[פוצל] מי מביו בעלי מסך פיוניר קורו מוכן להחליף אותו למסך אחר .

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
נעול
9000es פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #1 

danlior כתב:
kipikipod כתב:
ruti_ziv כתב:יפה,
טבעת החנק מתהדקת באופן עקבי סביב הסטיגמה שסידרת הקורו היא עדיין הטובה בעולם :wink:
אם LG הגיעו לרמה הזו של ביצועים,אין ספק ששאר התותחים לא ישארו הרבה מאחור.
...
להתחיל לצחוק עכשיו, או שאתה מעדיף שאני פשוט אסביר לך למה לפני שאני מתחיל?
...
הכל עניין של זמן והתפתחות טכנולוגית. אם תחכה מספיק זמן ופיוניר לא יוציאו דגמים חדשים, תוך עשר שנים מסך של 5,000 ש"ח ישים את הקורו הכי טובה בכיס הקטן.
...
danlior

עם כל הכבוד לכל היצרנים . עדיין שום מסך לא מתקרב לשחורים של פיוניר קורו.
ואת זה רואים הכי טוב בחדרים חשוכים . כך למשל את המסך שעופר העביר עליו ביקורות . הכניס אותו לחדר חשוך ותראה תוצאות גרועות .

גם פנאסוניק שרכשה את הטכנולוגייה של הקורו עדיין לא מציחה להתקרב לקורו. אפילו בדגם החדש שלה ה V-20 שבו הם הבטיחו שיהיה למסך פאנל קורו . גם שם הם לא מתקרבים לקורו .
נערך לאחרונה על ידי 9000es ב 05/07/2010 14:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #2 

9000es

שים לב שכתבתי בעוד עשר שנים. קח מסך סמסונג הנמכר היום ב-5,000 ש"ח ומצא לי מסך מלפני 10 שנים בכל תקציב שרק מתקרב אליו ברמה.

אני זוכר שראיתי מסכי פלזמה של פיוניר בתחילת שנות ה-2000, האמן לי היום לא היית יורק בכיוון שלהם
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #3 

9000es כתב:
danlior כתב:
kipikipod כתב:
טבעת החנק מתהדקת באופן עקבי סביב הסטיגמה שסידרת הקורו היא עדיין הטובה בעולם :wink:
...
...
הכל עניין של זמן והתפתחות טכנולוגית. אם תחכה מספיק זמן ופיוניר לא יוציאו דגמים חדשים, תוך עשר שנים מסך של 5,000 ש"ח ישים את הקורו הכי טובה בכיס הקטן.
...
danlior

ואת זה רואים הכי טוב בחדרים חשוכים . כך למשל את המסך שעופר העביר עליו ביקורות . הכניס אותו לחדר חשוך ותראה תוצאות גרועות .

גם פנאסוניק שרכשה את הטכנולוגייה של הקורו עדיין לא מציחה להתקרב לקורו. אפילו בדגם החדש שלה ה V-20 שבו הם הבטיחו שיהיה למסך פאנל קורו . גם שם הם לא מתקרבים לקורו .
...
9000es

חבל שאתה מתקשה להבין \ להשלים עם העובדה ,השחור הוא מוחלט ב LED הזה ,העולם מתקדם קדימה ,איכות הכיול

פה מתקדמת לרמה המקצועית ביותר ,בכדי להבשיל לתמונה הכי טובה שהשוק יכול להציע ,צריכת החשמל של

LED 47 אינץ' היא עד כרבע מצריכת החשמל של פלאזמה 50 אינץ' ,זה קשה ,אני מבין ,אבל

צריך להשלים עם העבודה שיש פה קפיצה משמעותית יותר מפיוניר וזה נמצא בכל אתר רציני ,מחר יקום מכשיר יותר

מתקדם ,זה העולם , מתקדם קדימה, צריך להשלים עם זה .

מתוך הביקורת של עופר ,התחושה במשחק הכדורגל נתנה תחושה שאתה נמצא במשחק ,אומרת הכל .

הנה תוצאות מעשיות.

מתוך האתר FLATPANEL.

בדקו את עוצמת האור בחדר חשוך ללא אות ,שהמכשיר מוצמד למסך .

