הכל התחיל בגלל המונדיאל כשהחלטתי להעביר לאבא שלי את ה LCD שלי ולהתחדש במסך חדש וגדול יותר.
מיד הזדמנות השדרוג הפכה למטלה ונסיון להבין מה הולך היום בשוק, טווח המחירים טכנולוגיות חדשות כמו LED וכמובן האם לקפוץ כבר ל 3D.
בהתחלה אני חייב לציין שממש ציפיתי לראות אילו בשורות מסכי ה LED יביאו והאם באמת יש התקדמות טכנולוגית, אך כמו שהרבה מחברי האתר אמרו אתה קונה מסך ולא טכנולוגיה....
נכנסתי עם אשתי לחנות ואמרתי לה לבחור את המסך שרואים בו הכי טוב. לאחר כמה דקות היא הצביעה עוד לפני שהסתכלה על תג המחיר
ניסיתי, באמת שניסיתי לאהוב את מסכי LCD עם תאורת LED אבל לדעתי המסכים פשוט בוהקים מוציאים צבעים ואור מדהים אבל לא טבעי לטעמי.
החלטתי לחכות קצת עד לאירוע של סמסונג ולראות מה יש להם להציע.
אני חייב להודות מסכי ה C7000 נראו מדהים שוב עם עדיפות לפלזמה אבל כאן ההבדל כבר היה קטן יותר.
לרגע חשבתי הנה המסך הבא שלי, גם תלת מימד וגם איכות מדהימה אבל כששמעתי את המחיר התחלתי לראות את חן הראל ב דו-מימד
התעשתתי והחלטתי שאני הולך על פלזמה. יצא לי לראות בעבר את PANASONIC VT20 מסך 3D ואני זוכר שכל מה שחשבתי זה, עזוב תלת מימד תראה את הצבעים התנועה ואת השחור. לכן כשהלכתי לרכוש את ה V10 שאלתי מה עם ה V20 ואמרו לי שאפשר לרכוש אז הלכתי על זה.
תודה ל nils3373 למרות שלא התייעצתי איתו ישירות אבל בכל הפוסטים הוא מדגיש ש 50" למרחק 3 מטר לא גדול מדי ואכן הוא צודק. נורא חששתי מהגודל אבל לאחר ההתקנה עברה בראשי המחשבה שגם 58 היה מתאים
ועכשיו למסך עצמו:
חשוב לשים לב למשהו שאני לא שמתי לב בזמן הרכישה. הפעם הדגם האירופאי לא שונה רק בכך שיש לו SCART ו DVB-T אלא המסך ממש שונה.
בדגם האירופאי המסך Infinite Black Pro מה שאומר ניגודיות (5,000,000:1 Native)
בדגם האסייתי infinite Black ללא ה PRO מה שאומר 5,000,000:1 dynamic
בנוסף, בדגם האירופאי קיים THX שהושמט בדגם האסייתי. אני חושב שגם זמן התגובה איטי יותר אבל אני לא בטוח.
בקיצור, מבאס להיות אסייתי
קישור SPEC אירופה: http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/P ... kInfo=true
קישור SPEC אסיה: http://panasonic.net/avc/viera/asia2010 ... ifications
בהתחלה די התבאסתי אבל החלטתי לבדוק את המסך עוד קצת זמן ואז להחליט.
מבחינת כניסות, קיימות 4 כניסות HDMI כאשר אחת עם Audio Return Channel. שתי כניסות USB וכניסת כרטיס זיכרון.
משהו קצת מעצבן הוא שיש יציאה אופטית לטלוויזיה שמוציאה גם את מה שנכנס מה HDMI אבל לא מעבירה DD ולא DTS אלא פשוט עושה DOWNSCALE ל STEREO.
ממשק: הממשק נראה חדיש וכולל תוכן online דל למדי כולל אפשרות להתחבר לסקייפ אך בלתי אפשרי ללא מצלמה בעלות של כמעט 1K. גם אפשרויות ניגון הקבצים לא כל כך מרשימות כאשר אי אפשר להפעיל MKV. את אפשרויות אלה כנראה אמשיך לקבל מהסטרימר.
מה שכן היה נחמד זה ברגע שחיברתי את הטלוויזיה לאינטרנט מייד עלתה הודעה על עדכון FIRMWARE דבר שאני לא רגיל אליו ב TV ונותן הרגשת בטחון שהתוכנה תשתפר ובאגים יתוקנו.
מבחינת השחורים, אני תמיד שומע את סיפורי ה KURU שאומרים שהשחור זהה לשחור בכיבוי. פה המצב לא כך אבל בהשוואה ל LCD ולפלזמות אחרות שראיתי השחורים ממש טובים. את התגובה לשחורים קיבלתי מאשתי כאשר צפתה בשידור חוזר של glee ואמרה "בטלוויזיה הקודמת כשהיא עמדה ברקע השחור לא ראיתי שהחולצה שלה סגולה" וזה אומר הכל. גם שהשחור לא שחור כמו החושך המוחלט כמות הפרטים ששמים לב בסצינות חושך פשוט מדהימה. ואכן ממש קיללתי את עצמי שלא הייתה לי פלזמה בעידן LOST. פשוט עולם אחר.
מבחינת התנועה אנחנו מרגישים הבדלים, לדוגמא אשתי אמרה לי " שים לב שממש רואים את הכדור מסתובב כשהוא זז מהר" לעומת ה LCD שלרוב ראו במהירות נקודה לבנה ללא הפירוט של הכדור. אין יותר הרגשה של מריחה וגם שיש המון פרטים הכל מרגיש בזרימה.
צבעים: הצבעים ממש חיים אבל נראה לי שצריך לכייל. לפעמים פרצופים של אנשים נראים קצת לא טבעיים.
השתקפות: תופעת ההשתקפות ממש נמוכה ומרגיש כאילו זווית החזרה ממש גדולה. לדוגמא אני לא רואה את המנורה התלוייה מטר וחצי מהמסך. מנורה במרחק 6 מטר מהמסך אני כן רואה.זה לא שאין השתקפות כלל אבל ממש לא נורא. האמת שרוב מסכי ה LCD החדשים שראיתי הם פשוט מבריקים ושם חזרו אחורה מבחינת ההשתקפות.
כיול: יש אפשרות לכיול ISFccc. האמת שמבחינתי אלו המון אופציות שעושות לי כאב ראש וגורמות לי לחשוב למה אין THX.
ריצוד: אני מאלו שפשוט לא מסוגלים לראות CRT 50HZ. כאן בהתחלה די הרגשתי הבהוב יותר בתכנים סטטים וגם בזווית העין כאשר אני לא מסתכל ישירות. אני לפעמים עדיין מרגיש קצת הבהוב אבל עדיין לא נסגרתי על הנושא.
עכשיו נשאר לחכות עד שיעברו 200 שעות כרגע אני לרוב על CONTRAST נמוך ומשתדל לא לשים תוכן סטטי וסרטים עם הפסים השחורים. לא לוקח סיכון.
אח"כ נשבור את הראש איך לכייל בכדי שאקבל תמונה מייטבית.
אני חייב לציין שכחבר האתר, בחניות המתמחות מסתכלים עליך אחרת ומבינים שצריך להסביר יותר מהממוצע. גם ההזדמנויות להיות נוכח בהשקות ולראות את כל החידושים פשוט גורם להבין שיש פה משהו מעבר לסתם פורום.
תודה לכולם על כל המידע ובמיוחד ל למרטין ועפר.
תמונות בהמשך...
גיא