צריך עזרה בהבנה כללית לגבי חיבור רסיבר למחשב מבחינת אודיו

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
orenoren פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

רכשתי רסיבר מתקדם עם כל המפענחי אודיו החדשים (ONKYO 607)
הלוח אם במחשב הוא G31M4-F , וכרטיס המסך שלי הוא RADEON 4670 עם יציאת HDMI
כרגע במחשב הסלוני שלי אין יציאה אופטית או קוקסיאלית מהמחשב אלא יציאת HDMI שכרגע אני מעביר בה את אות הוידאו לרסיבר.
אני מנסה למצוא פיתרון אופטימלי לחיבור המחשב לרסיבר מה כדאי לי לעשות?
1)לפתוח יציאת אודיו דרך הכרטיס מסך? (האיכות תתמוך בDTSHD?, כי לפי מה שראיתי באתר היצרן של כרטיס המסך רק משפחת ***5 ומעלה תומכים בפענחים הכי חדשים)
2)לקנות כרטיס קול פנימי בעל יציאה אופטית?
3)לקנות כרטיס קול חיצוני בעל יציאה אופטית?
4)לקנות מתאם USB שדיברו עליו בפורום בעל יציאה אופטית בודדת?

ההתלבטות שלי נובעת מעצם העובדה שאני לא רוצה לאבד איכות אודיו דרך חיבור לא אופטימלי.

העתקה מאתר היצרן לגבי משפחת ***RADEON 4
Integrated HD audio controller with support for stereo and multi-channel (up to 7.1) audio formats, including PCM, AC-3, AAC, and DTS, enabling a plug-and-play cable-less audio solution over DisplayPort (or HDMI depending on section)

ושימו לב מה הפירוט לגבי משפחת ***5
Integrated HD audio controller
Output protected high bit rate 7.1 channel surround sound over HDMI with no additional cables required
Supports AC-3, AAC, Dolby TrueHD and DTS Master Audio formats

אני יודע שחפרתי אבל אני כבר ממש מיואש מכל זה , תודה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

אל תקנה כלום. תוציא אודיו מה-HDMI של ה-HD4670 שלך. מדובר בסיגנל דיגיטלי, ולכן אין שום משמעות מבחינת איכות ברכיבי המחשב. מי שעושה את החלק הקריטי באיכות הסאונד, פענוח האודיו והגברה שלו אל הרמקולים זה הרסיבר בלבד, שמקבל מידע דיגיטלי מהמחשב ללא שום עיבוד.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

orenoren פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

pixies כתב:אל תקנה כלום. תוציא אודיו מה-HDMI של ה-HD4670 שלך. מדובר בסיגנל דיגיטלי, ולכן אין שום משמעות מבחינת איכות ברכיבי המחשב. מי שעושה את החלק הקריטי באיכות הסאונד, פענוח האודיו והגברה שלו אל הרמקולים זה הרסיבר בלבד, שמקבל מידע דיגיטלי מהמחשב ללא שום עיבוד.
...
אוקיי, אז בעצם אתה אומר שחיבור כרטיס מסך 4670 לרסיבר יתן לי לשמוע DTSHD וכל הפורמטים החדשים?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

כן. לי יש HD5450 (כרטיס נמוך יותר מאותה סדרה) והוא מעביר הכל כולל DTS-HD.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

orenoren פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

pixies כתב:כן. לי יש HD5450 (כרטיס נמוך יותר מאותה סדרה) והוא מעביר הכל כולל DTS-HD.
...

אז זהו זה מה שאני אומר, כרטיסים ***5 תומכים לפי אתר היצרן בDTSHD אבל סדרה ***4 לא תומכים וזאת הבעיה שלי כרגע לאמת את העניין הזה.

איפה המומחים של הפורום? (-:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”