עבור פיוניר 508XD נבדק ב 2008
Out-of-Box After calibration
Black 0,02 cd/m2 0,02 cd/m2
Brightness 75 cd/m2 70 cd/m2

עבור פיוניר LX5090 נבדק ב 2008

Black level Deepest we've measured so far (0.0031 cd/m2

עבור LG LE8500 נבדק ב מאי 2010

Black level 0,0 cd/m2 0,00 cd/m2
Brightness 342 cd/m2 118 cd/m2

עבור SAMSUNG LED 3D נבדק בחודש יוני.
Black level 0,11 cd/m2 0,05 cd/m2
Brightness 381 cd/m2 119 cd/m2

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78854
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5390 פעמים

שליחה #4 

New_wave

כפי שציינתי,בתאורה מסוג local dimming השחורים אבסלוטיים. כלומר מסך שחור לא יוציא כל אור. לכן המדידה שאתה מציין כבר לא רלוונטית יותר.

במסך כזה צריך לראות בעיקר את ההתנהגות של קונטרסט ANSI עם checker box pattern, לבחון זליגת אור, גודל תאי האור ו׳ clouding. גם זמן התגובה של התאורה האחורית קריטי.

אין ספק שזו טכנולוגיה שמקפיצה את ה׳ LCD בשנות אור, אבל יש מקום לשיפור בכל הפרמטרים שציינתי.

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

oferlaor כתב:New_wave

כפי שציינתי,בתאורה מסוג local dimming השחורים אבסלוטיים. כלומר מסך שחור לא יוציא כל אור. לכן המדידה שאתה מציין כבר לא רלוונטית יותר.

במסך כזה צריך לראות בעיקר את ההתנהגות של קונטרסט ANSI עם checker box pattern, לבחון זליגת אור, גודל תאי האור ו׳ clouding. גם זמן התגובה של התאורה האחורית קריטי.

אין ספק שזו טכנולוגיה שמקפיצה את ה׳ LCD בשנות אור, אבל יש מקום לשיפור בכל הפרמטרים שציינתי.
...
"למדוד את עוצמת האור שדולף מגבולות אובייקטים" הרי כל אובייקט מחזיר אור ,פולט (קרינה) הילה מסביבו .

איך נעשית בדיקה כזאת ??? האם בעזרת תוכנה אשר מדליקה נוריות ספציפיות ואז יש את האפשרות לבדוק

זאת באמת, אחרת איפה עובר הגבול בין מציאות לדמיון ,כפי שאמרתי אובייקט פולט אור גם מסביבו .

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #6 

ישנם המון פרמטרים טכניים שאפשר למדוד .... ולהתווכח איך למדוד אותם ואם בכלל צריך או מה משקלם בתמונה הכוללת...
עם כל הכבוד והערכה למדידות השונות ולנתונים הטכניים (ויש לי ...) בסופו של דבר זו העין שלנו (אולי הראש ?) היא זאת שקובעת אם מה שאנחנו רואים נראה טוב יותר או פחות במסך X או במסך Y , בתוכן כזה או אחר , בתנאי הצפיה השונים.. וכו'.. וכו'.. ולא שום מכשיר מדידה כזה או אחר (גם אם הוא עושה את עבודתו נאמנה ..) ישכנע אותנו...

9000es פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

NEW_WAVE כתב:
9000es כתב:
danlior כתב:
kipikipod כתב:
...
...
...
danlior

...
9000es

חבל שאתה מתקשה להבין \ להשלים עם העובדה ,השחור הוא מוחלט ב LED הזה ,העולם מתקדם קדימה ,איכות הכיול

פה מתקדמת לרמה המקצועית ביותר ,בכדי להבשיל לתמונה הכי טובה שהשוק יכול להציע ,צריכת החשמל של

LED 47 אינץ' היא עד כרבע מצריכת החשמל של פלאזמה 50 אינץ' ,זה קשה ,אני מבין ,אבל

צריך להשלים עם העבודה שיש פה קפיצה משמעותית יותר מפיוניר וזה נמצא בכל אתר רציני ,מחר יקום מכשיר יותר

מתקדם ,זה העולם , מתקדם קדימה, צריך להשלים עם זה .

מתוך הביקורת של עופר ,התחושה במשחק הכדורגל נתנה תחושה שאתה נמצא במשחק ,אומרת הכל .

הנה תוצאות מעשיות.

מתוך האתר FLATPANEL.

