התחדשתי ב Panasonic 50V20

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
guyellen פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

הכל התחיל בגלל המונדיאל כשהחלטתי להעביר לאבא שלי את ה LCD שלי ולהתחדש במסך חדש וגדול יותר.

מיד הזדמנות השדרוג הפכה למטלה ונסיון להבין מה הולך היום בשוק, טווח המחירים טכנולוגיות חדשות כמו LED וכמובן האם לקפוץ כבר ל 3D.

בהתחלה אני חייב לציין שממש ציפיתי לראות אילו בשורות מסכי ה LED יביאו והאם באמת יש התקדמות טכנולוגית, אך כמו שהרבה מחברי האתר אמרו אתה קונה מסך ולא טכנולוגיה....

נכנסתי עם אשתי לחנות ואמרתי לה לבחור את המסך שרואים בו הכי טוב. לאחר כמה דקות היא הצביעה עוד לפני שהסתכלה על תג המחיר :) . על Panasonic V10 אכן הבחירה העדיפה גם עלי. ברגע זה הבנתי למה יש אנשים שמתעקשים להישאר עם טכנולוגיה ישנה כביכול עם סכנות צריבה וצריכת חשמל גבוהה.
ניסיתי, באמת שניסיתי לאהוב את מסכי LCD עם תאורת LED אבל לדעתי המסכים פשוט בוהקים מוציאים צבעים ואור מדהים אבל לא טבעי לטעמי.

החלטתי לחכות קצת עד לאירוע של סמסונג ולראות מה יש להם להציע.

אני חייב להודות מסכי ה C7000 נראו מדהים שוב עם עדיפות לפלזמה אבל כאן ההבדל כבר היה קטן יותר.
לרגע חשבתי הנה המסך הבא שלי, גם תלת מימד וגם איכות מדהימה אבל כששמעתי את המחיר התחלתי לראות את חן הראל ב דו-מימד 8O

התעשתתי והחלטתי שאני הולך על פלזמה. יצא לי לראות בעבר את PANASONIC VT20 מסך 3D ואני זוכר שכל מה שחשבתי זה, עזוב תלת מימד תראה את הצבעים התנועה ואת השחור. לכן כשהלכתי לרכוש את ה V10 שאלתי מה עם ה V20 ואמרו לי שאפשר לרכוש אז הלכתי על זה.

תודה ל nils3373 למרות שלא התייעצתי איתו ישירות אבל בכל הפוסטים הוא מדגיש ש 50" למרחק 3 מטר לא גדול מדי ואכן הוא צודק. נורא חששתי מהגודל אבל לאחר ההתקנה עברה בראשי המחשבה שגם 58 היה מתאים :wink:

ועכשיו למסך עצמו:

חשוב לשים לב למשהו שאני לא שמתי לב בזמן הרכישה. הפעם הדגם האירופאי לא שונה רק בכך שיש לו SCART ו DVB-T אלא המסך ממש שונה.

בדגם האירופאי המסך Infinite Black Pro מה שאומר ניגודיות (5,000,000:1 Native)

בדגם האסייתי infinite Black ללא ה PRO מה שאומר 5,000,000:1 dynamic

בנוסף, בדגם האירופאי קיים THX שהושמט בדגם האסייתי. אני חושב שגם זמן התגובה איטי יותר אבל אני לא בטוח.

בקיצור, מבאס להיות אסייתי :@

קישור SPEC אירופה: http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/P ... kInfo=true

קישור SPEC אסיה: http://panasonic.net/avc/viera/asia2010 ... ifications
בהתחלה די התבאסתי אבל החלטתי לבדוק את המסך עוד קצת זמן ואז להחליט.

מבחינת כניסות, קיימות 4 כניסות HDMI כאשר אחת עם Audio Return Channel. שתי כניסות USB וכניסת כרטיס זיכרון.
משהו קצת מעצבן הוא שיש יציאה אופטית לטלוויזיה שמוציאה גם את מה שנכנס מה HDMI אבל לא מעבירה DD ולא DTS אלא פשוט עושה DOWNSCALE ל STEREO.

