גוגלפון יורד מייצור

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
שלח תגובה
gmb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #1 

גוגל הודיעה כי הם מפסיקים את ייצור הגוגלפון וכי גם מפסיקים את המכירה שלו
מישהו רוצה כמה מכשירים אחרונים?

http://iandroid.co.il/phpBB3/post35152.html

אם הייתם עומדים היום לפני רכישה של מכשיר חדש
במה הייתם בוחרים, בנקסוס או ב HD2?
שתיהם עם תכונות די דומות ושתיהם נחשבים ל"מובילים" במ"ה שלהם

רמי

theProfessor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 226
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2 

לא כתוב בשום מקום שהם נפסיקים לייצר את הנקסוס1
רק אומרים שהם לא ייצרו נקסוס2
אני עדיין הייתי קונה את הנקסוס
I'm not as think as you drunk i am

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #3 

מה לגבי DROID-X
למה הוא לא אופציה ?

http://www.motorola.com/Consumers/US-EN ... ical#flash[B2C-DROID-X-WATCH-DEMO-US-EN]

bg1987
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1232
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #4 

ויש גם את HTC DESIRE

gmb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

אוקיי, אז יש גם את הדיזייר
שזה אותה גברת בשינוי אדרת

במה הייתם בוחרים אחרי הכל
ב HD2 או באנדרואיד כמו נקסוס/דיזייר?

במיוחד בשיקולי עלות/מחיר (הנקסוס זול יותר מכולם אם אני לא טועה)

רמי

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #6 

נקסוס 1 או HD2? זאת שאלה רטורית?
Need more cowbell

gmb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

למה רטורית?
אני עומד בפני ההחלטה, ואין לי מושג במה לבחור

בייחוד כעת כשמתאפשר גם להתקין את האנדרואיד על ה HD2

או שאולי אני טועה? ובכל מקרה גם ככה, ה HD2 טוב יותר?

רמי

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #8 

gmb,
הייתי משנה את הכותרת של השרשור כי גוגל לא הפסיקו את הייצור אלא הודיעו שהם לא ייצרו מכשיר נקסוס 2.....

בקשר להודעה הדי צפויה שלהם אז צריך להבדיל בין איכות מכשיר הנקסוס 1 לבין המודל העיסקי שגוגל ניסו להכיל עליו. ראשית המקור לכתבה הוא ראיון עם ה CEO של גוגל ולכן אין פה שום קונספירציה של אפל או משהו מניפולטיבי אחר. מי שורצה לקרוא את הראיון עצמו ולקרוא את הדברים בקונטקסט הנכון, הנה הקישור: http://www.telegraph.co.uk/technology/g ... -data.html

כמוצר, מכשיר הנקסוס 1 הוא ללא ספק הצלחה חומרתית ותוכנתית. אחרי טיפול הבאגים הראשונים (בעיות קליטה), אחרי טיפול במודל התמיכה ההזוי שגוגל ניסו לייצר ("תשאיר הודעה ואנחנו נחזור אלייך תוך 48 שעות") ואחרי שחרור גירסה התומכת במולטיטאצ' (בתחילה המכשירים שנמכרו בארה"ב לא תמכו בכך), למכשיר כיום אין כמעט חסרונות (טוב...למעט הסוללה שלו). עדיין, מצד שני צריך להזכיר שהוא לא היה מכשיר פורץ דרך. ל HTC כבר היתה חומרה לא פחות טובה מהנקסוס וזה מכשיר ה HD2 שלהם (מריץ WinMo) וקצת אחרי גם הושק האח הכמעט תאום של הנקסוס, מכשיר הדייזר (אני לא מתייחס ל Incredible ול EVO שיצאו מאוחר יותר). כמודל עסקי, לא יעזור כלום, גוגל כשלה. היא ניסתה למכור את המוצר בעצמה דרך האתר שלה כאשר כמעט כל הטלפונים בארה"ב נמכרים דרך המפעילות שם. הם הבינו בדרך הקשה שבשביל למכור אתה צריך לתת לאדם למשש את המכשיר שלו ואתה צריך אנשי מכירות ושיווק שיפיצו אותו (חנויות הרשת). המודל החדשני שלהם כשל וזה בעצם כל הסיפור. לדעתי זאת הסיבה שגוגל לא ממשיכה בעולם הזה כי הם "הבינו" את המשמעות של השוק הזה. הם הבינו מה צריך כדי להצליח בשוק הזה בארה"ב וזה פשוט לא מתאים להם (גוגל ניסתה לייצר מודל Apple Light...כלומר להצליח כמו אפל אבל בלי כל "הבלאגן" מסביב).

