קניית נגן מדיה על פי התנאים הבאים. מבקש את המלצתכם

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
shacham פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קודם כל אתחיל בזה שחקרתי את הנושא הזה בעשרות שרשורים בפורום ועדיין לא מצאתי את התשובה האולטימטיבית שאותה אני מחפש.
אני רוצה לקנות מזרימדיה לבית של הורים שלי, בעיקר לשימוש אבי.
הוא אמור לשבת בסלון להתחבר לרסיבר ב HDMI ומשם לטלויזיה, גם כן HDMI.
אני לא מאמין שאחבר אותו לרשת האלחוטית, אולי רק אם זה יתאפשר כגימיק (אני גם לא מאמין שהראוטר שם תומך בתקן N), לדעתי השימוש יהיה באמצעות USB DOK או HDD USB.
אני מניח שאם המכשיר יעמוד בדרישות בעתיד אני ארצה לחבר לו HD פנימי (לא אכפת לי איזה גודל).
במידה ואני כן מחבר את המכשיר לרשת האלחוטית - האם אפשר פשוט לבצע העברה של קובץ מסוים מהמחשב ל HD הפנימי במידה ויש כזה?
המטרה היא לשדר סרטים ב HD (פורמט mkv ושאר הפורמטים שאני מניח שבעתיד יהיו יותר סטנדרטיים), כמובן שחשוב שתהיה תמיכה בעדכונים עתידיים כמו פורמטים חדשים.
עדיף מאוד שהממשק יהיה בעברית אך זה לא חובה במקרה וזהו המכשול היחידי בקנייה של מכשיר מסוים.
חשוב שהמכשיר לא ירעיש כי הוא מיועד להיות בסלון.
כמו כן - חשוב מאוד שתהיה תמיכה מלאה בתרגום בעברית ושהתרגום עצמו לא יהיה מסורבל ובעל סימנים לא מובנים.

לסיכום - מכשיר עם פונקציונליות בסיסית עד כמה שהבנתי מכל השרשורים כאן - שמנגן HD ללא קרטוע, תומך בכתוביות, בצורה טובה ובעל ממשק נוח מאוד לאנשים עם פחות התנסות בתחום...

תקציב - באיזור 800 ש"ח.

אגב - מחיפוש שביצעתי יש בזאפ את המכשיר A-200 ב KSP ב 800 ש"ח כאשר אותו מכשיר בחנויות אחרות בערך פי 2 במחיר, וגם XTREAMER שציינתם שעולה באיזור 800 ש"ח - בבאג מצאתי אותו בקרוב ל-950 ש"ח.
איפה כדאי לקנות?

תודה רבה מראש,

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #2 

הכי מתאים לדרישות שלך זה הA200, יש בו מקום לכונן 3.5״, הוא תומך בפורמטים החדשים, יש לו מספר פתרונות JB, עדכונים אוטומטיים ישירות מהמכשיר, ומחיר אטרקטיבי.

האקסטרימר יכול לבוא בחשבון מבחינת תקציב, אך אינו תומך בפורמטים החדשים, ויש בו מקום לכונן 2.5" (יקר יותר ומוגבל בנפח).

אני קניתי את אחד המכשירים בחנות המדוברת.

shacham פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

קודם כל תודה על התגובה המהירה

שליחה #3 

כאשר אתה אומר החנות המדוברת אתה מדבר על באג?
ולגבי הA200 - האם הוא תומך בכל הקריטריונים שציינתי: לא מרעיש, משדר HD ללא קירטוע, ממשק נוח ותמיכה בעברית (כולל תרגום)?
אגב- אני לא מתכוון לבצע בו שינויי גירסאות אם זה לא עדכון ממש מהותי.. האם הוא מגיע בגירסה העדכנית או שצריך לעדכן אותו?
מבחינת האיכות - באותה קטגורית מחיר, מי נחשב הטוב יותר בהשוואה בין XTREAMER ל POPCORN?

וסליחה על הבורות אבל תוכלו להסביר מה זה ה JB הזה?

תודה שוב

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

אני מדבר על פופקורן מקיי.אס.פי

הפופקורן נחשב מתקדם יותר, לגבי הממשק, מדובר על עניין של העדפה אישית...

בפופקורן מעדכנים קושחה דרך המכשיר בלחיצת כפתור, כך שאין שום בעיה להישאר מעודכנים עם הגרסה הרשמית האחרונה.

הפופקורן תומך בממשק בעברית ובכתוביות בעברית (מוצגים תקין), שמות קבצים מוצגים בעברית הפוכה (יסודר בשלב מאוחר יותר).