ממשק: הממשק נראה חדיש וכולל תוכן online דל למדי כולל אפשרות להתחבר לסקייפ אך בלתי אפשרי ללא מצלמה בעלות של כמעט 1K. גם אפשרויות ניגון הקבצים לא כל כך מרשימות כאשר אי אפשר להפעיל MKV. את אפשרויות אלה כנראה אמשיך לקבל מהסטרימר.
מה שכן היה נחמד זה ברגע שחיברתי את הטלוויזיה לאינטרנט מייד עלתה הודעה על עדכון FIRMWARE דבר שאני לא רגיל אליו ב TV ונותן הרגשת בטחון שהתוכנה תשתפר ובאגים יתוקנו.

מבחינת השחורים, אני תמיד שומע את סיפורי ה KURU שאומרים שהשחור זהה לשחור בכיבוי. פה המצב לא כך אבל בהשוואה ל LCD ולפלזמות אחרות שראיתי השחורים ממש טובים. את התגובה לשחורים קיבלתי מאשתי כאשר צפתה בשידור חוזר של glee ואמרה "בטלוויזיה הקודמת כשהיא עמדה ברקע השחור לא ראיתי שהחולצה שלה סגולה" וזה אומר הכל. גם שהשחור לא שחור כמו החושך המוחלט כמות הפרטים ששמים לב בסצינות חושך פשוט מדהימה. ואכן ממש קיללתי את עצמי שלא הייתה לי פלזמה בעידן LOST. פשוט עולם אחר.

מבחינת התנועה אנחנו מרגישים הבדלים, לדוגמא אשתי אמרה לי " שים לב שממש רואים את הכדור מסתובב כשהוא זז מהר" לעומת ה LCD שלרוב ראו במהירות נקודה לבנה ללא הפירוט של הכדור. אין יותר הרגשה של מריחה וגם שיש המון פרטים הכל מרגיש בזרימה.

צבעים: הצבעים ממש חיים אבל נראה לי שצריך לכייל. לפעמים פרצופים של אנשים נראים קצת לא טבעיים.

השתקפות: תופעת ההשתקפות ממש נמוכה ומרגיש כאילו זווית החזרה ממש גדולה. לדוגמא אני לא רואה את המנורה התלוייה מטר וחצי מהמסך. מנורה במרחק 6 מטר מהמסך אני כן רואה.זה לא שאין השתקפות כלל אבל ממש לא נורא. האמת שרוב מסכי ה LCD החדשים שראיתי הם פשוט מבריקים ושם חזרו אחורה מבחינת ההשתקפות.

כיול: יש אפשרות לכיול ISFccc. האמת שמבחינתי אלו המון אופציות שעושות לי כאב ראש וגורמות לי לחשוב למה אין THX.

ריצוד: אני מאלו שפשוט לא מסוגלים לראות CRT 50HZ. כאן בהתחלה די הרגשתי הבהוב יותר בתכנים סטטים וגם בזווית העין כאשר אני לא מסתכל ישירות. אני לפעמים עדיין מרגיש קצת הבהוב אבל עדיין לא נסגרתי על הנושא.

עכשיו נשאר לחכות עד שיעברו 200 שעות כרגע אני לרוב על CONTRAST נמוך ומשתדל לא לשים תוכן סטטי וסרטים עם הפסים השחורים. לא לוקח סיכון.

אח"כ נשבור את הראש איך לכייל בכדי שאקבל תמונה מייטבית.

אני חייב לציין שכחבר האתר, בחניות המתמחות מסתכלים עליך אחרת ומבינים שצריך להסביר יותר מהממוצע. גם ההזדמנויות להיות נוכח בהשקות ולראות את כל החידושים פשוט גורם להבין שיש פה משהו מעבר לסתם פורום.

תודה לכולם על כל המידע ובמיוחד ל למרטין ועפר.

תמונות בהמשך...

גיא

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #2 

ככה זה כשיורוקום חוסכת עלינו.

תתחדש ותהנה :D (~) (b)

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #3 

תתחדש ותהנה ממנו כל רגע אפשרי . (Y) (~) (b)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #4 

תתחדש , מסך מצויין (Y)

HDMI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #5 

תתחדש, מסך פצצה !!!!
(Y)

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #6 

פוסט מדהים !!!! תתחדש, תבלה! (f) :pizza:

אם אפשר תמונות...סתם כדי לשבור אותנו סופית עם הריר על המקלדת :wink:

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #7 

תתחדש ותהנה, מסך מעולה (Y)

ואכן, כמו שלא רק nils אומר, מרחק 3 מ' ל-"50 בהחלט תקין. אצלי צופים בתכני HD על מסך "50 ממרחק של פחות מ-2.5 מטר.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

ת.ת.ת !