בדקו את עוצמת האור בחדר חשוך ללא אות ,שהמכשיר מוצמד למסך .

עבור פיוניר 508XD נבדק ב 2008
Black 0,02 cd/m2 0,02 cd/m2
Brightness 75 cd/m2 70 cd/m2

עבור פיוניר LX5090 נבדק ב 2008

Black level Deepest we've measured so far (0.0031 cd/m2

עבור LG LE8500 נבדק ב מאי 2010

Black level 0,0 cd/m2 0,00 cd/m2
Brightness 342 cd/m2 118 cd/m2

עבור SAMSUNG LED 3D נבדק בחודש יוני.
Black level 0,11 cd/m2 0,05 cd/m2
Brightness 381 cd/m2 119 cd/m2
...

NEW_WAVE

כנראה שעדיין לא עברת מספיק מסכים בשביל להבחין מהו שחור אבסולוטי בכל תנאי תאורה .

עם כל הכבוד לכל הביקורות המשובחות של עופר .

עדיין לא ראיתי שום מסך שמתקרב לפיוניר קורו 5090 . גם בזמנו עופר ביצע סקירה מקיפה לפנאסוניק Z-1 שנחשב לספינת הדגל של פנאסוניק . וקבע שהשחורים שלו משתווים לקורו .

אבל בשטח שהם עמדו אחת ליד השניה . הקורו הראתה רמת שחורים ורמת פירוט בכמה דרגות יותר טוב .

אז כל הנתונים האלה שנותנים כל ציודי הבדיקה עדיין אין להם מקום להשוואה . העיין האנושית היא האינדיקצייה הכי נכונה כדי להבחין את עומק השחורים של המסך .

לסיכום ........ מי מוכן להחליף את הקורו שלו במסך LG .

יום טוב לך . (f)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

קודם כל שיימכרו קורו.... :roll:
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

לסיכום ........ מי מוכן להחליף את הקורו שלו במסך LG .
...
(Y)

:lol: :lol: :lol:

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

9000es עין אנושית היא אינדקציה משנית כי היא מושפעת מרגש ,

אחרי שאתה מודד הכל עם מכשירי כיול מקצועי שהיא אינדקציה ראשונית ,אז ניתן להשוות בעין אנושית .

אני יכול לומר בוודאות לאור כל הפרמטרים למיניהם שהוצגו באתרי HI-FI , בין הבחירה הקורו 5090 לבין LE8500

אני בוחר\קונה ללא ספק ב LE8500 גם באותו מחיר ,אני בטוח שאחרי שאחרים ישקלו ויראו את התמונה ,הם

יבחרו כמוני לצעוד קדימה ,זה כולל גם LED סמסונג שאותו ראיתי ליד הקורו וב LED ראו מדהים לעומת הקורו .

ושוב ב LED מקומי השחור מוחלט!!! ,יכולת הכיול מקצועית להבשיל לתמונה מרהיבה ותחושת מציאות.

בוא נגיד ככה ,אני תמיד עושה צעד ראשון ,אח"כ מצטרפים אליי ,ראה הערוץ הראשון שלא האמינו וצחקו עליו

והנה הוא מוביל ברייטנג ובבאז שגם נשים צופות בכדורגל בגלל ה HD וכבר הופך לערוץ הראשון שישדר ב-HD

ובעקבותיו רשת ערוץ 2 תתחיל לשדר השנה גם ב HD ומי יודע מה קשת וערוץ 10 מכינים לנו בתחום ,

תסתכל שנה אחורה פה בפורום כולם צחקו ,חוץ ממני שטענתי שזאת מהפכת ה HD האמיתי בישראל שהערוץ

הראשון יביא את הבשורה , שהרי לא רק מכורים לתחום מפורום זה יעברו ,

אלא רוב הצופים שהם רגילים ,הם יקבלו מרץ מערוצי הברודקאסט

שהם צופים בהם כל ערב, ראה מעל 70 אלף מצטרפים בחודשיים האחרונים ל HD אפילו בלי חבילה .

גם אמרתי LG שתהפוך לחברה מובילה או שווה במכירות עולמיות ב 2013 .

אז גם לך ייקח זמן להבין שעברנו מדור הקורו לדור ה LED שהוא הרבה יותר , אני מקווה שאחרים הפנימו .
נערך לאחרונה על ידי NEW_WAVE ב 02/07/2010 15:05, נערך 3 פעמים בסך הכל.

