נוחות שימוש במחשב HTPC
לאחרונה קניתי מסך LCD בגודל של 42 אינץ' ואני ממש מתבלט מה לקנות: סטרימר או מחשב סלוני HTPC.
אני צריך שהמכשיר יאפשר היגון של כל פורמט שאזרוק אליו (ברור שגם HD) עם תמיכה בכתוביות בעברית. ממה שהבנתי, כמעט כל הסטרימרים היום מאפשרים את זה וזו לא תהיה בעיה.
העניין הוא, שאני צריך שהמכשיר גם יאפשר לי להקליט תוכניות שמשודרות בטלוויזיה (אין לי יס או הוט אלא פשוט צלחת לווינית שקולטת ערוצים - בעיקר מחו"ל ז"א האות אנלוגי בלבד).
ממה שהבנתי, בנושא ההקלטה הסטרימרים קצת בעייתיים ולכן פה אני נוטה יותר לכיוון של ה-HTPC (מה גם שהאפשרות להשתמש בו לגלישה באיטרנט ולמשחקים קלים מדי פעם קוסמת לי).
בהנחה שהמחיר הוא לא מה שיקבע בשבילי (עד 3000 ש"ח שבמחיר כזה אפשר לבנות אחלה מחשב סלוני), האם נוחות השימוש במחשב HTPC (כמובן שאחרי ההתקנה וההגדרה של כל התוכנות והקודקים) תשתווה לזו שמוצעת ע"י הסטרימרים? ז"א האם בעזרת השלט (למשל ה-Xgene) אפשר לשלט לגמרי ובצורה נוחה על המחשב ובלי להיתקל בממשק של הוינדוס עצמו? במילים אחרות, האם אחרי ההתקנה וההגדרה של התוכנות יוכלו גם טכנופובים להפעיל את ה-HTPC כפי שהם מפעילים מכשירי DVD?
המון תודה לעונים!
אני צריך שהמכשיר יאפשר היגון של כל פורמט שאזרוק אליו (ברור שגם HD) עם תמיכה בכתוביות בעברית. ממה שהבנתי, כמעט כל הסטרימרים היום מאפשרים את זה וזו לא תהיה בעיה.
העניין הוא, שאני צריך שהמכשיר גם יאפשר לי להקליט תוכניות שמשודרות בטלוויזיה (אין לי יס או הוט אלא פשוט צלחת לווינית שקולטת ערוצים - בעיקר מחו"ל ז"א האות אנלוגי בלבד).
ממה שהבנתי, בנושא ההקלטה הסטרימרים קצת בעייתיים ולכן פה אני נוטה יותר לכיוון של ה-HTPC (מה גם שהאפשרות להשתמש בו לגלישה באיטרנט ולמשחקים קלים מדי פעם קוסמת לי).
בהנחה שהמחיר הוא לא מה שיקבע בשבילי (עד 3000 ש"ח שבמחיר כזה אפשר לבנות אחלה מחשב סלוני), האם נוחות השימוש במחשב HTPC (כמובן שאחרי ההתקנה וההגדרה של כל התוכנות והקודקים) תשתווה לזו שמוצעת ע"י הסטרימרים? ז"א האם בעזרת השלט (למשל ה-Xgene) אפשר לשלט לגמרי ובצורה נוחה על המחשב ובלי להיתקל בממשק של הוינדוס עצמו? במילים אחרות, האם אחרי ההתקנה וההגדרה של התוכנות יוכלו גם טכנופובים להפעיל את ה-HTPC כפי שהם מפעילים מכשירי DVD?
המון תודה לעונים!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32983
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
בוודאי. החלק הקשה הוא רק ההתקנה וההגדרות.
ברגע שה-HTPC מוגדר כראוי, גם טכנופובים יפעילו אותו בלי בעייה.
אגב, אם אתה מחובר לצלחת פרטית עדיף לך ב-HTPC לקלוט את השידורים ישירות ללא הממיר עם כרטיס טלוויזיה שיש לו כניסת DVB-S/DVB-S2.
ברגע שה-HTPC מוגדר כראוי, גם טכנופובים יפעילו אותו בלי בעייה.
אגב, אם אתה מחובר לצלחת פרטית עדיף לך ב-HTPC לקלוט את השידורים ישירות ללא הממיר עם כרטיס טלוויזיה שיש לו כניסת DVB-S/DVB-S2.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה על התגובה.
דרך אגב, לפני שאני קונה את ה-HTPC נזכרתי שיש לי מחשב די ישן אבל עדיין מתפקד בצורה טובה ויכול להיות שאוכל להשתמש בו.
זה המפרט שלו:
- 2GB זכרון DDR 400Mhz
- דיסק קשיח 500GB SATA
- כרטיס מסך GeForce 4200 MX 64MB RAM (שאני אצטרך להחליף כי אין לו יציאת HDMI)
- מעבד Pentium 4 3.00GHz
האם מהחומרה הזאת אפשר להרכיב מחשב HTPC שיריץ סרטי HD - 1080p בצורה חלקה?
כמובן שאצטרך להחליף מארז וכרטיס מסך כדי שזה יתאים ובצורה הזאת אוכל לחסוך הרבה כסף (במידה וזה יכול להריץ סרטים).
תודה
דרך אגב, לפני שאני קונה את ה-HTPC נזכרתי שיש לי מחשב די ישן אבל עדיין מתפקד בצורה טובה ויכול להיות שאוכל להשתמש בו.
זה המפרט שלו:
- 2GB זכרון DDR 400Mhz
- דיסק קשיח 500GB SATA
- כרטיס מסך GeForce 4200 MX 64MB RAM (שאני אצטרך להחליף כי אין לו יציאת HDMI)
- מעבד Pentium 4 3.00GHz
האם מהחומרה הזאת אפשר להרכיב מחשב HTPC שיריץ סרטי HD - 1080p בצורה חלקה?
כמובן שאצטרך להחליף מארז וכרטיס מסך כדי שזה יתאים ובצורה הזאת אוכל לחסוך הרבה כסף (במידה וזה יכול להריץ סרטים).
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אל תשכח שאם אתה רוצה גם הקלטות, תצטרך לקנות גם כרטיס טלוויזיה.
ללוח האם שלך יש את החיבור הישן יותר AGP לכרטיס המסך. יש, למשל, את הכרטיס Sapphire Radeon HD3450 AGP 512MB שעולה 270 ש"ח וכולל יכולת פענוח חומרה של תכני HD.
ללוח האם שלך יש את החיבור הישן יותר AGP לכרטיס המסך. יש, למשל, את הכרטיס Sapphire Radeon HD3450 AGP 512MB שעולה 270 ש"ח וכולל יכולת פענוח חומרה של תכני HD.
ואפשר גם לקנות כרטיס מסך PCI ולקבל את אותה התוצאהpixies כתב:אל תשכח שאם אתה רוצה גם הקלטות, תצטרך לקנות גם כרטיס טלוויזיה.
ללוח האם שלך יש את החיבור הישן יותר AGP לכרטיס המסך. יש, למשל, את הכרטיס Sapphire Radeon HD3450 AGP 512MB שעולה 270 ש"ח וכולל יכולת פענוח חומרה של תכני HD....
(כתבתי את זה כי אני ממש מרוצה\ מבסוט
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כרטיס מסך PCI עם פענוח חומרה? קנית בחו"ל או בארץ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מדובר ב-PCI רגיל.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 671#955671
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 671#955671