התייעצות| איזה מזגן לקנות??

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
שלח תגובה
tvholic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #1 

אני בהתלבטות קשה בנושא איזה מזגן לשים ביחידה אחרי השיפוץ

מדובר ביחידה בגודל של ~48 מ"ר, ואם נוריד חללים סגורים שלא מגיע אליהם מיזוג (מקלחת וכניסה) מדובר בכ-40 מ"ר.
היחידה היא במרתף הבית ויש שתי חלונות צמודים 100X80 ו- 100X110 וכמובן דלת.
הגובה של היחידה הוא 2.47.

ברוב שעות היום אין שמש ישירה חזקה (אבל אין יותר מדי בעיה של אור בניגוד ליחידות מרתף אחרות)

מהתייעצות עם מתקינים ומשפצים המליצו לי רק על תדיראן או אלקטרה והדעות חלוקות.
גם מבחינת העוצמה הדעות החלוקות.

יש מישהו שמבין ויכול לעזור??
בבקשה

תודה :)

shy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 687
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

כלל אצבע אומר שצריך 650 BTU לכל מ"ר
מה שמביא אותך למזגן של 31000 BTU

מנסיון אישי ממליץ על אינוורטר של אלקטרה
אם אין לך בעיות תקציב, חפש מיצובישי

בהצלחה

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

אני שמעתי דברים מצוינים על תדיראן

שליחה #3 

וקניתי אחד, אין לי אותו מספיק זמן בשביל חוות דעת, זול משמעותית מדגמים מקבילים של אלקו.
אבל ההמלצה שלי, אל תוותר על אינוורטר, זה פשוט עולם אחר. אצלי הקומה כל הזמן נעימה, אין מצב של קר מדי חם מדי והרבה יותר שקט כיוון שהמזגן עובד בעוצמה נמוכה רק להחזיק את הטמפרטורה.
בנוסף, עם אינוורטר אתה לא יכול לטעות ולקנות מזגן גדול מדי. ככל שהמזגן גדול יותר הוא יגיע לטמפרטורה הרצויה מהר יותר וזהו, בניגוד למזגן רגיל שאם טעית בגודל הוא יקפיא לך את העצמות.

tvholic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

תודה על התגובות.
הבעיה שלי היא תקציב...

האינוורטרים מאוד יקרים. מזגן 2.5 יעלה לי בערך 4K, אם אני רוצה אינברטר אני צריך להגדיל את התקציב ב50% (ואז לוות על מסך - מה שאני לא מוכן)
אין לי בעיה שהמזגן יהיה חזק ויקפיא כי אני תמיד יכול לכבות או להוריד את העוצמה, בלי קשר אני ממש לא חובב מזגנים ואני גר במרתף הזה 10 שנים בלי יותר מדי בעיות חום\קור למעט ימים קשים במיוחד (גם באוטו אני לא מדליק).
הבעיה מתחילה לפי מה שאני מבין כשהמזגן קטן מדי לשטח החדר...

שי, אתה בטוח בכלל אצבע שאמרת?
לפי האתר של אלקטרה אני צריך 24000BTU....
של כל דבר עם 4 גלגלים!

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #5 

אם אתה רוצה עוד אמצעי בדיקה לחישוב תפוקה מתאימה אז יש מחשבון רב מהלכים:

http://www.barrabi.com/site/Sys_Step1Form.asp

בעיקרון לחלל כזה גדול כדאי מאוד להתקין מזגן עם יכולת פיזור אוויר רחבה יחסית ושיכול להיות שקט. לדעתי מזגן מיני מרכזי עם הנמכה וגבס שכולל כמה פתחי אוויר הוא פיתרון טוב.

מזגן מיצובישי הוא מזגן מעולה המתאפיין באיכות גבוהה, רמת רעש פנומנלית וכיוון דינמי ביותר לספיקות אוויר ומחירו בהתאם אבל אם אין לך את הכסף אז אני לא הייתי הולך על שום מזגן עילי בתפוקה כה גדולה אלא על מיני מרכזי (מזגנים עיליים פשוטים ברמת איכות סטנדרטית בתפוקות של 24000-30000 BTU אינם שקטים).

tvholic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

על אף שאני לא מתלהב ממיני מרכזי בגלל ההנמכות לא נראה לי שיש לי מנוס ממנו בגלל הצורך בפיזור - אחד לכיוון הסלון ואחד לחדר שינה.

תודה רבה על הלינק. הם נראים הרבה יותר רציניים מ"מחשבוני מיזוג" אחרים שניסיתי בהם של אלקטרה ותדיראן.
בניגוד לאחרים, הם מבקשים למלא את העיר המדויקת בה גרים ולא מחלקים את הארץ למספר חלקים בודד, לוקחים פרטים מלאי על המבנה כמו גובה, סוג הקירות, הרצפה, התקרה, המוצרים שיש בבית (תנור\טוסטר\מערכת סטריאו וכו). כמה שעות המזגן יעבוד, כמות נפשות בחדר
פשוט רציניים!

