אי הגעת טכנאי HOT - קיבלתי פיצוי.
הכל מתחיל ככה,
לאחרונה עשינו שינוי לחבילה (טריפל) אשר כמובן התחייבנו שוב ל -3 שנים.
תואם טכנאי להיום (יום ד') בשעות מסויימות. כידוע החברות נותנות לעצמם פקטור של 4 שעות שהולך כך:
טכנאי יגיע בין שעה 10-12 - מסקנה מכאן שרק מ -12 אפשר לספור שעות עפ"י חוק הטכנאים.
ומכיוון שחוק הטכנאים קובע כי על לטכנאי מותר לאחר שעתיים מבלי שיחשב כאיחור הרי לכם שחברת הוט יכולה להרשות לעצמה להגיע לבית הלקוח בין השעות 10 - 14 מבלי שיחשב לה הדבר כאיחור עפ"י החוק.
עכשיו איך זה מתקשר אלי אתם שואלים?!
אז ככה:
קצת לפני עדכון החבילה רכשנו פלאזמה ותיכננו לשים אותה בגאון על הקיר שהכל מחכה לקראתה.
הטכנאי של הפלזמון הוזמן למחר (יום ה') ואילו הכבלים הכי מוקדם שהיה, היה להיום.
אך אבוי אני יושב בביתי הקט מחכה לטכנאי 3 שעות והוא בושש מלהגיע.
מרים טלפון לחברת הוט ואיזה פלא, אני מופיע איך לא "בוצעה ההזמנה", "לא רשום שעות", "תקלת מערכת" וכו'...
אני בתור היותי אדם מסודר פתחתי את יומני ואכן נשרם שם את שעת הגעת הטכנאי. כמובם שהיום הוא כבר לא יגיע ו"הכי מוקדם שיש הוא יום ראשון".
"מנהל יחזור אליך בתוך 24 שעות" - את ההבטחה הזו קיבלתי לאחר סאגת טלפונים של שעתיים ועם 3 נציגות שונות של השיורת לקוחות.
בנתיים הוצע לי פיצוי כי אני לא אשלם 10 ימים על המנוי וכי עלות ההתקנה (100 ש"ח) אני לא אחויב.
אמרתי שלא מתאים לי הפיצוי ואני צריך טכנאי היום כי המונדיאל ז לא ואני רוצה לצפות בו על הפלזמה החדשה שלי שתשב יתומה על הקיר עד בוא של "משיח" הוט מר טכנאי.
אני יודע שעפ"י חוק הגנת האזרח בתיקון "חוק הטכנאים" הוא אינו חל על חיבור או ניתוק משירות, וכיוון שאני אצלהם בשירות כבר שנים אני בעצם לא מתנתק ולא מתחבר אלא מקבל ממיר HD ובנוסף הטכנאי בא להתקין נק'.
האם מותר לי לדרוש את הפיצוי המלא הרשום בחוק ולדחות את פיצוי הוט?
מה לדעתכם עלי לעשות?
כמו כן מכתב כבר נכתב לפני כ -4 ימים אך לא נשלח מתוך תקווה כי הוט יתעשתו על עצמם. לצערי זה לא קרה ולכן למכתב שנשמר במחשב יתווסף הסאגה של היום.
לאחרונה עשינו שינוי לחבילה (טריפל) אשר כמובן התחייבנו שוב ל -3 שנים.
תואם טכנאי להיום (יום ד') בשעות מסויימות. כידוע החברות נותנות לעצמם פקטור של 4 שעות שהולך כך:
טכנאי יגיע בין שעה 10-12 - מסקנה מכאן שרק מ -12 אפשר לספור שעות עפ"י חוק הטכנאים.
ומכיוון שחוק הטכנאים קובע כי על לטכנאי מותר לאחר שעתיים מבלי שיחשב כאיחור הרי לכם שחברת הוט יכולה להרשות לעצמה להגיע לבית הלקוח בין השעות 10 - 14 מבלי שיחשב לה הדבר כאיחור עפ"י החוק.
עכשיו איך זה מתקשר אלי אתם שואלים?!
אז ככה:
קצת לפני עדכון החבילה רכשנו פלאזמה ותיכננו לשים אותה בגאון על הקיר שהכל מחכה לקראתה.
הטכנאי של הפלזמון הוזמן למחר (יום ה') ואילו הכבלים הכי מוקדם שהיה, היה להיום.
אך אבוי אני יושב בביתי הקט מחכה לטכנאי 3 שעות והוא בושש מלהגיע.
מרים טלפון לחברת הוט ואיזה פלא, אני מופיע איך לא "בוצעה ההזמנה", "לא רשום שעות", "תקלת מערכת" וכו'...
אני בתור היותי אדם מסודר פתחתי את יומני ואכן נשרם שם את שעת הגעת הטכנאי. כמובם שהיום הוא כבר לא יגיע ו"הכי מוקדם שיש הוא יום ראשון".
"מנהל יחזור אליך בתוך 24 שעות" - את ההבטחה הזו קיבלתי לאחר סאגת טלפונים של שעתיים ועם 3 נציגות שונות של השיורת לקוחות.
בנתיים הוצע לי פיצוי כי אני לא אשלם 10 ימים על המנוי וכי עלות ההתקנה (100 ש"ח) אני לא אחויב.
