היום התקנתי מערכת קולנוע ביתי חדשה שקניתי. לצערי, לאחר שחיברתי את כל הרמקולים לרסיבר (תהליך ארוך בפני עצמו, בהתחשב בכל החוטים שיש להעביר), הגעתי לשלב של חיבור הרסיבר לטלוויזיה, כך שהשמע מהטלוויזיה יושמע למעשה דרך חמשת הרמקולים (המערכת מכילה 2 רמקולים אחוריים, 2 קדמיים ורמקול אחד אמצעי - ללא סאב וופר). מסיבה לא ברורה, לא קיבלתי כבלים לחיבור בין הרסיבר לטלוויזיה. קיבלתי רק כבל אדום-לבן-צהוב אחד ב-DVD שכלול במערכת. יש לי בבית עוד כבל אדום-לבן וכבל שחור-אדום (שלהבנתי השחור בו הוא כמו הלבן בכבלים האחרים).
יש לי טלוויזית LCD של LG מסוג 37LH70YR. ראיתי שם 4 יציאות אפשריות לסאונד - שתיים אדומות ושתיים לבנות - וחיברתי לשתי אדומות את שני הכבלים האדומים - וחיברתי אותם גם למגבר, וכך עשיתי גם עם שתי היציאות הלבנות (כאמור, אחד הכבלים הוא בצבע שחור, אך להבנתי הוא מחליף בדיוק את הלבן, מה גם שלמעשה הוא שימש במקום לבן במערכת אחרת).
ניסיתי גם לחבר אותם ישר לממיר ה-HD שלי, אם כי בו יש רק 2 יציאות מהסוג הזה (אחת אדומה ואחת לבנה).
ניסיתי גם לחבר את הה-OUT מהטלוויזיה ל-IN ב-DVD, ואת היציאות מה-DVD לכניסות ברסיבר.
מה שלא עשיתי, הצלחתי לקבל שמע רק משני רמקולים מתוך הארבעה שחיברתי (והרי יש גם חמישי, שאליו אפילו עוד לא הגעתי). בקומבינציות מסויימות אלה היו שני הקדמיים, בקומבינציות אחרות שני האחוריים, בקומבינציה אחרת אחד קדמי ואחד אחורי.
מה עושים כדי לקבל שמע מכל הרמקולים (כולל החמישי), בו-זמנית כמובן?
אודה על כל עזרה בנושא!