ככה מדווחים על קניה חדשה !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

תתחדש
בשביל כיול, כדאי לך לקנות מודד חומרה, ולכייל בעזרתו

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #10 

תתחדש ותהנה מחכים לתמונות - כי ירבו פוסטים כמו אלה

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4687
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #11 

guyellen,

תתחדש! :D (Y)

בחירה מצויינת.

בנוגע לניגודיות הטבעית של המסך ה-"PRO" אתה יכול להיות רגוע: לא קיימת נגודיות טבעית של פלאזמה מעבר ל-30,000 - הכוונה היתה גם בגרסה האירופאית ל-5,000,000 דינמי.

נ.ב.

בזמן שיורוקום ומיניליין (ואם אני לא טועה גם ח.י.) מיבאים מסכי סמסונג, פנסוניק ו-LG בהתאמה מגרסאות אסיה, Middle East וכו' (על כל המשתמע מכך) ישפאר מכניסה לארץ מסכי סוני מדגמים אירופאיים בלבד.

yossil07
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

WELCOME TO THE CLUB :)

שליחה #12 

תתחדש.............
כבעליו "הטרי" של מכשיר זהה מלפני מספר ימים, אשמח להתעדכן בעתיד באשר לאופ' הכיול המיטבי.
כרגע נמצא בכיול בסיסי אשרבוצע עי יורוקום....
גם אצלי הקונטרסט מתחת ל 50 ב 20 שעות הראשונות

kuden
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #13 

באתר האסייתי לא מופיעים בכלל דגמי G, זה אומר שלא נראה G20 בייבוא רשמי? די מבאס שאין THX, במיוחד כשאני לא בטוח עד כמה יש מכיילים מקצועיים בארץ אם בכלל. מה המחיר דרך אגב?
אני מתלבט עדיין אם ללכת על LCD C650 או להשקיע עוד +2000 שקל בשביל G10/20, חלק מהתלבטות היא כי אני לא רוצה להיות "עדין" לטלוויזיה, ולדאוג לגבי מה אני מריץ ועד כמה התמונה סטאטית או בעלת אלמנטים סטאטים. (לצורך העניין עם הLCD שלי כרגע אני הרבה פעמים משאיר אותה דלוקה עם הרקע של המחשב, אבל מזה לפחות אני יימנע אני מניח אם תהיה לי פלזמה)

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #14 

kuden כתב:באתר האסייתי לא מופיעים בכלל דגמי G, זה אומר שלא נראה G20 בייבוא רשמי? די מבאס שאין THX, במיוחד כשאני לא בטוח עד כמה יש מכיילים מקצועיים בארץ אם בכלל. מה המחיר דרך אגב?
אני מתלבט עדיין אם ללכת על LCD C650 או להשקיע עוד +2000 שקל בשביל G10/20, חלק מהתלבטות היא כי אני לא רוצה להיות "עדין" לטלוויזיה, ולדאוג לגבי מה אני מריץ ועד כמה התמונה סטאטית או בעלת אלמנטים סטאטים. (לצורך העניין עם הLCD שלי כרגע אני הרבה פעמים משאיר אותה דלוקה עם הרקע של המחשב, אבל מזה לפחות אני יימנע אני מניח אם תהיה לי פלזמה)
...
לצערנו הרב יורוקום (כבר היה מי שהציע את השם אסיאקום..) מיבאים רק את האסיתים (מדיניות יורוקום/פנסוניק) (n)
ב דגמי אסיה יש (בפלזמות) את ה X20 A20 U20 V20 VT20 לפי הסדר (אם לא שכחתי משהו..) כאשר באירופה יש את ה S20 ו ה G20במקום ה U20 - בנוסף SCARTאין לנו וDTT גם אין .... (n)

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4810
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #15 

תתחדש (Y) יפה מאוד

אין THX ? מוזר, על ה V10 רשום שיש. עוד פעם מורידם פונקציות כדי להוזיל? :ממש לא:

itsik123
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 684
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #16 

תתחדש,

באמת חבל שאין THX, ב V10 זו באמת פונקציה מוצלחת והתמונה נראית ממש טוב,
אבל בכל מקרה זה לא נורא, כנס ל AVSFORUM לת'רד של V20 אתה תמצא מספיק
חברה עם התואר ISF שמתחרים בינהם אצל מי הכיול הכי יפה, ותנסה את מה שהם מצעים.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”