9000es פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #11 

NEW_WAVE

התחלת עם הסיפור של הגז בפלזמה ..................

ובאותו הדרך איזה מסך יש ברשותך .

9000es פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #12 

NEW_WAVE

עדיין לא ענית . איזה מסך יש ברשותך .?

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

9000es כתב:NEW_WAVE

עדיין לא ענית . איזה מסך יש ברשותך .?
...
פלאזמה LG ,רואים בה שידורי SD ברמה הכי טובה שראיתי ולא רק אני אומר את זה ,השחורים ממוצעים אבל מתי יש

סצנות של חושך בערוצי הבורדקאסט,כל התוכניות הם אולפנים מוארים ,גם בסרטים כמה סצנות הם בחושך ,ספורות,

לכן ברמת עיבוד התמונה זה הכי טוב שיש לדעתי בשוק .

LCD סמסונג עם השחורים ופירוט תמונה שלא נופל הרבה מהקורו ,חיברתי ל-לפטופ ,מדהים ,אני מסתמך גם על אתרים

אחרים שקבעו שהדגם שברשותי איכות השחור הטובה ביותר ב LCD מיעודת לסרטים באיכות גבוהה .

תשים לב שאת שתי הטלווזיות שברשותי עלו פחות מקורו אחד ואני מרגיש שקיבלתי תמורה של 100% .

התשובה כן , אני עתיד לקנות LED ללא צל של ספק וגם אם יציעו לי קורו באותו מחיר ,אני אץ ורץ לקנות

LED של LG בלי למצמץ פעמיים (התלוי\תנאי ,זה המחיר) ,גם סמסונג בתמונה ,אבל הם תמיד יותר יקרים !!!

אז אני גם יצלם תמונה כאשר ה LED מחובר ל-לפטופ או DNLA או לכל מדיום אחר .

שלא יהיה ספק אני לא מזלזל באיכות התמונה בקורו ,אני מתייחס לתמורה ותמורה שאני מקבל ב LG סמסונג

היא יותר מכל חברה אחרת ,מה גם שבעידן ה LED ,הם מגיעות לאיכות הכי גבוהה בשוק ולא נופלות משום פלאזמה

קורו .

אני לא יודע למה פיוניר הפסיקה לייצר פלאזמות ,לדעתי\תחושתי הם לא סיפרו לנו את כל האמת ,כי איזה סיבה

יש לחברה שדברי הלל נשפכים בכל אתר בעולם והם יכלו לייצר במדינה או מפעל חלופי וזול יותר

מבחינת כח אדם ותחזוקה ,עדיין היו ממשיכים למכור במחירים גבוהים,לכן לא ברור לי ההפסקה הזאת ,

מה גם שהם לא עברו באמת לתחום ה LCD , לא נכנסו באמת לשוק .

לסיום לנציגי סמסונג ו LG ,מי שיוריד מחיר מהר יותר של LED , יקבל שוק גדול\ תגובות חיוביות יותר ואני בינהם !!!.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

לי יש את -52B750 של סמסונג וללא ספק יש לו שחורים הכי עמוקים ואמיתיים שראיתי אי פעם ב-LCD אבל זה תוצאה של עיבוד תמונה אגרסיבי הנעשה ע"י הסמסונג ויש לזה טרייד-אוף בצורה של פרטים שלפעמים נעלמים בקטעים חשוכים.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #15 

udif כתב:
NEW_WAVE כתב:kipikipod נפלת לתוך הפח שטמנת לעצמך :D .

הרי כל אובייקט מחזיר אור ,פולט (קרינה) הילה מסביבו , ככה שזה המציאות !!! ,יש הילה\קרינה כלשהי

מסביב לכל גוף כזה או אחר ,אחרת איפה עובר הגבול בין מציאות לדמיון ,לכן אם תסכל בתמונה תראה שההילה לא

אחידה מסביב !!! תשים לב לצריח ולדגל שההילה מסביבו לא דומה בצורתה לצריח !!! כלומר אם יש זליגה היא

צריכה להיות העתק של הלוגו
...
לא, הזליגה לא צריכה להיות בצורת הלוגו.
היא צריכה להיות בצורת הריבועים לפי תצורת ה- Local Dimming של ה-LED האחורי.
כל פיקסל מואר באזור של LED מסויים מחייב הדלקתה של ה-LED לכל האזור, מה שאומר שכל השחורים באותו אזור ריבועי יסבלו ברמת השחור שלהם.

