מה דעתכם על דוסר למטחנה.... DIY?
למרות הגישות לכאן ולכאן לגבי הצורך בדוסר, נראה לי נחמד לבנות דוסר קטן יחסית שלא יאגור יותר מדי קפה ועדיין יוכל לספק את הנוחות שיש לשימוש בדוסר.
חיפוש ברשת העלה רק את זה (אבל לא ממש השקעתי בחיפוש אז אני מניח שיש עוד כמה פרויקטים שאפשר למצוא...):
http://blog.xococo.com.au/2009/10/diy-c ... rsion.html
חיפוש ברשת העלה רק את זה (אבל לא ממש השקעתי בחיפוש אז אני מניח שיש עוד כמה פרויקטים שאפשר למצוא...):
http://blog.xococo.com.au/2009/10/diy-c ... rsion.html
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
כל העבודות שראיתי אי פעם בנושא (כולל הלינק שאתה הבאת) הוא בדיוק לכיוון ההפוך: הפיכת מטחנה עם דוזר, לכזו שהיא דוזרלס.
אני לא זוכר ששמעתי/קראתי אי פעם על מישהו שהוסיף דוזר למטחנה שהיא במקור דוזרלס.
אם כבר להוסיף משהו למטחנת דוזרלס, אז הייתי הולך על כיוון אחר: הייתי מנסה לבנות מנגנון שיבצע WDT "אוטומטית" בדרך למטה.
למשל, אתה טוחן לתוך תא-ביניים, ואז משתמש בידית ששוברת את הגושים ומערבבת יפה את הקפה, כאשר אח"כ *כל* הקפה יורד למטה דרך פיה, לתוך הסלסלה. בלי מנות, אלא פשוט כל המנה השלמה.
חשבתי פעם לנסות את המכשיר הזה שמשתמשים בו כדי לפזר קקאו:
http://www.carine.co.il/htmls/PopupProd.aspx?C0=13409
אבל אני חושב שאולי הקפה הטחון יהיה עבה מדי.
אני לא זוכר ששמעתי/קראתי אי פעם על מישהו שהוסיף דוזר למטחנה שהיא במקור דוזרלס.
אם כבר להוסיף משהו למטחנת דוזרלס, אז הייתי הולך על כיוון אחר: הייתי מנסה לבנות מנגנון שיבצע WDT "אוטומטית" בדרך למטה.
למשל, אתה טוחן לתוך תא-ביניים, ואז משתמש בידית ששוברת את הגושים ומערבבת יפה את הקפה, כאשר אח"כ *כל* הקפה יורד למטה דרך פיה, לתוך הסלסלה. בלי מנות, אלא פשוט כל המנה השלמה.
אבל אני חושב שאולי הקפה הטחון יהיה עבה מדי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אבל המורה, זה בדיוק מה שאני עושה עם מחלק המנות!! אני אף פעם לא טוחן ליותר ממנה אחת, אלא אם אני עושה כמה מנות ברצף גאשר יש לי אורחים.moti_r כתב:למשל, אתה טוחן לתוך תא-ביניים, ואז משתמש בידית ששוברת את הגושים ומערבבת יפה את הקפה, כאשר אח"כ *כל* הקפה יורד למטה דרך פיה, לתוך הסלסלה. בלי מנות, אלא פשוט כל המנה השלמה....
אגב - אם הקפה בידית לא נראה לי (אולי איזה גוש נדיר), אני פשוט הופך את הידית חזרה למחלק ומוציא אות הקפה שוב לידית. התוצאה אחרי שני מעברים כאלה במחלק המנות לוקחת כל WDT.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
זה נכון בתנאי שהמטחנה טוחנת כמעט ללא גושים גם ללא המחלק.
מחלק המנות לא מפרק את כל הגושים, הוא כמובן עוזר אבל כמו שרואים במאצר שלך התכנון של התעלה שממנה יוצא הקפה מהותי יותר מהפירוק של המחלק.
לטעמי במרבית המקרים מחלק מנות בבית מיותר, עדיף מטחנת דוזרלסס טובה שמוציאה מעט גושים מאשר לנסות לכוון טחינה למנה אחת ואחר כך להשקיע עוד דקה שתיים בניקוי המחלק.
מחלק המנות לא מפרק את כל הגושים, הוא כמובן עוזר אבל כמו שרואים במאצר שלך התכנון של התעלה שממנה יוצא הקפה מהותי יותר מהפירוק של המחלק.