JB אומר תצוגה של התוכן ע״י קיר סרטים וסדרות, בלחיצת כפתור אתה יכול לעדכן את התוכן והתוכנה שואבת מידע מהאינטרנט, לאחר מכן תוכל להיכנס לתקציר, ז׳אנר וכו׳. ברגע שאתה עובד עם ה-JB, קשה לחזור אחורה...

shacham פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

אוקיי הבנתי את מה שאתה אומר אבל..

שליחה #5 

ה JB הזה הוא עדכון שמי מבצע? אנחנו בעדכון קושחה עצמאי או שזה חלק מהעדכון האוטומטי שדיברת עליו?
והאם הוא לא קיים ב xtreamer?

העניין של הקבצים שבעברית מוצגים הפוך זה בעייתי אני מניח בעיקר בתמונות או מוזיקה משום שגם ככה שמות קבצי הסרטים הם באנגלית...
זה נתון ששווה התייחסות, יש לך מושג מתי צפוי פיתרון תכנה שמטפל בזה?

בכל אופן - לגבי המכשיר שרכשת באתר המדובר - האם הוא אותו מכשיר בדיוק כמו שאר החנויות? מגיע עם כל האבזור? אין סיכוי ליפול איתו?
מוזר לי ההפרש העצום במחירים..

ענית לי על כמה שאלות
תודה רבה!

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שליחה #6 

לך על הXTREAMER, בבאג עם אנטנה ב-800 ש"ח. בדיוטי פרי יותר זול קצת.

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7974&perur=1&t=40

תומך בעברית בצורה מלאה, כולל שמות קבצים תרגום וכו'.
יש גירסת קושחה שכבר יצאה בבטא ומכילה JUKEBOX שנראה מצויין, וגם תמיכה בפורמטי האודיו החדשים אם תקנה את המכשיר מבאג (זה המכשיר עם הגירסה החדשה של הצ'יפ).
עונה על כל הדרישות שלך, שקט לחלוטין - הוא מגיע עם גוף קירור, המאוורר מנוטרל.
אין קרטועים, עובד חלק לחלוטין, כל עוד זה לא מרשת אלחוטית
באלחוטי אפשר לנגן את רוב הסרטים עד 720P, יותר מזה מתחיל לקרטע, אולי בעתיד זה ישתפר. כנראה שלא.

bg1987
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1232
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #7 

האקסטרימר החדש מגיע ללא אנטנה.
וזה שמגיע עם אנטנה, לא תומך, ולא יתמוך בפורמטים החדשים.

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #8 

bg1987 כתב:האקסטרימר החדש מגיע ללא אנטנה.
וזה שמגיע עם אנטנה, לא תומך, ולא יתמוך בפורמטים החדשים.
...
לאקסטרימר החדש מוסיפים כסף ומקבלים את האנטנה. מי שכתב לפנייך צדק במחיר, כולל האנטנה, ובדיוטי פרי זה בערך 680 שקל כולל האנטנה.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

יש דעות לכאן או לכאן, מבחינת פיצ׳רים, כונן פנימי ותמיכה בפורמטים, הפופקורן נותן את התמורה הגבוהה ביותר.

את ה-JB מתקינים בנפרד, אך מדובר על פיצ׳ר שקיים מעל שנה וכרגע לא קיים באקסטרימר...

לעסוק בגרסאות עתידיות זה לא חוכמה, גם לפופקורן אמור לצאת עדכון משמעותי שייקח אותו עוד צעד קדימה.

לגבי המוצר בחנות, מדובר על מוצר חדש, זהה, ומגיע עם שנת אחריות מקומית.

נכון להיום, הוא היחיד במחיר הזה שמגיע עם תמיכה מהקופסא בפורמטים החדשים, בפתרונות JB ועם מקום לכונן 3.5".

shacham פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

תודה לכולכם

שליחה #10 

האמת שעד שהעליתם את נושא ה xtreamer כבר נטיתי לקנות את ה A200 בבירור משום שהוא במסגרת התקציב שהחלטתי אבל עכשיו אני כבר מבולבל.
אני מניח שזה ייפול בחנות על מה שיותר ישכנע אותי.
אבל הכי חשוב זה שמבחינת הדרישות הבסיסיות שהצבתי המכשיר שנבחר יעמוד בהם.

תודה לכולם

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

לפופקורן יש גירסת בטא שכבר מראה את היכולות שהובטחו עובדות בפועל ?
ב-X מדובר בגירסה שנמצאת בשלבי סגירה אחרונים, כנראה עניין של ימים או שבועות בודדים עד שתצא לקהל הרחב.
אגב גם הגודל של ה-X מהווה יתרון כמו שגיליתי לאחרונה. לקחתי אותו איתי לחו"ל לנסיעות עבודה, שנאי וכבל HDMI יחד עם ה2.5 הנייד, ויש לך מוסיקה וסרטים בחדר במלון. תענוג.

shacham פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

תודה לכם.קניתי את xtreamer בסוף

שליחה #12 

הגירסה sidewinder כוללת צלעות קירור וגם קניתי אנטנה ב 100 ש"ח. קניתי בבאג.
האם צריך להתקין איזשהם עדכונים או שניתן להתחיל לבדוק אותו?