עכשיו תסתכל שוב על התמונה.
...
עזוב, אני כבר לא מגיב לו, אין טעם...

9000es פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #16 

NEW_WAVE

אני חושב שכדאי שתסמן את עצמך כעוסק בתחום .

ובעל עניין בשיווק של LG

ruti_ziv
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #17 

9000 וקיפודי:
אתם עדיין נאחזים בקרנות המיזבח בנוגע לשחור של פיוניר? :wink:
כנראה שרק זה מה שנשאר לקורו להציע ביחס למסכים החדשים
מעבר לזה-הקורו נופלת בכל קטגורייה להשוואה
(אל תיקחו את זה באופן אישי,בעיקר לא אתה,קיפודי :wink: )

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

ובעל עניין בשיווק של LG
...
כולם מכירים אותי פה בפרום וזה נאמר לגביי בכל עניין שאני עומד מאחוריו ,אתה לא הראשון והאחרון שמנסים

להטיל דופי , ה-אני מאמין שלי והדיוקים במה שאני כותב הם מעבר לתגובות שלך הקטנוניות שלך ,

אני חוזר ואומר תם עידן הקורו כשחקן יחיד ,שאתה אוחז בו כמו בקרנות המזבח ואני לא אשאל אותך על המסך

שלך ,כי אני רוצה לסמוך על אינטגריטי שלך!!!

תתקדם ל 2010 אתה תקוע ב 2008 ,קשה להפנים אבל זה יקרה לך עברנו לעידן ה LED שמציג תמונה

הרבה יותר איכותית מהפלאזמה ושחור מוחלט כלומר מתחיל מדרגת חושך וממשיךכלפי מעלה .

ruti_ziv
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #19 

NEW_WAVE ,
זה לא השרשור הראשון(וכנראה גם לא האחרון) שבו כל אותם החברים(הנכבדים) שרכשו מסכי קורו במחירים מאד מופקעים(יחסית למחירי המסכים החדשים שנת 2010) עושים הכל כדי להדגיש שמסכי הקורו שברשותם הם עדיין המסכים הטובים בעולם.
זכותם כמובן לחשוב כך :)
ושיהיה להם לבריאות

נ.ב
מעניין מה אותם חברים יענו בסקר בסיגנון:"איזה מסך פרימיום היית רוכש נכון להיום"
(אבל לפני כן צריך לעשות להם "ריסט" לגבי הקורו והסכומים ששילמו עליו לא מזמן :wink: )

9000es פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #20 

NEW_WAVE כתב:

ובעל עניין בשיווק של LG
...
כולם מכירים אותי פה בפרום וזה נאמר לגביי בכל עניין שאני עומד מאחוריו ,אתה לא הראשון והאחרון שמנסים

להטיל דופי , ה-אני מאמין שלי והדיוקים במה שאני כותב הם מעבר לתגובות שלך הקטנוניות שלך ,

אני חוזר ואומר תם עידן הקורו כשחקן יחיד ,שאתה אוחז בו כמו בקרנות המזבח ואני לא אשאל אותך על המסך

שלך ,כי אני רוצה לסמוך על אינטגריטי שלך!!!

תתקדם ל 2010 אתה תקוע ב 2008 ,קשה להפנים אבל זה יקרה לך עברנו לעידן ה LED שמציג תמונה

הרבה יותר איכותית מהפלאזמה ושחור מוחלט כלומר מתחיל מדרגת חושך וממשיךכלפי מעלה .
...
NEW_WAVE

אתה יכול להגיד ולכתוב מה שאתה רוצה . לדעתי אתה עוסק בתחום ובעל עניין לגבי מסכי LG .

אל תנסה להיתמם . יותר מידי . כל התגובות שלך זה LG .

בנוסף אני לא מתכוון להתקדם ל 2010 . ונשאר עם הקורו שלי . ולא מחליף אותה בשום מסך אחר בעולם .

אתה יכול לקחת את כל המותגים ולחבר אותם ביחד . ואולי הם יגיעו לאיכות של המסגרת של המסך של הקורו .
גם זה יהיה טוב .

ואתה תהנה לך מ LG שלך .

נעול

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”