עדשה אנאמורפית
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
עדשה אנמופרית (יחד עם מקרן מתאים שיודע לעבוד עם עדשה כזו) למעשה עושה שימוש בכל הפיקסלים של המקרן להצגת תמונה אנאמורפית ולא "מבזבז" פיקסלים על הפסים השחורים מעל ומתחת לתמונה.
התוכן, כמובן חייב להיות מצולם מראש ככה, אחרת מתיחה של "כל" תוכן לאנאמורפי ייגרום לתמונה מעוותת (אנשים שמנים...).
התוכן, כמובן חייב להיות מצולם מראש ככה, אחרת מתיחה של "כל" תוכן לאנאמורפי ייגרום לתמונה מעוותת (אנשים שמנים...).
אז בעצם זה טוב רק אם אתה מוריד ביחס 2.35 מראש?
כשאתה אומר מקרן שודע לעבוד, אתה מתכוון לזה שהוא מקרין תמונה מעוותת בשביל שהעדשה תתקן את זה לפורמט
הנכון? (כמו http://en.wikipedia.org/wiki/Anamorphic_lens בתמונה 2)
יש הרבה תוכן HD לזה? (אני זוכר שהייתי מקבל מידי פעם סרטים בפורמט כשהייתי מוריד SD, עכשיו אני לא נתקל אבל כנראה כי HD זה פורמט 16:9 קבוע..)
כשאתה אומר מקרן שודע לעבוד, אתה מתכוון לזה שהוא מקרין תמונה מעוותת בשביל שהעדשה תתקן את זה לפורמט
הנכון? (כמו http://en.wikipedia.org/wiki/Anamorphic_lens בתמונה 2)
יש הרבה תוכן HD לזה? (אני זוכר שהייתי מקבל מידי פעם סרטים בפורמט כשהייתי מוריד SD, עכשיו אני לא נתקל אבל כנראה כי HD זה פורמט 16:9 קבוע..)
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
אתה לא באמת צריך לחפש רק סרטים בפורמט הזה.
עדשה אנמורפית בד"כ מחוברת למנגנון (חשמלי או ידני) שמאפשר לבטל את השימוש בה בקלות.
בצורה כזאת, סרטים שמגיעים ב16:9 אתה רואה ללא העדשה ואם המסך שלך הוא ביחס סינמסקופי, אז תקבל פסים שחורים בצדדים.
כאשר ישנו סרט ביחס 2.35:1 אתה משתמש בעדשה ומשתמש בכל הפיקסלים של המקרן ללא שום פסים, במקרה כזה התמונה תמלא את המסך.
אתה נהנה מכך שבשני המצבים אתה מנצל את כל הפיקסלים של המסך.
סטאפ כזה נקרא "גובה קבוע" בניגוד לסטאפ ללא עדשה ועם מסך 16:9 שהוא רוחב קבוע.
עדשה אנמורפית בד"כ מחוברת למנגנון (חשמלי או ידני) שמאפשר לבטל את השימוש בה בקלות.
בצורה כזאת, סרטים שמגיעים ב16:9 אתה רואה ללא העדשה ואם המסך שלך הוא ביחס סינמסקופי, אז תקבל פסים שחורים בצדדים.
כאשר ישנו סרט ביחס 2.35:1 אתה משתמש בעדשה ומשתמש בכל הפיקסלים של המקרן ללא שום פסים, במקרה כזה התמונה תמלא את המסך.
אתה נהנה מכך שבשני המצבים אתה מנצל את כל הפיקסלים של המסך.
סטאפ כזה נקרא "גובה קבוע" בניגוד לסטאפ ללא עדשה ועם מסך 16:9 שהוא רוחב קבוע.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: