הבעיה העיקרית בעותק דיגיטלי, זה שהם מוכרים אותו בדרך כלל באותו מחיר, למרות שהרווח שלהם הוא גדול בלפחות 30% ( ספק, חנות, הובלה, יצור וכו ) והם מרוויחים שוב, כי אי אפשר למכור אותו, ואנחנו מפסידים פעמיים, ככה שאם היו מוכרים לי עותק דיגיטלי במחיר של 40$ במקום 60$ הייתי מעדיף עותק דיגיטלי
"אם" זה טוב ויפה, כיום כפי שציינת ברב המיקרים (בעיקר במשחקים חדשים) המחיר זהה. בין זה לבין העובדה שאין לי אפשרות להחליף או למכור אותו, אני לא ראוה שום יתרון לעותק דיגטלי. כשהמחיר ישקף את החסרונות של העותק הדיגיטלי אולי השיקול ישתנה.
לעותק דיגיטלי יש חיסרון אחד, והוא חוסר היכולת למכור אותו (שזה חיסרון רציני מאוד). מצד שני, לעותק פיזי יש חסרונות משלו - לוקח לו זמן להגיע, אם מגיע לך איזשהו תוכן בגלל הרכישה הוא מגיע בצורת קוד שצריך להקיש, ולא תצטרך להקיש ברכישה דיגיטלית, והכי גרוע (כמו שהרבה אבות לילדים קטנים ו/או בעלי אקסבוקס גילו) - הדיסק יכול להישרט וליהרס.
אין ספק שעותק דיגיטלי צריך לעלות פחות, אבל אם הוא יעלה פחות, בכלל לא תהיה לי התלבטות. בנוסף, שירותים כמו אונלייב מציעים לשכור משחקים, ואז אתה יכול לשחק במשחק חדש ולשלם פחות מההפרש בין קניית מדיה פיזית ומכירתה מאוחר יותר. אם יהיה אפשר לשכור משחקים דרך PSN (והתשתית לזה קיימת, אחרת PS PLUS לא היה עובד) ודרך XBL, אני חושב שזה יהיה פתרון מעולה.
המודל העסקי של עותק דיגיטלי מתחיל בתמחור גבוה, ככל הנראה בגלל אסטרטגית תמחור שיווקית ספציפית הבאה להבטיח רווח על ההשקעה לפני שהאחרים יכנסו לתחום, ובגלל עוד סיבות נוספות. או שלא רואים שזה עובד או שהבינו שאפשר לטחון ברווח ולא יגידו כלום.
השיקול שכתבו כולם מעלי הוא פשוט - עולה כמעט בדיוק כמו עותק פיסי - לא קונה, עולה פחות ומדובר באותו מוצר פחות או יותר - אין בעיה.
ההפרש צריך להיות משמעותי יחסית. שישקיעו (או שכבר השקיעו) בסקרים ויגלו מה מעדיפים.
לי אין בעיה לוותר על עותק פיסי, אבל העלות צריכה להיות נמוכה יותר.
הכוונה שלדוגמא כמו שמוצע בPSN PLUS האירופי, מי שקונה מנוי שנתי מקבל עותק דיגיטלי של המשחק LBP. האם לדוגמא אני יכול אחר כך לצרוב את המשחק לדיסק BLUE RAY? דרך המחשב? הרי כי אם לא, הוא סתם יתפוס לי המון מקום בכונן הקשיח של הPS3.
כן, הבנתי. הבילבול שלי נבע מההשמה של המלים עותק דיגיטלי במרכאות. חשבתי שאתה מדבר על זה שה PS3 לא נפרץ או משהו כזה.
בכל מקרה, לא ניתן לצרוב עותקים דיגיטליים. זאת הסיבה שקונסולות מגיעות בימינו עם דיסקים קשיחים הולכים וגדלים, למרות שעם הגודל שמשחקים תופסים היום, דיסק של 120 גיגה זה כבר לא ממש מספיק - ארבעה משחקים בסדר הגודל של GOW3 לא ייכנסו בו ביחד.
לדעתי, היתרונות של עותק פיזי:
1) ניתן למכור אותו הלאה
2) ניתן להחליף אותו עם מישהו - בין אם זמני או קבוע
3) יש לך משהו "אמיתי" ביד (מה לעשות, אנחנו אנשים חומריים): אתה יכול "לדפדף" בספרייה, אתה יכול להשוויץ בגודל הערימה של משחקים (בעותק דיגיטלי אתה מראה רשימה - זה לא מרשים אף אחד), יש לך חוברת וכריכה מקורית.
היתרונות של עותק דיגיטלי:
1) בעותק פיזי - אם נשרט/נשבר הדיסק - אתה לא יכול לבצע שום דבר ממה שכתוב לעיל (למעט דפדוף/להשוויץ במשהו שלא עובד...),
בעותק דיגיטלי - אפילו אם נשרף המכשיר (לא עלינו) - אתה תמיד יכול להוריד עותק חדש - רק תזכור לשמור user+password במקום אחר....
2) אתה יכול לקבל אותו ראשון - אם אתה חסר סבלנות
3) העותק נמצא על המכשיר ולכן בזמן משחק הראש+מנוע של הנגן לא "מתבזבז"
כל עוד המחיר שלהם זהה, או כמעט זהה, אני הולך עם עותק פיזי, אם המחיר ייתקרב לחצי - זה פחות או יותר נקודת המעבר מבחינתי.
אז לכן מבחינתי, חיסרון משמעותי לעותק דיגיטלי על עותק פיזי לפחות לגבי הPS3 שלא ניתן לעביר אותו לשום מקום והוא תופס מקום פיזי בכונן הקשיח של המכשיר, גדול ככל שיהיה.
מעניין לראות לדוגמא לגבי הPSP שנמכר עד לא מזמן בדגמי ה1-3XXX עם כונן שקורא דיסקים ובדגם האחרון הGO ללא כונן כזה, ורק עם יכולת קניית עותקים דיגיטאלים של המשחקים דרך הPSN. האם ובכמה זה השפיע על מכירות המכשיר והעותקים הדיגיטליים.