זקוק ליעוץ בבחירת מזרימדיה

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
richrach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2250
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #1 

לאחר שמעבר הדירה הסתיים ונקנתה טלויזיה חדשה הגיע הזמן להתחדש גם בסטרימר,
כיום יש ברשותי מגבר ישן (מאוד): Yamaha RX-V430, לא מחובר לרמקולים ולכן הוא מאוכסן במחסן. בעתיד הלא רחוק ירכש סט רמקולים וכנראה שגם מגבר חדש (צעד זה יתממש כנראה רק במהלך השנה הבאה) אך כרגע הסאונד מגיע מהטלויזיה :עצוב:
תוכן המדיה יגיע לסטרימר דרך כונן חיצוני/פנימי ולא דרך הרשת הואיל ואין נק' רשת בסלון. כיום תוכן המדיה השולט אצלי במאגרים הוא מסוג MKV 720/1080 ומעט סרטי בלוריי מלאים שהורדו מהניוז ולכן נראה שעל פניו ה- A200 כרגע הכי מתאים לי, האם יהיה נכון לקנות דווקא את ה-C200 כדי שבעתיד תחסך קנייה של נגן בלוריי יעודי או שעדיף לרכוש את ה-200 הפשוט ובעתיד לשדרג?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

בקצב שהדברים מתפתחים - נראה לי שעדיף בעתיד לרכוש כונן בלוריי ייעודי. או מזרימדיה חלופי. במיוחד אם גם ככה יש לך תכניות לרכוש ציוד בעתיד.
יש לך גם את הDVICO N1 ששווה שקילה לדעתי.

richrach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

כרגע התכנון הוא לרכוש מקיי.אס.פי ולכן אני לא רואה הצדקה להוסיף עוד 400 ש"ח וללכת על ה- N1, האם אני מפספס משהו וכן יש בו משהו ששווה את התוספת? חוץ מזה אם אני מוציא 1200 ש"ח משתלם יותר להוסיף עוד 300 ולרכוש את ה- C200... לא?!

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17926
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2492 פעמים

שליחה #4 

richrach כתב:כרגע התכנון הוא לרכוש מקיי.אס.פי ולכן אני לא רואה הצדקה להוסיף עוד 400 ש"ח וללכת על ה- N1, האם אני מפספס משהו וכן יש בו משהו ששווה את התוספת? חוץ מזה אם אני מוציא 1200 ש"ח משתלם יותר להוסיף עוד 300 ולרכוש את ה- C200... לא?!
...
במידה והתקציב מאפשר לך על ה C200 כי:

א.בנוי מסיבי יחסית לפלסטיק הזול של ה A200

ב.מאפשר הכנסת כונן BD שיתן לך אפשרות לקרוא CD,DVD ו BD ,כאשר עבור ניגון ה BD ניתן לעקוף את הגנת האזורים. אתה מקבל מכשיר אחד שעושה הכל.

ג. תומך בהצגת תפריטי BD מלאים.

ד. מאפשר חיבור של 4 כוננים חיצונים בחיבור USB

בזמן הקרוב יוצא עדכון קושחה חדש, שיסדר את מרבית הבאגים,שלא מאפשרים כרגע לקבל הנאה מושלמת ממנו, ואז המכשיר אמור להיות פצצה.

richrach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

istarmini,
העניין הוא שגם אם אעשה כמה סלטות באויר ואשיג את הסכום לרכישת ה- C200, לא אהנה ממנו בשנה הקרובה מבחינת סאונד ולכן ניגון סרטי BD לא יהיה כ"כ רלוונטי. האם יש טעם לצפות בסרטי BD ללא יכולת שמיעת פורמטי הסאונד החדשים?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

השאלה היא מה אתה מחפש. אני אוהב בין השאר את העיצוב של הDVICO שנראה אין מה לעשות - הרבה יותר טוב מאלו של POPCORN. היתרון הגדול של הC200 הוא הרצת תפריטים מלאים בבלוריי מלא - שזה למי שמעוניין דיי מדליק.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #7 

אם בשנה הקרובה אין לך תוכניות רכישת רסיבר לך על הזול ביותר שמאפשר לך ניגון התכנים שלך: אקסטרימר, פלייאון, A200

עוד שנה אלוהים גדול, אולי כבר יהיה מזרימדיות 3D עם HDMI 1.4?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #8 

richrach כתב:istarmini,
העניין הוא שגם אם אעשה כמה סלטות באויר ואשיג את הסכום לרכישת ה- C200, לא אהנה ממנו בשנה הקרובה מבחינת סאונד ולכן ניגון סרטי BD לא יהיה כ"כ רלוונטי. האם יש טעם לצפות בסרטי BD ללא יכולת שמיעת פורמטי הסאונד החדשים?
...
תראה לרכוש A200 חדש על מנת למכור אותו בעוד כשנה אתה תפסיד הרבה כסף .

מבחינת פורמטי האודיו החדשים למול הפורמטים הרגילים ,מנסיוני, לא מדובר על מהפך מהסיבה הפשוטה ,שלמעשה, במידה ואין לך רסיבר שתומך בפורמטים החדשים מה שאתה שומע הוא ה CORE של החדשים שהוא בכל מקרה טוב יותר מהפורמטים הרגילים.
מבחינת תמונה אז ברור ש BD מלא שלא עבר כיווץ , כזה או אחר, של הוידאו אמור לתת תמונה טובה יותר אבל את זה תוכל להרגיש אך ורק בצפיה על מסך גדול ( 100 אינץ וצפונה). על מסכים של 42-50 אינץ ממרחק של כ 3.5-4מטר אני לא מאמין שתרגיש בהבדל.

