הח"כים הצביעו בעד ביטול תשלום דמי המעבר של ערוצים 9 ו-24
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3167 פעמים
רק לי זה נראה הזוי שערוץ צריך לשלם כסף ל YES/HOT על מנת שישדרו אותו? האם זה לא האינטרס שלהם שיהיה להם כמה שיותר ערוצים, בייחוד ערוצים שפונים למגזרים מיוחדים על מנת למשוך יותר לקוחות? האם גם מה BBC הם מבקשים תשלום על "שימוש בפלטפורמת השידור"? WTF? 
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
ערוצים 24 ו9 הם ערוצים מקומיים ומסחריים ולכן אין סיבה שלא ישלמו. בסופו של יום זה אינטרס משותף של כולם ולכן ככל שהם יהיו יותר פופולריים כך יהיה להם יותר כוח להתמקח מול יס והוט כדי לקבל מחיר טוב יותר.
אני לא יודע כמה צופים יש לערוץ 9, אבל לדעתי לפי הפופולריות של ערוץ 24 לא יס ולא הוט יכולים לוותר עליו.
אני לא יודע כמה צופים יש לערוץ 9, אבל לדעתי לפי הפופולריות של ערוץ 24 לא יס ולא הוט יכולים לוותר עליו.
מה שהזוי זה מבנה שוק התקשורת בישראל, וזו רק דוגמה קטנה לכך.
שני ערוצים אלו אינם משודרים באופן חופשי, ולכן אין שום אינטרס לחברות הכבלים והלווין לספק להם פלטפורמה חינם.
מצד שני, שני הערוצים הללו מוגדרים כ"ערוצים ייעודיים" (מתוך 5 שאמורים היו לעלות) שנמצאים תחת הפיקוח של מועצת הכבלים והלווין. ככאלה, אם איני טועה, לא בטוח כלל שהם יכולים להיות משודרים בכל פלטפורמה אחרת חופשית ללא שינויי חקיקה.
נוצר מצב שבו הערוצים הללו "נכפים" על חברות הכבלים והלווין בלית ברירה מצידם, ולכן נדרשה כנראה "פשרה" בדמות התשלומים השנתיים שקבע משרד התקשורת.
כעת באו חברי הכנסת וערבבו את הקלפים, ויצרו מצב שבו כופים על חברות הכבלים והלווין לספק את הפלטפורמה בחינם...
המסקנה מכל הבלגאן הזה - לאפשר שידורים חופשיים לערוצים הללו, ואז לחברות הכבלים והלווין תהיה מוטיבציה חזקה יותר לספק את הערוצים מבלי לדרוש מהם תשלום, ללא צורך בהתערבות חיצונית.
שני ערוצים אלו אינם משודרים באופן חופשי, ולכן אין שום אינטרס לחברות הכבלים והלווין לספק להם פלטפורמה חינם.
מצד שני, שני הערוצים הללו מוגדרים כ"ערוצים ייעודיים" (מתוך 5 שאמורים היו לעלות) שנמצאים תחת הפיקוח של מועצת הכבלים והלווין. ככאלה, אם איני טועה, לא בטוח כלל שהם יכולים להיות משודרים בכל פלטפורמה אחרת חופשית ללא שינויי חקיקה.
נוצר מצב שבו הערוצים הללו "נכפים" על חברות הכבלים והלווין בלית ברירה מצידם, ולכן נדרשה כנראה "פשרה" בדמות התשלומים השנתיים שקבע משרד התקשורת.
כעת באו חברי הכנסת וערבבו את הקלפים, ויצרו מצב שבו כופים על חברות הכבלים והלווין לספק את הפלטפורמה בחינם...
המסקנה מכל הבלגאן הזה - לאפשר שידורים חופשיים לערוצים הללו, ואז לחברות הכבלים והלווין תהיה מוטיבציה חזקה יותר לספק את הערוצים מבלי לדרוש מהם תשלום, ללא צורך בהתערבות חיצונית.
נערך לאחרונה על ידי oreach ב 05/07/2010 18:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
אני חושב שאתה מתבלבלNunatak כתב:ערוצים 24 ו9 הם ערוצים מקומיים ומסחריים ולכן אין סיבה שלא ישלמו. בסופו של יום זה אינטרס משותף של כולם ולכן ככל שהם יהיו יותר פופולריים כך יהיה להם יותר כוח להתמקח מול יס והוט כדי לקבל מחיר טוב יותר.
אני לא יודע כמה צופים יש לערוץ 9, אבל לדעתי לפי הפופולריות של ערוץ 24 לא יס ולא הוט יכולים לוותר עליו....
24 ערוץ מפסיד, קשת קנו אותו ומשתמשים בו כעוד פלטפורמה לקידום השידורים שלהם בערוץ 2.
על ערוץ 9 אני חושב שיקשה על הפלטפורמות לוותר בגלל הקהל הרוסי,
מבין הערוצים 9,23,24 אני מאמין שהפלטפורמות חוששות רק מכך ש-9 יעלה ב-DTT.
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
אני מסכים, הערוצים צריכים לשלם וזה גם כתוב בתנאי הרשיון שהם קיבלו.
אבל כרגיל במדינתנו הכל נזיל.
אבל כרגיל במדינתנו הכל נזיל.
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
אני שוב אגיד לכם, ממקור ראשון : דוברי הרוסית רואים את הערוצים המצויינים שיש להם בחבילות הרוסית, ולא את ערוץ 9, שמשדר בעיקר טלנובלות בסגנון "ויוה", הם פשוט לא רואים את הערוץ הזה.
זה לא כמו אצל הישראלים הצברים, שבעיקר צופים בערוצים 2 ו- 10 ו- 24 .
פשוט מי שמחזיק בערוץ הוא אדם בעל הון רב : שזה לב לבייב לדעתי, והוא מעוניין בכוח של להיות בעל ערוץ טלוויזיה.
בדיוק כמו שגאידמק היה מעוניין (בעבר) להיות בעל תחנת רדיו , ורכש את 99FM .
זה לא כמו אצל הישראלים הצברים, שבעיקר צופים בערוצים 2 ו- 10 ו- 24 .
פשוט מי שמחזיק בערוץ הוא אדם בעל הון רב : שזה לב לבייב לדעתי, והוא מעוניין בכוח של להיות בעל ערוץ טלוויזיה.
בדיוק כמו שגאידמק היה מעוניין (בעבר) להיות בעל תחנת רדיו , ורכש את 99FM .