המלצות למקורות לקניית קפה ירוק

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
omergrigg פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

חוץ ממסעות הרכישה של יוסיסופר, אשר התוודעתי אליהם פה, אשצח אם תוכלו להמליץ על עוד מקומות בהם אפשר להשיג קפה ירוק במחירים סבירים. חנויות \ אתרי אינטרנט בארץ ובחו"ל? מה עם מקומות שיש בהם קפה קצת יותר "נדיר" כמו זנים טובים מתימן, או אפילו קונה מהוואי?
אגב - מה דעתכם על ה-JBM המהולל? בעיני זה קפה ממש נחמד אבל לא מצדיק את המחיר בכלל.

תודה לכולם,
עומר (התושב החוזר והקלולס... :מבולבל: )

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

יש דביק די עמוס על זה:
http://www.htcafe.co.il/vt101057.%D7%90 ... 7%A4%D7%94
צריך לחפור ולסנן בו מה קלוי, מה ירוק ומה סתם קשקשת.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #3 

ממליץ בחום על 2 מקומות:

אמיגו www.coffeeman.co.il (יש שם אחלה תימני)

אוא (בחיפה): http://www.avacoffee.com/

במקום ה JBM קנה מאמיגו את ה"סנטו דומינגו בהרונה", מאוד דומה ל JBM עם גוף יותר כבד ...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #4 

אנא שרשרו מקומות בשרשור שעופר הביא למעלה.
בואו לא נייצר שני שרשורים מקבילים.

omergrigg - אנחנו מנסים לשמור כאן על סדר, כדי שיהיה נעים וקל להתמצא, עד כמה שאפשר.
אם אתה רוצה לדון ב-JBM, אנא פתח שרשור נפרד. אני מבטיח להשתלח בקפה הזה שם :)

(יונתן יהיה גאה בי על ההודעה הזו...)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

omergrigg פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29

שליחה #5 

לגבי הJBM - בינינו אין צורך לפתוח שרשור, נראה לי חסר טעם לדון בזה בכלל... אלא אם כן מישהוא זקוק לשחרר קיטור...

קראתי את השרשור "איפה אפשר לקנות קפה" כולו, ובדקתי כמה מהלינקים.
לדעתי דווקא יש מקום לשרשור המיועד לקפה ירוק בלבד - בשרשור ההוא המידע מעורבב בין ירוק וקלוי, ואין הרבה על הירוק. מה דעתך? מתאים שרשור "אקסקלוסיבי" לירוק?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #6 

[
לדעתי דווקא יש מקום לשרשור המיועד לקפה ירוק בלבד - בשרשור ההוא המידע מעורבב בין ירוק וקלוי, ואין הרבה על הירוק. מה דעתך? מתאים שרשור "אקסקלוסיבי" לירוק?[/quote]

צודק.

מוטי,יאלה לעבודה,צייר לנו כבשה,(טבלה).

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #7 

אני מסכים
זה עשוי להיות שרשור קצר יחסית, אבל שימושי מאוד
בינתיים, חוץ מבשוק, אתה יכול להזמין מאמיגו ולנסות להתלבש על מבצע שלהם (שים לב שזה לא מאוד זול בלי מבצע, ושיש גם משלוח). בעקרון, כמעט ולא נפלתי אצל אמיגו בקפה ירוק. גם קדמה עושים משלוחים של קפה ירוק.
אתה יכול גם לקפוץ לרכוש מרם אבגי במושב מצליח, על כביש 431 אתה תגיע תוך חצי שעה מירושלים. צריך לדעת איך להגיע, ואין לי מושג כמה תשלם ומה תקבל - משתנה בכל פעם. בפעם האחרונה שהייתי היה רק קפה אורגני ובמחיר גבוה מאוד של כ 60 שח לקילו, בפעמים קודמות היו כל מיני סוגים די מעניינים באזור ה 30 פלוס .
קפה רות גם מומלץ אבל תצטרך להגיע לפתח תקוה. וגם ניר מקפה עולה מכר לי ירוק במחיר מאוד סביר, נמצאים בצומת כנות.
what's next?

פלנש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 540
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #8 

גם אני מודה שהלכתי קצת לאיבוד בשרשור על הקפה הירוק.. היה נוח לרענן את הנושא הזה מדי פעם, אבל לבקש ספציפית לרכז את התוכן לפי הטבלה הבאה על-מנת ליצור שרשור שימושי ככל האפשר:

סוג הקפה הירוק
היכן ניתן להשיגו
מחיר
חו"ד אישית

avicali
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #9 

אם כבר ירושלים אז הייתי בודק בשווקים או חנויות תבלינים.
אם אני, שגר ביבנה, מצאתי 2 חנויות תבלינים שונות בעיר שמוכרות קולומביה בשקיות של קילו (27 ש"ח!) אז אני בטוח שתמצא שם משהו.
אגב, נראה כאילו יש ספק שמספק לחנויות האלה את אותן השקיות כי הן נראות בדיוק אותו דבר וגם המחיר היה זהה כי זה אולי המחיר שהוא המליץ להן למכור. אנסה לברר מי זה ואם אפשר לקנות ישירות דרכו זנים נוספים, ואולי גם יותר זול.

אם זו חנות תבלינים, שים לב שהקפה לא חשוף לאוויר כי הבנתי שהקפה הירוק סופג אליו את כל הריחות של התבלינים וזה מתבטא גם בטעם (מישהו אמר אספרסו עם קארי?!), אבל תמיד שווה לנסות ומקסימום, לא טוב, לא קונים יותר.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #10 

טוב, נו, אתם מכריחים אותי לרמוז... אז אני ארמוז...

