כבל CAT5E עבור קו טלפון
במקום להעביר שני כבלים אני משתמש בכבל CAT5E ושניים מהגידים משמשים כקו טלפון.
אני מקבל פינגים של 260MS
יכול להיות שזו הסיבה?
הכבל בערך 10 מטר.
אני מקבל פינגים של 260MS
יכול להיות שזו הסיבה?
הכבל בערך 10 מטר.
מז"א לא הפרדתי?
חיברתי כחול וכחול לבן לגידים של הקו ואילו בצד השני את אותם גידים לקופסא של החיבור טלפון.
חיברתי כחול וכחול לבן לגידים של הקו ואילו בצד השני את אותם גידים לקופסא של החיבור טלפון.
- urisavor
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 909
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
לזה התכוונתי.
הסבר קצר: הזוגות מפותלים כל אחד עם עצמו על מנת להפחית רעשים מושרים. הם נועדו להיות בשימוש כזוגות מאוזנים (balanced). אם ניקח למשל כחול וירוק ונחבר אותם כזוג, רמת הרעש תהיה גבוהה יותר. זאת הסיבה שהצבעים בחיבור ethernet מוגדרים ולא כדאי להמציא סידור חדש, אפילו אם זה יהיה סידור פנימי רק לרשת הפרטית שלנו.
לגבי חיבור טלפוניה במקביל לרשת על כבל Cat5, אחפש סימוכין לכך, אבל למיטב זיכרוני, זהו שימוש לגיטימי ואפילו תיקני.
הסבר קצר: הזוגות מפותלים כל אחד עם עצמו על מנת להפחית רעשים מושרים. הם נועדו להיות בשימוש כזוגות מאוזנים (balanced). אם ניקח למשל כחול וירוק ונחבר אותם כזוג, רמת הרעש תהיה גבוהה יותר. זאת הסיבה שהצבעים בחיבור ethernet מוגדרים ולא כדאי להמציא סידור חדש, אפילו אם זה יהיה סידור פנימי רק לרשת הפרטית שלנו.
לגבי חיבור טלפוניה במקביל לרשת על כבל Cat5, אחפש סימוכין לכך, אבל למיטב זיכרוני, זהו שימוש לגיטימי ואפילו תיקני.
טוב לדעת
תודה
אני אבדוק שוב את הסיבה לפיניגים.
תודה
אני אבדוק שוב את הסיבה לפיניגים.
מה הדרך הטובה ביותר לחבר בין גידים חשופים?
הלחמה?
הלחמה?
השאלה גם אם מדובר על רשת.
או שמה עדיך לחבר קונקטור זכר ובקצה השני מחבר נקבה.?
או שמה עדיך לחבר קונקטור זכר ובקצה השני מחבר נקבה.?
- urisavor
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 909
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
לא הבנתי למה יש לך גידים חשופים לחבר?
אם זה שני כבלי טלפון, אז אני ממליץ לחבר את שניהם לאותו שקע - ומהשקע, כמובן בכבל סטנדרטי למכשיר הטלפון. מאחורי השקע כבר תמצא חיבור מתאים - בורג או קרונה וכד'
כנ"ל לגבי כבל רשת, אם כי כאן לא נראה לי שיהיה מיקרה שתהיה צריך לחבר שני כבלים חשופים זה לזה.
אם זה שני כבלי טלפון, אז אני ממליץ לחבר את שניהם לאותו שקע - ומהשקע, כמובן בכבל סטנדרטי למכשיר הטלפון. מאחורי השקע כבר תמצא חיבור מתאים - בורג או קרונה וכד'
כנ"ל לגבי כבל רשת, אם כי כאן לא נראה לי שיהיה מיקרה שתהיה צריך לחבר שני כבלים חשופים זה לזה.
זה בדיוק העניין שיש לי מקרה כזה.
יש לי נקודת רשת של 12 מטר, הראווטר הוזז ממקומו ל10 מטר אחרים, במקום להעביר כבל חדש של 22 מטר, אני מחבר בינהם, כרגע זה מחובר בצורה חשופה אחד לשני.
להלחים אותם או לחבר להם קונקטור זכר ונקבה?
יש לי נקודת רשת של 12 מטר, הראווטר הוזז ממקומו ל10 מטר אחרים, במקום להעביר כבל חדש של 22 מטר, אני מחבר בינהם, כרגע זה מחובר בצורה חשופה אחד לשני.
להלחים אותם או לחבר להם קונקטור זכר ונקבה?
שוב,הלחמה זה הפיתרון הטוב ביותר(אם יש לך אפשרות לביצוע)Nba כתב:זה בדיוק העניין שיש לי מקרה כזה.
להלחים אותם או לחבר להם קונקטור זכר ונקבה?...
מה לגבי הטלפון, הוא עובד בסדר ?
לדעתי הגידים של כבל cat5 דקים יותר מכבלי הנחושת הרגילים וזה לא תיקני.
בכל מקרה לגבי העניין ששאלת, כל עוד לא הרמת שפורפרת בטלפון או שאתה באמצע שיחה,
הגידים שמחוברים לטלפון לא יכולים להשפיע בהשראות על 4 הגידים של הרשת,
כי בעצם לא עבר דרכם זרם.
לדעתי הגידים של כבל cat5 דקים יותר מכבלי הנחושת הרגילים וזה לא תיקני.
בכל מקרה לגבי העניין ששאלת, כל עוד לא הרמת שפורפרת בטלפון או שאתה באמצע שיחה,
הגידים שמחוברים לטלפון לא יכולים להשפיע בהשראות על 4 הגידים של הרשת,
כי בעצם לא עבר דרכם זרם.
חיבור הקו טלפון משמש אך ורק כקו למודם.
אני אנסה לחבר עם אותו מרחק עם כבל יעודי לטלפון ואדווח.
אני אנסה לחבר עם אותו מרחק עם כבל יעודי לטלפון ואדווח.
הפכתי את הקטבים
ומשום מה, שוב היום יש לי פינגים גבוהים והאינטרנט לא זז..
ומשום מה, שוב היום יש לי פינגים גבוהים והאינטרנט לא זז..