שוב, ההיתרון של ה C200 על ה A200 ,מבחינתך, הוא היכולת ליצור מכשיר אחד שעושה הכל וגם נראה טוב יותר. במידה וזה לא חשוב לך אתה יכול לותר על ה C וללכת על ה A .

בהצלחה

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #9 

Itay_Pollak כתב:השאלה היא מה אתה מחפש. אני אוהב בין השאר את העיצוב של הDVICO שנראה אין מה לעשות - הרבה יותר טוב מאלו של POPCORN. היתרון הגדול של הC200 הוא הרצת תפריטים מלאים בבלוריי מלא - שזה למי שמעוניין דיי מדליק.
...
יכולת הצגת תפריטים, לדעתי, לא צריכה להוות שיקול כשהיא עומדת בפני עצמה. במידה וזה מגיע על הדרך אז אחלה.

בתכלס מי צריך את התפריטים?
מה אנחנו מבקשים?
כולה רוצים לראות סרט, לא ככה?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #10 

אני האחרון שבעד, זה רק מעכב את הזמן עד לצפייה בסרט :) ואני לא מאלו שנכנסים לכל התוספות

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #11 

Itay_Pollak כתב:אני האחרון שבעד, זה רק מעכב את הזמן עד לצפייה בסרט :) ואני לא מאלו שנכנסים לכל התוספות
...
לפעמים עד שאתה מגיע לראות את התוספות אתה צריך לעבור את כל הבקרוב של הסרטים, שזה לוקח לפעמים הרבה זמן מיותר. כמובן ,שבמידה ואתה רוצה לדלג על זה ,הרבה פעמים המכשיר נתקע :(

בקיצור אצלי אופציית התפריטים בכלל מבוטלת.

richrach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

מה מבחינת תמיכה בכתוביות בעברית, תפריטים ושאר ירקות? ה- A200 מסתדר איתם?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #13 

richrach כתב:מה מבחינת תמיכה בכתוביות בעברית, תפריטים ושאר ירקות? ה- A200 מסתדר איתם?
...
ה A200 לא אמור להסתדר עם תפריטים.

לגבי הכתוביות עדין לא מושלם , בקרוב יהיה עדכון קושחה .

richrach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

istarmini כתב:
richrach כתב:מה מבחינת תמיכה בכתוביות בעברית, תפריטים ושאר ירקות? ה- A200 מסתדר איתם?
...
...
מה הכוונה? תוכל לפרט יותר?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #15 

richrach כתב:
istarmini כתב:
...
...
מה הכוונה? תוכל לפרט יותר?
...
הכוונה שהוא לא אמור להציג תפריטי BD מלאים לא עכשיו וגם לא בעתיד זה אחד ההבדלים בין ה A200 לבין ה C200 .

richrach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אה.. :) לא דיברתי על תפריטי BD אלא על תפריטי תצוגה, מידע על סרטים וכ'ו או שזה ניתן רק עם מדיה פורטל?

ועוד כמ שאלות ברשותכם,
האם קיים USB PORT ? ואם כן האם צריך להיסחב גם עם החשמל כשמחברים אותו למחשב?
הבנתי שהוא תומך ב- BD LITE מה זה אומר?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46370
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #17 

התפריטים היחידים שה- A-200 לא מסוגל להציג הינם אלו של כותרי Blu-ray מסוג BD-J. בכותרים מסוג זה, יוצג תפריט מיני אשר יספק בין היתר בחירה בין פסי קול, פרקים וכתוביות.

תפריט זה זמין גם עבור קבצי mkv, אומנם לא יותר מידי שימושי עבור קבצים מסוג זה, אבל זוהי תוספת נחמדה.

ה A-200 בעל חיבור USB Slave אשר יאפשר לו להתנהג כהתקן זכרון חיצוני. יש לציין כי חובה במקור מתח (כלומר בספק הכח של ה A-200) על מנת לתפקד בצורה זאת.

מכשירי ה NMT מציגים יכולת SimpleBD. יכולת ה BD Lite קיימת ב TViX.
לשרשור בנושא: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 53#1024653

richrach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

מהם החסרונות של המכשיר ללא חיבורו לרשת?
אני מתכוון לחבר לו כונן חיצוני 3.5 בגודל 500 ג'יגה של WD, האם אפסיד משהו כתוצאה מכך ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46370
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #19 

לא תוכל להנות משירותי הרשת המקוונים של המכשיר.

richrach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

שזה אומר גלישה באתרי וידאו למינהם כדוגמאת יוטיוב וכ'ו?
האם חיבור של WIFI STICK מספיק כדי להתחבר לראוטר ולצפות באיכות הוידאו שבאתרים אלה?
הסטרימר גם לא יחובר למחשב אלא ישב עצמאית בסלון ואליו יחובר הכונן החיצוני, אצליח ליהנות מתפריטי ה- JB ומ- UI שעתידים לצאת ?

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”