יהיה בסדר :מעשן:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #11 

היום היתי בשפרעם.שתי חנוניות :קפה נח׳לה המקורי ובית ליה מונדר ח׳דר.שניהם ליד הכנסיה בראשון ישנם סופרמן בחנות ועוד כשבע סוגים, בניהם קוסטסריקה הונדורס טנזניה קונגו וברזיל (זה מה שנאמר משכרון).הכל בבית בקליה במרחק מה. בגלל החג הרבה לקוחות בחנות ולא יכלו להראות לי... בשני סופרמ טוב וזה הוא

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #12 

למה לא קנית קונגו ?

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #13 

חנות מפוצצת באנשים העובדים עסוקים.אין משיעלה איתי למפעל הקליה :cry:

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #14 

gedkoz כתב:היום היתי בשפרעם.שתי חנוניות :קפה נח׳לה המקורי ובית ליה מונדר ח׳דר.שניהם ליד הכנסיה בראשון ישנם סופרמן בחנות ועוד כשבע סוגים, בניהם קוסטסריקה הונדורס טנזניה קונגו וברזיל (זה מה שנאמר משכרון).הכל בבית בקליה במרחק מה. בגלל החג הרבה לקוחות בחנות ולא יכלו להראות לי... בשני סופרמ טוב וזה הוא
...
הגיע אלי קפה של מונדר חדר, שחור עם הל. קפה מעולה! מומלץ מאוד

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 437
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #15 

avicali כתב:אם כבר ירושלים אז הייתי בודק בשווקים או חנויות תבלינים.
אם אני, שגר ביבנה, מצאתי 2 חנויות תבלינים שונות בעיר שמוכרות קולומביה בשקיות של קילו (27 ש"ח!) אז אני בטוח שתמצא שם משהו.
אגב, נראה כאילו יש ספק שמספק לחנויות האלה את אותן השקיות כי הן נראות בדיוק אותו דבר וגם המחיר היה זהה כי זה אולי המחיר שהוא המליץ להן למכור. אנסה לברר מי זה ואם אפשר לקנות ישירות דרכו זנים נוספים, ואולי גם יותר זול.

אם זו חנות תבלינים, שים לב שהקפה לא חשוף לאוויר כי הבנתי שהקפה הירוק סופג אליו את כל הריחות של התבלינים וזה מתבטא גם בטעם (מישהו אמר אספרסו עם קארי?!), אבל תמיד שווה לנסות ומקסימום, לא טוב, לא קונים יותר.
...
לגבי ספיגת הטעמים
לדעתי זה החלק החשוב ביותר בכל השירשור הזה.
הקפה הירוק סופג טעמים וריחות בקלות ובמהירות עצומה.
זו אחת הסיבות שבדרך כלל קפה ירוק יגיע או במשלוח אוירי מהיר או במכולות שלמות כדי שהוא לא יספוג ריחות וטעמים של דברים אחרים שאיתו במכולה.
חוץ מזה יש כל מיני כללים שמגדל טוב חייב לשמור עליהם כמו איכסון של דלקים וחומרי ניקוי בחלל שהוא לא אותו חלל בו נשמר הקפה ושממוקם רחוק ממנו. ולדוגמא בתהליך היבוש אני מעדיף בגלל זה את היבוש בתנור שמופעל ע"י שריפת הקליפות של הקפה או גאז מאשר היבוש בשמש או היבוש במכונה שמופעלת ע"י שריפת דלק.

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #16 

avicali כתב:אם כבר ירושלים אז הייתי בודק בשווקים או חנויות תבלינים.

...
לגבי ספיגת הטעמים
לדעתי זה החלק החשוב ביותר בכל השירשור הזה.
הקפה הירוק סופג טעמים וריחות בקלות ובמהירות עצומה.
זו אחת הסיבות שבדרך כלל קפה ירוק יגיע או במשלוח אוירי מהיר או במכולות שלמות כדי שהוא לא יספוג ריחות וטעמים של דברים אחרים שאיתו במכולה.
חוץ מזה יש כל מיני כללים שמגדל טוב חייב לשמור עליהם כמו איכסון של דלקים וחומרי ניקוי בחלל שהוא לא אותו חלל בו נשמר הקפה ושממוקם רחוק ממנו. ולדוגמא בתהליך היבוש אני מעדיף בגלל זה את היבוש בתנור שמופעל ע"י שריפת הקליפות של הקפה או גאז מאשר היבוש בשמש או היבוש במכונה שמופעלת ע"י שריפת דלק.

Amirman
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 2

שליחה #17 

[interest]פרסום עצמי אסור - מרטין [/interest]

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #18 

יוסיסופר כתב:[
לדעתי דווקא יש מקום לשרשור המיועד לקפה ירוק בלבד - בשרשור ההוא המידע מעורבב בין ירוק וקלוי, ואין הרבה על הירוק. מה דעתך? מתאים שרשור "אקסקלוסיבי" לירוק?
...
צודק.

מוטי,יאלה לעבודה,צייר לנו כבשה,(טבלה).[/quote]
אז איפה השירשור של הירוק,?........סליחה של הקפה הירוק ?
מאוד מעניין אותי
אישתי עדיין בישראל ואני רוצה לשלוח אותה לקנות

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”