הדבר היחיד שמוזר לי הוא שהם נתנו לי את התפוקה הכי נמוכה יחסית - קצת פחות מ20000 BTU (אזור ה-18).
שאגב, זה גם מה שהמתקין שלי המליץ (תדיראן או אלקטרה 2.5...)
של כל דבר עם 4 גלגלים!

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שליחה #7 

לפי התיאורים שלך ולפי העובדה שאתה לא חובב קור מושבע,

ושאין שם בעיות קריטיות של חום מטורף כמו שיש בדירות שהם קומות אחרונות ומעליהם גג..

ביחס לגודל שתיארת, תקרה לא גבוהה מאוד, גם 2.5 "אמיתי" כלומר 24000 BTU צריך לעשות את העבודה.

אם אתה חובב קור (ועושה רושם שאתה לא), תיקח 28000-30000 BTU, שזה בין 3 ל 3.5 כ"ס תלוי בהגדרת החברה.

לגבי מזגן, אלקטרה או תדיראן שניהם מצוינים לדעתי (אני אישית מעדיף את אלקטרה), אם יהיה הבדל משמעותי במחיר

והתדיראן יהיה זול יותר, הייתי לוקח אותו, ואם היה הפרש זניח הייתי לוקח את האלקטרה, ובכמה מקומות יצא לי לראות

את המזגנים החדשים של תדיראן עובדים, תענוג.

לגבי מיני מרכזי או עילי זה נורא תלוי, בצורך האופטימלי בפיזור, וכמובן שמיני מרכזי יש התקנה מורכבת ויקרה יותר

singera
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 834
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #8 

אני אכלתי הרבה ח*א ממזגן ספיריט של תדיראן 8 פעמים ביקרו אצלי כדי לסדר טיפטופים......

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שליחה #9 

singera כתב:אני אכלתי הרבה ח*א ממזגן ספיריט של תדיראן 8 פעמים ביקרו אצלי כדי לסדר טיפטופים......
...
טיפטופים היא תוצאה של התקנה לקויה ושל פילוס לא אופטימלי - דבר הגורם לאמבטייה להתמלא...

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #10 

tvholic כתב:תודה על התגובות.
הבעיה שלי היא תקציב...

האינוורטרים מאוד יקרים. מזגן 2.5 יעלה לי בערך 4K, אם אני רוצה אינברטר אני צריך להגדיל את התקציב ב50% (ואז לוות על מסך - מה שאני לא מוכן)
אין לי בעיה שהמזגן יהיה חזק ויקפיא כי אני תמיד יכול לכבות או להוריד את העוצמה, בלי קשר אני ממש לא חובב מזגנים ואני גר במרתף הזה 10 שנים בלי יותר מדי בעיות חום\קור למעט ימים קשים במיוחד (גם באוטו אני לא מדליק).
הבעיה מתחילה לפי מה שאני מבין כשהמזגן קטן מדי לשטח החדר...

שי, אתה בטוח בכלל אצבע שאמרת?
לפי האתר של אלקטרה אני צריך 24000BTU....
...
יש קצת בעיה עם מה שאתה כותב, אי אפשר להנמיך מזגן חזק. מזגן שהוא לא אינוורטר עובד בשיטה של DUTY CYCLE , כלומר המשחק היחיד שלו בקביעת הטמפרטורה הוא כמה זמן הוא עובד (בעוצמה מלאה) וכמה זמן הוא כבוי.
המשמעות היא שאם אתה קונה מזגן גדול מדי וקובע אותו על טמפרטורה גבוהה יחסית, הוא יקפיא את הבית במשך דקה ואז יפסיק לעבוד לעשר דקות לדוגמא. זה המצב הכי גרוע גם לך וגם למזגן. זה בדיוק המצב שבו יהיה לך חם מדי כשהמזגן נח ואז יתפס לך הגב כשהוא יקפיא אותך כשהוא עובד.
האינוורטר הוא המזגן לאנשים ש"לא אוהבים מזגנים", הוא פשוט מונע את כל התופעות שבגללן לא אוהבים מזגנים.
יש לי אינוורטר חדש בקומה תחתונה ומזגן מרכזי רגיל בקומה השניה, ההבדל מאוד מוחשי.
אם אתה יכול לעשות את המאמץ, ההבדל באיכות החיים שווה את זה.

ניסיםכלימי
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

תבדוק 24000 בי טי יו לשעה

אצלי יש מזגני מולר 4000 שח אם אין לך בעיית תקציב לך על מזגני מיצובישי
·

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”