תודה שוב

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #13 

karpe כתב:לפופקורן יש גירסת בטא שכבר מראה את היכולות שהובטחו עובדות בפועל ?
ב-X מדובר בגירסה שנמצאת בשלבי סגירה אחרונים, כנראה עניין של ימים או שבועות בודדים עד שתצא לקהל הרחב.
אגב גם הגודל של ה-X מהווה יתרון כמו שגיליתי לאחרונה. לקחתי אותו איתי לחו"ל לנסיעות עבודה, שנאי וכבל HDMI יחד עם ה2.5 הנייד, ויש לך מוסיקה וסרטים בחדר במלון. תענוג.
...
אני מזכיר לך שחברת אקסטרימר אמרו שזה ייקח "ימים בודדים" עוד לפני ההשקה שלו, וכבר עברו בערך חודשיים מאז (כשהם אמרו "ימים בודדים" גם בהשקה הראשונית (בה למשל זיו קיבל את המכשיר).

לגבי הניידות - למטרה הזו יש את ה Bollo או ה HDX bone שמצטיינים בגודל זעיר במיוחד.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

karpe

תגיד אתה רציני?

להזכירך אקסטרימר הבטיחו שהדגם הנוכחי יתמוך בפורמטי האודיו החדשים, וכיום ידוע שזה לא יקרה לעולם...

גם אני קניתי אקסטרימר, אבל מה ההתלהבות מהבטחות וכל מיני גרסאות בטא, אני כבר מעל חצי שנה נהנה מתמיכה מלאה בכל הפורמטים ומ-JB אמיתי, דבר שבאקסטרימר (שקיבלתי קודם לכן) לא קיים.

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

כן, אני רציני לגמרי. אני מאלה שהיו בהזמנה הראשונה של האקסטרימר, עוד לפני שראו אותו עובד או שהיו עליו מבחנים בכלל.
נכון שהבטיחו JB ופורמטים ולא עמדו בזה. ולמרות זה אני מאד מרוצה ממנו, הוא עושה מה שאני צריך ממנו, ובמחיר מצויין. כל החברים שלי קנו בהמלצתי וכולם מאוהבים בממזר הקטן.

אבל עזוב מה שהיה, הבטיחו, לא עמדו בזמנים, דפקו את אלה שקנו את הדגם הראשון. היום אנחנו בנקודת זמן אחרת.
אנחנו רואים שיש גב לחברה, החבר'ה עובדים לשפר את הקושחה כל הזמן ונשמעים לבקשות הקהילה. וזה מאד חשוב.

יש את הדגם החדש שכן תומך מבחינת חומרה בפורמטים החדשים (עזוב את זה שאני לא רואה בזה חשיבות גדולה..אבל זה אני). יש JB שכבר עובד והודגם בבטא, זה לא משהו באוויר שאומרים "עובדים על זה". כנ"ל לגבי הפורמטים החדשים.
יש הוכחה שזה עובד ויש אנשים שיש להם את זה כבר בבית. אז זה רק עניין של סגירות אחרונות עד שזה ישוחרר.
אגב, לפי מה שאני קורא בפורום מדובר בJB עם יכולות מרשימות מאד, משהו שיציב רף חדש לכל הסטרימרים מבחינת תחכום ושימושיות.

אז לגבי מי שמתלבט בנקודת הזמן הנוכחית אם לקנות, בהחלט אפשר להניח שיש תמיכה ויש JB, כשזה עניין של ימים או שבועות בודדים. וגם כמו שהוא כרגע לדעתי הוא שווה כל שקל. כל אחד יעשה את החשבון שלו, זו דעתי.

(ובמאמר מוסגר, בגירסה 3 - שאין לדעת מתי תצא, יהיה גם דפדפן אופרה מלא ותמיכה בעכבר ומקלדת)

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

וואלה אם הכל יגיע גם אני אהיה מרוצה.

ד"א, אני לא יודע אם אתה מעודכן, אבל אם כבר מישהו יציב רף חדש, אלה יהיו פופקורן עם ה-GUI הייחודי שלהם, בשילוב JB מובנה ותמיכה בתכני 3D בסיסיים (שכבר עובד והודגם מספר פעמים).

בכל מקרה, עוד חזון למועד...

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”