לטעמי במרבית המקרים מחלק מנות בבית מיותר, עדיף מטחנת דוזרלסס טובה שמוציאה מעט גושים מאשר לנסות לכוון טחינה למנה אחת ואחר כך להשקיע עוד דקה שתיים בניקוי המחלק.
יש את המפזר קקאו הזה לחמי, אני אנסה אותו ואומר לך אם זה עובד (גם לדעתי הקפה יהיה גס מדי, אבל שווה לנסות).moti_r כתב: אם כבר להוסיף משהו למטחנת דוזרלס, אז הייתי הולך על כיוון אחר: הייתי מנסה לבנות מנגנון שיבצע WDT "אוטומטית" בדרך למטה.
אבל אני חושב שאולי הקפה הטחון יהיה עבה מדי....
בקיצור, זה רעיון די מגניב לעשות "שובר גושים"... איך דבר כזה צריך להיות בנוי לדעתכם?
אולי משהו בסגנון המבנה בתמונה (סליחה על ההדמיה החאפרית)?
בטבעת האמצעית יהיה חלק עם קפיץ שיכה בקפה המצטבר וישחרר אותו למטה, תוך כדי פירוק הגושים.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

ההדמיה מגניבה לגמרי, אבל צריך לעבוד על המבנה הפנימי.
לדעתי רק להכות בקפה זה לא מספיק, כי אתה תשבור גושים אבל תיצור גושים חדשים - במיוחד כשהקפה שומני.
הנה רעיון:
- נקח מאוורר ידני קטן כזה, מהסוג שהיה נפוץ פעם כצעצוע ועובד על סוללות
- נחליף את החלק העליון שלו (כנפי המאוורר) ביחידת WDT - מדובר למעשה בדיסקית שעם בקוטר 30-40 מ"מ, שממנה יוצאים "קוצים" דקים, בדיוק כמו המחט שמשתמשים בה ב-WDT
- לאחר הטחינה למיכל האמצעי, מכניסים את האביזר פנימה ומפעילים לכמה שניות
כל הקפה יהיה פלאפי ונטול גושים אח"כ.
עכשיו רק צריך לחשוב על איך מבצעים את כל הפעולות האלה באופן אוטומטי, בלי אילתורים מאוורריים...
לדעתי רק להכות בקפה זה לא מספיק, כי אתה תשבור גושים אבל תיצור גושים חדשים - במיוחד כשהקפה שומני.
הנה רעיון:
- נקח מאוורר ידני קטן כזה, מהסוג שהיה נפוץ פעם כצעצוע ועובד על סוללות
- נחליף את החלק העליון שלו (כנפי המאוורר) ביחידת WDT - מדובר למעשה בדיסקית שעם בקוטר 30-40 מ"מ, שממנה יוצאים "קוצים" דקים, בדיוק כמו המחט שמשתמשים בה ב-WDT
- לאחר הטחינה למיכל האמצעי, מכניסים את האביזר פנימה ומפעילים לכמה שניות
כל הקפה יהיה פלאפי ונטול גושים אח"כ.
עכשיו רק צריך לחשוב על איך מבצעים את כל הפעולות האלה באופן אוטומטי, בלי אילתורים מאוורריים...
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לא ניסיתי, אבל השתמשתי בטמפר של מוטי (PROTAMP כמדומני) ולא ראיתי הבדל ענק, נכון שבגלל שהוא קמור צריך לשים לב שאתה לא מעקם קצת כשאתה דוחס אבל גם את זה ניתן לפתור על ידי השוואה לקצה הסלסלה (הטמפר אמור לשקוע עד לגובה קצה הסלסלה).
בכל מקרה אתה תמיד יכול לנסות אחד טמפר שטוח לפני שאתה רץ לקנות ...
בכל מקרה אתה תמיד יכול לנסות אחד טמפר שטוח לפני שאתה רץ לקנות ...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

לא תמצא הרבה אנשים שיגידו לך שיש הבדלים בין טמפר שטוח לקמור. זה די שטויות, וגם אם יש הבדל - הוא יהיה מינורי לגמרי.
לכפיר לא אמורות להיות בעיות צ'אנלינג כי הוא עובד עם מחלק מנות.
לכפיר לא אמורות להיות בעיות צ'אנלינג כי הוא עובד עם מחלק מנות.