אריק שמידט המנכ"ל, יכול לספר עד מחר על כך שכל מה שהם ניסו לעשות זה לקדם את מערכת אנדרואיד שלהם. גוגל ניסו לעשות פה הרבה יותר ואף אחד לא תיכנן על כך שהמכירות יהיו כל כך נמוכות. אני מניח שהם החליטו לקחת סיכון מחושב (לא גבוה מידי) עם הנקסוס על מנת לראות איך זה ילך...אם זה לא יצליח אז לא נורא, עוד כמה עשרות מיליוני דולרים הפסד לא מדגדגים להם. אם זה יצליח (הכוונה בהצלחה זה לא רווח אלא דריסת רגל משמעותית יותר בשוק הזה), הם היו ממשיכים להיכנס לשוק הזה ביתר שאת (לייצר מכשירים נוספים ולהשקיע עוד כסף בחטיבה הזאת).

בקשר להווה ולכל בעלי הנקסוס הנוכחי (ומי שמייעד לרכוש מכשיר כזה), לא מצאתי איזה פגיעה בעצם ההחלטה שלהם לא לייצר מכשיר חדש...למעט זה שעכשיו המכשיר הבא שלנו לא יהיה מבית היוצר שלהם, לא יהיה הבייבי שלהם, לא בהכרח יהיה המכשיר שמקבל את גירסאות האנדרואיד החדשות ראשון.

אגב, כששואלים אותי מה ההבדל בין הדייזר לנקסוס אני אומר שהנקסוס זה כמו פלסטלינה שאתה כרוכש יכול לעצב איך שבא לך...הדייזר מגיע כבר מעוצב (יפה אומנם אבל עדיין מעוצב ע"י ה Sense UI) ולכן הוא יותר מוצר של להוציא מהקופסה ולהתחיל לעבוד, הנקסוס לא כזה אבל אם יש לך זמן והבנה ניתן להגיע עם הנקסוס לדברים מרשימים מאוד (גם האייפון מגיע מעוצב, לא רק מעוצב אלא מפוסל לגמרי ואתה כלקוח לא יכול לשנות בו כלום!)

bg1987
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

osherov כתב: אגב, כששואלים אותי מה ההבדל בין הדייזר לנקסוס אני אומר שהנקסוס זה כמו פלסטלינה שאתה כרוכש יכול לעצב איך שבא לך...הדייזר מגיע כבר מעוצב (יפה אומנם אבל עדיין מעוצב ע"י ה Sense UI) ולכן הוא יותר מוצר של להוציא מהקופסה ולהתחיל לעבוד, הנקסוס לא כזה אבל אם יש לך זמן והבנה ניתן להגיע עם הנקסוס לדברים מרשימים מאוד (גם האייפון מגיע מעוצב, לא רק מעוצב אלא מפוסל לגמרי ואתה כלקוח לא יכול לשנות בו כלום!)
...
אבל אם רוצים אפשר להסיר את הSENSE UI ולשים ממשק אחר, זה לא שזה דבוק למערכת ההפעלה.
האמת, ראיתי גם מדריך לSENSE UI על האייפון, זה נראה מגניב ביותר. (כמובן שזה כול לJB ועוד מליון התעסקויות)

