזלה שנעשתה כעת לא יחזיר את ההפרש לעומת דגם Super 8 בטרם יעברו כ- 8 שנים על בסיס הפעלה של 8 שעות בשתי העונות הפעילות.
דירוג אנרגטי A במזגנים רגילים לא מהווה מדד טוב, כשמנסים להשוות אותו אל הדירוג של מזגני אינוורטר, כי בתנאי הפעלה ובשטח שמתאימים לכל אינוורטר המזגן לא עובד כל הזמן בתפוקות המקסימום והנומינלית אלא לכל היותר ל-15-20 דק', ואח"כ פועל בתפוקה מינימלית רצוף (בה צריכת החשמל נמוכה מאוד והיא מצויינת לרוב במפרטים טכניים באתר היצרן. מכון התקנים לא מודד אותה). כך שלא נכון להשוות דירוגים של אינוורטר עם מזגן רגיל, ומזגן אינוורטר עם דירוג גרוע יותר מ-A של ON-OFF תמיד יהיה יותר חסכן מה-ON OFF. בחו"ל למשל באוסטרליה הצרכנים לומדים את זה מהנחיות של משרדי איכות הסביבה שלא לעשות את זה.
דווקא לחדרי שינה אינוורטר אידיאלי מאוד יותר מאשר לסלון בו אנשים פעילים דורשים יותר קור מאשר מישהו שנח. רוב האנשים מתקשים לישון כל הלילה עם מזגן רגיל בגלל התנודות המעצבנות. מניסיון שלי לישון עם מזגן אינוורטר עד הבוקר זה הרבה יותר נעים ממזגן הרגיל.
דירוג אנרגטי A במזגנים רגילים לא מהווה מדד טוב, כשמנסים להשוות אותו אל הדירוג של מזגני אינוורטר, כי בתנאי הפעלה ובשטח שמתאימים לכל אינוורטר המזגן לא עובד כל הזמן בתפוקות המקסימום והנומינלית אלא לכל היותר ל-15-20 דק', ואח"כ פועל בתפוקה מינימלית רצוף (בה צריכת החשמל נמוכה מאוד והיא מצויינת לרוב במפרטים טכניים באתר היצרן. מכון התקנים לא מודד אותה). כך שלא נכון להשוות דירוגים של אינוורטר עם מזגן רגיל, ומזגן אינוורטר עם דירוג גרוע יותר מ-A של ON-OFF תמיד יהיה יותר חסכן מה-ON OFF. בחו"ל למשל באוסטרליה הצרכנים לומדים את זה מהנחיות של משרדי איכות הסביבה שלא לעשות את זה.
http://www.energyrating.gov.au/acl.htmlA new innovation in air conditioner technology is the use of an inverter or variable speed drive in the motor system that drives the compressor. While these systems tend to look less efficient at full load (ie their star rating at rated capacity is not always as high as conventional air conditioners), they tend to be very efficient at part load operation, which is a more common mode in a typical household. So if you are likely to use an air conditioner for long periods because you live in a hot climate, it may be worth considering an inverter system. They are, however, more expensive to buy, as a rule....
דווקא לחדרי שינה אינוורטר אידיאלי מאוד יותר מאשר לסלון בו אנשים פעילים דורשים יותר קור מאשר מישהו שנח. רוב האנשים מתקשים לישון כל הלילה עם מזגן רגיל בגלל התנודות המעצבנות. מניסיון שלי לישון עם מזגן אינוורטר עד הבוקר זה הרבה יותר נעים ממזגן הרגיל.