Xtremer: איך להתחבר ברשת אלחוטית

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
daking פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,

אני ממש חושב על לקנות את ה XT, כיום יש לי רשת ביתית חוטית כך שאין לי מושג רב ברשת אלחוטית.

כל מה שאני רוצה לעשות זה "לזרוק" סרטים ממחשב אחד ל XT שיישב בסלון (לדיסק קשיח שאני אחבר לו), האם זה אפשרי? ואם כן איך בדיוק?

עוד כרטיס רשת? אם כן אז האם כרטיס רשת אלחוטי שיהיה מיועד ל XT בלבד יכול לתפקד עם כרטיס רשת פנימי שיש לי במחשב שמחובר לנתב? (שוב, חוטי).

תודה רבה :)

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #2 

במידה והנתב שברשותך הוא גם אלחוטי, אין לך צורך בכרטיס רשת נוסף: המחשב יחובר לנתב קווית באמצעות כבל רשת, והאקסטרימר יעבוד מול הראוטר אלחוטית.
(מעבר התכנים בין המחשב לאקסטרימר מתבצע בתיווך הראוטר כמובן).

במידה והנתב שלך ישן עד כדי כך שאינו כולל אופציה אלחוטית, כנראה שהגיע הזמן להיפטר ממנו ולרכוש חדש. גם כזה שעולה 200-250 ש"ח יעשה את העבודה.

כמו כן, אתה לא חייב להעביר את הקבצים לדיסק קשיח שמחובר פיזית לאקסטרימר. ברגע שהוא מחובר לאותה רשת אליה מחובר גם המחשב שעליו התכנים, הוא מזרים/ מנגן את התכנים מהמחשב.

רק קח בחשבון שהזרמת תכני HD "כבדים" בצורה אלחוטית בעייתית משהו. אם התכנים שלך הם SD - אין שום בעיה.

daking פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

זה הדבר היחיד שמקביל אותי בקנייה.

XT+נתב+כרטיסי קשת אלחוטיים לשלושה מחשבים בבית+דיסק קשיח ל XT

כבר הקנייה הופכת לקצת יותר יקרה משהו.

אין כרטיס רשת עם איזו אנטנה שיוכל רק לתקשר עם ה XT? בסה"כ אני רוצה לתקשר בין מחשב אחד ל XT זה הכל.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

לא הבנתי איך מההסבר שלי הגעת ל- 3 כרטיסי רשת אלחוטיים ל- 3 מחשבים?:
לאקסטרימר יש אנטנה, והוא מתקשר באופן עצמאי מול הראוטר (האלחוטי, אבל אפשר לחבר אותו גם קווית אם אין בעייה של מרחק וכו').
המחשב שלך לפי מה שהבנתי, כבר מחובר קווית לרשת, אז לא תצטרך בשבילו כלום.
את התכנים תוכל לאחסן על דיסק קשיח במחשב (במידה שיש לך פנוי עם מספיק מקום), אתה לא חייב לחבר לאקסטרימר דיסק. האקסטרימר "מושך" את התכנים מהמחשב.
הבעייה היחידה שנותרה לך היא במידה והמחשב והראוטר מרוחקים מהאקסטרימר (אם הבנתי נכון זה המצב אצלך), והראוטר שלך לא תומך באלחוט, מה שאומר שתצטרך לרכוש אחד כזה. כמו שציינתי, היום ניתן למצוא בסביבות 200 ש"ח ולפעמים אפילו קצת פחות.

בהצלחה, ותעדכן איך הולך.

daking פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אני אנסה להסביר את עצמי יותר טוב.

כרגע יש לי 3 מחשבים בבית, כולם עובדים ברשת חוטית.
אם אני אקנה נתב אלחוטי אז אצטרך שגם למחשבים יהיו כרטיסי רשת אלחוטיים לא?

המרחק בין המחשב שממנו אני רוצה להעביר תכנים ל XT הוא דיי מרוחק כן, ולהזרים סרטי 1080 ברשת (אלחוטית) תהווה מעט בעיה הן מבחינת כובד הסרטים (bluray) והן מבחינת זה שאת המחשב הזה אני לא מעוניין להשאיר דלוק כל הזמן.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

אם אני אקנה נתב אלחוטי אז אצטרך שגם למחשבים יהיו כרטיסי רשת אלחוטיים לא?

1. ממש לא. לנתבים אלחוטיים יש בנוסף כניסות (בד"כ 4) לחיבורים קוויים, וניתן לחבר 4 מחשבים / מכשירים שונים לכניסות אלו, ובנוסף מכשירים בחיבור אלחוטי עד כמה שהראוטר תומך (הרבה מעבר למה שתצטרך אי פעם).

2. כאן הפתרון לבעיית המרחק הוא באמת דיסק קשיח 3.5'' צמוד לאקסטרימר בחיבור usb, או בתוכו - 2.5'' .

בכל מקרה אין לך שום צורך בכרטיסים אלחוטיים נוספים, אם כל המחשבים מחוברים כבר קווית לרשת. אתה פשוט מחליף לראוטר חדש עם תמיכה באלחוט (שוב- כ 200 ש"ח לדגם פשוט יחסית שיעשה את העבודה), מחבר אליו מאחור את 3 המחשבים קווית, ואת האקסטרימר אלחוטית.

שים לב:
לא לישכוח לרכוש את האנטנה לאקסטרימר (עד כמה שידוע לי היא נמכרת כיום בנפרד בכ- 99 ש"ח).
לוודא שתקן האלחוט של הראוטר תואם לתקן האלחוט של האנטנה שהוא N, אבל לדעתי עם תמיכה לאחור בתקנים B/G.
אם אכן האנטנה בעלת תאימות לאחור לתקנים הנ"ל, תוכל להסתפק בראוטר פשוט וזול שתומך בתקני אלחוט B/G,
אלא אם תחליט להשקיע קצת יותר בראוטר בתקן N, שיעלה לך מעט יותר, אבל יתן לך טווחים וקצבים גבוהים יותר (שווה לדעתי).

daking פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אם כך אז שווה להשקיע בנתב מעט יקר יותר, יש המלצות?

daking פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

איך ה edimax BR-6574n?

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”