אמרתי שלא מתאים לי הפיצוי ואני צריך טכנאי היום כי המונדיאל ז לא ואני רוצה לצפות בו על הפלזמה החדשה שלי שתשב יתומה על הקיר עד בוא של "משיח" הוט מר טכנאי.
אני יודע שעפ"י חוק הגנת האזרח בתיקון "חוק הטכנאים" הוא אינו חל על חיבור או ניתוק משירות, וכיוון שאני אצלהם בשירות כבר שנים אני בעצם לא מתנתק ולא מתחבר אלא מקבל ממיר HD ובנוסף הטכנאי בא להתקין נק'.
האם מותר לי לדרוש את הפיצוי המלא הרשום בחוק ולדחות את פיצוי הוט?
מה לדעתכם עלי לעשות?
כמו כן מכתב כבר נכתב לפני כ -4 ימים אך לא נשלח מתוך תקווה כי הוט יתעשתו על עצמם. לצערי זה לא קרה ולכן למכתב שנשמר במחשב יתווסף הסאגה של היום.
נערך לאחרונה על ידי iziko ב 01/07/2010 12:17, נערך פעם 1 בסך הכל.
בהחלט, אתה יכול לדרוש פיצוי של 600 ש"ח, שכן זה לא חיבור או ניתוק, אלה שינוי בשירות (אמרת שיש לך כבר מנוי בכבלים ומגיעים להתקין לך ממיר HD, נכון?). היית צריך להתחיל את השיחה מכך - יכול להיות שהיו מוצאים טכנאי לאותו היום כבר "במקרה"... 
כן אנחנו כבר מנויים פשוט היה צריך להביא לי ממיר HD במקום אחד הממירים ובנוסף שילמנו 99 ש"ח כבר "על הדרך" בשביל הנק' הנוספת.
כרגע אני במכתב של 6 עמודים להוט .
למישהו יש מס' טלפון / פקס / אימיליים שאליהם אשלח את המכתב?
כרגע אני במכתב של 6 עמודים להוט .
למישהו יש מס' טלפון / פקס / אימיליים שאליהם אשלח את המכתב?
לגבי מה שנאמר על חוק הטכנאים
עד כמה שידוע לי, אם אומרים למישהו שטכנאי יבוא בין 10 ל 12, הספירה מתחילה מ 10.
חלון הזמן שנותנים ללקוח הוא חסר משמעות. למעשה אומרים לך שהטכנאי אמור לבוא ב 10.
לפי חוק הטכנאים:
הגעה עד 12 זה נחשב הגעה בזמן.
הגעה בין 12 ל 14 - איחור, אבל לא כזה שמחייב מתן פיצוי בלי הוכחת נזק (אבל אפשר לתבוע אם יש נזק שדורש פיצוי)
הגעה בין 14 ל 16 - איחור שמחייב פיצוי של 300 ש"ח גם בלי הוכחת נזק.
הגעה אחרי 16 - איחור שמחייב פיצוי של 600 ש"ח.
חלון הזמן שנותנים ללקוח הוא חסר משמעות. למעשה אומרים לך שהטכנאי אמור לבוא ב 10.
לפי חוק הטכנאים:
הגעה עד 12 זה נחשב הגעה בזמן.
הגעה בין 12 ל 14 - איחור, אבל לא כזה שמחייב מתן פיצוי בלי הוכחת נזק (אבל אפשר לתבוע אם יש נזק שדורש פיצוי)
הגעה בין 14 ל 16 - איחור שמחייב פיצוי של 300 ש"ח גם בלי הוכחת נזק.
הגעה אחרי 16 - איחור שמחייב פיצוי של 600 ש"ח.
בדיוק מה קורה במקרה שהם מתקשרים להודיע?
לי היה חלון ביו 10-12
ב-11:50 התקשרו להודע שהטכנאי מתעקב ונתנו חלון חדש.
12-2
לדעתי זה אחלה פירצה כי אם אני אומר שאני לא יכול אז יקבעו לזמן אחר.
ואם אני מסכים אז הסכמתי לחלון החדש...
לי היה חלון ביו 10-12
ב-11:50 התקשרו להודע שהטכנאי מתעקב ונתנו חלון חדש.
12-2
לדעתי זה אחלה פירצה כי אם אני אומר שאני לא יכול אז יקבעו לזמן אחר.
ואם אני מסכים אז הסכמתי לחלון החדש...
על כל מקרה אני התלבטתצי הםא לקחת זיכוי כספי של 600 ש"ח מהוט. או להנות מאי אלו הטבות למשך שנתיים.
בחרתי את האופציה כי היא הכי נוחה לי.
לא יודע אם חוק הטכנאים חל על השעה הראשונה בה קבוע לי אני ספרתי מתום חלון הזמן של השעתיים שלהם.
משמע אם הטכנאי היה אמור לבוא בין 10-12 אני התחלתי לספור מ -12.
אני מקווה שהטכנאי שהוזמן לי מחדש יגיע בזמן ולא אתחיל שוב את הסאגה הזו.
בחרתי את האופציה כי היא הכי נוחה לי.
לא יודע אם חוק הטכנאים חל על השעה הראשונה בה קבוע לי אני ספרתי מתום חלון הזמן של השעתיים שלהם.
משמע אם הטכנאי היה אמור לבוא בין 10-12 אני התחלתי לספור מ -12.
אני מקווה שהטכנאי שהוזמן לי מחדש יגיע בזמן ולא אתחיל שוב את הסאגה הזו.