הח"כים הצביעו בעד ביטול תשלום דמי המעבר של ערוצים 9 ו-24

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
jpost פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #1 

ועדת הכלכלה הצביעה בעד הצעת החוק אשר פוטרת את הערוצים הייעודיים 9 ו-24 מתשלום דמי מעבר לפלטפורמות HOT ו-yes

כתבה ב Themarker:
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... _522211336

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3167 פעמים

שליחה #2 

רק לי זה נראה הזוי שערוץ צריך לשלם כסף ל YES/HOT על מנת שישדרו אותו? האם זה לא האינטרס שלהם שיהיה להם כמה שיותר ערוצים, בייחוד ערוצים שפונים למגזרים מיוחדים על מנת למשוך יותר לקוחות? האם גם מה BBC הם מבקשים תשלום על "שימוש בפלטפורמת השידור"? WTF? 8O

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #3 

ערוצים 24 ו9 הם ערוצים מקומיים ומסחריים ולכן אין סיבה שלא ישלמו. בסופו של יום זה אינטרס משותף של כולם ולכן ככל שהם יהיו יותר פופולריים כך יהיה להם יותר כוח להתמקח מול יס והוט כדי לקבל מחיר טוב יותר.
אני לא יודע כמה צופים יש לערוץ 9, אבל לדעתי לפי הפופולריות של ערוץ 24 לא יס ולא הוט יכולים לוותר עליו.

akira
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #4 

לפי הכתבה נשמע כמו "שוחד פוליטי" של היו"ר לחברי ישראל ביתנו...
חבל של DTT אין איזה חבר שצריך "שוחד פוליטי" - זה הדבר הנכון להוסיף את ערוצים 23,24 ל DTT...

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #5 

מה שהזוי זה מבנה שוק התקשורת בישראל, וזו רק דוגמה קטנה לכך.

שני ערוצים אלו אינם משודרים באופן חופשי, ולכן אין שום אינטרס לחברות הכבלים והלווין לספק להם פלטפורמה חינם.
מצד שני, שני הערוצים הללו מוגדרים כ"ערוצים ייעודיים" (מתוך 5 שאמורים היו לעלות) שנמצאים תחת הפיקוח של מועצת הכבלים והלווין. ככאלה, אם איני טועה, לא בטוח כלל שהם יכולים להיות משודרים בכל פלטפורמה אחרת חופשית ללא שינויי חקיקה.
נוצר מצב שבו הערוצים הללו "נכפים" על חברות הכבלים והלווין בלית ברירה מצידם, ולכן נדרשה כנראה "פשרה" בדמות התשלומים השנתיים שקבע משרד התקשורת.

כעת באו חברי הכנסת וערבבו את הקלפים, ויצרו מצב שבו כופים על חברות הכבלים והלווין לספק את הפלטפורמה בחינם...

המסקנה מכל הבלגאן הזה - לאפשר שידורים חופשיים לערוצים הללו, ואז לחברות הכבלים והלווין תהיה מוטיבציה חזקה יותר לספק את הערוצים מבלי לדרוש מהם תשלום, ללא צורך בהתערבות חיצונית.
נערך לאחרונה על ידי oreach ב 05/07/2010 18:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #6 

Nunatak כתב:ערוצים 24 ו9 הם ערוצים מקומיים ומסחריים ולכן אין סיבה שלא ישלמו. בסופו של יום זה אינטרס משותף של כולם ולכן ככל שהם יהיו יותר פופולריים כך יהיה להם יותר כוח להתמקח מול יס והוט כדי לקבל מחיר טוב יותר.
אני לא יודע כמה צופים יש לערוץ 9, אבל לדעתי לפי הפופולריות של ערוץ 24 לא יס ולא הוט יכולים לוותר עליו.
...
אני חושב שאתה מתבלבל
24 ערוץ מפסיד, קשת קנו אותו ומשתמשים בו כעוד פלטפורמה לקידום השידורים שלהם בערוץ 2.

על ערוץ 9 אני חושב שיקשה על הפלטפורמות לוותר בגלל הקהל הרוסי,
מבין הערוצים 9,23,24 אני מאמין שהפלטפורמות חוששות רק מכך ש-9 יעלה ב-DTT.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #7 

זה לא משנה, אם הערוצים האלו מעניינים אנשים זה גם האינטרס של יס והוט לשדר אותם. אם לא - שישלמו.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #8 

אני מסכים, הערוצים צריכים לשלם וזה גם כתוב בתנאי הרשיון שהם קיבלו.
אבל כרגיל במדינתנו הכל נזיל.

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #9 

אני שוב אגיד לכם, ממקור ראשון : דוברי הרוסית רואים את הערוצים המצויינים שיש להם בחבילות הרוסית, ולא את ערוץ 9, שמשדר בעיקר טלנובלות בסגנון "ויוה", הם פשוט לא רואים את הערוץ הזה.
זה לא כמו אצל הישראלים הצברים, שבעיקר צופים בערוצים 2 ו- 10 ו- 24 .
פשוט מי שמחזיק בערוץ הוא אדם בעל הון רב : שזה לב לבייב לדעתי, והוא מעוניין בכוח של להיות בעל ערוץ טלוויזיה.
בדיוק כמו שגאידמק היה מעוניין (בעבר) להיות בעל תחנת רדיו , ורכש את 99FM .

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”