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #10 

bg1987 כתב:
osherov כתב: אגב, כששואלים אותי מה ההבדל בין הדייזר לנקסוס אני אומר שהנקסוס זה כמו פלסטלינה שאתה כרוכש יכול לעצב איך שבא לך...הדייזר מגיע כבר מעוצב (יפה אומנם אבל עדיין מעוצב ע"י ה Sense UI) ולכן הוא יותר מוצר של להוציא מהקופסה ולהתחיל לעבוד, הנקסוס לא כזה אבל אם יש לך זמן והבנה ניתן להגיע עם הנקסוס לדברים מרשימים מאוד (גם האייפון מגיע מעוצב, לא רק מעוצב אלא מפוסל לגמרי ואתה כלקוח לא יכול לשנות בו כלום!)
...
אבל אם רוצים אפשר להסיר את הSENSE UI ולשים ממשק אחר, זה לא שזה דבוק למערכת ההפעלה.
האמת, ראיתי גם מדריך לSENSE UI על האייפון, זה נראה מגניב ביותר. (כמובן שזה כול לJB ועוד מליון התעסקויות)
...
ה Sense UI זה חלק מוטמע ב OS של אנדרואיד. התהליך להוספת ה Sense UI יבהיר את זה:
ברגע שגוגל משחררים גירסה חדשה (נניח ה FroYo ששוחרר לא מזמן לנקסוס) במקביל (כמעט) הם משחררים את קוד המקור של הגירסה הזאת. כאן נכנסת חברת HTC ומטמיעה לתוך הקוד את הממשק שלהם, ה Sense UI ומייצרת בעצם גירסה משלה לאנדרואיד שמתאימה למכשירים שלה (ה Sense UI יושב כחלק מה OS ולא רק מעליו). לתהליך הזה יש יתרון וחיסרון....היתרון הוא שהממשק רץ ועובד יפה מאוד מכיוון שהוא מוטמע במערכת. החיסרון הוא שתהליך זה לוקח זמן ולכן בעלי הדייזר עדיין ממתינים לגירסת ה FroYo שלהם בעוד בעלי הנקסוס כבר מזמן נהנים ממנה.

הערות:
בגלל שמכשיר הדייזר כבר נפתח להרשאות root ניתן להתקין גם על הדייזר ROM-ים אחרים (כגון הפרויו), אבל זה ידרוש מבעל הדייזר לוותר על ה Sense UI שלו וגם אז עדיין כמות ה ROM-ים היא משמעותית קטנה מזאת שמקבלים בעלי הנקסוס (ROM זה בעצם גירסת אנדרואיד שעברה קוסטומיזציה). כמות המפתחים היעודיים למכשירי הדייזר הם משמעותית נמוכה יותר מאלה של הנקסוס ולכן כל הטיקים והשטיקים שמגיעים כל הזמן (לדוגמה התקנת Ebuntu או אמולטור ל Win95 או יכולת הקלטת וידאו 720p וכו) מגיעים תמיד למכשיר הנקסוס לפני כל מכשירי האנדרואיד האחרים

mokagi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #11 

zovirax כתב:מה לגבי DROID-X
למה הוא לא אופציה ?

http://www.motorola.com/Consumers/US-EN ... ical#flash[B2C-DROID-X-WATCH-DEMO-US-EN]
...
כי הוא לא GSM

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #12 

mokagi כתב:
zovirax כתב:מה לגבי DROID-X
למה הוא לא אופציה ?

...
כי הוא לא GSM
...
באמת ראיתי מקודם שהוא לא GSM
נראה מכשיר מאוד נחמד ואיכותי.

bg1987
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

osherov
לא ידעתי את זה, לגבי ההערות של הפיתוח, הכוונה רק לרום, לא לאפליקציות, או שיש אפליקציות שירוצו על NEXUS ולא על DESIRE?
(למעט כאלו שדורשות FROYO)

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #14 

כבעלים של HD2 אני מאוד מרוצה.
אבל... אפליקציות יש יותר לאנדרואיד
או יותר נכון, יהיו יותר.
שנ המכשירים הם יצירות פאר חומרתיות.
נכון, ה HD2 יריץ אנדרואיד.
אבל זה עדיין לא בשל לחלוטין.
העם דורש..... כל מיני דברים

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #15 

bg1987 כתב:osherov
לא ידעתי את זה, לגבי ההערות של הפיתוח, הכוונה רק לרום, לא לאפליקציות, או שיש אפליקציות שירוצו על NEXUS ולא על DESIRE?
(למעט כאלו שדורשות FROYO)
...
כמעט כל האפליקציות במרקט רצות גם על הדייזר. כמובן שאפליקציות יעודיות לפרויו (יש מעט כאלה) ירוצו עליו רק כאשר הוא יקבל את השידרוג שלו (לדעתי זה יתרחש בקרוב מאוד)

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”